Tarot gimbal T-2D GOPRO 3 - problém

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
rosko

Re: Tarot gimbal T-2D GOPRO 3 - problém

#61 Příspěvek od rosko »

Jakub Lakatoš píše:Nemáte někdo nějaké video nebo návod jak přidělat tento gimbal na phantoma v1? Nevím si s tím rady. Díky

Skus toto, alebo nejake podobne :) Tarot T-2D Brushless Gimbal. How to Build , Setup.: http://youtu.be/Mbh9RUHsNBI
Jakub Lakatoš

#62 Příspěvek od Jakub Lakatoš »

Zapojím konce drátků z tarotu do baterie a rozsvítí se oranžově. Trvá mu celkem dlouho než se rozsvítí modře. Když se konečně zapne tak při různých pohybech cuká do leva (jako by to ten motor neměl sílu udržet gopro v rovině). Je to tím že na drátkách z gumbalu není přidělaný konektor? Nějaká rada prosím? :)
JosefSvejk

#63 Příspěvek od JosefSvejk »

Samotná absence konektoru nemůže být problém. Ale napájení musí být "kvalitní".
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
rosko

#64 Příspěvek od rosko »

Motorom nesmie nic zavadzat. Je presne vyvazeny na vahu gopro. Ale moze byt aj problem s kalibraciou.
Jakub Lakatoš

#65 Příspěvek od Jakub Lakatoš »

Nevíte proč se mi tarot někdy strašně dlouho zapíná? Vůbec se nechce rozjet a když ho zapojím znovu tak se rozběhne během chvilky. V čem to vázne mi není jasné.
rosko

#66 Příspěvek od rosko »

Jakub Lakatoš píše:Nevíte proč se mi tarot někdy strašně dlouho zapíná? Vůbec se nechce rozjet a když ho zapojím znovu tak se rozběhne během chvilky. V čem to vázne mi není jasné.

Made in China :) mne tiez niekedy nabehne az po druhom restarte :)
surfis

#67 Příspěvek od surfis »

Ahoj,

prosím o radu, už laboruju týden a bez úspěchu.

Phantom 2 Vision
Tarot T-2D V1.5

Pročetl jsem stohy topiců a nevím si rady. Gimbal si po připojení dělá co chce. Klepe se, různě se otáčí. Když přišel a složil jsem ho, tak krásně stabilizoval. Nahrál jsem verzi 1.5 (původní byla 1.4) a od té doby neposlouchá. Nepomohl ani downgrade na starou verzi. Zajímavé je, že senzor zkalibruji, ale foťák na obrázku po zahýbání s gimbalem ujíždí do stran. Pokud ho vrátím na zkalibrovanou pozici, tak je foťák na obrázku vychýlený.

Díky za rady... :)
rosko

#68 Příspěvek od rosko »

surfis píše:Ahoj,

prosím o radu, už laboruju týden a bez úspěchu.

Phantom 2 Vision
Tarot T-2D V1.5

Pročetl jsem stohy topiců a nevím si rady. Gimbal si po připojení dělá co chce. Klepe se, různě se otáčí. Když přišel a složil jsem ho, tak krásně stabilizoval. Nahrál jsem verzi 1.5 (původní byla 1.4) a od té doby neposlouchá. Nepomohl ani downgrade na starou verzi. Zajímavé je, že senzor zkalibruji, ale foťák na obrázku po zahýbání s gimbalem ujíždí do stran. Pokud ho vrátím na zkalibrovanou pozici, tak je foťák na obrázku vychýlený.

Díky za rady... :)

Mne toto tarot robil po upgrade z 1.3 na 1.4. Musel som upgrade aj na motory a kalibroval som ho asi na 10x, kym ho prestalo metat dokola. Ale nakoniec som prisiel na polohu v ktorej ho treba kalibrovat, vodorovne-objektivom dohora a zacal posluchat :)
surfis

#69 Příspěvek od surfis »

rosko píše:Mne toto tarot robil po upgrade z 1.3 na 1.4. Musel som upgrade aj na motory a kalibroval som ho asi na 10x, kym ho prestalo metat dokola. Ale nakoniec som prisiel na polohu v ktorej ho treba kalibrovat, vodorovne-objektivom dohora a zacal posluchat :)

Chlape máš u mě panáka... To by mě nenapadlo kalibrovat objektivem nahoru. Díky už to funguje :)
rosko

#70 Příspěvek od rosko »

surfis píše:[quote="rosko"]Mne toto tarot robil po upgrade z 1.3 na 1.4. Musel som upgrade aj na motory a kalibroval som ho asi na 10x, kym ho prestalo metat dokola. Ale nakoniec som prisiel na polohu v ktorej ho treba kalibrovat, vodorovne-objektivom dohora a zacal posluchat :)

Chlape máš u mě panáka... To by mě nenapadlo kalibrovat objektivem nahoru. Díky už to funguje :)[/quote]
Som rad, ze ti to pomohlo :)
surfis

#71 Příspěvek od surfis »

Jeste jeden dotaz. Da se pripojit GoPro na stavajici FPV u Visiona? Koukal jsem na origo kameru a vysilac je pravdepodobne jeji soucast. Tak jestli to nekdo dokazal pripojit na GoPro. Diky :)
surfis

#72 Příspěvek od surfis »

Tak ještě jeden post :D

Opět googlim a nevím... :(

Našel jsem bezpočet odkazů na zapojení 7 kanálu, ale prostě to nemůžu rozchodit. Gimbal připojen v Naze na F2 a nedokážu s gimbalem hýbat. Jen stabilizuje. Zkoušel jsem gimbal pomocí jiné vysílačky a přijímače a tam reaguje krásně.

Díky za jakoukoliv radu. Už z toho trochu rostu...

Gimbal mám připojen podle odkazu (pouze F2 a kostru):

http://www.riot.ch/tarot-t-2d-gimbal-co ... i-phantom/
rosko

#73 Příspěvek od rosko »

Hmm. Tento navod som pouzil aj ja a funguje. Raz sa mi ho podarilo dostat do stavu, ze nereagoval, ked som robil update fimware na radiu. Ale cez kalibraciu sa mi podarilo znova tu packu nakalibrovat. A teraz si uz nepamatam, ale mam taky pocit, ze na kalibraciu tej packy je dalsi sw od DJI. Skus popozerat na utube, ci tam neni navod na update a kalibraciu radia :) model radia je zo spodu na nalepke.
surfis

#74 Příspěvek od surfis »

Právě že ve Vision Assistant nemám položku X1. Pouze X2. Rádio je model PVT581 a vysílá na 5GHz. Sem z toho jelen...

Obrázek
rosko

#75 Příspěvek od rosko »

surfis píše:Právě že ve Vision Assistant nemám položku X1. Pouze X2. Rádio je model PVT581 a vysílá na 5GHz. Sem z toho jelen...

Obrázek

Tak to je divne. Ja som tam mal aj x1, aj x2. A potenciometre vo vnutri mas dva ?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“