Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#61 Příspěvek od Pekacek77 »

Díky za vyčerpávající odpověď :wink:
APC 6x4E se dělá jako tažná a tlačná, díval jsem se na ně v obchodě a přišly mi identické, tedy kromě směru otáčení. Na webu obchodu vypadaly každá jinak, ale mě se zdály na pultě stejné (známe to, ilustrační obrázky...). Protože mám doma dvě tažné, zkusím koupit dvě tlačné a prubnout to (ale raději si je ještě jednou prohlédnu) :-) Bohužel ty tlačné jsou o dost dražší :-(
Na druhou stranu pokud vykutím rám na 7" nebo 8" vrtule, bude možné použít stejné 1800kV motory? Předpokládám, že na vytvoření stejného tahu jim budou stačit daleko menší otáčky, pokud bude hmotnost koptéry přibližně stejná, účinnost bude lepší a proudy menší a tím doba letu delší. Motory mají max. proud 16A (cca 160W, doporučená vrtule 7x3) a regly mám 22A.
Troll

#62 Příspěvek od Troll »

Uvažuješ správně. Přesně tak to funguje. :) Ty motory by mohli sedmičky vrtule ještě zvládnout i když si myslím, že už to nebude zrovna ideální. Ale na 8 palců to chce motory s nižším KV, těmhle by se to nelíbilo. Pokud chceš dobu letu skutečně výrazně navýšit, budeš muset koupit jiné motory.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Pekacek77 »

...nebo odlehčit, tak nějak vím kde pár deka shodit, ale není to zrovna moc :-D Dalo by se ušetřit s křížovým rámem místo "H", ale ten svůj můžu rychle rozebrat a složit, toho si u pidižvíka docela cením :-) Tak prubnu ty vrtule, možná zkusím změnit časování reglů. Každopádně díky za rady!
bonis
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od bonis »

Super tema se spoustou uzitecnych info a odkazu.
Znackuji :wink:
A jdu podrobneji procitat.
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
jaroslav.falcon

#65 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Bonis.
jsem zvědav jakou nakonec zvolíš velikost. Také jsem prošel toto téma a jsem na lomen na malou mršku.

Ještě dotaz: Jaké doporučujete vrtule na 250 5 nebo 6. Osobně bych se přikláněl k 6.
bonis
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od bonis »

Tak ja uz byl vlastne rozhodnut pro QAV 250.
Takze velikost je u mne vyresena a ted se jen rozhoupat, jestli nektery z uvedenych stroju koupit, nebo si nejakej sesmolit sam.
Ale jako prvni stroj teto kategorie to vidm spis na nakup nejakeho osvedceneho.
Experimentovat muzu pozdeji.

Zatim teda stale vede QAV 250, ale ty ostatni jsem pouze zhledl a do hloubky se teprve ponorim.
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Troll

#67 Příspěvek od Troll »

Udělej si rozbor hmotnosti co tam všechno naložíš. Pokud budeš nad 500g, tak určitě šestky. Pokud budeš pod, tak bych použil raději taky šestky, jestli nepotřebuješ fakt maličký strojek. Teď nemám, čas, ale o víkendu hodlám udělat pár měření s různými vrtulemi ( sice natěsno, ale vlezou mi tam i 7 palců) . Pokud bude zájem, dám se co mi vyšlo. Na pětky jsem měl tohle http://troll427.rajce.idnes.cz/Bolt/ . Řvalo to za letu neskutečně, odběr ohromný, ale zato to moc dobře neletělo :lol: Určitě se na tom silně podepsalo i to koaxiální uspořádání , ale od té doby jsem poněkud zanevřel na malé vrtule a používám pokud možno největší jaké jsou použitelné. Pro zajímavost mini quad co mám v tomto vlákně se stejnými motory , stejnou hmotností ale s třílistými vrtulemi 6x4,5 lítá jako střela.
jaroslav.falcon

#68 Příspěvek od jaroslav.falcon »

mel jsem 400 váhu 390g motory 1270kv 8x4,5 baterka 1300 takže letovka do pul kila a byla to střela .
Určitě dej vědět výsledky měření. docela mně to zajímá. Já dělal mraky měření , ale nejmenší vrtule jsem měl 8 a největší 13.
jaroslav.falcon

#69 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Koukal jsem na ten tvůj strojek, je fakt hustej v dobrém slova smyslu, to jsem ještě nevidel 8O :D
Troll

#70 Příspěvek od Troll »

To jsem ale nevymyslel, jenom okopíroval od skutečně dobrého borce. O něm se moc nemluví, ale je to fakt třída. 8O Je to tohle: http://shrediquette.blogspot.cz/p/shred ... -bolt.html . Tu jeho desku na analogová gyra jsem měl taky. Funguje super. :) Ta koncepce je výborná, já to měl bohužel o poznání těžší, tak to ani zdaleka nelítalo tak excelentně jako jeho. Nechápu, jak on ty jeho super lehké konstrukce dělá. A to už jsem taky něco postavil. :cry:
jaroslav.falcon

#71 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Díky za odkaz. Jdu studovat, je to pro mně novinka. Koukni na videa a konstrukce warthox.
jaroslav.falcon

#72 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Troll:
Proč ti lítal blbě ten malej hexakopter, na videu to vypadá luxusně. Jakou jsi měl baterku,letovou hmotnost a čas letu ?.
Troll

#73 Příspěvek od Troll »

Protože jsem to měl asi o 150g těžší než originál. Teď už bych to dokázal odlehčit asi tak o 80- 100 g,( tenkrát to bylo pro mne neakceptovatelně drahé) ale leží to někde v koutě bez elektroniky a už se mi nechce to znova osazovat. Vyzkoušeno, doba pokročila a je třeba zase zkusit něco jiného a lepšího. :) Nicméně je to krásný praktický příklad jak moc ovlivňuje hmotnost coptery s malými vrtulemi. Velký nějakou tu nadváhu zkousne, u malého je to skutečný problém který nemá žádné jednoduché řešení.
jaroslav.falcon

#74 Příspěvek od jaroslav.falcon »

To máš pravdu. Hmotnost a gravitace to jsou potvory. Na koptéře s 11 vrtlume kolem 1kg poznáš v pohodě 100g.
Co jsi mám představit pod pojmem, je třeba zase zkusit něco nového. Máš v plánu nějakou zajímavou konstrukci, nebo něco rovolučního např, že místo Lipol tam bude plutonium :wink:
Troll

#75 Příspěvek od Troll »

To by bylo fajn, ne :lol: . Teď mám v úmyslu postavit mini hexa. Nejmenší jaký půjde na šestky vrtule. Slibuju si od toho trošku lepší letové vlastnosti. Něco podobného jako je ten Gemini. Jeden takový malý podobný hexa už na šestky vrtule mám, ale je to z nouze ctnost, použil jsem rám, co byl doma z trošku většího stroje a tak je to těžší, než by moho být. Ale je to úplně luxusně létající strojek, na pilotáž a vyblbnutí nejlepší co jsem kdy měl. A měl jsem jich už dost. :lol: Dají se s tím dělat krásné funnely. Je v tom APM, ale teď se věnuji desce, co tady asi nikdo nemá Flip 32 PRO ( procesor 32 bit) . Velmi vřele doporučuji potenciálním zájemcům vyzkoušet. Do malých strojů ideální ( maličká a lehoučká jako Openpilot) ,osazeno komplet včetně kompasu i baro,připojitelný GPS , levná ( tuším 35 USD nebo tak nějak ) a létá to úžasně . :o
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“