Jaký akrobat na 7,5ccm

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
StanY

#61 Příspěvek od StanY »

Hmm ... sem si myslel když se tak dívám na křídla ...
má někdo zkušenosti s Travel Air nebo Super Air ??
myslíte že by u toho Giles nebyl problém dat motor hlavou dolů a píchnout na něho laďák MVVS :roll:
\_ StanY _/
LV
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od LV »

StanY píše:No tak jsem si o něm přečetl a je tam napsáno že to na 6,5cmm nic moc nebude :( tak nevím nevím ...
Jo a ještě další blbej fakt je že mám výfuk na motoru dozadu ...
Co tak tohle jak psal J3nda
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... &zbozi=213

Toto http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... zbozi=1845 by 6,5 ccm mohla zvládnuť i z rezervou výkonu, aby si nemusel stále valiť naplno :wink:
pp
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od pp »

Já ti nevím, u WWII polomaket, jako psal j3nda musíš přistávat jako do peřin, jinak urazíš podvozek, ten co je u toho VOUGHT F4U CORSAIR 40 ARF půjde do kytek okamžitě. Chce to podvozek buď dural nebo laminátový "půlkruh", ten zachytí i pořádný náraz. Sice ti éro odskočí, ale dá se to na dobrou prací na kniplech srovnat a ustát. Samozřejmě ale nejlepší je pěkně a jemně přistát....

Ale ty jsi chtěl AKROBATA na 7.5ccm, ne warbirda, nemýlím se?

Ohledně SuperAira napiš SZ Vzduchoplavcovi, jeho známý s tím lítal. Mají i video, lítá to poměrně rychle.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Hoki »

Polomakety z 2v. nejsou na učení akrobacie vhodné. Já už to tady někde psal , že bych doporučoval Rapíra. Ten pěkně lítá i s MVVS-4,6ccm a s 7,5ccm stoupá do nebes, 6,5ccm dostačující. Je hodnej a cena kolem 2900Kč. Nejsem zastánce učení se na polomaketách. Ale každý podle sebe, vhodných modelů je dosti.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak ja mohu rict, ze Travel Air neniuplne spatny, ale moc dlouho mi nevydrzel (coz nebyla uplne jeho vina). Par poznatku o nem jsme sepsal zde:

http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=40

Super Air je to same s jinym tvarem kridla a jinym potahem. Mel ho Aviatik a take s nim hodne mlatil, takze v zaveru to uz byla spise letajici preklizka ptazena lepenkou. Super Air je o neco rychlejsi a obratnejsi nez ravel Air. Bohuzel nam ted nejede server, takze nemuzu poslat odkaz na fotky.

Warbirda na akrobacii urcite nebrat! Sam o sobe moc neakrobati a navic byva dost previt na rizeni. Je to pekne na pohled, ale pokud valecne stroje vylozene neprozivas, tak doporucuji neco jineho. Motor 6.5 ccm je trochu nestastna kubatura. Je uz celkem tezky, ale jeste ne dost vykonny. Doporucovany Rapir by vsak mel celkem splnit tva ocekavani.
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Dawie »

j3nda píše:mala era od cmpro nebrat!

Ztotožňuje se tím ještě někdo :?:
Já netvrdím, že to je, ale i není pravda. Spíš sonduju terén co do kvality stavebnic :-)

Stejně se mi jako tréninkový akrobat stále asi nejvíc zamlouvá Sea Bee. Ale ani ten Explosion nevypadá zle. Ale už tak nějak nedokážu odhadnout, co by to vyvádělo s MVVS 7.5 :?: Přece jen je tam doporučený motor 3,5-5ccm 8O
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Hoki »

DAWIE on řešil model pro 6,5ccm a to by pro tyto modely asi moc nebylo. Ale s 7,5ccm by ty modely lítat mohly. Ještě lítání záleží na použití tlumiče. Zdali použiješ laděný či bačkoru a nebo dvoukomorák.
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Dawie »

Hoki píše:DAWIE Ještě lítání záleží na použití tlumiče. Zdali použiješ laděný či bačkoru a nebo dvoukomorák.

jj, já vím, zatím mám standart tichý; na Canaryho to stačí, ale do akrobata určitě počítám s laděným.
Btw, vážně myslíš, že by ten Explosion snesl tu 7,5? Co na to pevnost konstrukce?
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Hoki »

Znáš jak zní Bulharské přísloví? Do žen a melounů nevidíš. Přidej si i postavené stavebnice. Proto si spaláky stavím sám. Viděl jsem na předváděčce model větroně lítat akrobačku. Jenže prodané modely, co vím, při tom v křídlech praskaly. Proč? Předváděný model měl na nosnících uhlíkové pásky a stavebnice toto vylepšení neměli. Já Ti řeknu, že to vydrží a Ty mě tady pak sepsuješ, co jsem to za blbce. Já jen říkám, že při těch rozměrech a váze by to mělo pěkně lítat.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od j3nda »

pp píše:Já ti nevím, u WWII polomaket, jako psal j3nda musíš přistávat jako do peřin, jinak urazíš podvozek, ten co je u toho VOUGHT F4U CORSAIR 40 ARF půjde do kytek okamžitě. Chce to podvozek buď dural nebo laminátový "půlkruh", ten zachytí i pořádný náraz. Sice ti éro odskočí, ale dá se to na dobrou prací na kniplech srovnat a ustát. Samozřejmě ale nejlepší je pěkně a jemně přistát....

Ale ty jsi chtěl AKROBATA na 7.5ccm, ne warbirda, nemýlím se?

Ohledně SuperAira napiš SZ Vzduchoplavcovi, jeho známý s tím lítal. Mají i video, lítá to poměrně rychle.

ja toho corsaira neznam - jen jsem to vybral jako nevhodnejsi ero na 6,5ccm z toho odkazu co uvedl, protoze ostatni bylo od cmpro a to je na sestapulku nevhodne, navic si o malych polomaketach od cm myslim od jiste doby svoje

ten corsair ma ale slusne rozpeti, rozumnou vahu a navic jsem mel od blackhorse spitfire a ten nemel chybu (az na tu strasnou kamuflaz), super lital a podvozek i cele letado vydrzelo neuveritene veci - podotykam, ze jsem ten podvozek mnohokrat po rane rovnal, ale nikdy se nevyrval z kridla

polomakety obvykle moc dobre nelitaj, ale ten spit byl jedinecnej - skoda, ze ho uz nedelaj, ale myslim, ze v hangaru ho jeste maj - viz muj minulej odkaz

ten muj bohuzel neprezil v poradi 4. brutalni pad, ale jeste mam jednoho v krabici - uz se na nej tesim
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Hoki »

Jde o to, že tyto "malé" polomakety mají většinou větší plošné zatížení a silnější trup než vhodné akrobatické modely pro tuto kubatůru. A citlivý model na řízení, potřebuje zkušené ruce a odhad. Z polomaket bych volil možná tak zmiňovaného Spita či Mustanga a možná P-40. Mají rozumný poměr rozpětí. Ale taky hodně záleží na výrobci.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od j3nda »

Hoki píše:Jde o to, že tyto "malé" polomakety mají většinou větší plošné zatížení a silnější trup než vhodné akrobatické modely pro tuto kubatůru. A citlivý model na řízení, potřebuje zkušené ruce a odhad. Z polomaket bych volil možná tak zmiňovaného Spita či Mustanga a možná P-40. Mají rozumný poměr rozpětí. Ale taky hodně záleží na výrobci.
proto jsem si koupil velkou polomaketu - thunderbolt 1,8m od cmpro, ale plosne zatizeni je prekvapive jeste brutalnejsi nez u malych - s benzinakem vyjde cca 100g/dm2 :cry: no uvidime jak to bude litat

silnejsi trup muze byt i vyhodou, vetsinou jsou tezke na zadek, takze to primo vyzyva k premotorovani a pak je z nej raketa, ale chce to vhodnou plochu a spolehlivy motor
StanY

#73 Příspěvek od StanY »

No tak Travel Air by asi teda nemusela bejt až tak špatná volba ... za ty love :lol: Otázkou je jestli nebude problém namontovat motor hlavou dolů :roll: ...
Jinak co se mě týče tak nejsem na válečný stroje úplně vysazenej ale prostě se mě móóóc líbý :)
A to mě zase směřuje k tomuto co psal j3nda:
http://www.hangar1.cz/katalog.php?text= ... ajdi&sklad[]=1&page=1&detail=2557
kde je opět otázkou jak tam oude motor se zadním výfukem :roll:

btw. nemáte někdo link na toho rapíra ?

Díkec výběr se zužuje ;)
\_ StanY _/
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Hoki »

Mě se taky válečné stroje líbí. A postavil bych si z toho výběru Mustanga nebo FW TA-152H. Ten má krásné rozpětí a asi bude i hodný. Rapíra jsem na www u Pelikána nenašel, ale v obchodě mají oba (3,5 a 6,5ccm)
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Hoki: Rapira jsi nenasel, protoze jsi pravdepodobne hledal na www.rcm-pelikan.cz, to vsak neni web obchodu. Stranky obchodu jsou http://www.rcm.cz a tam opravdu Rapir je. Maly za 2599,- a velky za 2899,- :wink:

J3nda: Teda! Co to ctu - warbird na benzina jsi poridil?! No senzace! Ze bych se konecne prinutil prijet se podivat na plochu?

StanY: Motor se zadnim vyfukem je celkem otrama. Mam tu jedem MVVS 3.5 ccm s timto vyfukem zrhruba rok a zatim jsme nenasel vhodne ero pro nej. Nikam to zatim poradne nepasovalo. :evil:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“