Blade 200 SR X
-
crossfirej
Re: Blade 200 SR X
Cau,
kdo zkoušel oba vrtulníky 200 SR X i 230 S ?
Měl jsem tu 200 SR X (4 kanál) létal jsme první 2 módy Beginner mode a nekdy i Intermediate mode) a ted ji zvažuji koupit znovu a chtěl bych se zeptat líbí se mě Blade 230 s ( 6 kanal) ..jak ta se oproti 200 sr x chová v prvním režimu Stability mode ? Blade 200 bylo pekne stabilní a elektronika mě vrtulník stale rovnala do vodorovna .... jak se liší ta 230 s stabilitou pro uplneho zacatecnika v tom prvni módu (Stability mode) .. ? Nechtěl bych nic méně stabilního . Takže bude se podobat ta 230 tomu 200 sr x ?
PS: Ja vím rady jsou ...simulator , a Heli 450 a větší ...ale chci stabilizaci takže výběr je Blade 200 SR X nebo Blade 230 S ?
Díky za srovnání těchto 2 v zakladnim nejhodnejsim režimu ...
kdo zkoušel oba vrtulníky 200 SR X i 230 S ?
Měl jsem tu 200 SR X (4 kanál) létal jsme první 2 módy Beginner mode a nekdy i Intermediate mode) a ted ji zvažuji koupit znovu a chtěl bych se zeptat líbí se mě Blade 230 s ( 6 kanal) ..jak ta se oproti 200 sr x chová v prvním režimu Stability mode ? Blade 200 bylo pekne stabilní a elektronika mě vrtulník stale rovnala do vodorovna .... jak se liší ta 230 s stabilitou pro uplneho zacatecnika v tom prvni módu (Stability mode) .. ? Nechtěl bych nic méně stabilního . Takže bude se podobat ta 230 tomu 200 sr x ?
PS: Ja vím rady jsou ...simulator , a Heli 450 a větší ...ale chci stabilizaci takže výběr je Blade 200 SR X nebo Blade 230 S ?
Díky za srovnání těchto 2 v zakladnim nejhodnejsim režimu ...
Coptera Traxxas Aton, Letadlo BETA 1400 .
Mám zkušenosti jen s 200 SRX ale dle dostupných informací si myslím že bude 230 mnohem živější.
U 230 bude první režim (stability) podobný jako u 200SRX první nebo druhý, tedy omezené náklony a při uvolnění kniplů se vrací do roviny. Bohužel jsem procentní náklony nenašel ale myslím si že to bude odpovídat spíše druhému módu u 200.
Druhý režim 230 (agility) bude drsnější třetí režim 200SRX, drsnější v tom že 230 je akrobatický vrtulník tedy už druhý režim je bez omezení náklonů a bez vracení do roviny. S plným ovládáním tedy i letem na zádech. Plyn je do V s minimem v +75 a výchylky -100, +100
Třetí režim 230-tky (3D mode) je ještě drsnější než druhý režim. Podle nastavení v manuálu je ve třetím režimu plyn do V s minimem v +85 ale zase mám výchylky na ovládání jen -75, +75
Otázka je, zda je i jiné chování řídící jednotky (pro druhý a třetí režim) krom DR/EXpo + plyn co je ve vysílačce. To se mi bohužel z internetu vykoukat nepodařilo.
Tedy 230 jde v režimech o krok dál.
Mimochodem 6-ti kanálové jsou oba vrtulníky.
200 4 kanály ovládání 5 kanál rezimy (-100,0,100) a 6 kanál safe(-100,100)
230 4 kanály ovládání 5 kanál režimy+safe(-100,0,100,150) a 6 kanál kolektiv
U 230 bude první režim (stability) podobný jako u 200SRX první nebo druhý, tedy omezené náklony a při uvolnění kniplů se vrací do roviny. Bohužel jsem procentní náklony nenašel ale myslím si že to bude odpovídat spíše druhému módu u 200.
Druhý režim 230 (agility) bude drsnější třetí režim 200SRX, drsnější v tom že 230 je akrobatický vrtulník tedy už druhý režim je bez omezení náklonů a bez vracení do roviny. S plným ovládáním tedy i letem na zádech. Plyn je do V s minimem v +75 a výchylky -100, +100
Třetí režim 230-tky (3D mode) je ještě drsnější než druhý režim. Podle nastavení v manuálu je ve třetím režimu plyn do V s minimem v +85 ale zase mám výchylky na ovládání jen -75, +75
Otázka je, zda je i jiné chování řídící jednotky (pro druhý a třetí režim) krom DR/EXpo + plyn co je ve vysílačce. To se mi bohužel z internetu vykoukat nepodařilo.
Tedy 230 jde v režimech o krok dál.
Mimochodem 6-ti kanálové jsou oba vrtulníky.
200 4 kanály ovládání 5 kanál rezimy (-100,0,100) a 6 kanál safe(-100,100)
230 4 kanály ovládání 5 kanál režimy+safe(-100,0,100,150) a 6 kanál kolektiv
Heli: Blade 450X, 230S night, nano CPS, CPX, Lama V3
Vysílačky: DX6, MLP6DSM
Nabíječ: ImaxRC X200
-
crossfirej
Objednal jsme tu 200 SR X , již jsem ho loni měl. Ted nemám náladu ani trpělivost "trápit" se s něčím i o trochu složitějším. Až ovládnu plně 200 SR X v prvních 2 modech beginner a intermediate ....pak budu přemýšlet dále. Jó člověk je zmlsaný z autopilotů a možnosti copter DJI PHANTOM .
Co mě NADCHLO tak řídící jednotka a GPS modul DJI NAZA H ...
https://www.youtube.com/watch?v=ebRtDXdZwu4
http://www.jamcopters.cz/eshop/index/hledani?fulltext=NAZA-H&search
Na adrenalin budu mít rychlou vykonou copteru TRAXXAS ATON ... 2.režim SPORT a 3. EXPERT paráda ....také obsahující záchranu tlačítko PANIC a hlavně z praxe vydrží hodně pádů, ne jak vrtulník že je hned tragédie ...
Co mě NADCHLO tak řídící jednotka a GPS modul DJI NAZA H ...
https://www.youtube.com/watch?v=ebRtDXdZwu4
http://www.jamcopters.cz/eshop/index/hledani?fulltext=NAZA-H&search
Na adrenalin budu mít rychlou vykonou copteru TRAXXAS ATON ... 2.režim SPORT a 3. EXPERT paráda ....také obsahující záchranu tlačítko PANIC a hlavně z praxe vydrží hodně pádů, ne jak vrtulník že je hned tragédie ...
skoda no.....sam uvidis az zvladnes pilotaz ze to prestane stacit...a pak zas dojed si zkusit 6-ti kanal.....jinak mam na ceste heli 500 tak uvidime....
Jo a pokud bys chtel ten simulator tak se ozvi at mezitim natrenujes.
Jo a pokud bys chtel ten simulator tak se ozvi at mezitim natrenujes.
k ty 200ce si rovnou objednej regl na 230, nebudes mit pak problemy se zadni vrtulkou,vlastni zkusenost .
-
crossfirej
gobi píše:k ty 200ce si rovnou objednej regl na 230, nebudes mit pak problemy se zadni vrtulkou,vlastni zkusenost .
Takze 200SRX je znama vynecháváním zadního rotoru a je to bežná věc u tohoto modelu a není to náhoda?
Radíš přiobjednat a vyměnit za regulator pro 230S ? No 1600 Kč se mě davat nehce to bych rovnou vzal 230S
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/blade/blade-230-s-regulator-stridavy-dualni-p39353.html
Tak to se mě skoro nechce 200SRX kupovat ....ja myslel že jsem jen vloni kápnul na špatný kus ...
Jaké jsou zkušenosti s vynecháváním zadního rotoru 200SRX ostatních uživatelů ?
Při vynechání rotoru zadního je stroj neovladatelný a stane se nezaviněný pád a zničení stroje ....!
je to tak, regl nestiha a pak je POD, pirueta smrti. je toho hodne i na HF,lidi tam davaj jeste jeden regl na zadek a nebo regl na 230ku,ja litam 1300mah baterky a mam v pohode 6 min akrobacky,
a v normal modu si muzes vypnout stabilizaci a nechat jen zachranu je toho hodne na yootu.
a v normal modu si muzes vypnout stabilizaci a nechat jen zachranu je toho hodne na yootu.
-
crossfirej
Děkuji "gobi" za důležité info ....200 SR X definitivně nechci a pokud to půjde tak vezmu místo něho tu Blade 230S .
Nechci znovu absolvovat nezaviněný pád ..konstrukční vadou ...
.
Snad tu 230S v 1. zakladním STABILITY módu upilotuji ...
Nechci znovu absolvovat nezaviněný pád ..konstrukční vadou ...
Snad tu 230S v 1. zakladním STABILITY módu upilotuji ...
Dnes jsem získal novou zajímavou zkušenost.
Dával jsem novou zadní vrtulku a omylem jsem jí nasadil obráceně, vrtulník lítal ale zadní motor mi přišel nepřirozeně hlučnej a občas ustřeloval zadek, a po cca 2 min. lítání jsem zjistil že je motor tak horkej že zahřál i ocasní trubku. A regulátor měl taky dost.
Nezdálo se mi to ustřelování, podíval na internet obrátil vrtulku a najednou ustřelování zmizelo, zadní motor i s regulátorem studenej i po letu 6 min.
Takže pozor na to!!! Nechápu že tam neudělají nějaký jiný zámek aby to nešlo otočit.
Mimochodem pokud to někdo neodhalí včas, může si zničit jak motor tak regulátor.
Dával jsem novou zadní vrtulku a omylem jsem jí nasadil obráceně, vrtulník lítal ale zadní motor mi přišel nepřirozeně hlučnej a občas ustřeloval zadek, a po cca 2 min. lítání jsem zjistil že je motor tak horkej že zahřál i ocasní trubku. A regulátor měl taky dost.
Nezdálo se mi to ustřelování, podíval na internet obrátil vrtulku a najednou ustřelování zmizelo, zadní motor i s regulátorem studenej i po letu 6 min.
Takže pozor na to!!! Nechápu že tam neudělají nějaký jiný zámek aby to nešlo otočit.
Mimochodem pokud to někdo neodhalí včas, může si zničit jak motor tak regulátor.
Heli: Blade 450X, 230S night, nano CPS, CPX, Lama V3
-
crossfirej
To vim o tom ze vrtule musí byt spravně nasazena a ne opačně. Vizualně vypada jakkoliv nasazena velmi podobně, skoro stejně. Z jedné strany má vrtule ale lesklý povrch a z druhé je povrch matnější. Podle toho se musí nasazovat.
Takže LESKLOU stranou ven a matnější k motoru.
Takže LESKLOU stranou ven a matnější k motoru.
Naposledy upravil(a) crossfirej dne stř 27.04.2016 15:11, celkem upraveno 1 x.
-
crossfirej
Máte někdo z majitelů Blade 230S prosím problém se zadním motorem (rotorem) jako se všude píše u Blade 200 SR X nebo u 230S už je to vyřešeno ? 200SRX už důvěru nedám ...tak jestli mohu dat důvěru 230S, že u něho už problem se zadním rotorem není .
Děkuji za odpověd
Děkuji za odpověd
-
crossfirej
Přidával někdo regulátor na 200 SR X k originalnimu tak druhý jen na zadní rotor ? Jaky jste použili a jak zapojili? Myslím jinou možnost než dat original DUALNÍ na 230S. Pokud by to bylo otazka 500 Kč tak by to šlo. Díky
kup regl na 230ku, je to jednodušší, odpadne ti hodne pajeni Castle Talon stoji 1100.-. jinak vse je na youtube
zakup 230ku a Dx6 ( cerna) a nastavis si to jak potrebujes i v normal modu ( vypnes stabilizaci a nechas jen zachranu)
zakup 230ku a Dx6 ( cerna) a nastavis si to jak potrebujes i v normal modu ( vypnes stabilizaci a nechas jen zachranu)
-
crossfirej
Tak a ted dilema : Blade 200 SR X + "Blade 230 S: Regulátor střídavý duální" za 1573 Kčs ( http://prislusenstvi-k-rc-modelum.heureka.cz/blade-230-s-regulator-stridavy-dualni/ ) + dost dílů na 200 sr x mám nepoužitých, zakoupených "tehdá" . Ještě že baterie (950 mAh) co sem přikoupil jsou stejné 200 vs 230 ..
nebo Blade 230 S ....... v RTF to cenově vyjde stejně ... .
200 SR X jsem již měl a jakž takž jsme HO zvladal v prvnim stabilizovaném módu .. a občas i 2. stabilizovaném módu ...
Blade 230 S bude .... ŽIVEJSI a nevim jestli to dám .. a stabilizace fungujicí až po startu .. 230 utíká do vzletu dopředu a doprava ...
Ale zase 230 je budoucnost ...možnost do budoucna přepnout mode 2 a 3 ... 6ti kanál
Čtvrtek 28.4. do 12 hod DEATH LINE ...objednavka aby byl už na víkend ...
nebo Blade 230 S ....... v RTF to cenově vyjde stejně ... .
200 SR X jsem již měl a jakž takž jsme HO zvladal v prvnim stabilizovaném módu .. a občas i 2. stabilizovaném módu ...
Blade 230 S bude .... ŽIVEJSI a nevim jestli to dám .. a stabilizace fungujicí až po startu .. 230 utíká do vzletu dopředu a doprava ...
Ale zase 230 je budoucnost ...možnost do budoucna přepnout mode 2 a 3 ... 6ti kanál
Čtvrtek 28.4. do 12 hod DEATH LINE ...objednavka aby byl už na víkend ...
stabilizace funguje jakmile se roztoci vrtule,pokud vrtas utika , srovnat cykliku,neutral serv a udelat trimovaci let.
to zabere asi 10min, z 200ky pouzijes motor a baterie mozna nejaka loziska.
to same se dela i 200ky pred prvnim letem...
to zabere asi 10min, z 200ky pouzijes motor a baterie mozna nejaka loziska.
to same se dela i 200ky pred prvnim letem...