Modelářství Vaňouch

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JardaRůžička

Re: Modelářství Vaňouch

#61 Příspěvek od JardaRůžička »

Ač nejsem pražák, dovolím si připomenout, že ještě dříve než všechny zmiňované byla v Jindřišské ulici (v těsné blízkosti Jindřišské věže) modelářská prodejna Mladý Technik.
zdzd

#62 Příspěvek od zdzd »

Já jsem v tomto ohledu poměrně skeptický.

U Vaňoucha jsem nikdy nebyl, byť jsem jel mnohokrát okolo. Jednoduše nebylo kde zastavit.

Nicméně věděl jsem o něm právě kvůli jeho vstřícnosti, ochotě a neobvyklém sortimentu. I přes tuto výjimečnost ho to neuživilo.

Pokud obchod na stejném místě převezme někdo jiný, jsou dvě hlavní možnosti dalšího vývoje. Buď udrží Vaňouchův přístup a standard, přičemž bude čelit naprosto stejnému problému jako on. Nebo ho neudrží a bude na tom ještě hůře.

Existuje ještě třetí varianta. Udrží Vaňouchův přístup a standard plus něco navíc, co stávající stav pozvedne a problémy odstraní. Přál bych to jemu i nám všem. Ale bojím, bojím. To už zní moc jako pohádka...
Kovboj

#63 Příspěvek od Kovboj »

zdzd píše:Nicméně věděl jsem o něm právě kvůli jeho vstřícnosti, ochotě a neobvyklém sortimentu. I přes tuto výjimečnost ho to neuživilo.

Přesně tak. Ono je krásné mít na skladě desítky a stovky tisíc dílů a položek včetně těch "exotických". Ale ono to také znamená "někde" vzít pár stovek tisíc korun, za to ty díly nakoupit a vůbec si nedělat hlavu, že některé z nich se možná prodají za deset let až jej bude někdo skutečně potřebovat a náhodou půjde kolem... A nebo se třeba neprodají nikdy, protože se mezi tím technika posune úplně jinam a tohle nebudou chtít už ani v muzeu zadarmo, nebo budou prostě jen díky dlouhé době skladování nepoužitelné...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Genagen »

zdzd píše:Já jsem v tomto ohledu poměrně skeptický.

U Vaňoucha jsem nikdy nebyl, byť jsem jel mnohokrát okolo. Jednoduše nebylo kde zastavit.

Nicméně věděl jsem o něm právě kvůli jeho vstřícnosti, ochotě a neobvyklém sortimentu. I přes tuto výjimečnost ho to neuživilo.

Pokud obchod na stejném místě převezme někdo jiný, jsou dvě hlavní možnosti dalšího vývoje. Buď udrží Vaňouchův přístup a standard, přičemž bude čelit naprosto stejnému problému jako on. Nebo ho neudrží a bude na tom ještě hůře.

Existuje ještě třetí varianta. Udrží Vaňouchův přístup a standard plus něco navíc, co stávající stav pozvedne a problémy odstraní. Přál bych to jemu i nám všem. Ale bojím, bojím. To už zní moc jako pohádka...

Souhlasim. Ten kram zabily dve veci: poloha a ignorace onlinu. Smysluplny revive by byl - vzit p. Balcara, najit dobre prostory a pridat nekoho kdo umi a rozumi onlinu (tim nemyslim jenom kvalitni a fungujici eshop, ale i marketing. Vzdyt takova online poradna s p. Balcarem - to by byla lahudka! Prezentace na forech!).
Kovboj

#65 Příspěvek od Kovboj »

Genagen píše:...Vzdyt takova online poradna s p. Balcarem - to by byla lahudka! Prezentace na forech!

On na to nemá každý nervy...
Ono číst dokolečka názory jak je každý český prodejce RC modelů v ČR buď podvodník nebo zloděj, případně že kdo nenakupuje přímo v Číně je blázen zrovna elán do práce nepřidává...
No a ten kdo to vydrží tak třeba nemusí dobře nést to, že se sice ve svém drahocenném čase snaží pomoci v oboru kterému profesionálně rozumí, přitom ale nemůže zmínit svůj obchod - protože by z toho mohl mít přece peníze a to je přece fuj! :roll: :D
luma

#66 Příspěvek od luma »

DAF píše: Pak zde byl ještě modelářský koutek v papírnictví na rohu Italské a Vinohradské..

Ano. A jedna z prodavaček, které byly v Pařížské vedle prodejny zbraní se přestěhovala do toho papírnictví na rohu Italské a Vinohradské.
luma

#67 Příspěvek od luma »

zdzd píše:
U Vaňoucha jsem nikdy nebyl, byť jsem jel mnohokrát okolo. Jednoduše nebylo kde zastavit..

Na chodníku to byl risk (i když mi několikrát vyšel), ale o blok dál, u haly Sparty na basket je parkoviště, ten kousek se dá doběhnout.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Genagen »

luma píše:Na chodníku to byl risk (i když mi několikrát vyšel), ale o blok dál, u haly Sparty na basket je parkoviště, ten kousek se dá doběhnout.

Bejvavalo. Minimalne rok, ne-li dele co opravuji halu Sparty tam zaparkovat neslo.
kope
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od kope »

Lidi, co blázníte? Vždyť ten obchod je 5 minut pohodlné chůze od zastávky tramvaje 8O. A když už někdo z principu MHD nejezdí, tak parkování (ano placené, ale těch 40 kč na hodinu, zvlášť, když se dá platit po 1/4 hodinách, snad nikoho nezabije, nechodíte tam snad na půl dne) je možné na zelené zóně u NTM, podél Stromovky, na oranžové zóně na Milady Horákové (vše opět 5-10 minut dochozí vzdálenost). A to už nemluvím o tom, že p. Balcar ochotně "přikryl" parkování na chodníku před prodejnou tím, že se řidiči udělalo nevolno a musel se zastavit v prodejně aby si vzal lék a odpočal si :) .
Jinak stejný nebo podobný problém s parkováním mají všechny prodejny v širším centru - Houška v Karlíně, o Peckovi ve Zlatnické nebo v Karolíny Světlé ani nemluvím. Tam nezaparkujete už vůbec.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Genagen »

kope píše:Jinak stejný nebo podobný problém s parkováním mají všechny prodejny v širším centru - Houška v Karlíně, o Peckovi ve Zlatnické nebo v Karolíny Světlé ani nemluvím. Tam nezaparkujete už vůbec.

Zlatnicka je uplne v pohode - bud na petrskem namesti nebo v palladiu. V truhlarske byva volno na miste zasobovani max 15mins. Coz zvladam vyridit.
Karlin - tam je to pohoda uplna. Sice ne primo pred prodejnou, ale z druhe strany bloku je misto vzdycky
Karoliny svetle - tam jsem nikdy nebyl
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od jyrry »

Jistě, pro v Praze bydlícího je to brnkačka, ale co my z vesnice? :-)
U Vaňoucha se mi jednou povedl nákup drobností za 1150,- přičemž 800,- bylo za odtažení a ustájení auta (na popud hlídky VB nejspíš číhající za rohem - nákup trval 5 minut...) na sběrné parkoviště pod Spartou (hokejovou), na 200,- jsem to ukecal s policistkou (za Nuselákem), asi 50,- sem projezdil MHD...
Pak ty pražský "modrý zóny"... taky super... :-)
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od kope »

Genagen píše:Zlatnicka je uplne v pohode - bud na petrskem namesti nebo v palladiu. V truhlarske byva volno na miste zasobovani max 15mins. Coz zvladam vyridit.
Karlin - tam je to pohoda uplna. Sice ne primo pred prodejnou, ale z druhe strany bloku je misto vzdycky

Ale takhle je to přeci na Letné taky - nestojíš přímo před prodejnou, ale někde "za rohem". Asi ne tak blízko jako je to z Petrského do Zlatnické, ale troufám si říct, že ne o moc dál, než je Palladium-Zlatnická. Prostě si myslím, že zatracovat tu prodejnu z důvodu dopravní dostupnosti je nesmysl (když už tedy opomenu zmiňovanou MHD).
kope
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od kope »

jyrry píše:U Vaňoucha se mi jednou povedl nákup drobností za 1150,- přičemž 800,- bylo za odtažení a ustájení auta (na popud hlídky VB nejspíš číhající za rohem - nákup trval 5 minut...) na sběrné parkoviště pod Spartou (hokejovou), na 200,- jsem to ukecal s policistkou (za Nuselákem), asi 50,- sem projezdil MHD...

Já tam podobný částky nechával pravidelně, když jsem šel jen "pro pár šroubků" - a to jsem tam chodil pěšky o pauze na oběd, takže odtah nebyl započítaný. Prostě tam vždycky bylo tóóóólik věcí, které jsem "nutně potřeboval" a na který jsem si vzpomněl až když jsem je viděl :D
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Genagen »

kope píše:Ale takhle je to přeci na Letné taky - nestojíš přímo před prodejnou, ale někde "za rohem". Asi ne tak blízko jako je to z Petrského do Zlatnické, ale troufám si říct, že ne o moc dál, než je Palladium-Zlatnická. Prostě si myslím, že zatracovat tu prodejnu z důvodu dopravní dostupnosti je nesmysl (když už tedy opomenu zmiňovanou MHD).

Nema uz smysl o tom diskutovat, kdyz je ten kram zruseny. Za me dostupnost "by far" nejhorsi ze vsech kramu, kam jsem chodil. Blbe se tam jede, zacpy, zaparkovat nejde (parking u letenskych sadu neni uplne validni moznost - google ukazuje 15mins aka 1km jedna cesta. V ostatnich pripadech je to tak 50-150m).

I Ta dostupnost mhd neni stastna. Ostatni kramy (zlatnicka, karlin) jsou na metru.

Ale jak rikam je to subjektivni. a me ten kram je na hodne nevyhodnem miste. Chodil jsem tam jen kvuli p. Balcarovi a sortimentu.
pepin

#75 Příspěvek od pepin »

Genagen píše:Nema uz smysl o tom diskutovat, kdyz je ten kram zruseny. Za me dostupnost "by far" nejhorsi ze vsech kramu, kam jsem chodil. Blbe se tam jede, zacpy, zaparkovat nejde .

je ta prodejna tedy definitivně zrušená, nebo ji převezme někdo jiný? Občas jezdím okolo, tak jsem tam i ted v době internetové čas od času nějakou drobnost koupil.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“