simulace širokouhlého objektivu nějakým programem.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: simulace širokouhlého objektivu nějakým programem.

#61 Příspěvek od pepin »

Aha,to rozostřovani jsem myslel, že jsem spatne zaostřil, respektive fotak.
Ta teplota pocitace zpusobuje, ze ten program hodi hlasku zkuste to znovu a tak porad dokola a slepi to az kdyz ho necham odpocinout- vychladnout.tu změnu nastaveni objektivu jsem uz taky zkousel, ale zatim se do toho nechci uplně zamotat, spiš si jen dorovnam tu fotku.V kazdem připade vysledky pořad lepši nez s sirokouhlou předsadkou, to ma komplet rozostřene okraje.
Lark

#62 Příspěvek od Lark »

Bude to pořád lepší , jak budeš získávat zkušenosti jaké parametry mají na co vliv. A taky získáš odhad co stojí za to upravovat, a co je lepší rovnou zahodit.
pepin

#63 Příspěvek od pepin »

Nejdulezitejsi ted pro mě asi bylo pochopit, ze bez zachytnych vyraznych bodu tězko něco poslepuju, takze musim hlavne hlidat překryvani snimku přez nejake zachytne body a ne jenom frkat za sebou překryvajici se snimky.
Lark

#64 Příspěvek od Lark »

Přesně tak, je dobré fotit tak, aby v oblastech překrývání byly kontrastní objekty s výraznější kresbou, ale nemusí být vyloženě odlišné. Stačí i listí, různé květy, špičky stromů ... Jen je potom potřeba zkontrolovat správnost sesouhlasení bodů, a případně jí upravit.
pepin

#65 Příspěvek od pepin »

tak Larku zatím díky moc za RC mániovský fotoworkshop :D

Všem, koho jsem případně urazil, nebo na něj byl hnusnej se omlouvám, ale bylo to opravdu peklo, rychle po práci něco nafotit, honem domu to poslepovat, čekat pul hodiny, jestli se to slepí, nebo mi to napíše--di se bodnout, takovej zmatek ti slepovat nebudu :lol: a když už to teda konečně něco slepilo, tak vy na mě se zubatym břehem, já byl tak nasratej, že jsem byl schopný jít ten rybník překopat krumpáčem podle tý fotky, páč mi bylo okamžitě jasný, že to bude pro mě podstatně jednodušší a s jistějším výsledkem, než se ten břeh snažit upravit na počítači :evil:

ted už jsem po těch pár dnech vyměknul, já to třeba tak kách na super snímek neřeším, ale bez těch výtek bych se nikam neposunul a ani bych vlastně nevěděl, co dělám špatně, takže určitě veliké díky za ty rady.
Lark

#66 Příspěvek od Lark »

Víš jak se to říká? Práce kvapná hov.. platná. Takovýhle programy si musíš osahat a zažít strávením spousty hodin u nich, a taky si zažít techniky focení. Takový kecy, že jenom nablikáš snímky, a že to udělá panorama samo, sice částečně fungujou, ale nesmíš ho potom moc zkoumat :lol:
pepin

#67 Příspěvek od pepin »

Lark píše:Víš jak se to říká? Práce kvapná hov.. platná. Takovýhle programy si musíš osahat a zažít strávením spousty hodin u nich, a taky si zažít techniky focení. Takový kecy, že jenom nablikáš snímky, a že to udělá panorama samo, sice částečně fungujou, ale nesmíš ho potom moc zkoumat :lol:

Larku, musím zustat nohama na zemi, mám foták za pár šušnu, navíc už toho opravdu zažil hodně a já nejsem ani schopný posoudit, jestli když je třeba nějaký samostatný snímek rozostřený, jestli je chyba ve mě, nebo v tom fotáku, navíc to není zrcadlovka, ale stařičký ultrazoom, kdybych se podělal, tak v principu z něho tak ostrou fotku, jako ze zrcadlovky i se setovým objektivem nedostanu, ale zrcadlovku se setovými, nebo lepšími objektivy zase nedostanu do ledvinky :D

já ty kompromisy beru a dokud opravdu definitivně nedoslouží a já vím, že chci zase ultrazoom, přijde mi hovadina pořídit něco jiného, jenom o generaci lepšího, ale stejně oproti zrcadlovce jen takového tak nějak použitelnýho.

PS: ach jo, kočka je nasratá, že jsem ji odvezl z Raný zase do Prahy do paneláku, tak mi v rámci nudy vožírá polyšovou botičku u extry :lol:
Lark

#68 Příspěvek od Lark »

Já mám taky jen ultrazoom, ale nic lepšího už taky pořizovat nebudu. Zajedno mi vyhovuje tou univerzálností, za druhý s mejma klepavkama už mám s focením problémy a za třetí u mě žádný umělecký fotky nehrozej. :D Jinak díky tomu slepování se relativně zlepšuje ostrost a rozlišení.
P.S. Ohledně kočky: namaž jí ty botičky na extře pepřem :mrgreen:
pepin

#69 Příspěvek od pepin »

Lark píše:Ohledně kočky: namaž jí ty botičky na extře pepřem :mrgreen:

jen at žere botičky, ale né extru :D
pepin

#70 Příspěvek od pepin »

Tak vsechny clanky o pan fotografii a bracketingu nekolikrat precteny.pokusim se neco zplodit, ale vysledek jsou zatim pouze rozostrene zrnite zmetky s naznakem autorovi vize.zatim me to ale opravdu hodne bavi i kdyz cil je v nedohlednu.
Lark

#71 Příspěvek od Lark »

Neboj to se poddá. :D Chce to čas.
pepin

#72 Příspěvek od pepin »

Lark píše:Neboj to se poddá. :D Chce to čas.

jo jo jo, čas zhojí všechny rány a zažene všechny smutky :D

dnes jsem si vzpoměl, že kámoš modelář se tomu focení věnuje trochu víc poplatně době a možnostem, nežli já, tak jsem s ním ten expoziční braketing a skládání fotek probíral, skládání fotek je v pohodě, tam je to jasný a v podstatě s tím žádný problém mít nebudu, teda pokud dodržím alespon zásadní podmínky.

s tím skládáním a upravama pomocí bracketingu na to mohu zapomenout, běh na opravdu dlouhou trat a nutnost patřičných ZAKOUPENÝCH programu a počítačového vybavení, ale nasměroval mě jak dohledat videa, abych pochopil a hlavně viděl o co vubec jde.

co mě ale děsně děsí, že to mé druhé-- JÁ-- by samozřejmě ted zase nejradší utíkalo koupit zrcadlovku, ale já budu tvrdej a zase mu to rozmluvim :lol:

ale pomalinku polehounku se tema mejma pokusama postupně prokousávám k lepšímu pochopení toho Huginu, který používám na to slepování, tak to je fajn.
Lark

#73 Příspěvek od Lark »

Ten Bracketing nemá bez stativu smysl. Nikdy to nesložíš. Snímky musí být naprosto totožné, jen s rozdílnou expozicí, a to nijak neočůráš. Z ruky to neudržíš.
pepin

#74 Příspěvek od pepin »

Lark píše:Ten Bracketing nemá bez stativu smysl. Nikdy to nesložíš. Snímky musí být naprosto totožné, jen s rozdílnou expozicí, a to nijak neočůráš. Z ruky to neudržíš.

ok a díky, prskal jsem to samozřejmě z ruky :D

ted se tu peruse záběrem z 24 snímku, 8 za sebou ve třech řadách, hugin mi to vzal, poslepoval, ale má to velikost cca 300000kb a picasa píše že neodpovídá, ale to asi spíš už nezvládá muj pidinotas.
pepin

#75 Příspěvek od pepin »

tak jsem dnes po buřině vyrazil do nejbližšího terenu a zkusil zuročit, to, co jste se mi tu snažili osvětlit, samozřejmě jsem znovu zkusil i nafotit ten neštastný zubatý rybník, kterým to začalo a kupodivu je po tom týdnu ten břeh už opravdu rovnej :oops: dnes jsem se to snažil už opravdu fotit na reálný výsledek a nevyšla pouze jedna serie záběru jednoho snímku, takže za mě, veliká spokojenost.
ohledně toho slepování jsou nejproblémovější spodní partie řádku snímku, kdy jsou ty záběry hodně z blízka, tam mi přijde dobré, v té nejspodnější řadě raději nafrkat víc překrývajících se snímku, než v horních řadách se záběrem víc do dálky.
jedu stále na automatiocký program, žádné manuální určování slepovacích bodu, ale u snímku--tubus metra, kde se mi ta vrchní řada snímku v rámci kompexního slepování slepování rozzubovala jsem zkusil použít na tu vrchní řadu program optimalizátor,dorovnával jsem přecvakáváním snímku a položkou optimalizovat pouze problematickou řadu, kterou vyplivnul automatický slepovač, ta mi srovnala relativně slušně tu řadu vrchníh záběru tubusu a pak se v automatickém slepovači rvala pouze se spodní řadou--tam vznikl potom černý klín,-slepé nanafocené místo nepřekrývajících se dvou snímku, které jsem zkušebně pionýrsky retušoval.znalci to určitě najdou :lol:

ty experimenty jsem nahrál na Rajče, abych nezasíral mánii.

http://pepin65.rajce.idnes.cz/blbnuti_s ... nim_fotek/

PS: slepované snímky jsem ořezával do maximálního využití poskládání snímku.ted opravdu nelpím na 10/15

v každém případě mě tento zpusob fotografování poslepování z více snímku absolutně nadchnul, páč od té doby, co jsem odložil klasoický kinofilm mi bylo líto, že se už nemohu těšit na to, jestli ten snbímek vyjde, nebo ne, zvlášt, když jsem fotil na diáky.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“