Adam70 píše:Ahoj,nezkoušeli jste někdo nahradit původní vrtuli za něco "rozumnějšího" ?
Hřídel se musí zkrátit ,to není problém

.
Problém je v unašeči,ten je 3,17 mm a hřídel motoru má závit M3 ,ale na konec jsem to snad vyřešil s pomocí hnědé lepicí pásky,vše ostatní selhalo a vrtule se proletěla vždy sama

.
Hřídel motoru v závitu praskla, když s EasyFly táta praštil do pole, původní vrtule se nenašla. Použil jsem proto starý unašeč (nemá kleštinu, ale dva šroubky), t.j. na 3 mm hřídeli drží dobře. Vrtule jsem zkoušel Graupner Cam gear prop 280/200 a 250/200, druhá je výkonově srovnatelná s původní (proud na zemi cca 14A), s větší stoupá lépe, ale víc se hřeje regl.
Pokud bych nevyhrabal tu starou kleštinu, spíš než hnědou pásku bych kopil keštinu 2,3mm a převrtal ji tak 2,8čkou vrtákem, to by bylo mnohem spolehlivější řešení. Serva šly ke křidýlkům taky (ještě dříve, něž šlo éro poprvé do vzduchu). Regl BLE18 s vysílačem Futaba nepřeprogramuji, kdybych se krájel (vyžaduje to zřejmě větší výchylku, něž vysílač dá), s jiným rádiem to kupodivu jde :-O. Na létání pod plným plynem to přitom stačí, nechápu proč.