CC3D a openpilot

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
trippleR

Re: Asi mi zhorela doska [OpenPilot CC3D]

#61 Příspěvek od trippleR »

Zenderat píše:Jen se zeptám, ta deska ti leží přímo na tom karbonovým rámu??

Nie, je umiestnena v rame na nozickach, vytiahol som ju a polozil hore na ram len kvoli foteniu.
trippleR

#62 Příspěvek od trippleR »

JosefSvejk píše:Měla by to být dvojitá "šotka" BAT54C (společná katoda).

Dik, uz mi to chalani an elektrovyrobe vymenili. Trvalo im to asi tak minutu aj s identifikovanim suciastky. Po pripojeni dosky k PC uz vyzera ze funguje, modria diodka chvilu svieti (kalibruje) a potom zacne blikat.

Ked pridem domov tak to vyskusam pripojit na GCS a uvidim ci to pojde.

Dakujem vsetkym za pomoc. :)
makipata

#63 Příspěvek od makipata »

Grugh píše:Bohužel se mi o víkendu podařilo něco velmi obdobného i když jiným způsobem (zkrat výstupu).
Nakonfiguroval jsem si CC3D v kombinaci se OrangeRx satelitem pro svahové samokřídlo.
Zjistil jsem, že jsem omylem prohodil serva pravého a levého elevonu. A při pokusu je zapojit správně jsem zavadil jedním konektorem o pin vedle. Následovalo lupnutí a od té doby sice CC3D částečně žije, ale na jednom místě neúměrně topí. Raději jsem ho nepouštěl více než asi 10 vteřin.
Pokud by to někdo dokázal opravit, budu rád když se mi ozve. Je to originál z OpenPilota.
Pro ostatní to doufám bude sloužit jako odstrašující případ.

Přikládám fotku "součástky s kráterem". Označení je D87 E1.

Ahoj, kdes ho prosím koupil, mám na cestě tady zmiňovaný klon a radši pořídím fungující věc.
Děkuju Jirka
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: CC3D a openpilot

#64 Příspěvek od Ancistrus01 »

Já mám na cestě taky klon z banggood za 300Kč :lol: Tak uvidím, když to nebude fungovat tak ho prostě vyreklamuju, ale ono to fungovat bude :)
arachna

#65 Příspěvek od arachna »

...mam ho taky z BG a nebyl s nim do dneska jedinej problem. Prcek visi ve vzduchu lip jak z NAZOU :wink:

Akorat sem do nej musel nalejt novejsi bootloader...
Marena
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Marena »

malé zvíře píše:Protože internet nedávno zaplavily levné klony CC3D, které sice byl padají jako originály od OP, ale většinou to jsou mizerné šmejdy vyrobené z nekvalitních součástek. Na oficiálním fóru OP je varování aby je lidi nekupovali, protože se na fóru množily dotazy proč jim deska nelétá a nakonec se přišlo na to že za to vždy mohla právě tato nekvalitní kopie. Takže pokud novou CC3D, tak od HL nebo RMRC. Jednak člověk bude mít "jistotu" kvalitního produktu a jednak člověk podpoří další vývoj OP.

Ještě v ČR lze levně sehnat u pana Hořejšího. www.horejsi.cz
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
arachna

#67 Příspěvek od arachna »

...za 690,- bez postovnyho bez krabicky a momentalne nedostupne ...
Huraaa muzem kupovat !!! :wink: :!:
ST
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od ST »

Na UK skladu banggood.com ho mají skladem za necelých 18USD. :wink:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
dt

#69 Příspěvek od dt »

Ancistrus01 píše:Já mám na cestě taky klon z banggood za 300Kč :lol:

Ty taky? :wink:
Jako za ty prachy (tuším jsem dal snad $16) i kdybych to měl zkusit bez možnosti reklamace, tak to prostě zkusím. Buď to poletí nebo ne. Je to do malé mouchy, neúspěch nezabolí. A když mi vedle sebe nabízejí za skoro stejnou cenu KK, Naze32, CC3D, tak zkusím něco, co jsem ještě na stole neměl, čistě ze zvědavosti.

Ale třeba Pixhawk do velké mašiny mám koupený originál, to jenom pro rejpaly. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Ancistrus01 »

Dt: Přesně tak, s tím souhlasím! :) ve velký mám btw. taky originál Pixhawk :lol:
Marena
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Marena »

arachna píše:...za 690,- bez postovnyho bez krabicky a momentalne nedostupne ...
Huraaa muzem kupovat !!! :wink: :!:

Je to ale original. Minuly tyden byly skladem. Vyzvedl jsem si osobne. Cena za origos se zarukou mi prijde rozumna.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od jindraj »

Marena píše:Je to ale original. Minuly tyden byly skladem. Vyzvedl jsem si osobne. Cena za origos se zarukou mi prijde rozumna.

jak se pozná, že je to originál? ten rozptyl cen je ohromný a kromě RMRC, kde prodávají vedle sebe obojí a obojí a mají to popsané, tak ostatní nikde umínku o klonu neuvádějí. tak fakt nevím, jak rozlišit.
arachna

#73 Příspěvek od arachna »

...no, ... nektere klony maji dost "rozplizly" potisk na desce a i tucnejsi. Ale ta moje z BG je naprosto identicka vcetne popisu, mnozstvim cinu, usazenim SMD atd. jako original, takze taky nevim jak bych z ni mel vycucat jestli je klon nebo ma "rodny cislo" ... :roll: A hlavne, dal sem za ni 14USD vcetne krabicky a 4 sad kabelaze ...
vbalko

#74 Příspěvek od vbalko »

Taky mám z banggood a lítá fantasticky. Už je druhá na cestě - bude z ní stabilizace do bixlera.
dt

#75 Příspěvek od dt »

arachna píše:taky nevim jak bych z ni mel vycucat jestli je klon nebo ma "rodny cislo"

Podle mě nemáš šanci. Dle mého názoru to vypadlo ze stejné výrobní linky jako ten "originál", akorát to šlo do jiné krabice.
To máš to samé jako kdybys chtěl Naza V2 včetně GPS za $160.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“