Lumenier QAV 500 V2

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Lumenier QAV 500 V2

#61 Příspěvek od graup15 »

První skok má moje nová hračka za sebou.
Zajímavý poznatek..jen nevím jestli je to dobře,či špatně.
Přehraná naza M-Lite na V2 má normálně warm up při startu,tak jsem udělal kalibraci při -1st a najednou už žádný warm up není.
Jinak vše proběhlo korektně,kalibrace kompasu bez problémů a vše se jeví normálně.
Teď ještě nastavit zisky..trošku mi to osciluje při přidání plného plynu. Ale to je normální. Motory mám 900kv a jedou na 4S s vrtulí 10/5. Tak je to trošku přemotorované :-) :-) A nebo regly stojí za prd, ale bráchovi to dělá stejně s origo TBS regly,tak myslím,že to chce jen doladit.

Na staré Discovery jsem měl motory SunnySky 1400kv na 3S a musel jsem jít na vrtule 8/5. S 9/5 bylo regulační pásmo tak úzké,že z toho Naza nebyla. (Disco vyselo na místě už těsně nad plně staženým plynem). Nakonec jsem skončil na 50% a bylo to dobré. Přitom ještě starší set-up (srajdy NTM motory s 1000kv..a to búh ví jestli a vrtulí 9/5 byli zisky okolo 140%)
To je stejně pro mne,nová oblast..u letadel se dá jít s výkonem kamkoli a nic se neděje. Ale u Coptery když je poměr tahu na plný plyn/hmotnost víc než 4/1 tak mám jistotu,že řídící system s takovým brutálkem naprosto nepočítá. :-)
Přílohy
DSCN0718.JPG
zskal
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od zskal »

Trošku OT..Nevím jakou s těmito bateriemi mají zkušenost ostatní, ale já už je víc do koptery nechci. Mám čtyři a nevydržely ani celou sezonu...a to jsem se o ně staral "jako o vlastní". Strašně vyměkly a teď když je chladno jsou téměř nepoužitelné...Na tu váhu bych už možná zvažoval 6S. Já mám AUW 1.9 kg a 4S se mi zdá že je tak na hraně. Ale samozřejmě tam hraje roli více věcí,motory, regly atd.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
graup15

#63 Příspěvek od graup15 »

zskal píše:

Trošku OT..Nevím jakou s těmito bateriemi mají zkušenost ostatní, ale já už je víc do koptery nechci. Mám čtyři a nevydržely ani celou sezonu...a to jsem se o ně staral "jako o vlastní". Strašně vyměkly a teď když je chladno jsou téměř nepoužitelné...Na tu váhu bych už možná zvažoval 6S. Já mám AUW 1.9 kg a 4S se mi zdá že je tak na hraně. Ale samozřejmě tam hraje roli více věcí,motory, regly atd.

To víš..Lipol..,loterie:-) Máme je už rok a pořád fungují výborně, ale u Lipolek je to 50/50.
Jaké máš kv motorů ? Protože tak jak to mám,když za to vezmu tak to odpálí opravdu řádně. A bráchovo QAV to samé. A to i na konci letu,když napětí poklesne (necháváme v baterce vždy min 20% kapacity)
6S mi přijde trošku nesmysl....
graup15

#64 Příspěvek od graup15 »

Udělalo se tu nádherné počasí..tak jsem ještě vyrazil poladit hračku....a už to neosciluje,lítá parádně.

re..brácha
Za domácí úkol,si přiřadíš na RD a LD dálkové ladění zisků pitch a roll (tzn budeš si muset upravit program v T8FG) a pak je to naladit sranda.
PS..na 12 minut řádění okolo sebe,je spotřeba 3000mAh.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od zskal »

graup15 píše:To víš..Lipol..,loterie:-) Máme je už rok a pořád fungují výborně, ale u Lipolek je to 50/50.
Jaké máš kv motorů ? Protože tak jak to mám,když za to vezmu tak to odpálí opravdu řádně. A bráchovo QAV to samé. A to i na konci letu,když napětí poklesne (necháváme v baterce vždy min 20% kapacity)
6S mi přijde trošku nesmysl....

Já jsem je měl na Discovery s motory TBS 750 kV a jako lítalo to dobře, ale postupně ty baterky měly kratší a kratší výdrž. Pod 20% jsem je nikdy nevysál, to si hodně hlídám...spíš jsem je šetřil. Teď jsem s nimi lítal na Discovery Pro s motory DJI E300 Tuned Propulsion System (920kv) a je to stejný, resp. teď v chladnu jsou skoro nepoužitelné (4-5 min letu se strachem). Mám ještě Turnigy Nanotech 4S 4500 mah a to je teda jiné kafe (12 min v klidu s pořádnou rezervou).
Nevěřím že jsem narazil na čtyři špatné kusy a nebyly ani kupované všechny u jednoho prodejce ve stejnou dobu.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
danidani
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od danidani »

Diskuse o žlutých ZIPPY :arrow: viewtopic.php?f=42&t=46256

p.s.: mně taky hodně měknou (2,2 Ah 3S 35C), znovu už je brát nebudu
graup15

#67 Příspěvek od graup15 »

Já bych z toho vědu nedělal...baterky jsou takové,jaký mají den v číně děti co je na linkách měšajú :-) :-)
Jednou trefíš dobrou,podruhé špatnou baterku.
graup15

#68 Příspěvek od graup15 »

Pětistovka lítá fantasticky,tak jsem vymýšlet nějaký kufr na převoz. Po změření vnějších rozměrů ,díky UHF anténám by kufr byl jak na obry. Tak jsem si všera vykutil držáček antének. No a budou se muset sundavat.
K matkám SMA konektorů je bezvadný přístup,tak to problém není. Silikonová hadička krásně fixne anténu k držáčku a tím se nemůže jak vyšroubovat,tak se i zmírní přenos vibrací antény na konektor.
Přílohy
DSCN0726.JPG
DSCN0724.JPG
DSCN0723.JPG
graup15

#69 Příspěvek od graup15 »

Standa (ST) mi říkal,že z vyvažování zešedivým ..:-)
A měl pravdu..vyvážit Graupnerky na standardních unašečích...dva dni jsem se s tím sral a výsledek neuspokojivý.
Tak jsem hořce zaplakal nad cenou a objednal 10/3,3 Antigravity vrtule. A je klid.
Dnes jsem zkoušel jak dlouho při lehoučkém poletování vydrží v luftu 1890g těžká QAV 500 (včetně baterky 4S-5200mAh).
Při zachování rezervy v baterce (končil jsem na 4600mAh) je to 17 min. (to už na nové vrtule)

PS..fakt nevím jak ty motory vyvážit. Samotné bez unašeče jen vrní...s ním je to tragedie . Pokud to vyvážím (nic moc) s ním,tak mi to zase rozhodí matka. Navíc to do cca 3tis otáček nevybruje..pak v pásmu do 5 tisíc vybruje a pak zase ne. To se fakt nedá. (nebo už nevím jak)
Nakonec to vyřešili ty drahé vrtule...žádný unašeč a dobrá vrtule...a už se s tím nemusím zaobírat.
Přílohy
DSCN0728.JPG
ST
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od ST »

Dalibore, tak gratulace, že jsi to vyřešil. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#71 Příspěvek od graup15 »

Ano ten smajlík sedí...to je teda výhra...grr ,nerad se nechám technikou porazit..přiznávám,tentokrát jsem prohrál .
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od jamesgsf »

graupe ten čas se mne zdá docela dost dlouhej měřil jsi správně? Mám stejnou váhu a motory sunnysky 980kv vrtule 10x3,8 a letovka kolem 10 min 5000 baterku 4S. Těm 17 se mne nechce moc věřit, ale budiž. Přistávám na 30procent zbytkové, nebo až začne řvát pípák. Je fakt, že jsem to zatim jen tak vyset bez toho aby se to prolétlo nenechal.

Jestli jsem to dobře pochopil tak jsi nakonec dal klasickou matku místo těch unašečů. Ať létá je to pěkné.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
graup15

#73 Příspěvek od graup15 »

Opravdu je to tak...Ale jde o opravdu lehké poletování. Jak to valím..někam,tak je čas samozřejmně kratší.
Je to na baterku z BigHobby ..4S-5200 25/50C (Ri článků vzácně vyrovnané 1.8mOhm na každém).
Motory mám SunnySky 900kv ..
http://www.banggood.com/Sunnysky-X3108S ... 07943.html

Je zajímavé,že (a nevím proč),při stání na místě je odběr de fakto stejný jako s Graupnerkama, ale při letu vpřed je odběr výrazně nižší. Přitom konečná rychlost stejná.
tomashr

#74 Příspěvek od tomashr »

Tak na okraj, dá se QAV 500 koupit i někde jinde než v GetFPV-USA, nejlépe v EU? Zkoušel jsem hledat a přijde mi, že zatím má GetFPV exkluzivitu.
Při nákupu z USA je napočtení cla a DPH fakticky jisté, což by mi ani tak moc nevadilo, ale z principu mě slušně sere s tím spojené "výpalné" České poště...

Není to samozřejmě nijak kritické, pokud bych se k nákupu odhodlal, tak tohle bude ten nejmenší s tím spojený problém, ale za zeptání nic nedám :-)
graup15

#75 Příspěvek od graup15 »

Z GetFpv to přišlo docela rychle a mám pocit,že jsme to objednávali přez DHL..tak to na poště neuvízlo.
Ale být tebou vezmu ty větší ramena. Na 500 se vejdou max 11 vrtule a to opravdu velmi těsně (konec listu běží 4mm od rámu) Ale záleží co od toho chceš.
Mimochodem ..sloupky co jsou v setu jsem nepoužil a z goodluckbuy vzal 45mm. Pak se to dá naložit baterkou s velkým rozpětím velikostí.
PS...kdyby jsi to objednával z GetFpv..písni do SZ něco bych měl :-). Díky
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“