JardaRůžička píše:...
A k těm výfukům - cosi podobného výfuku se k Jenám dokonce vyrábělo. Ne přímo výfuk, ale řekněme sběrač spalin, viz fotka. ...
Jinak díky za tu fotku toho rozsypu dílů motorku JENA-1.
Obdivuji, že jak hlava, tak vrtulový kužel má červený eloxovaný povrch bez jediného škrábance. To se o dílech těch mojich Jen rozhodně říct nedá. Ta rozebraná musela být buď funglovka, nebo někdo to eloxování obnovil. A taky čumím, že ty pružiny existovaly jak pravé tak i levé, to je pro mne taky novina.
A ještě se vrátím k té Tvé vydařené definici sběratelství.
Já, ačkoli se za sběratele nepovažuji, mám doma nepochybně mnohem víc motorů, než kolik jich budu moci do konce svého života využít, nebo co i jen nastartovat (i když si pořád namlouvám, že to tak není).
Je však otázka zda je opravdu potřebuji, či ne.
No nepochybně zrovna ty Jeny asi do modelů už nikdy nedám, ale cítil jsem potřebu je získat pro své potěšení.
To je přece taky potřeba, připomenout si něco, co člověka vrátí alespoň trochu do mládežnických let. Takže já budu tvrdit, že je skutečně potřebuji pro svou radost a tím pádem Tvou definici sběratelství nesplňuji.
Naštěstí mi taky moje finanční limity ani nedovolují naplno propadnout sběratelskému koníčku motorů. Mít takové prakticky neomezené zdroje, jako má například můj kamarád/spolužák Standa Jelen, tak to bych tomu určitě taky propadl.
Jinak tyto příspěvky po znovuvzkříšení vlákna by se asi hodily spíš do vlákna viewtopic.php?f=8&t=23131&start=90#p1505127, kde jsme ty motory JENA už dost probírali.