Instalace Windows 10

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace Windows 10

#61 Příspěvek od jyrry »

... a je to... :-(
Přes noc to psalo "Za chvíli budeme připravení", ráno po restartu se to seklo hned jak jsem kliknul myší (jen do plochy), teď to píše "Počkejte prosím".
Mám už to zahodit nebo je ještě naděje? Fakt vykoumanej systém kterej se zabije vlastníma aktualizacema.... :roll:
jyrry.webnode.cz
kroxigor

#62 Příspěvek od kroxigor »

Jak jsem psal vejš po listopadové velké aktualizaci Win10 TH 2 mi již na StickPC Win10 neběží a ani nelze udělat čistá instalace. Win8.1 jedou naprosto bez problémů.

Takže ano u Microsoftu to možné je. Mimochodem Lenovo StickPC je HW velice podobné Intelovskému ...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Bozha

#63 Příspěvek od Bozha »

Asi jsem divnej, ale nemůžu si na W10 stěžovat, doma na nich běží dva laptopy, oba migrované z 8.1. Všechno chodí jako z praku, i ty velké aktualizace teďka proběhly bez intervence...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od corsair »

Bozha píše:Asi jsem divnej, ale nemůžu si na W10 stěžovat, doma na nich běží dva laptopy, oba migrované z 8.1. Všechno chodí jako z praku, i ty velké aktualizace teďka proběhly bez intervence...

Minimálně jseš podezřelej,ale spíš divné je tvoje železo-oboje :lol:
JosefSvejk

#65 Příspěvek od JosefSvejk »

Ještě abych případně pomohl dalším "zoufalcům", můj problém byl v Avastu. Je to nějaký problém poslední verze, je už popsaný na internetu. Avast musí být odinstalovaný, nestačí ho jen vypnout, při instalaci. Dělá to i pár jiných antivirů, opravoval mi to syn. Chyba se projeví tak, že vůbec nefunguje ETHERNET.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
tomashr

#66 Příspěvek od tomashr »

JosefSvejk píše:Ještě abych případně pomohl dalším "zoufalcům", můj problém byl v Avastu. Je to nějaký problém poslední verze, je už popsaný na internetu. Avast musí být odinstalovaný, nestačí ho jen vypnout, při instalaci. Dělá to i pár jiných antivirů, opravoval mi to syn. Chyba se projeví tak, že vůbec nefunguje ETHERNET.

Jojo, tohle jsem taky viděl, potvrzuji... Obecně některé antiviry mají s W10 problém, ale to se vesměs rychle řeší a po instalaci na už běžící W10 obvykle problém není. Chování přímo v okamžiku upgradu je ale daleko problematičtější a předem odinstalovat antivir není špatný nápad.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od jyrry »

kroxigor píše:... Lenovo StickPC je HW velice podobné Intelovskému ...

Už tam úspěšně proběhla akce "vrátit do továrního nastavení"...

Upgrade "10 na lepší 10" se spustil víceméně sám a nenapadlo by mně že je nutné před tím odinstalovat antivir... Mají to fakt vykoumané :roll:
jyrry.webnode.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od AR1 »

Pánové, dotaz. Předevčírem se mi stáhla na W10 nějaká "šílená" aktualizace. Šílená proto, že se instalovala snad půl hodiny, počítač se několikrát restartoval. Nikde jsem o žádné takové aktualizaci informace ale nenašel. Ale hlavně mi počítač nefunguje jako dříve, mimo drobností, jako je že ikonka Vypnout se teď jmenuje Napájení (nebo tak nějak) mi vyloženě blbě funguje google chrome, někdy najede rovnou při zapnutí PC, jindy mi po spuštění (chrome) neotevře naposledy otevřené karty a další nějaké drobnosti. Na druhém ale žádné aktualizace nejsou a ani Micr. žádné nenabízí. Tak mám podezření na nějakého hajzla, že jsme chytil, byť mám Avast a používám Search & Destroy, který taky nic nhlásí... Na P stránky nechodím, jediné rizikové stránky vidím FB.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
automet

#69 Příspěvek od automet »

Možno by stálo za to skúsiť nejaký posledný bod obnovy pred tou aktualizáciou.
Niekedy sa to ale nepodarí nahodiť pomocou bodu obnovy do konkrétneho stavu.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:... Už tam úspěšně proběhla akce "vrátit do továrního nastavení"...

V souvislosti s posledním dotazem ("šílená" aktualizace W10) musím svoje konstatování dementovat.
Intel computestick (po obdobné "šílené" a svévolné aktualizaci W10) se NEpodařilo vrátit ani do fungujícího továrního nastavení a už je 2 týdny na reklamaci v Alze...
jyrry.webnode.cz
jio

#71 Příspěvek od jio »

AR1 píše:Pánové, dotaz. Předevčírem se mi stáhla na W10 nějaká "šílená" aktualizace. ...

Když není bod obnovy zkus toto. Taky mi to dělalo problémy a sfc končil opakovaně chybou a tak jsem strávil 2 večery po různých fórech a MS hotline stránkách. :-(
Té angličtině se nediv. Kombinoval jsem si to pro sebe jak se mi to postupně dařilo zjistit.

sfc /scannow
Run the DISM Command to Fix SFC Problems
On Windows 10, 8.1, and 8, the Deployment Image & Servicing Management tool can fix component store corruption that prevents the SFC command from working properly.
To run this command, open a Command Prompt as administrator. Type the following command and press Enter. DISM will check your Windows component store for corruption and automatically fix any problems it finds.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

v případě, že to končí chybou
DISM Error: 0x800f081f
použít tento postup:

->Download a copy of the windows 10 iso at Windows 10 choose 32/64 bit depending on your system - POZOR toto ISO ale neobsahuje Install.wim, ale Install.esd!
Případné vytvoření Install.wim z Install.esd, který je v ISO souboru zde \sources\install.esd je příkazem:
Dism /Export-Image /SourceImageFile:c:\temp\install.esd /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:c:\temp\install.wim /Compress:recovery /CheckIntegrity
S tím ale i tak následná oprava nefunguje!

Proto je ISO je vhodnější stáhnout odsud https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench - obsahuje už Install.wim a je připraveno i pro přidání k MDT

-> I then mounted this using windows 10 double clicking the iso puts it on a new drive letter
->In the mounted iso file find sources\install.wim this is in a strange esd format
->install NT lite add your install.wim(esd) file and convert it into a wim file place it somewhere on your harddrive I found making a easy to type path useful for later

->Start run cmd as admin

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

-> Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:Path:1 /limitaccess
Path being the complete path to the wim file like mine was e:\sources\install.wim

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:J:\sources\install.wim:1 /limitaccess

pak znovu

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

a následně
sfc /scannow

a výsledek je :-)

C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow

Beginning system scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od jozefbb »

Co som sa natrapil pokial som v novom nb nainstaloval vsetky stare periferie aby chodili ok /w8.1 64 bit. / a teraz mam ist na w10 ? Ani bohovi. Zasada je pokial ti povodny os ide , nespekuluj.
BoŠ

#73 Příspěvek od BoŠ »

Jak to tak sleduji , tak zas až tak W10 vychytaný nejsou. K čemu je mi systém, který má problémy s ovladači na rok starém železe? Instalace W7 na noťasy staré 8 a 9 roků byly v podstatě pohodové, ovladače aktualizované. S W10 na rok starém lenovu klasika výpadky WiFi, driver pro W10 není. To, že je systém o 10 procent rychlejší, a že se líbí teenagerům, mi je prd platný, když každou chvíli restartuje WiFi adaptér, a to mě zdržuje v práci. Takže díky, zatím nechci. Možná až skončí testování současné betaverze. Pozná se to, až nebudou W10 zdarma.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od pepinozbrna »

Pánové hned jak byla od Billa :lol: dána možnost upgr. na win10 jsem s tím koketoval
a říkal si dobrý počin,......
Ale čím více to čtu a nejen zde jsem přesvědčen že si ponechám to staré dobré "Menší zlo" :twisted: :twisted: :twisted:
Nahoru to půjde ... dolů musí.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od holda29 »

Nevím, co s tím děláte, nebo v jakém stavu ta PC máte. Jsem po upgradu cca. 100 strojů ve firmě a není problém s jediným, dokonce si uživatelé všímají větší rychlosti. Přecházelo se ze 7 a 8.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“