ved prave ze ked tam je 6 bateriek po 1,5 V to je 9V a ked tam dam 6 po 1,2 V tak to je 7,2 V.
Kdesi som tu cital ze nabijatelne tam ist nemozu, nakolko sa bateria vo vrtulniku nenabije, podla mojho by sa mala na tych 80 % nabit v pohode.
Dam tam ale nabijatelne lebo by som sa nedokupil normalnych...
Nabíjení PICOO Z
robotmz píše:ved prave ze ked tam je 6 bateriek po 1,5 V to je 9V a ked tam dam 6 po 1,2 V tak to je 7,2 V.
Kdesi som tu cital ze nabijatelne tam ist nemozu, nakolko sa bateria vo vrtulniku nenabije, podla mojho by sa mala na tych 80 % nabit v pohode.
Nesmis verit vsemu, co kde napise kdejaky "expert". Merils nekdy NiMH clanky, jake opravdove napeti maji nabite? 8 clanek by mel mit dle tebe 9,6V (8*1,2), jenze ma kolem 12. No a kolik je 8*1,5? Taky 12
Cili dej tam uplne cokoliv, ono se to nabije.
No co si pamatuju tak nabity NiMh konci na 1,48V pak by mel nasledovat maly pokles a konec nabijeni. Cili osmiclanek mi jde na 11,84V. Po ustaleni me to klesne na nejakych 10,4-10,7V cili asi 1,3-1,33V na clanek. Takze ten osmiclanek on ma "skoro" 12V
Treba cinsky vysilac mel znatelny rozdil mezi pouzitim 8x1,5V alkalickych baterek a 8x1,2 NiMh. Byl znatelny pokles dosahu. Nak
Treba cinsky vysilac mel znatelny rozdil mezi pouzitim 8x1,5V alkalickych baterek a 8x1,2 NiMh. Byl znatelny pokles dosahu. Nak
scarabeus píše:robotmz píše:ved prave ze ked tam je 6 bateriek po 1,5 V to je 9V a ked tam dam 6 po 1,2 V tak to je 7,2 V.
Nesmis verit vsemu, co kde napise kdejaky "expert". Merils nekdy NiMH clanky, jake opravdove napeti maji nabite? 8 clanek by mel mit dle tebe 9,6V (8*1,2), jenze ma kolem 12. No a kolik je 8*1,5? Taky 12Takze je to sul nul.
Cili dej tam uplne cokoliv, ono se to nabije.
A zkoušel jsi si změřit ty alkalický baterie? Mají víc než 1,5...