Vosa RC
Re: Vosa RC
Nasucho sestavená Vosa.
"Pilotovat dobré letadlo nedá ani tolik práce jako řídit auto."
— Charles Lindbergh
— Charles Lindbergh
Zdravím a sleduji . .
Před časem jsem vznesl dotázek na váhu. Nechci řešit vliv váhy ve vztahu k rychlostní poláře,
mám v tom jasno, ale éra se staví lehká, příslušně pevná a zatížit se dají vždycky.
Obráceně to bejvá problém. A a propo. Někde na předchozí str. se též někdo zvědavě ptal,
jak, že to vypadá s hmotností kosterní . .
Tak japa ??
L
Před časem jsem vznesl dotázek na váhu. Nechci řešit vliv váhy ve vztahu k rychlostní poláře,
mám v tom jasno, ale éra se staví lehká, příslušně pevná a zatížit se dají vždycky.
Obráceně to bejvá problém. A a propo. Někde na předchozí str. se též někdo zvědavě ptal,
jak, že to vypadá s hmotností kosterní . .
Tak japa ??
L
Leon píše:Zdravím a sleduji . .
jak, že to vypadá s hmotností kosterní . .![]()
Tak japa ??
L
Díky za zájem. Jsem stavebně dál než tady. Bohužel jsem jednotlivé kroky nevážil takže prostě nevím kolik to v kostrě vážilo. Zvážím až bude komplet a rád zveřejním.
— Charles Lindbergh
— Charles Lindbergh
Po vybroušení a nalakování kostry jsem se pustil do potahovaní Vliesem.
Přilakováno po obvodu acetonem.
Jedna strana.
Po zaschnutí a prolakování hran pokračuji potahem druhé strany.
Přilakováno po obvodu acetonem.
Jedna strana.
Po zaschnutí a prolakování hran pokračuji potahem druhé strany.
— Charles Lindbergh
— Charles Lindbergh
Ocasky potažené.
— Charles Lindbergh
— Charles Lindbergh
. .tak hele kemo, nehecuj moji gebeň a pípni co ta čajka gramuje . .
špicluju nit a furt kulový . . .
Polož to plotně špejlařú na férovku . .
L
špicluju nit a furt kulový . . .
Polož to plotně špejlařú na férovku . .
L
-
HONZIK 22
..Schauen Sie, Kemo, Hecken Sie nicht meine gebno und sehen Sie, was die Tee Gramm. Ich spinne und schüttele. . . Legen Sie es auf die Öfenküche und legen Sie es auf die Fläche
. .strýc Gůgl nemá ánung o existenci brněnského hantecu . . .
A já ho už i dost pozapomněl . . . roky běží . . tak snad patrioti prominou
L
A já ho už i dost pozapomněl . . . roky běží . . tak snad patrioti prominou
L
Toš sem se tu dozvěděl už skoro šecko, enem co ta sranda váží eště ne. Toš nám to napiš. To sa s teho ten gůgl asi po . . .
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
Jaký by dávalo smysl udávat hmotnost nehotového modelu??
Jak píše Veka 1, letová hmotnost jeho Vosy je 350g.
Myslím, že se tam vejdu. Až bude komplet, rád zvážím a napíšu.
Zatím na tom makám.
Jak píše Veka 1, letová hmotnost jeho Vosy je 350g.
Myslím, že se tam vejdu. Až bude komplet, rád zvážím a napíšu.
Zatím na tom makám.
— Charles Lindbergh
— Charles Lindbergh
. . inu dobrá . .
Jen si troufnu tvrdit, že výsledná hmotnost éra není zásadně ovlivněna koncepcí vzepětí, tedy jestli "véčko", nebo uši . .
Vobojí Vose sluší . .
Jen mne zaráží rozdíl hmotností, viz plánek z ruky pana Čížka, kde je v jakémsi roh. razitku údaj - min hm. 194g :
a gramáží od VEKY . . . když naše parta dědků jsa onehdá euforicky zprčena, Vosy si postavila,
tak všem nám to vychází bez použítí balzy i s rc strojovnou na 220g plus a možná i u jednoho minus gram sem a i tam . .
Protože jsem celoživotně zvídavej, tak mi vrtá hlavou, kde soudruzi z DDR, nebo podkunětickohorska tak váhy nabyli . .
Leon a ať se dílo zdaří
PS - ano zvětšení poměru G/S využívají i velký větroně . . ale ve slabých meteo podmínkách si odlehčí vypuštěním tej vodní
zátěže . . A průběžná vážení, např z důvodu ověření si, jak mi bude vycházet centráž je dobrej zvyk.
Počínaje Vosákem . .
Jen si troufnu tvrdit, že výsledná hmotnost éra není zásadně ovlivněna koncepcí vzepětí, tedy jestli "véčko", nebo uši . .
Vobojí Vose sluší . .
Jen mne zaráží rozdíl hmotností, viz plánek z ruky pana Čížka, kde je v jakémsi roh. razitku údaj - min hm. 194g :
a gramáží od VEKY . . . když naše parta dědků jsa onehdá euforicky zprčena, Vosy si postavila,
tak všem nám to vychází bez použítí balzy i s rc strojovnou na 220g plus a možná i u jednoho minus gram sem a i tam . .
Protože jsem celoživotně zvídavej, tak mi vrtá hlavou, kde soudruzi z DDR, nebo podkunětickohorska tak váhy nabyli . .
Leon a ať se dílo zdaří
PS - ano zvětšení poměru G/S využívají i velký větroně . . ale ve slabých meteo podmínkách si odlehčí vypuštěním tej vodní
zátěže . . A průběžná vážení, např z důvodu ověření si, jak mi bude vycházet centráž je dobrej zvyk.
Počínaje Vosákem . .
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se Vosa ( Cizkova) postavi dle zverejnenho vykresu a pouziji materialy na vykrese uvedene ,tak letova hmotnost vychazi +-5g ve srovnani s vykresovou. Muj trup ma na rozdil od originalu zadni cast doplnenou o smrkove kliny po cele delce aby se nekroutil.
Pozn. normalne jsem nasucho sejmul potah ,abych nafotil kolik vazi nepotazene dily.Ted to budu muset docistit acetonem.
veka1
Pozn. normalne jsem nasucho sejmul potah ,abych nafotil kolik vazi nepotazene dily.Ted to budu muset docistit acetonem.
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Jeste vahovy rozbor zakladnich dilu modelu Vosa 2010.
veka1
veka1
. . . Petře, já do ničeho nenutil . . ale na druhou stranu až ji potáhneš, bude Vosa jako nová a budeš z ní mít radost . . .
Vzletem v Let !!!
Leon
Vzletem v Let !!!
Leon
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Leon píše:Pozn. normalne jsem nasucho sejmul potah ,abych nafotil kolik vazi nepotazene dily.Ted to budu muset docistit acetonem.
. . . Petře, já do ničeho nenutil . . ale na druhou stranu až ji potáhneš, bude Vosa jako nová a budeš z ní mít radost . . .
Vzletem v Let !!!
![]()
Leon
Toz nevim kdo tu furt zjistuje, kolik gramuji nahate kostry. Co s takovym vyzkumnikem mam delat. Az je poradne ozuzlam, hodim na decimalku i jednotlive kosticky.
Jeste ze nechces aby chrastili a jinak sustili... to bych musel zalozit nahravaci studio.
veka1