Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo
Já si před pár lety pořídil na zimu toho mazlíka,....... ale blbě se s ním hážou modely z ruky

Nahoru to půjde ... dolů musí.
Libor píše:Zatím, co doma spí ... -6 st.C
... FunCub 1400 ...
Co to je za osvětlení, že bych se ještě do jara bavil něčím podobným?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Teda pepíno,to je ale krasavec ten tvůj "mazlík"
,doufám že v té spodní partii je i vyhřívaná plotýnka
Můj problém je že než vlastně chytnu vysílač do ruky tak už mám prsty zmrzlý takže by mě asi ani "mazlík " nepomohl ale líbí se mi.
Dokud mě oběhová pumpa fungovala na 100% tak jsem nikdy rukavice nenosil a zima mě nebyla
no a po kolapsu mě je zima na ruce občas i v létě
ake rukavice se mi nedaří naučit nosit 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1hSE0SoXcu8[/youtube]
Krásné azuro,-5 mrazu a na scéně Mobidick a odpoledne i Ivanovy saně. Nejprve jsem byl nucen dle pravidel vyklidit letové pole z důvodu návštěvy pilota armádního Grippenu ze sousední vesnice který pravidelně střídá různé stroje a létá proklatě nízko pozdravit kamarády do naší vesnice. No a i druhý start ze sněhové krůsty se podařil a tak jsem naladěn odpoledne vyjel kus za humna abych tam zkusil i Ivanovy saně s nepatrnou úpravou (zpevnění pantu skelnou páskou) zdali se alespoň odlepí od země. Na zkoušku jsem nezapnul kameru a byl jsem rychlím vzletem tak překvapen že jsem to poslal do blízkého plotu kde došlo k prasknutí základní desky až do 3/4 i s výztuhou a k jednostrannému ulomení horním výškovky které jsem si nevšiml.
Tak jsem jen tak zkusil izolepou slepit tu desku z obou stran co kdyby....... a ono co kdyby se podařilo a to ještě po vzlétnutí jsem si všimnul že ta výškovka nahoře pěkně plandá ale saně nezklamaly a musím říct že na tu malou plochu to lítá slušně. Ta utržená výškovka je na pár záběrech vidět a nějak nemůžu pochopit že to nenarušilo stabilitu.Takže za mně parádní den 
Krásné azuro,-5 mrazu a na scéně Mobidick a odpoledne i Ivanovy saně. Nejprve jsem byl nucen dle pravidel vyklidit letové pole z důvodu návštěvy pilota armádního Grippenu ze sousední vesnice který pravidelně střídá různé stroje a létá proklatě nízko pozdravit kamarády do naší vesnice. No a i druhý start ze sněhové krůsty se podařil a tak jsem naladěn odpoledne vyjel kus za humna abych tam zkusil i Ivanovy saně s nepatrnou úpravou (zpevnění pantu skelnou páskou) zdali se alespoň odlepí od země. Na zkoušku jsem nezapnul kameru a byl jsem rychlím vzletem tak překvapen že jsem to poslal do blízkého plotu kde došlo k prasknutí základní desky až do 3/4 i s výztuhou a k jednostrannému ulomení horním výškovky které jsem si nevšiml.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Dobré Drátku už lítají i sáňky a pak že to nepůjde
Přesto nezapomeň na nová pravidla létání ( ty naše Moravské)

Přesto nezapomeň na nová pravidla létání ( ty naše Moravské)
Pepíno ty nikdy nezklameš, ač je mi mizerně ze slušné horečky
tak tvůj(váš) moravský manuál mě zase vyloudil i slušný úsměv
tak jen tak dál účelných rad není nikdy dost
Abych nezapomněl tak sáně půjdou v létě na vodu 
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm píše:Co to je za osvětlení, že bych se ještě do jara bavil něčím podobným?
Napiš uživateli Yeah
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem opět neodolal
P.S. Svačina v psím pytlíku, to je zabezpečení aby mi ji nikdo jiný nesežral
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ovdhn3jrWrU[/youtube]
P.S. Svačina v psím pytlíku, to je zabezpečení aby mi ji nikdo jiný nesežral
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ovdhn3jrWrU[/youtube]
V těchto mrazech jsem byl taky lítat s házedly. Bohužel mi nastydli záda a teď se bolestí nehnu... 
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Tak abych se přiznal pepino nejprve mi zatrnulo
při tom počátečním cinkání že sis udělal piknik na železničním přejezdu
Jinak máte tam skoro "jarní"prostředí,to se ti to poletuje tady sype,mrzne,sype mrzne a já jakožto bojující s Covidem jsem poletování po jednom pokusu vzdal páč mě to vůbec nebavilo,při -8 denního mrazu ani moje posedlost k létání nepřekonala Covidovou slabost stařického organismu.
Pustil jsem se z nudy i do dvou nových projektíků na EDF pohon ale jsem tak nějak v půlce malinko vypnul, prostě není ta pohoda udělat za den poletuchu jako dřív. Golfisto,v takovéto zimně musíš trénovat pravidelně (záda) s lopatou
a hlavně lítat ještě víc než pravidelně to tě pak nějaký mrazík jen tak nezaskočí 
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Tak se Drátku hlavně uzdrav, neboj lítání ti neuteče
a dík.
Já v mrazu nelítám.
Zkouším vlekání
Zkouším vlekání
jyrry.webnode.cz
Ty používáš už k vlekání pohon elektromotorem. My (kdysi) zkoušeli (čtyřnohý) biopohon. Nevím, jak jde řízení tobě, ale nam se to nedařilo seřídit, k trimování jsme se ani nedostali
.
Hitec Aurora 9X
-
HONZIK 22
Jak mam kurna v tomto litat.
Jdu si koupit aspon kureci kridla at mam veceri z oboru a k tematu. Naschval jsem vylezl ven.
Jdu si koupit aspon kureci kridla at mam veceri z oboru a k tematu. Naschval jsem vylezl ven.
No to jsou přeci ideální podmínky pro ježdění-létání s hydroplánem!