létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Knedlik

#61 Příspěvek od Knedlik »

Tak sem WH osadil novym regulatorem, ted prijde na řadu motor a osmičlánek. Dá se osmičlánek nabíjet tou původní nabíječkou, co byla v setu?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Nakadah »

Puvodni nabijec je "battery killer" - kup si radeji nejakou automatickou. Pokud mas penize kup si nejaky procesorovy nabijec (Shark, Hyperion) a pokud jsou zdoje omezene tak i Jeti Char 3.3 ti rozhodne sluzbu odvede.
Ja mam zatim na tech mych Shark 8N clancich po 30ti cyklech, ale porad slapou bez problemu (a to je drtim nekdy i pres 20A). Origo sedmiclanky do Wildy sem nejdriv nabijel temi "adaptery" - jeden uz zdechnul (dva clanky v tahu), jeden uz viditelne mekne a ten posledni se jeste nejak drzi ale zadna slava. Nak
MZ

#63 Příspěvek od MZ »

taky zatim nabíjim tim "killerem", mám na něm asi 12 cyklů, vždycky po těch 4 hodinách jakmile se to začne trochu hřát, tak vypínám, občas i sleduju voltmetrem delta peak. Nová nabíječka Hyperion 0606i ACDC je už na cestě ke mě i s dvěma náhradníma 8N akumulátorama, konečně příští víkend už budu moci létat déle, než jen 15-23 minut na jedno nabití. Tou původní 8N akumulátor ani snad nabít nepůjde, dává moc nízké napětí.

Dneska k večeru jsem zase zkusil pořádně vystoupat do výšky http://www.ukazto.com/img/2360976,profilro2.jpg , maximálka byla 464 metrů a už jsem to letadlo skoro neviděl, už ani neni na tu dálku znát, jestli letim k sobě nebo od sebe, někdy ještě pokořim magických půl kilometru, ale výš už to nepůjde, leda s dalekohledem. Potom jsem to pustil střemhlav dolů a pak už jen poletoval kolem sebe do 50ti metrů výšky.
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Filip WH

#64 Příspěvek od Filip WH »

:D další tisícovka pro nabíječku? tolik se mi do jednoho letadla davat nechce. Jde teda ten osmičlánek nabíjet puvodni nabiječkou? rači si koupim další aku. než nabíječku. kdyžtak si koupim novej akumulator ale bude to dobře nabitý?a nevíte jak dlouho bych to měl nabíjet?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Nakadah »

Podivej, pokud budes chtit v "modelarine" pokracovat, stejne si budes muset vybaveni zlepsit. Takovy ty uvahy "to mi staci, a ja s nicim jinym litat nebudu..atd." to by melo logiku kdyby te litani nejak moc nebavilo. Ale ja myslim ze tady nastal spis pravy opak :)

Ja mam jenom automatickou nabijecku Nixx MW7168, ale protoze planuju nakup LiFe baterek, planuju samozrejme i nakup dalsi nabijecky. Nak

PS. origo nabijecka ti 8N clanek nenabije. Ma s bidou 10V bez zatizeni, a abys nabil 8N clanek tak potrebujes 11,84V do deltapeaku - cili aspon 12V.
MZ

#66 Příspěvek od MZ »

dneska první vážný karambol. Celou dobu jsem si tak poletoval kolem sebe v 5-10metrech, už mi to ovládání celkem jde a na závěr jsem ještě vystoupal a přitažením výškovky jsem dostal letadýlko do letu na zádech. Krásně to letělo, ale bohužel trochu kleslo, měl jsem před tím vyletět výš, a už jsem to přitažením výškovky nestihl vrátit zpátky do normální polohy. napálil jsem to v plné rychlosti čumákem do pole a výsledek je tady. http://www.ukazto.com/?img=2371148,karambol.jpg Ulomený motor, rozlámaný kryt, vymačkané uložení křídel v trupu a ohnutý čumák.

Jediné pozitivum vidím v tom, že vím jak je tam napasovaný motor. Až ho budu chtít vyměnit za 480ku, tak vytlačit by rozhodně nešel. Ten zobáček nevím jestli bych odehnul, aby šel motor vysunout a navíc jsou na plášti motoru přiletované vývody odrušovacích kondenzátoru a to by tím plechovým držákem rozhodně neprolezlo. Musím to dát dohromady tak, aby šel motor vysunovat a vyměnit.

Teď mě čeká lepení :-)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Nakadah »

Purex je mocny ale na tohle spis doporucuju 5min epoxid. Vypada to lepe, protoze nepeni a neleze ven. Me se stalo to same. Od te doby uz zada nezkousim :D bez kridelek je problem se vratit zpet, pokud nemas hodne vysky. Potlacit ho zpet jde velmi spatne, holt motor na to nema :) Nak
MZ

#68 Příspěvek od MZ »

slepim to zase purexem, nemam to na výstavy, ale abych se s tim naučil lítat, jak to vypadá mě moc nevadí. Stejně to vypadá blbě, když je to preventivně polepený páskou.

Potlačit ho zpět se mi asi dvakrát povedlo, ale to musí být pořádně nabitý akumulátor a správně fouknout vítr :D Jsem prostě blbej, když to pořádně neumim, tak jsem měl vystoupat pořádně nahoru. Prostě nováčkovská daň :)
Filip WH

#69 Příspěvek od Filip WH »

díval jsem se na naký ty nabíječky a zaujala mě tato:http://kostkamodelcentrum.cz/index.asp?obsah=395&styl=0

co si o ní myslíte ?bedo dobrý na ten osmičlánek a sedmičlánek?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Nakadah »

V podstate je to podobna nabijecka jako mam ja (max 4A, analogove nastavitelny). Bude ti stacit az na 16ti clanek :D jenom si sezen nejaky 12V zdroj pro napajeni. Nak
Filip WH

#71 Příspěvek od Filip WH »

jo takže ješte zdroj?to je tobrý :D
to je ješte draší než nabíječka ne? ješte uvidím jestli rači víc 7článků nebo ten osmičlánek s nabíječkou a zdrojem
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Nakadah »

No jasne ze potrebujes zdroj :) nabijecka ma napajeni 12V. A nebo bys doma musel mit 12V akumulator a ten podle potreby zase dobijet :D proste zacarovany kruh.

Staci upravit vyrazeny zdroj z PC, sezenes ho za dobry slovo v horsim pripade za par kacek. Nak
Filip WH

#73 Příspěvek od Filip WH »

čau díval jsem se po nákých tech nabíječkách a bud nemají tolik A nebo nejsou pro 8články tak nemohli by ste mi nejaký nabíječky pro ten 8článek doporučit ? a díval jsem že jsou i rovnou do zásuvky. jo a víc než 600 do toho dávat nechci.diky
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Nakadah »

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... &zbozi=444 dyt tahle nabijecka zvlada az 16ti clanek a stoji 549,- Kc ... co jeste vic by si chtel?
Pokud ti chybi zdroj a je to tak strasny problem sehnat stary PC zdroj, klidne ti jeden muj 6A :roll: Nak
Filip WH

#75 Příspěvek od Filip WH »

nak>díky za tip a za nabídku ale to bych si snad sehnal sám ale ješte bych potřeboval poradit jak ten zdroj zapojit do nabíječky a jak do elektryky a čím.ty cvakačky na té nabíječce jen nacvaknu na dráty na akumulátoru a nabíjí se to ne?a jakej tip zdoje?diky moc

Zpět na „Letadla - začátečník“