PIONEER ARF
Re: PIONEER ARF
Diky za vysvětlení a za video, chtěl sem se zeptat jak s pioneerem přistáváš do ty trávy, vydrží to přední kolo, vrtule a unašeč? Mě se jednou nepodařilo přistát na asfalt a trochu sem z ohnul přední kolo tak doufám že to neni tím.
Až bude bezvětří tak zkusim vzlítnout a pořádně to vytrimovat, zatim co jsem lítal tak dost foukalo.
Ještě bych měl dotaz jestli lítáš s originální vysílačkou nebo máš svou ?
Četl jsem že originální není moc spolehlivá
Diky za odpověď Vojta
Až bude bezvětří tak zkusim vzlítnout a pořádně to vytrimovat, zatim co jsem lítal tak dost foukalo.
Diky za odpověď Vojta
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
vojta6043 píše:Diky za vysvětlení a za video, chtěl sem se zeptat jak s pioneerem přistáváš do ty trávy, vydrží to přední kolo, vrtule a unašeč? Mě se jednou nepodařilo přistát na asfalt a trochu sem z ohnul přední kolo tak doufám že to neni tím.
Diky za odpověď Vojta
Ahoj, takže od zadu...
1/ origo vysílačka není spolehlivá, ale do letadel jako je Pioneer tě to nemusí trápit, mám svojí, ale je to vlastně ta samá akorát ze Skylady- taky Cadet 4, kdybys létal svoje dražší modely tak si kup jinou ale na Pioneera je to opravdu zbytečné! Budu si ale kupovat Eclipse 7 protože začínám létat f3k ale na tyhle modely z epp to neřeš
2/ do trávy mu to zatím nevadilo, ale jak jsem psal je to můj třetí let s ním!!! jinak dvakrát po videu jsem přistával na asfalt a je to samozřejmě lepší, akorát to člověk musí umět, trefit se na asfaltovou jednosměrku vedle který je 1,5 metru příkop a fouká ti boční vítr není taková sranda jak se zdá, pro začátečníky je lepší tráva ale když bude bezvětří běž na asfalt, bude se ti daleko líp vzlítávat, lepší než házet z ruky, vrtule v trávě při přistání je hokus pokus, zatím se mi nezlomila ale dostává zabrat, unašeč vydrží když nespadněš přímo na čumec, přední kolo se namáhá ale myslím že mu to nějak extra nevadí, pokud máš blízo asfalt a hodně míšta okolo něj je to ale mnohem lepší, ale jak říkám musí být bezvětší nebo rozhodně ne kolmo k asfaltu, přistávej proti větru ale přistál jsem za šíleného větru ve kterém mi skylady ulétla (nakonec jsem jí našel asi 1 km pod kopcem na kousky) tak ještě ten den jsem s Pioneerem přistál do oranice protože mi upadla vrtule i s unašečem
3/ odkud jsi??? ptám se že by ti ho mohl někdo zalítnout, jen tak mimochodem občas jezdím za tátou na Kladno, za babičkou do Prahy, občas bývám v Hradci, bydlím v Dobrušce, ušetřilo by ti to práci, nejlepší je když ti ho zalítne někdo kdo ho má, ať už kdokoli tady z tohohle tématu, asi všichni už tu jsou olítaní (jako že mají zkušenosti) , doplň si bydliště třeba se ti někdo ozve
s tím záletem jak jsem psal, nařiď si kormidla do roviny, dodrž těžiště, a trimy na vysílači musí být ve středu aby jsi měl možnost v letu trimovat takže to musíš nařídit na servech, kdyby ti trimy na vysílači nestačil rozsah jednoduše přistaneš a na servu si to ještě víc posuneš, lítal jsi už s nějakým modelem nebo teprv začínáš? Tohle trimování na začátek není nejlepší nápad
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Diky s už mám celkem dost nalítáno mám ještě 2 letadla ale to sou větroně, tohle je první tohoto typu tak mě to trochu překvapilo že to je s nim těžší, nečekal sem že to bude lehky ale v tom větru se choval fakt hrozně.
Ten den sem tam ještě pouštěl větroně ale ten skončil 500 metrů v poli ale přežil pioneer zatím taky, při přistávání na cyklostezku mě foukal taky boční vítr tak fakt počkám ne bezvětří.
Diky za vysvětlení
Ten den sem tam ještě pouštěl větroně ale ten skončil 500 metrů v poli ale přežil pioneer zatím taky, při přistávání na cyklostezku mě foukal taky boční vítr tak fakt počkám ne bezvětří.
Diky za vysvětlení
Ahojte..Keby som chcel zapojiť krídelká zvlášť, každé do iného kanálu kvôli mixom tak potrebujem predlžovacie servokáble? Neviem aké dlhé sú tie povodné,alebo ak tam je V-kabel
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že v balení je V kabel, ale pokud Ti to vysílačka umožňuje tak určitě zvlášť a potom bys prodlužovací kabely potřeboval, ale moc bych to neřešil, je to pár korun za ty kabely...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Ahoj,
som vo svete RC nový, rozhodol som sa pre môj úplne prvý model práve pre PIONEERA, chcem sa ale spýtať aké máte skúsenosti s dĺžkou letu s dodávanou baterkou v RTF sete 1800 mAh 15C, čakal som takých 20-25 minút ale reálne dostahujem tak 10-15 minút a to sa snažím aj trocha šetriť plyn, batériu vybíjam asi na 3,5V na článok. Má niekto odsledované aj dobu letu s 2200 mAh poprípade nejakou inou baterkou.
Vďaka
Každopádne kupujem ešte jednu batériu zrejme 2200 mAh.
Moja druhá otázka je ohľadom výpadku motora. Po asi 5 minutách letu mi vysadil úplne motor, dal som plný plyn no nič, musel som prisáť kde sa dalo (práve na pooranom poli), lietadlu sa našťastie nič nestalo, zobral som model a lietal s ním ďalších 5 minút takže batéria vybytá určite nebola, a taktiež vzdialenost bola asi len 100m takže ani dostah nepripadá do úvahy.
som vo svete RC nový, rozhodol som sa pre môj úplne prvý model práve pre PIONEERA, chcem sa ale spýtať aké máte skúsenosti s dĺžkou letu s dodávanou baterkou v RTF sete 1800 mAh 15C, čakal som takých 20-25 minút ale reálne dostahujem tak 10-15 minút a to sa snažím aj trocha šetriť plyn, batériu vybíjam asi na 3,5V na článok. Má niekto odsledované aj dobu letu s 2200 mAh poprípade nejakou inou baterkou.
Vďaka
Moja druhá otázka je ohľadom výpadku motora. Po asi 5 minutách letu mi vysadil úplne motor, dal som plný plyn no nič, musel som prisáť kde sa dalo (práve na pooranom poli), lietadlu sa našťastie nič nestalo, zobral som model a lietal s ním ďalších 5 minút takže batéria vybytá určite nebola, a taktiež vzdialenost bola asi len 100m takže ani dostah nepripadá do úvahy.
Se setovou baterkou běžná doba letu s tak velkým a těžkým letadlem.20 - 25 minut s bat. 3S 2200mAh.
Naposledy upravil(a) sigi123 dne pát 23.08.2013 21:22, celkem upraveno 1 x.
[quote="sigi123"]Se setovou baterkou běžná doba letu s tak velkým a těžkým letadlem.20 - 25 minut s bat. 3S 2200mAh.Při vypnutí plný plyn nedávej,pokud máš dostatečnou výšku tak chvilku plachti.To dělá regulátor,je celkem na hraně,pokud je teplo o to rychlejš se přehřeje a vypne.Je lepší dát 45Amper.Po 5-10 sekundách když schladne motor znova běží.Většinou se to stává právě u setů kde se šetří a je všechno jen tak aby to letělo.O době letu s různejma baterka se tu píše,ale vlákno je na čtení asi už dlouhé.Ale vyplatí se přečíst celé,aby se neopakovaly pořád stejné otázky.
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Kraj0 píše:Ahoj,
Vďaka
Létám 3S 2200 mah 25C, doba letu je tak řekněme těch 15-20 minut? Neměřil jsem to, ale já mám tu baterku oddělanou, zkratoval jsem jí...
Lítal jsem baterky od 1500mAh,1800 až 2200mAh a nedovažoval jsem ani netrimoval.S 1500 se při plnym plynu trošku vzpínal,a s 2200 byl akorát,s těžištěm trošku vpředu-což se doporučuje hlavně začátečníkům skutečně hodné a výborně lítající éro.Ted ho má vojta
.
Vďaka za odpovede,
vlákno som si prešiel celé a práve tu sm sa dočítal že so setovou 1800mAh sa dosahovalo 20-25 minut letu, zrejme tých mojich -10 minút letu bude že ako začiatočník "pre istotu" dávam viacej plynu (2/3 - 3/4 plynu u mňa). Inak s lietadlom som spokojný torcha som sa bál že to bude pre začiatočníka trocha zložitejšie lietadlo, ale zvládol som to tak že po cca 1 hodine letu lietadlu nič nie je, čo považujem za úspech
vlákno som si prešiel celé a práve tu sm sa dočítal že so setovou 1800mAh sa dosahovalo 20-25 minut letu, zrejme tých mojich -10 minút letu bude že ako začiatočník "pre istotu" dávam viacej plynu (2/3 - 3/4 plynu u mňa). Inak s lietadlom som spokojný torcha som sa bál že to bude pre začiatočníka trocha zložitejšie lietadlo, ale zvládol som to tak že po cca 1 hodine letu lietadlu nič nie je, čo považujem za úspech
Na 20 minut zapomen, ja davam s pioneerem 8-9 minut, je pravda že jede imrvere na plnej kotel a litam s jim jen akro... vybijim na 3.7 na článek, davam do nej ruzny 1800 a někdy teda i 3000, nikdy jsem netrimoval, teziste vic vepředu mu nevadí to člověk srovná páčkou. ..
"Šmirgl to jistí!"
Jestli jeste nekdo uvazujete o koupi pionyra jako prvni letadlo tohoto typu tak taky doporucuju
jsem z neho nadseny jak male decko lita fakt paradne
taky jsem si koupil 2200 baterku a pohoda... dokonce jsem s tim parkrat ze zacatku pristal trosku vic natvrdo a cele to upe vklidu vyrzelo az si rikam ze ty nahradni dily co se daj koupit jsou celkem k nicemu...
jenom me stve ten motorovy kryt... musel jsem ho trosku rozriznout abych se dostal k motoru a novy je za 135kc takze budu muset prece jenom zase vytahnou penezenku... ale jinak fakt supr letadlo
doporucuju
Motorový kryt se rozřezat pro sejmutí musí. Je třeba řezat lámacím nožem a trošku si s tím pohrát. Určitě nakonec "sejmout" půjde, i když bude na x dílů. Hlavně ho netrhat prsty. Rozřezané díly se pak slepí (používal jsem UHU Por - perfektní lepidlo!) a žádný nový kryt se kupovat nemusí. Mám tu jeden náhradní a vůbec jsem ho kupovat nemusel - ten rozřezaný a opět slepený je na pohled jako nový. Samozřejmě se může stát, že při havárii se nějaký ten kousek pěny ztratí, ovšem i tak se dá dolepit kouskem jiné a zabroušením a "poťupáním" molitanem namočeným v trošce černé barvy udělá nápravu jedna dvě.
Tuším, že tady ve vláknu mám i nějakou tu fotku. Když už nic, je tam vidět, jak to pod krytem vypadá.
Tuším, že tady ve vláknu mám i nějakou tu fotku. Když už nic, je tam vidět, jak to pod krytem vypadá.
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Ten kryt motoru stačí odříznout v místě spoje s trupem, je tam přilepený asi čtyřma kouskama oboustraný lepenky, stačí to jen vysunout, jde to blbě ale do polystyrenu se řezat nemusí.