Snad vychytaj dětský nemoci. Na lítání mám dost helin.
Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Počkám rok, pak koupím novou desku.

Nove baterky z HK - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26734
Jsou to 450 mAh s E-flite konektorem - prima nahrada. Dovoli letat cca o minutu dele. Subjektivne davaji i vetsi stavu nez setovky. Jsou pouze o 1,5 gramu tezsi a maji stejne rozmery (+ 1mm delky). Cena neni ani 500, ani 400, ani 300, ale ani 200 Kc za kus, Tome ! Ale pouze 7.36 $ !
Myslim, ze E-flite prave prisel o kseft s baterkami do 130 X ...
Jsou to 450 mAh s E-flite konektorem - prima nahrada. Dovoli letat cca o minutu dele. Subjektivne davaji i vetsi stavu nez setovky. Jsou pouze o 1,5 gramu tezsi a maji stejne rozmery (+ 1mm delky). Cena neni ani 500, ani 400, ani 300, ale ani 200 Kc za kus, Tome ! Ale pouze 7.36 $ !
Myslim, ze E-flite prave prisel o kseft s baterkami do 130 X ...
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
AURORA 9;SPECTRUM 8
-
porschelo123456
seltino: já taky ještě je zabalenej v krabici
ale ne zatím trénuji na simu 
Blade 130 X
Tak taky pridam trochu do mlyna
Vybalil jsem Blejdika z krabice, nabil baterku, sparoval s vysilacem, po 20vterinach odpojil baterku, vratil do krabice a poslal na reklamaci. A to jsem se na nej tak tesil :/
Snad to bude jen servem a ne zakladni deskou. Holt jsem mel stesti na spatnej kus
Snad to bude jen servem a ne zakladni deskou. Holt jsem mel stesti na spatnej kus
Blade mCP X, Blade 130X, T-Rex 500 ESP, Protos 500 Brain FBL
Spektrum DX8
Spektrum DX8
- vylizplech
Ahoj a co to po tom spárování dělalo?Nefungovalo 1 servo?
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Po sparovani dokud byl vklidu tak bez problemu, tak jsem pačkou hrabl do cykliky jestli vse fakci a ztoho se ozval zvuk motorku a porad bezel, a to predni servo vyjelo na maximum sve drahy a porad jakoby jelo takze to slo asi do zkratu, zacalo ztoho jit neskutecny teplo a nez jsem stacil vyhodit baterku tak zakladni jednotka uplne horka a ten pastorek co je na osce motorku serva se vytavil ven. Zkusil jsem pripojit baterku jeste jedno ale uplne to same tak jsem to rychle vypojil a poslal na reklamacku.
Sice s mCPX jsem mel ze zacatku taky trosku problemy ale tohle me celkem prekvapilo. Asi mam na ty Blade vrtase nakou smulu
Sice s mCPX jsem mel ze zacatku taky trosku problemy ale tohle me celkem prekvapilo. Asi mam na ty Blade vrtase nakou smulu
Blade mCP X, Blade 130X, T-Rex 500 ESP, Protos 500 Brain FBL
Spektrum DX8
Spektrum DX8
No, ja resim stale uplav ocasu pri 2. a hlavne 3. plynu - pri vyssich otackach a pri couvani a akrobacii. Vyzkousel jsem snad uz vsechno, ale nic to nedokaze odstanit zcela, maximalne dosahnu slabeho zlepseni, ale litat se s tim poradne neda, protoze ten ocas je absolutne nevyzpytatelny. Mam tycku pocinovanou pro odstraneni vuli, kovovy prevod, tesna loziska, pro jistotou uz asi treti radu plastovych kolecek, ktere sedi jak pribite. Posunoval jsem nescetnekrat servo po uhl. tycce, nastavoval zisk gyra nahoru, dolu. Vse je bez vule nebo protaceni. Vymenil jsem ocasni servo, ale beze zmeny. Jedine, co se mi podarilo odstranit je velka vibrace ocasu pri cca 20 % plynu.
Jinak, stala se mi takova zvlastni vec. Doufal jsem, ze to zpusobuje spatne ocasni servo (i kdyz chodilo dobre, cistil jsem ho, atd.) a tak jsem si objednal nove. Kdyz mi doslo, namontoval jsem ho a pri prvnim vzletu se vrtas stal absolutne neovladatelny diky neovladatelnosti ocasu. Pristal jsem autorotaci do vysoke travy. Motorek serva se tocil naplno, jezdec byl na kraji drahy vypadly z osy. Doma jsem servo rozdelal a spadla mi trosku celist. Draha serva byla absolutne zaspinena a dokonce vylomeny jeden zub kartacku serva (viz fotky) . To servo melo za sebou cca 20 sekund chodu. Poslal jsem ho na vymenu a Astra mi poslala nove. Dosel jsem k zaveru, ze to servo bylo pouzite a poskozene a nekdo ho jen strcil do krabicky (zadny problem) a poslal do obchodu jako nove ... Pro jistotu dodam, ze prislo primo z Astry.
Jak ale jsem psal nahore, ani nove (skutecne nove) servo mi nepomohlo. Nemate nekdo nejaky tip nebo zkusenost, jak se te nestability ocasu, pretaceni zbavit ? Uz me nic nenapada, snad jen vadne gyro na desce (ovsem to je celkem palka za novou) nebo, ze by to mohl delat napr. volny pastorek na ose motoru ? To uz ale jenom tipuju...
Jinak, stala se mi takova zvlastni vec. Doufal jsem, ze to zpusobuje spatne ocasni servo (i kdyz chodilo dobre, cistil jsem ho, atd.) a tak jsem si objednal nove. Kdyz mi doslo, namontoval jsem ho a pri prvnim vzletu se vrtas stal absolutne neovladatelny diky neovladatelnosti ocasu. Pristal jsem autorotaci do vysoke travy. Motorek serva se tocil naplno, jezdec byl na kraji drahy vypadly z osy. Doma jsem servo rozdelal a spadla mi trosku celist. Draha serva byla absolutne zaspinena a dokonce vylomeny jeden zub kartacku serva (viz fotky) . To servo melo za sebou cca 20 sekund chodu. Poslal jsem ho na vymenu a Astra mi poslala nove. Dosel jsem k zaveru, ze to servo bylo pouzite a poskozene a nekdo ho jen strcil do krabicky (zadny problem) a poslal do obchodu jako nove ... Pro jistotu dodam, ze prislo primo z Astry.
Jak ale jsem psal nahore, ani nove (skutecne nove) servo mi nepomohlo. Nemate nekdo nejaky tip nebo zkusenost, jak se te nestability ocasu, pretaceni zbavit ? Uz me nic nenapada, snad jen vadne gyro na desce (ovsem to je celkem palka za novou) nebo, ze by to mohl delat napr. volny pastorek na ose motoru ? To uz ale jenom tipuju...
AURORA 9;SPECTRUM 8
AURORA 9;SPECTRUM 8
Mě neuvěřitelným způsobem pomohlo precizní srovnání ocasní "T" hřídele. Sice jsem si s tím hrál docela dlouho, ale vibrace na ocasu úplně zmizely. Gyra vibrace nemají moc rády...
Nejdříve bylo potřeba srovnat do přímky delší část, protože byla mírně do luku.
Potom jsem hřídelku upnul do přesné modelářské vrtačky a roztočil. K příčné osce jsem se pomalu přibližoval špičkou lihového mikrofixu. Stranu, kde se objevila tečka jsem sklepnul. Když už se objevovala tečka na obou stranách, tak jsem ještě chvíli pokračoval, až byla na jedné i druhé straně stejně velká.
Před tím se mi při přepnutí na 100%-ní otáčky ocas dost rozvibrovával. Jestli i ustřeloval, to už si nepamatuju...
Nejdříve bylo potřeba srovnat do přímky delší část, protože byla mírně do luku.
Potom jsem hřídelku upnul do přesné modelářské vrtačky a roztočil. K příčné osce jsem se pomalu přibližoval špičkou lihového mikrofixu. Stranu, kde se objevila tečka jsem sklepnul. Když už se objevovala tečka na obou stranách, tak jsem ještě chvíli pokračoval, až byla na jedné i druhé straně stejně velká.
Před tím se mi při přepnutí na 100%-ní otáčky ocas dost rozvibrovával. Jestli i ustřeloval, to už si nepamatuju...
PROTOS 500, BLADE 130 X
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Urcite nejsou vibrace dobre pro gyro. Ale jak pisu, zadne uz nemam, ani na cyklice (diky silik. krouzkum) a ani na ocese. Tcko mam srovnane stejnou metodou. To "zveknuti " ocasu se deje na obe strany a nastavovanim napr. zisku gyra se vubec nezlepsi. Je to na tom nezavisle. Nebyt toho ustrelovani ocasu, tak to lita paradne.
AURORA 9;SPECTRUM 8
AURORA 9;SPECTRUM 8
RadekCe píše:Tak se mi stala docela dramatická věc. Kolem 18h jsem zalítal 3 baterky, pak jsem byl mimo, ve 21h přišel domů a že si nabiju na ráno baterky ... tak jsem po nabití a vytažení baterie č.1 z nabíječky vzal ze stolu baterku č.2 a pěkně jsem se lekl - byla úplně vařící, tak jsem s tím letěl nad vanu (už pár videí jsem viděl, jak to hezky hoří), změřil to a oba články měly kolem 3,72V. Přitom měly mít tak 3,8V (lítal jsem 4min). Dal jsem to do plechovky a změřím to ráno, ale bohužel nevím, co se stalo???
Buď nějaký vnitřní zkrat a nebo to, že jsem je nabíjel 3C a ty RAY mají max. 2C?
Ještě, že jsem nevyhořel, když jsem nebyl doma - budu to muset skladovat v něčem nehořlavém.
Tak už vím, čím to bylo. Kombinace silového Minideans konektoru a servisního konektoru není dobrá volba. (-) na silovém se může úplně jednoduše dotknout (+) na servisním a sranda je na světě
Pak jsem s tím ještě venku třískl o jediné místo na louce, kde je štěrk, tak to docela přežil, ale praskla ocasní tyčka
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Nevím jestli vidím na té fotce dobře, ale zdá se mi že máš na baterce konektor samečka?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
To RadekCe: som celkom nepochopil... ty mas na baterke minideans samca?!?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007 píše:To RadekCe: som celkom nepochopil... ty mas na baterke minideans samca?!?
Ty jsi samec
Např. v případě mCPX stříďáku to není problém ... není to jak zkratnout, ale u dvoučlánku se mi dotkl ten (-) PIN z baterky toho (+) na servisním
viewtopic.php?f=104&t=47897&start=405#p852492
- Přílohy
-
- Minideans.jpg (3.4 KiB) Zobrazeno 1543 x
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- aldacvalda
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všem.Chtěl bych se zeptat na ten vodivý lak na serva. Psal jsem do gesu na ten lak LSL 3 a prý už jej nedodavají a jeho nahrada by měla být LSL 1 ale u něj zase píší že není otěruvzdorný.Múže někdo poradit. Díky
aldacvalda píše:Ahoj všem.Chtěl bych se zeptat na ten vodivý lak na serva. Psal jsem do gesu na ten lak LSL 3 a prý už jej nedodavají a jeho nahrada by měla být LSL 1 ale u něj zase píší že není otěruvzdorný.Múže někdo poradit. Díky
S náhradou ti neporadím. Jiný otěruvzdorný než ten, co měl GES ve výprodeji jsem nenašel
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix