DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#601 Příspěvek od gardenroute »

Dag2B3 píše:...Včera jsem prvně lítal se dvouma baterkama. Dal jsem tam carbonové 8. vrtule a žádný výbuch nadšení... Doba letu cca 7-8 minut. (7 satelitů) Aby držel výšku - musela být levá páka nad půlkou a chvílemi se neudržel - pak musela jít páka na max abych ho srovnal. V závěru jsem ho měl ve 2 metrech a ve finále šel dolu a nic nepomohlo... Taky nemám pořádně nakonfigurovanou Futabu - protože neumím německy a Arthurovi na You Tube v několika místech nerozumím....
Budu to muset ještě odladit. Bohužel prší - tak musím počkat. Zkusím to s jednou baterkou a budu dělat pokusy s vrtulema - zkusím vrátit původní měkký plasťáky a nebo mám ještě carbonový devítky.

To je divne, nebot spousta lidi jiz leta na 2baterkovy setup, sice nemaji uplne 2nasobnou dobu letu, ale toto je hodne malo...
Jake mas ty 8" CF vrtule, s klasickym DJI profilem, ci Graupner eProp profil ?
A s jednou baterkou to lita jak dlouho ? To je divne, ja vazim (nebo do vcerejska vazil) s 1 baterkou cca 1220 g, a letam kolem 5,5 min (s origo baterii 6 min.), ale ted kdyz ta cisla vidim, tak to asi odpovida. S druhou baterii jsi se dostal nekam na 1.4 kg, no, asi to lepsi nebude. Musis odtucnovat :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Dag2B3

#602 Příspěvek od Dag2B3 »

je to nějaká čína s DJI profilem - vyvažoval jsem je asi půl hodiny :roll:
čekám na lepší počasí abych mohl testovat
(baterky mám taky čínu : For DJI Phantom LiPo battery 11,1V 2400mAh 25C Upgrade)
Dag2B3

#603 Příspěvek od Dag2B3 »

Tak jsem se vrátil z testování
Vyměnil jsem vrtule za originály a zase jsem byl na dvě baterky ve vzduchu cca 7minut (2x 2400mAh). Pak jsem letěl jen na 1baterku (2400mAh) a asi v 5 a půl začal blikat. Sletěl jsem s ním na dosah a nechal ho vyhnít. V 5:55 byl na zemi. Pak jsem přehodil vrtule na 8"carbon s DJI zářezem (Orig batery) a čas byl zhruba stejný. Manévrovatelnost s jednou nebo dvěma baterkama je nebe a dudy. Zatímco se dvouma ho těžko posíláte nahoru - s jednou je to pohoda. Navíc se dvěma bat. občas začne sám klesat a pak musíte dát páku naplno abyste ho zastavili. Při dvou bat. musí motory pracovat na větší výkon a tím jdou baterky rychleji do kopru. Hrozí že při sestupování z výšky nebude mít nakonec energii na zastavení. Taky váha s jednou je jen 1228g. Je výhodnější být 4x ve vzduchu bezpečně na 5min což je 20min živého létání, než se potácet s přetíženou kachnou 2x 7minut a čekat kam to nakonec padne. Ještě chvíli budu testovat ty dvě a pak to asi všechno vyhodim a začnu odtučňovat. Zajímaly by mě zkušenosti se Spidexem. Zdá se mnohem lépe ovladatelnější - (našel jsem video pro Marka a jeho backflipy- http://vimeo.com/42660227 )
ditri

#604 Příspěvek od ditri »

Zdarte. Mam par průběžných dotazu tak třeba někdo bude vedet.

1) Jak je to s tema slevama? Resp. na co se to vztahuje. Nechci kupovat, ale presne nevim koho jak se to tyka...pokud se me to bude tykat třeba to pujde nejak vyuzit...

2) Da se k ridicim jednotkam motoru Phantoma pripojit i vykonejsi motory? Resp je nekde nejake info kam se da zajit.

--------

Pro zajimavost: Když jsem ted prekuchaval phantoma vsiml jsem si, ze mam prasklou antenu GPS. Asi následek nejakeho padu. Divne nic okolo poskozeno není...Nicmene to byl zrejme důvod, ze stroj spatne chytal signal (dlouho). Dohledal jsem, ze primo ta keramicka anténa se da koupit za par dolaru pod oznacenim GP.1575.25.2.A.02 a vymenit jen ta keramika. Usetri se tak dost penez za novou GPS...

Kdyby někdo chtěl kuknout tak poslední videjko z Phantoma před migraci > https://www.youtube.com/watch?v=xHgOF0TOpSQ co bude dal vi buh. Migrace phantoma do Spidex byla narocna, ale pohledove to dopadlo cajk...testovani bude zítra :-), s klasickou Phantom baterkou je to na 1400gramech takze se obavam toho co resite vyse..

Dam to pak i do sekce bazar, ale za babku se zbavim: Desky martinez (nova - muzu flashnout na alexmos, imu jednotky nove, pak gimbal z goodluck buy (točilo se snim video vyse, ale na pohled je nic moc, funkcne s alexmosem docela slape...) > v pripade zajmu bych gimbal znovu ozivil a prodal jako celek - martinez co tam byl skončil ve spidex nechtělo se mi to znovu flashovat. Klidne poslu nejake drobnosti z draka Phantomu ...
MartyZ

#605 Příspěvek od MartyZ »

Je tady někdo z Brna a blízkého okolí? Taky jsem si pořídil DJI Phantoma a GOPRO Hero3 a rád bych s někým sednul na pivo, pokecal o zkušenostech, vylepšeních kvadrokoptéry, vzal DJI a někam šel klidně společně létat...
tomi79rv

#606 Příspěvek od tomi79rv »

dnes som si vysiel von otestovat novu zakladnu dosku, naklapanie kamery a firmware 4.0. nemal som dostatok satelitov medzi panelakmi, ale vzlietol som i tak. zacalo narazovo pofukovat, ale phantom to celkom dobre zvladal a hore uz bezproblemovo chytal satelity. asi po 4-5 minutach som zacal klesat, ze to dam dole a ako schvalne sa mi tam z kazdej strany priplietli tmavsi spoluobcania... normalne som mal problem to dat dole medzi nich a deti som musel odhanat od seba :D

zatial sa mi podarilo nechcene natocit cez otvorene okno zenu, ako sa opaluje na posteli. pravdepodobne aj naheho chlapa v tom istom okne :) jedno auto co islo do zakazu. no a takmer pri kazdom natacani kde su ludia, pocujem ze vidia ufo :D
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Dag2B3

#607 Příspěvek od Dag2B3 »

HaHa, Tomi toč dál - třeba ještě něco natrefíš a pak to pošli do neváhej a toč - třeba vyhraješ kameru :lol:
hravec

#608 Příspěvek od hravec »

Tak jsem dnes utopil po nevydařeném letu, kdy pp. vysadil jeden motor kvadrokoptéru DJI Phantom i s kamerou GoPro Hero3 Black... kde? — v Bohinjském jezeře ve Slovinsku, na microSD kartě byly super záběry z Vogelu. s pohledy na Triglav - co už.... ježíšek musí šetřit na nové hračky
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Dag2B3

#609 Příspěvek od Dag2B3 »

Upřímnou soustrast.
Je tam hloubka? - co potapěči
ditri

#610 Příspěvek od ditri »

ahojte. Asi to uz někdo zminoval, ale na utopeni se da koupit takova klíčenka s balonkem. Ale je to vaha navíc...

Jinak neda mi to a musim to zrekapitulovat. Prehozeni Phantomu do Spidex V2 hotovka. Vysledek je zde
Obrázek.
10" vrtule, baterka 3S 5000 - delka letu cca 6,5min do prvního varovani pak ještě cca 2min viseni. Video je cajk zatím zadne ofiko nemam. Je to komplet Phantom. Led/ESC jsou v pruhlednem plastu, USB+kontrolni led na zadnim zrcadle. Po letu to vypada, ze nic se neprehriva, gimbal gimbali....naklady swapu cca 6k za nakup ramu. Nejake hlubsi zkusenosti zatím nejsou. Ještě mi zustava par otázek (na kolik nastavit kriticke limity voltu pro 3S baterie? proc se mi dlouho paruje vysilac s prijimacem - furt blika oranzove?), ale to snad klapne...vice fotek a infa kdyztak zde viewtopic.php?f=131&t=61101&p=1025760#p1025760
tomi79rv

#611 Příspěvek od tomi79rv »

hravec: tej straty mi je luto, dufam ze vianoce budu s tejto strany stedre :)
ked som bol naposledy u svojho predajcu rc modelov, tak mi hovoril nieco o vystrelovacich padakoch, ktore pouzivaju na profesionalnejsich copteroch. phantom je ale na hranici normalnej nosnosti, tak som to ani neriesil nieco take tam dat.
nezostava nic ine, bud risknut ten let nad vodou, alebo sa vyhnut vsetkym tymto nebezpecnym miestam...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
off
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od off »

Všem nebezpečným místům se asi vyhnout nejde, ale fakt je, že voda je půser. I z Phantoma spadlýho na beton něco zbyde, ale voda je většinou konečná, hlavně kvůli hledání...
Nad vodou lítám nerad a opravdu uvažuju o pingpong míčku se špulkou tenkýho vlasce - to by asi nebyla taková váha a člověk by byl klidnější. Jen to zatím nemám nějak vymyšlené, aby nemohlo dojít k uvolnění za letu a nespadlo to kvůli "bezpečnostnímu" opatření... nemáte někdo nějaký tip?
Sladká voda by nebyl až tajkovej průšvih, pokud by se pták vytáhl rychle. Pád do moře by byl horší.
Naposledy upravil(a) off dne pát 27.09.2013 8:37, celkem upraveno 1 x.
johny107

#613 Příspěvek od johny107 »

Kurnik tak to skoda veru aj tej gopro aj celej koptery, tak to by som zazit nechcel..
Padak by v tomto pripade nepomohol..Tej je na zmiernenie pri pade na pevninu nie do vody.
Pri lietani nad vodou by som skor pouzil nejake polystyrenove vyrezy na ramena miesto podvozku.
off
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od off »

johny107 píše:Kurnik tak to skoda veru aj tej gopro aj celej koptery, tak to by som zazit nechcel..
Padak by v tomto pripade nepomohol. Tej je na zmiernenie pri pade na pevninu nie do vody.
Pri lietani nad vodou by som skor pouzil nejake polystyrenove vyrezy na ramena miesto podvozku.

Když jsme blahé paměti fotil nad vodou s MX400, tak jsme měl na nohách pod trupem přidělané 2 půllitrové PET flašky a ty to unesly . Jenže se obávám, že ty se na Phantoma nevejdou a když, tak budou vidět na kameře :-( Možná nějaké menší flašky na ramena by to řešily...
gardenroute

#615 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:Tak jsem dnes utopil po nevydařeném letu, kdy pp. vysadil jeden motor kvadrokoptéru DJI Phantom i s kamerou GoPro Hero3 Black... kde? — v Bohinjském jezeře ve Slovinsku, na microSD kartě byly super záběry z Vogelu. s pohledy na Triglav - co už.... ježíšek musí šetřit na nové hračky

Ta to je velka skoda, ale pro letani nad vodou (apropo hlubokou) urcite pouzit Waterbuoy
Na Phantom podvozek se obvykle davaji 2, ale jeden by mel stacit (vytahne cca 1 kg). Je to hmotnost navic, cca 30 gramů.
Cena nyni cca 17 USD, coz neni takova tragedy, kdyz do Phantoma lze vrazit az 2500-3000 USD (!!!).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ofmfyJqeFbU[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“