Domácí CNC
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Re: Domácí CNC
Ono to bolo kupovane burianovym systemom "tri vajcia do skla". Nestratia sa , ked potrebujem vrtat plosaky, vzdy hladam 0,9 alebo 1,0 , tieto veru neprehliadnem
jozefbb píše:Ono to bolo kupovane burianovym systemom "tri vajcia do skla". Nestratia sa , ked potrebujem vrtat plosaky, vzdy hladam 0,9 alebo 1,0 , tieto veru neprehliadnem
Na plošňáky mám něco jako tohle na dělicí mezery, vrták 0,8mm na většinu děr a frézičku 1,2mm na větší díry a obvod plošňáku.
Curextit neupínám ale lepím oboustrannou mechovou samolepkou (asi 1mm) na pomocnou destičku, kterou jsem si přefrézoval do roviny. Chce to sehnat samolepku nějakou mizerně lepivou aby to šlo pak dobře sundavat. Že jo, Igore
jyrry.webnode.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
jozefbb píše:Ak dorazi uvidime , balza s nimi urcite pojde a zda sa mi, ze maju dlhsiu reznu cast ako bezne 1mm, preto som to skusil objednat. Cena na pokus je dobra.
Všiml sis doufám, že mají jen 3mm dřík a ne 3,175? Ale pokud máš metrický kleštiny je to fuk.
Jinak ty mý dotazy a odkazy nebyly směřovaný na konkrétní průměr frézy ale provedení ostří k konkrétnímu materiálu.
Jirka
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Ved to , ja som si vsimol len ten priemer , mam kliestinu aj 3 mm. A na plosaky to potrebujem len na vrtanie dier, mne to ma kto vyleptat, len uz mi nik nebude robit vrtaciu sablonu u jnas je stale linka na dps v prevadzke este zo socializmu aj na 8 vrstvove
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
jozefbb píše:Ved to , ja som si vsimol len ten priemer , mam kliestinu aj 3 mm. A na plosaky to potrebujem len na vrtanie dier, mne to ma kto vyleptat, len uz mi nik nebude robit vrtaciu sablonu u jnas je stale linka na dps v prevadzke este zo socializmu aj na 8 vrstvove
Pokud ti vyplivne program na plošáky data pro Excellon vrtačku, tak máš v podstatě G-kód. Někde na netu je konverzák na úplnou kompatibilitu.
Tady je vzorek dat pro Excellon. Na začátku jsou definovaný 3 průměry vrtáků a pak je X, Y pro každou díru pro vrták 1, pak 2 atd...
Kód: Vybrat vše
%
M48
M72
T01C0.0315
T02C0.0320
T03C0.0700
%
T01
X50489Y14732
T02
X6489Y6732
X8489Y5982
X9489Y6732
X9489Y7732
X8489Y7732
X10489Y7732
X10489Y6732
X11489Y7732
X12489Y7732
X12489Y6732
X13489Y7732
X14489Y7732
X14489Y6732
X15489Y6732Jirka
jyrry píše:Chce to sehnat samolepku nějakou mizerně lepivou aby to šlo pak dobře sundavat. Že jo, Igore
njn woe :- ))))))))))))
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Všiml sis doufám, že mají jen 3mm dřík a ne 3,175? Ale pokud máš metrický kleštiny je to fuk.
Jinak ty mý dotazy a odkazy nebyly směřovaný na konkrétní průměr frézy ale provedení ostří k konkrétnímu materiálu.
Jirka
je to fuk i pokud by měl kleštinu 3,17. na ER 11 to stahneš bez problému
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
HavelAircraft píše:
je to fuk i pokud by měl kleštinu 3,17. na ER 11 to stahneš bez problému
Já používám kleštiny R11 od firmy REGOFIX, a ty kleštiny mají rozsah upínání 0,5mm, čili kleština 3,5 má rozsah upínání od průměru 3mm do průměru 3,5mm.
Prvni 3D frezovani - spokojenost 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Dovolím si ti do toho trochu kecat.
Tuhle strategii bych použil spíš jen na vyhtubování s přídavkem, a pak bych to řádkoval napříč. Pokud to tedy ten systém umí?
Ma to tri volby pro pohyb (a pro hrubuvani/jemne zvlast) - jedno je paralelni k delsi strane, druhe napric (to je asi to co jsi myslel ty) a pak druhy co jakoby kopiruje kontury. Proste kdyz je kolecko tak to dela kolecka. Ale to je dost pomale takze jsem to vyhodnotil jako zbytecne (aktualne)
Balza je super - stacilo ji parkrat liznout smirkem a je to vyhlazene. Ale dovedu si predstavit takhle vyject trup letadla z EPS. Kridlo klidne taky i kdyz to je asi blbost - odporovej drat je rychlejsi a jeste zbudou negativy.
V kazdem pripade pro ruzne drobnosti jako je toddle vybrani nebo treba operka za hlavu to rozhodne vyuziju.
Balza je super - stacilo ji parkrat liznout smirkem a je to vyhlazene. Ale dovedu si predstavit takhle vyject trup letadla z EPS. Kridlo klidne taky i kdyz to je asi blbost - odporovej drat je rychlejsi a jeste zbudou negativy.
V kazdem pripade pro ruzne drobnosti jako je toddle vybrani nebo treba operka za hlavu to rozhodne vyuziju.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Jasně pochopil jsi to správně. Na hrubování bych použil to kopírování po kontůře (po vrstevnicích) s velkým řádkem i větší frézou s ostrým rohem (má menší odpor). Na čisto bych to vzal kulovou s menším průměrem a menším řádkem, příčně přes to korýtko. Lepší by bylo to řádkovat na 45°, aby fréza na těch čelech nebrala celou hlobku najednou, nebo to na čisto dokonce rozdělit na několik oblastí (s překrytím) a každou řádkovat vždy proti rohu. U té balsy je to asi celkem jedno, ale u tvrdších materiálů je to výhodnější. Tohle by šlo slušně i po těch vrstevnicích, ale kulovou frézou.
Dik za rady, to se nekdy bude hodit
Amper píše:Balza je super - stacilo ji parkrat liznout smirkem a je to vyhlazene..
neni :- ))) ... zistis az to zacnes lakovat :- )))
a tiez az skusis vecsie veci zistis ze nie je balza ako balza, az narazis na svinu co bude motat hobliny na stopku, budes hladat lano na ktore si hodis maslu :- ))))
... proste balza je svina ... kym sa ju nenaucis odhadnut :- )))
Nebudu to tak hrotit, nad tim vybranim je kulomet 
ale je pravda ze kdyz jsem ohlodaval zbytek tak jsem zjistil ze na jednom miste byl drsnej suk. Tmavej a tvrdej. Z venku na prkynku nic nebylo poznat. To jsem videl poprve v zivote. Jsem myslel ze balza suky nedela
ale je pravda ze kdyz jsem ohlodaval zbytek tak jsem zjistil ze na jednom miste byl drsnej suk. Tmavej a tvrdej. Z venku na prkynku nic nebylo poznat. To jsem videl poprve v zivote. Jsem myslel ze balza suky nedela