NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014
OOO my ti děkujeme, já nevim kdo tady psal, že Koptéry nejsou modely a že bejt to na něm zatnul by jim tipec už dávno atd, velebnosti já bych blil...
"Šmirgl to jistí!"
- gardenroute
To je naprosto neuvěřitelné, co tady z Tebe pořád leze za neuvěřitelná prohlášení. Kolik loni bylo škodních událostí z "koptér", a kolik jich bylo z jiných modelů letadel ? Když už tady pořád vykládáš tyto demagogie ? Můžeš nás tedy prosím nějak neuzaujatě poinformovat ? Myslím, že řada lidí To moc přivítáRCModely píše:...že se uvidí jaký bude škodní průběh s přihlédnutím ke "koptérám" Tak si to nezkazte
A můžeš nám prosím konečně sdělit, proč ve Tvém časopise jako šéfredaktor dovoluješ publikace článků (jinak velmi dobrých) o těch zlých "koptérách", když jsi druhým dechem zde prohlásil, že jako Václav Janko se od nich totálně distancuješ (Tvá slova zde nedávno)?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Kolik loni bylo škodních událostí z "koptér", a kolik jich bylo z modelů letadel ?
Heh, a jak se tenhle poměr asi bude vyvíjet nadále, když na trhu začínají frčet koptéry daleko víc, než jiné létající modely?
A to hlavně proto, že kdejakej mlamoj chce především mít v luftě samohybnou kameru a ne se patlat s nějakým letadýlkem či vrtulníkem, s kterým by musel nezáživně na letišti cvičit základy pohybu ve vzduchu.
Takže ne už model něčeho lítajícího, co přinese zkušenost s pohybem ve vzduchu, případnými opravami a štelungem a už vůbec ne stavbou. Naopak, hotovej krám narvanej elektronikou, o kterým si netřeba do koule na krku cosi brát a kterej pofrčí hlavně v zástavbě, nad větším počtem lidí a vůbec tam, kde rušno.
Z čeho asi budou hrozit častěji rizika?
Ty sám jsi snad dost inteligentní na to, abys tuhle tendenci viděl....
.
- gardenroute
Nemluvíš (resp. nepíšeš) bohužel k věci, ptal jsem se úplně na něco jiného, a ne na nějaká Sybillina pseudoproroctvícorona píše:...A to hlavně proto, že kdejakej mlamoj chce především mít v luftě samohybnou kameru a ne se patlat s nějakým letadýlkem či vrtulníkem, s kterým by musel nezáživně na letišti cvičit základy pohybu ve vzduchu.
Takže ne už model něčeho lítajícího, co přinese zkušenost s pohybem ve vzduchu, případnými opravami a štelungem a už vůbec ne stavbou. Naopak, hotovej krám narvanej elektronikou...
Navíc těmi svými nenávistnými poznámkami urážíš masu modelářů, kteří si multirotorové modely nejen staví a patlají se s nimi, ale cvičí s nimi létání (i na letišti), aby jim to přineslo tu zkušenost s pohybem ve vzduchu, a opravují si to, dělají s tím i ten tvůj štelung. Takže toto považuji jen za ubohé výkřiky "mlamoje", který má strach z něčeho neznámého, nerozumí tomu, a jen stále špičkuje své nenávistné projevy proti jiné skupině modelářů.
Nevím s čím létáš Ty, ale osobně znám haldu pilotů heli i aeroplánů s křídly, kteří jsou daleko nebezpečnější, než kdejaký multirotorář.
A "...model něčeho lítajícího..."
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Nemluvíš (resp. nepíšeš) bohužel k věci, ...
Ale ano - k věci.
Tys nahodil poměr:
"Kolik loni bylo škodních událostí z "koptér", a kolik jich bylo z modelů letadel ?"
A já říkám, že se ten poměr mění s vývojem trhu.
Protože na trh jdou nové elektronické hračky, již i takové ty létající kamery, vycpané elektronikou a nepotřebující téměř žádné znalosti.
* * *
"Maketa" byla vždy, co já za desítky let pamatuju, velmi přesná zmenšenina konkrétního typu letadla.
Ale to asi ani nevíš, pro tebe je možná maketou Beta 1400...
- JosefSvejk
Je docela zajímavé, jak mnozí majitelé různých koptér bazírují na tom, že by se měl ten jejich stroj nazývat modelem. Ale nikdy jsem od nich neslyšel (neviděl napsáno), že létají například s modelem kvadrokoptéry, vždycky jenom s kvadrokoptérou
. Proto i pro mě není koptéra modelem, není to napodobenina něčeho "skutečného". Ale to je jen můj názor. Sám lítám se dvěma koptérami (jednou mikro). Nemám na nich ale GPS, tak to možná není ten správný "model"
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
model vrtulníku taky nikdy- nebo málokdy.... nebylo psáno.
Mám spíše zažito, že model jako takový bylo u mě byl hlavně v nedávné historii letadlo, které se celou zimu stavělo a modelařilo a na jaře se udělal první let.......
A jestli je to model (coptéra)nebo ne, mě abych řekl pravdu je to úúúúúplně jedno, protože jsem právě přijel z letiště a zalítal jsem si s heli, letadlem i coptérou.
vše má vrtule a lítá.....a hlavně jsem spokojen.
Mám spíše zažito, že model jako takový bylo u mě byl hlavně v nedávné historii letadlo, které se celou zimu stavělo a modelařilo a na jaře se udělal první let.......
A jestli je to model (coptéra)nebo ne, mě abych řekl pravdu je to úúúúúplně jedno, protože jsem právě přijel z letiště a zalítal jsem si s heli, letadlem i coptérou.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:To je naprosto neuvěřitelné, co tady z Tebe pořád leze za neuvěřitelná prohlášení. Kolik loni bylo škodních událostí z "koptér", a kolik jich bylo z jiných modelů letadel ? Když už tady pořád vykládáš tyto demagogie ? Můžeš nás tedy prosím nějak neuzaujatě poinformovat ? Myslím, že řada lidí To moc přivítá![]()
A můžeš nám prosím konečně sdělit, proč ve Tvém časopise jako šéfredaktor dovoluješ publikace článků (jinak velmi dobrých) o těch zlých "koptérách", když jsi druhým dechem zde prohlásil, že jako Václav Janko se od nich totálně distancuješ (Tvá slova zde nedávno)?
Koukni se, já sem přeci nemusím nic psát, jako jsem nepsal před tím.
K druhé otázce ti mohu říct jen to, že jako správný šéfredaktor umím odlišit svůj osobní názor od práce šéfredaktora.
A můj osobní názor co je model letadla přesně určují pravidla FAI a nebo národní pravidla SMČR, pokud je mě známo, žádná kategorie pro bezpilotní prostředky na tomto seznamu zatím nefiguruje.
Samozřejmě dokážu odlišit lidi, kteří s podobným zařízením létají. V našem klubu je pár modelářů, kteří tuto problematiku řešili již někdy před pěti lety a dodnes létají, jenže to jsou kluci, kteří modelaří od dětství a něco v tomto oboru znamenají a dokáží odhadnout, co si s takovým přístrojem mohou dovolit a kde s ním mohou létat.
Naposledy upravil(a) RCModely dne ned 06.04.2014 19:45, celkem upraveno 1 x.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně si myslím, že kolik procent z PLNĚNÍ modelářské pojistky mají na svědomí coptéry a kolik ostatní modely by bylo zajímavé zveřejnit.
Nebavme se o "nějakých škodách", bavme se o MODELÁŘSKÉ POJISTCE.
Nebavme se o "nějakých škodách", bavme se o MODELÁŘSKÉ POJISTCE.
Na stránkách ČMMA ohledně pojištění je volně ke stažení dokument viz tento odkaz vytvořený 4.1.2013 v němž by podle popisu měl být přehled škodních událostí. Je tam zatím uvedeno jen devět případů. První někdy z června 2010 a poslední někdy z řijna 2012. Tento dokument by tedy zřejmě měl být aktualizován jednak škodními událostmi, které byly řešeny v roce 2013 a snad by neměl být problém doplnit tam i sloupeček typového rozlišení modelu tj. zda šlo o model letadla, vrtulníku, multikoptéry apod. nebo to dopsat do toho stručného popisu ve sloupečku POZNAMKA.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To zranění je myslím z Combatu. Takže to byl motorák na spalovák.
Myslim ze je zbytecne stahovat kalhoty kdyz je brod daleko.
KAZDA !! pojistovna bude vyhodnocovat skodni udalosti takze pokud se na pojistku nahlasej trubkoni kteri zpusobi ze bude nevyhodna pro pojistovnu tak dojde ke zmenam. Kdyz to bude napric kategoriema tak se modelari odstavi, kdyz to bude jedna kategorie tak se odstavi ta kategorie. Pojistovny to maji jako kseft a nedelaj to pro nase modry oci.
Nektere zmeny byly planovany ale mam takovy pocit ze neviditelna ruka trhu se slusne zviditelnila a budme radi ze to dopadlo tak jak to dopadlo.
V zajmu nas vsech (a copteristu zvlast) je to aby jsme ukazali ze krome toho ze se umime postavit na zadni tak taky jsme ochotni neco udelat. Myslim ze pouceni zacatecnika kdyz na nej narazime, budeme chtit neco prodat a nebo treba v casaku vyjde clanek. Je to jedna, dve vety, par slov a muze to pomoct.
Tak ja se jdu pojistit, u CMMA
KAZDA !! pojistovna bude vyhodnocovat skodni udalosti takze pokud se na pojistku nahlasej trubkoni kteri zpusobi ze bude nevyhodna pro pojistovnu tak dojde ke zmenam. Kdyz to bude napric kategoriema tak se modelari odstavi, kdyz to bude jedna kategorie tak se odstavi ta kategorie. Pojistovny to maji jako kseft a nedelaj to pro nase modry oci.
Nektere zmeny byly planovany ale mam takovy pocit ze neviditelna ruka trhu se slusne zviditelnila a budme radi ze to dopadlo tak jak to dopadlo.
V zajmu nas vsech (a copteristu zvlast) je to aby jsme ukazali ze krome toho ze se umime postavit na zadni tak taky jsme ochotni neco udelat. Myslim ze pouceni zacatecnika kdyz na nej narazime, budeme chtit neco prodat a nebo treba v casaku vyjde clanek. Je to jedna, dve vety, par slov a muze to pomoct.
Tak ja se jdu pojistit, u CMMA
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Dle mého názoru je současný stav ten, že většina těch co si kupují různé modely včetně multikopter není pro účel škod způsobených modelem vůbec pojištěna a ani pojistku pro tyto účely nijak neřeší a nezřídka třeba nemají ani tu obecnou odpovědnostní pojistku, která by se na to u některých pojišťoven mohla vztahovat. Ta menšina co je pojištěná v rámci specifické pojistky pro modely od Allianz tvoří nejspíš jen miniaturní kapičku v moři ostatních buď pro daný účel zcela nepojištěných nebo pojištěných, ale jen v rámci odpovědnostní pojistky od nějaké jiné pojišťovny, která by to případ od případu někdy mohla krýt.
Takže jednotlivé pojišťovny dle mého názoru budou v tomto ohledu logicky vycházet především z vývoje vlastních škodních událostí kde se jim promítne to co vybrali ve srovnání s tím co vyplatili a z toho mohou vyvozovat rentabilitu daného pojištění.
Ti tzv. "trubkoni" budou dle mého názoru vždy patřit spíš do té skupiny nepojištěných.
Takže jednotlivé pojišťovny dle mého názoru budou v tomto ohledu logicky vycházet především z vývoje vlastních škodních událostí kde se jim promítne to co vybrali ve srovnání s tím co vyplatili a z toho mohou vyvozovat rentabilitu daného pojištění.
Ti tzv. "trubkoni" budou dle mého názoru vždy patřit spíš do té skupiny nepojištěných.
Vidím to taky tak. To, že se někteří pojistí, svědčí o tom, že o nebezpečí vyplývajícím z jejich činnosti aspoň trochu přemýšlejí a dá se předpokládat, že se budou chovat tak, aby ho minimalizovali.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Vlakno si procitam, ale od doby kdy pojisteni vzniklo, jsem pojisten (tusim cca 3ti rok). Vubec jsem to neresil, proste radeji zaplatim cca 1000kc a vim ze mam teoreticky kryta zada...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/