Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#601 Příspěvek od Amper »

Presne - zaklad musi byt z pix ale je blbost na to davat dalsi veci ktere nejsou nutne.

Telemetrie je typicka vec ktera muze/nemusi zrat pomerne dost stavy takze ja to mam externe. Ono se to nezda ale miliampera k miliampere a pak se clovek dostane na hranu a dela to problem.

Jak jsem psal - typicky pri inicializaci (kdyz to vsechno zacne najizdet tak je proste spotreba vetsi) a jeste v zime to muze delat problem.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
vasylp

#602 Příspěvek od vasylp »

mame tady novou aktualizaci Pixhawku 3.3.2. a taky je aktualizace pro Mission Planner 1.3.33
po aktualizaci je potřeba nakalibrovat kompas
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
troiac

#603 Příspěvek od troiac »

Uz som s 3.3.2 dvakrat lietal. Super lieta paci sa mi tiez pipnutie bzuciaku pri prepinani letovych rezimov.
Akurat treba dat pozor na to co uz tu bolo spominane s tym GPS signalom treba proste pockat pokial sa rychlo rozblika zelena potom je signal GPS dobry a RTL,LOITER, PS-HOLd atd. nie je problem.
Stabilne to drzi na mieste lepsie ako starsi FW. To ma nakoplo k mysienke ze asi vymenim ESC multistary 30A za nieco zo simonomK podla toho co som tu vselikde cital by to potom mohlo byt este kludnejsie a plynulejsi chod motorov.
Mam Afro ESC 30A na tricoptere a tam fakt motory idu hladsie a ladnejsie sa to pohybuje no taktiez nema trikopter 2,5kg s baterkou tak neviem vymenit ci nevymenit???
Alebo ze by som isiel do tych novych multistarov V2.0 s BLHeli na palube???
Podla toho co som videl a cital mi ale BLHeli pripada skor pre male srsne tipu 250 a FPV racing a pre 2,5 kiloveho condora bude asi lepsi simon alebo som to tak nejak zle vydedukoval ?
Aky je podla vas najlepsi ESC k pixhawku ? Ide mi hlavne o stabilitu.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
sobi

#604 Příspěvek od sobi »

troiac píše:Podla toho co som videl a cital mi ale BLHeli pripada skor pre male srsne tipu 250 a FPV racing a pre 2,5 kiloveho condora bude asi lepsi simon alebo som to tak nejak zle vydedukoval ?

ja som zasa čítal, že simonk más s pixhawkom problémy pre motory s nízkymi otáčkami (napr. 390 kV)
troiac

#605 Příspěvek od troiac »

Ja mam motory 850KV tak to hadam nebude problem...
Ing.Robinsson

#606 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Dneska nebo zítra snad vzlétnu mám ESC s BLHeli někdo mě od toho odrazoval...uvidíme.

Jinak ještě jedna technická určitě to tu už bylo, ale pořad nemůžu najít oficiální odpověď. Mohu mít připojené USB a současně i pohonnou baterii (včetně PM atd..) prostě připojit funkční kopter k USB? Nerad bych si to odpálil.

Díky.
kraro

#607 Příspěvek od kraro »

Ing.Robinsson píše:Dneska nebo zítra snad vzlétnu mám ESC s BLHeli někdo mě od toho odrazoval...uvidíme.

Jinak ještě jedna technická určitě to tu už bylo, ale pořad nemůžu najít oficiální odpověď. Mohu mít připojené USB a současně i pohonnou baterii (včetně PM atd..) prostě připojit funkční kopter k USB? Nerad bych si to odpálil.

Díky.

U originálu s tím problém není, ale některé klony to prý nemají rády.
Ing.Robinsson

#608 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Já mám toho HKPilota z Hobbykingu
Amper

#609 Příspěvek od Amper »

HKPilot32 mam taky a takto ho provozuju normalne. Zatim nic neodeslo
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od Woita »

Měl jsem celkem 3 různé klony (jiné než HK) a taky to pohodě snášelo zapínání obou napájení současně.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
troiac

#611 Příspěvek od troiac »

Tiez pouzivam toho z HK oboje napajanie nie je problem.
Ing.Robinsson

#612 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Tak jsem to dneska odlepil od země chování Sunrise reglů s BLHeli se zdá v letu celkem v pohodě, ale asi je brzo dělat závěry. Jenom se mi zdá že občas, když armuju tak se chvili motor jen tak cuká než naskočí, ale to nemusí být asi problém jen reglu. Po přidání jednoho zubu plynu se všechny motory rozjedou v pohodě. Možná to je i tou zimou venku, protože doma to startuje v pohodě hned po armingu. V letu jsem zatím vyzkoušel režimy Stabilize, Loiter a Land, ten mě opravdu mile překvapil jak hezky funguje.

Když jsem kopteru držel na zkoušku v ruce a na lehký plyn zkoušel povely, zda jsou dobře reversy, tak mi to přišlo trochu opožděné. Je možné, že by ten PPM encoder tam vnášel nějakou latenci?
Přílohy
20151210_153241.jpg
troiac

#613 Příspěvek od troiac »

Dnes som bol zase lietat s novym FW 3.3.2 nie je mi jasne to blikanie tej indikacnej led [mam externu]
Minule ked som bol lietat daval som si pozror na gps signal zelena blikala pomaly ked som prepol na POS-HOLD,LOITER a pod. zacala blikat moro az po zlepseni signalu [HDOP] ked zacala blikat zelena rychlo tak aj po prepnuti na POS-HOLD,LOITER a pod. blikala zelena cize plne povolenie na start s funkciami gps. No dnes mi blikala zelena stale rovnako marne som cakal ze zacne blikat rychlo tak som prepol na POS-HOLD a LOITER no a blikala stale zelena rovnako mal som 11 satelitov GPS status v MP bol 3 vzlietol som normalne fungovalo RTL,POS-HOLD,LOITER apod.
Tak teraz som stoho jelen potrebuje presnu gps-ku [HDOP] alebo nie?
OK2BUH

#614 Příspěvek od OK2BUH »

Tam nejde jen o HDOP, GPS nesmí vykazovat žádný pohyb. Takže čekat až se uklidní po zapnutí. V místě kde je hodně odrazů se nemusí uklidnit vůbec. Přijímač kompenzuje vlastní pohyb satelitů (14 tisíc km/hod) ale odrazy mají jinou rychlost i směr pohybu a pletou ho. Rychlé blikaní ledky indikuje zachycení signálu EGNOS a přepnutí do DGPS ale to pro naše lítání nemá velký význam pouze upřesňuje polohu.
Takže je celkem jedno jestli bliká pomalu nebo rychle. Důležité je aby blikala zeleně i v loiteru. Tam je dost velký průser, že když bude GPS neklidná tak dovolí odstartovat ve stabilize ale loiter nebo RTL tam už za letu nedostaneme.
troiac

#615 Příspěvek od troiac »

Dik za vysvetlenie teraz uz to chapem ja som to podla predoslych popisov pochopil tak ze pokial nebude rychlo blikat zelena nebude fungovat RTL,LOITER apod. takze zostanem pri svojom zauzivanom postupe ze ked blika zelena pri LOITER mozem startovat. :)
Este k predoslemu prispevku: regle zo simonom su na ceste Afro30A ked budu doma vyskusam i ked to bude fuska povodne multistary mam zabudovane v rame [zo sovietskym zvazom na vecne casy a nikdy inak] nie na ramenach takze prehodit ich bude dost sranda premyslam ze potiahnem provizorne novu kabelaz k novym reglom ktore budu na ramenach a jednoducho prepojim na mieste regle ktore budem chciet a budem vediet hned bez casoveho odstupu porovnat spravanie copteru potom si vyberiem tie lepsie a zabudujem ich zase do ramu. :D
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“