Etika lietania + Netiketa + Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
coro

#616 Příspěvek od coro »

LV píše:
honza1621 píše: Je snad o trochu bespečnější něž hračkovité rádio z některých sad :wink:

Nie je. Je to podobné a k tomu ešte "otvorené"

Ale komunita ľudí ktorí sa tomu venujú, testujú to, a píšu skúsenosti robí veľký rozdiel - ak tam bude problém, napíšu o tom a tým môžu zabrániť aby na to niekto
ďalší spadol.
Kdežto tá setovka, aj keby náhodou bola trochu spoľahlivejšia, ak bude mať problém, nikto sa nemusí namáhať o tom napísať alebo si prečítať, a teda každý na to padne sám a nečakane.

Podľa mňa je aktivita tých ktorí sa T9x venujú a babrú sa v nej a píšu o skúsenostiach, blíži k sledovaniu a zverejňovaniu varovaní a sťahovaniu z trhu a výmenám prípadných problémových dielov, u kvalitných značiek ktoré sa o zákazníka starajú.
Akurát si tú opravu musí dotyčný bastlič urobiť sám - to má za ten rozdiel v cene. :)
LV
Kontaktovat uživatele:

#617 Příspěvek od LV »

coro píše:Podľa mňa je aktivita tých ktorí sa T9x venujú a babrú sa v nej ........

Aktivitu tých čo sa v nej akokoľvek babrú beriem ako koníček. Oni totižto nemajú koníček modelárčinu, ale elektrobastlenie či programátorstvo.
Inak by bolo celé ich snaženie "uletené". Za dobu čo sa v tom rýpu by si hocikde na brigáde zarobili na "normálny" vysielač v kategórii 8-10 kanálových.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
vpershing

#618 Příspěvek od vpershing »

A vobec, najviac prispevkov (pindov) tu maju ludia, ktorym tato súprava lezi v zaludku. Asi preto, ze pomaly nik nekupuje ich predrazene (vidiet to hlavne v tom, ako stale zlacnuju kvoli nepredajnosti) znackove aparatury, co maju na sklade (oni sami alebo ich sponzori...). Dnes som sa nechal uniest a som dokonca prekrocil pocet mnou planovanych reakcii a prispevkov na tuto temu. Myslim ze nema vyznam z mojho pohladu sa dalej o tom bavit. Kecajte si co chcete, ja tu koncim a idem radsej daco kutit. Mimochodom ... ak to tu niekto dokaze stale napadat, prispievat, asi nema cas na to ostatne, t.j. stavat, natierat, pipat, testovat a podobne. Takze z mojej strany howg :D A moderatora chcem poziadat, aby mi rovno vymazal konto, aj tak si budem robit svoje.

PS: na kratke trasy sa vozim na Korade, do prace chodim na skutri 125 a na ostatne pouzivam Yamahu. Proste nie som proti znackovym strojom :) Ale pre mna na lietanie staci T9x.

LV: Aktivitu tých čo sa v nej akokoľvek babrú beriem ako koníček. Oni totižto nemajú koníček modelárčinu, ale elektrobastlenie či programátorstvo.

Ja to mam prave opacne, zivym sa tym poslednym a ako konicek modelarcim. Tak prepac, ak nejake svoje prof. znalosti prenasam do modelarstva
Naposledy upravil(a) vpershing dne čtv 06.01.2011 14:50, celkem upraveno 2 x.
coro

#619 Příspěvek od coro »

LV píše:
coro píše:Podľa mňa je aktivita tých ktorí sa T9x venujú a babrú sa v nej ........

Aktivitu tých čo sa v nej akokoľvek babrú beriem ako koníček. Oni totižto nemajú koníček modelárčinu, ale elektrobastlenie či programátorstvo.
Inak by bolo celé ich snaženie "uletené". Za dobu čo sa v tom rýpu by si hocikde na brigáde zarobili na "normálny" vysielač v kategórii 8-10 kanálových.

Čiastočne.
Okrem nich sú aj takí čo si to len kúpili a nahrali tam ten stiahnutý program a napípali nejaký model, a ak sa im niečo nepáči tak dúfam že dajú tam kde ho stiahli vedieť že čo.
pepin

#620 Příspěvek od pepin »

Jenže Coro,začátečník v RC by měl mít jiné starosti,nežli jaký a odkud stáhnout program,návod,koupit jiný poták,čím a jak ho naletovat a především by měl mít na letišti v ruce něco,co mu pomuže nastavit někdo podle nějakého dlouhodobě osvědčeného vzorce programování,případně by mu k naučení programu a nastavení vysílače vuči modelu měl stačit jeden večer s návodem pod lampičkou v klídku u televize-takto jsem to alespon já u programování Optika kamarádovi zvládnul,takže za sebe budu jako první vysílač kopat opravdu za toho Optika a Turnigy stále ještě považuji za soubor náhodných komponentu umístěných v jedné plastové krabici,vysílač hodný doporučení,to pro mě bude až ve chvíli,kdy k tomu bude i někým sepsaný návod,klidně pro ruzné programy,proč né ale jasně tam bude napsáno,co jde a co s čím souvisí.Navíc by to mělo jít nastavit také na poli a rozhodně ne pouze doma u počítače.Dobrá je jen ta cena,za 10000kč by po nějaké možnosti OPEN SOURCE v tomto případě neštěkl ani pes a je zbytečný si nalhávat,že jo.Součastná situace je podle mého taková,že za 1500 máte doma odpovídající výrobek,který za víc jak 1500 nestojí,proto se také za tuto cenu prodává,jen je tam jakási šance,že by tomu mohlo být v budoucnu jinak-tak je potřeba tento vysílač prezentovat,aby si budoucí zájemce né příliš znalý skutečné momentální situace měl možnost zvážit,zda si ho koupí hned,nebo v budoucnu,nebo se případně v budoucnu rozhodl,že raději nikdy-to třeba v případě,že časem vyvstanou jasné nutné vedlejší investice,nebo bude stále přetrvávat mnoho nejasného-což asi určitě bude.Stavebnice ruzných výrobku,tu byli už dávno,jen tu myšlenku někdo oprášil.
pepin

#621 Příspěvek od pepin »

LV píše:

Tak to také vnímám,dokonce si i říkám,že právě proto,že elektronice vubec nerozumím,ale rád se v ní hrabu,by tento vysílač byl jako druhý pro mě to pravé,pokud bych tam něco jasně zkurvil,bylo by to pro mě varování,nehrabat se do toho svého druhého dražšího :lol:
coro

#622 Příspěvek od coro »

Napíšem to tak - začiatočník potrebuje rady, najlepšie niekoho koho má pri sebe.
A tam je celý rozdiel..
Poznamenám, že nastaviť všetko 1:1 (knipel=servo) pre EasyStar, by mohol zvládnuť aj samouk, samozrejme ale mal by patriť do cieľovej skupiny, t.j. tí čo sa neboja v niečom babrať.
Inak pár pekných návodov urobil Rimr..
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... ace-a-mixy
Na zamyslenie je posledný "darček" - 4 servové krídlo, že či to ten učiteľ naučí nastaviť začiatočníka na tom Optic6 či DX6?
vpershing

#623 Příspěvek od vpershing »

pustite si radsej Nat Geo.... :D tam sa dozviete viac ako na tejto diskusii
StrycAlois

#624 Příspěvek od StrycAlois »

vpershing píše:A vobec, najviac prispevkov (pindov) tu maju ludia, ktorym tato súprava lezi v zaludku.
. . . . . . . .
Dnes som sa nechal uniest a som dokonca prekrocil pocet mnou planovanych reakcii a prispevkov na tuto temu. Myslim ze nema vyznam z mojho pohladu sa dalej o tom bavit. Kecajte si co chcete, ja tu koncim a idem radsej daco kutit. Mimochodom ... ak to tu niekto dokaze stale napadat, prispievat, asi nema cas na to ostatne, t.j. stavat, natierat, pipat, testovat a podobne. Takze z mojej strany howg :D A moderatora chcem poziadat, aby mi rovno vymazal konto, aj tak si budem robit svoje.

Vpershingu, tohle nedělej. Vždyď jsi právě vyklidil své zaslouženě vydobyté pozice.
Tady nefunguje přísloví, že moudřejší ustoupí.
Když ustoupíš Ty, Boboland, RiMr, mior, coro, m2 a další, tak co tady zbyde?
Schválně, zkus vynechat jejich diskusní príspěvky a pročti si jeden po druhém příspěvky jejich oponentů.
A takhle by to vypadalo, kdyby to vzdali i ti kluci, co jsem jmenoval i nejmenoval.
A do toho se sem přihlásí začínající modelář s nevinným dotazem.

Umíš si představit, jaké odpovědi asi dostane? To ti ho není líto?
Hochu (vzhledem na svůj věk si to snad mohu dovolit), Ty musíš vydržet, Ty musíš bojovat slovem, argumenty, vědomostmi, zkušenostmi. Ale hlavně charakterem a slušností.
Až do úplného vítězství, až dokud ti Tvůj příspěvek někdo nesmaže.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#625 Příspěvek od boboland »

Test dosahu dnes 06.01.2011 poobede 12.15 - prijimac HK 3ch - EPP Radian:

600m podla tachometru auta pri priamej viditelnosti. povozil som sa po luke, ved je rovna :)
pocasie: jasno, slnecno, -3 °C, dost silny bocny vietor (aspon mne sa zdalo)

dalej som uz nedovidel (mal som len taky detsky dalekohlad, volnym okom som uz nevidel vobec) a musel som sa vratit, aby som ho nerozmlatil vedome. ked nevidis, tak neriadis :) a tak by som nevedel ci zlyhal dosah, alebo ja.
miesto otocenia sledoval kamarat cca 500 metrov v smere letu, cize asi 100m od otocky.

koli bezpecnosti:
test prebiehal na luke, kde nikomu nic nehrozilo ak by som stratil signal. dalsich cca 200 - 400 m nic nie je a vsetci ludia si dali pokoj a pozerali asi doma telku. letel som nizko (15-20m) nad zemou. hardwerovo nastavene som to mal tak aby to islo stale smerom dole, drzal som to v rovine manualne vyskovkou, takze by to pri strate kontroly padlo max o 50m na zem a rozbilo sa :(
mior
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od mior »

LV píše:Za dobu čo sa v tom rýpu by si hocikde na brigáde zarobili na "normálny" vysielač v kategórii 8-10 kanálových.

Joj, s tými brigádami by som si dnes nebol istý...:( viem, o čom hovorím.
Ale hádam sa to zase časom nejako zlepší, ale to už budú predávať F90-ku...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
JMalik

#627 Příspěvek od JMalik »

StrycAlois píše:Vpershingu, tohle nedělej............................

A do toho se sem přihlásí začínající modelář s nevinným dotazem.
Umíš si představit, jaké odpovědi asi dostane? To ti ho není líto?

Za celou dobu co sleduji vlákna o TGY9 bylo x případů, kdy mohli účastníci (zastánci tohoto systému) poradit dotyčnému nešťastníkovi s nastavením vrtulníku, větroně...., teď naposledy toho F3Káčka.
Víš jak to vždycky skončilo?
Nemožností to vyřešit.
Takže Ty to chceš začátečníkovi doporučit, protože spoléháš na to, že na úvod s tím bude řídit ES, poradíš mu, že tady si může dořešit problémy se SW a měl by si to po otevření umět přeletovat a případně opravit.
Víš co doporučím začátečníkovi já?
Jestli se v tom chce hrabat jako např. coro (a nalétat toho za rok stejně jako on), tak ano. Bude se v tom šťourat, ale nebude létat.
Pokud chce létat a naučit se pilotovat modely, tak ne tenhle TX. Cokoliv na úrovni Optika apod. pro začátek stačí. Když bude mít problém, tak ho tady najde už vyřešený, ne že chytré hlavy začnou bádat co s tím.
mior
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od mior »

StrycAlois píše:Až do úplného vítězství, až dokud ti Tvůj příspěvek někdo nesmaže.

...alebo až do Víťazného Februára! :D :D :D

!No pasarán!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
vosvos

StrycAlois

#629 Příspěvek od vosvos »

potlesk!!! uz jsem také chtěl napsat něco nelichotivého na adresu "moudrých vševědů" a věnovat se něčemu jinému než zvedání očí nad jejich až zoufalými příspěvky o všem jiném než o čem je téma... mam T9X a nestydím se a dělá mi radost!!Všechny mé havarie způsobilo měco jiného než T9X,to jsem si jist.
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#630 Příspěvek od Damillo »

to StrycAlois:
Lidi, jako jsou Hotovson, RiMr, nebo Boboland to nevzdají, to si můžeš být jistý :D . Možná, že se stáhnou z diskusí, budou diskutovat jinde, ale nevzdají to. Druhá věc ovšem je - a RiMr to tu už psal - že všichni velice ochotně odpovídáte na sebemenší rýpnutí, prostě si hned na ty vidle naběhnete. To,že do vás takhle šijou, tomu se nediv, stačí si pročíst hned první stránky tohoto vlákna, kde hned z kraje někdo píše (tuším že lakotamm), že i kdyby na tuhle vysílačku někdo padal, tak se vlastně nic neděje, protože on nemá důvod jí nevěřit. Já ti nevím, ale to není odpověď od člověka, kterému bych já byl ochotný věřit.
V minulé diskusi jsem se Turnigářů zastával, byť ji sám nemám. Prošel jsem si celé předchozí vlákno, stejně jako celou dobu sleduju i toto, protože jsem jednu dobu uvažoval, že bych si jí pořídil. Dnes už o tom neuvažuju, protože tu jsou opravdu 3, možná 4 jedinci, kteří ví o čem mluví, zbytek se jen veze. Nezlobte se na mě, ale to že si někdo nechá nahrát jiný fw, na Rimrových stránkách skoukne video co a jak nastavit z něj žádného borce nedělá. To zvládne cvičená opice.

Pokud má někdo jako koníčka bastlit doma kde co, ok. Baví ho to, má z výsledku radost, ví co dělá a má na to čas, v pořádku. Já na to čas nemám. Mám tři děti, kterým se musím věnovat a jen cesta do práce a z5 mi denně zabere cca 3 hodiny. Takže jsem denně zhruba 11 hodin "mimo". Takže toho čas opravdu moc není...
Když vezmu cenu T9x, plus poštovné a daň, jsem na cca 80-ti eurech. S nejistým výsledkem, bez reálné možnosti reklamace, s vidinou případných dalších investic za programátor, popřípadě další součástky. Takže pokud je vše ok, je to asi 80 eur, v horším případě se pohybuju někde kolem 120 eur přibližně + práce a čas. I kdyby mi úpravy zabraly "jen" tři hodiny, dostávám se s cenou už dost blízko k hranici 200 eur. Nevím jak ostatní, ale já si své práce a znalostí docela vážím, nezískal jsem je zadarmo a ani jsem je nikde na hnoji nenašel. Za tu cenu mám odladěný 6-ti, 7-mi kanál, ověřené kvality, se zárukou a nepoměrně větší šancí na spolehlivost. Takže pro mě je volba jasná, teď už si jen vybrat.

P.S: Lidí, kteří dané věci opravdu rozumí, věnují tomu svůj volný čas a podělí se o dosažené výsledky si velice vážím a mají můj veliký obdiv. To jen pro pořádek :wink:
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“