Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade 130 X

#616 Příspěvek od aldacvalda »

RadekCe píše:
aldacvalda píše:Ahoj všem.Chtěl bych se zeptat na ten vodivý lak na serva. Psal jsem do gesu na ten lak LSL 3 a prý už jej nedodavají a jeho nahrada by měla být LSL 1 ale u něj zase píší že není otěruvzdorný.Múže někdo poradit. Díky

S náhradou ti neporadím. Jiný otěruvzdorný než ten, co měl GES ve výprodeji jsem nenašel :-(.

Tak to je škoda. Nikde na netu už jsem nenašel ten co používáte na opravu :(
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#617 Příspěvek od ddano007 »

Na mCP X serva som skusal tento
http://www.gme.cz/elektrovodive-laky/el ... -p741-002/
ale nepomohol. Ale mozno som len mal zly technologicky postup :(
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RadekCe

#618 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Pak jsem s tím ještě venku třískl o jediné místo na louce, kde je štěrk, tak to docela přežil, ale praskla ocasní tyčka :( ... tak zas bude oprava.

Tak ocas vyměněn - vyroben z uhlíku (dutého hranolu) 3mm/2mm, tak zas můžu vesele lítat :D.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
emf

#619 Příspěvek od emf »

Zdravím,taktéž jsem zakoupil Blade 130x a trápí mě toto - nastavil jsem rádio,spároval heli a rovnou vyměnil gumičky na cyklice.Zkouška dopadla dobře všechna serva jedou tak jak mají a kam mají.
Jakmile však roztočím rotor tak heli začne silně klonit doprava - ať mám malý plyn nebo plný velice silně táhne doprava.Na ocase vibrace v nižších otáčkách,ale to snad vyřeší povysunutí trubky.Snad jsem někde ba foru něco nepřehlídl...poradí někdo případně jak vyřešit? Snad nebudu rovnou po rozbalení krabice řešit reklamaci ....Dík za tip jak na to
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
seltino

#620 Příspěvek od seltino »

jde to klonění vpravo v letu přetlačit pákou na druhou stranu? Nemáš někde na vysílačce dán nějaký trim?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
dudaj

#621 Příspěvek od dudaj »

emf píše:Zdravím,taktéž jsem zakoupil Blade 130x a trápí mě toto - nastavil jsem rádio,spároval heli a rovnou vyměnil gumičky na cyklice.Zkouška dopadla dobře všechna serva jedou tak jak mají a kam mají.
Jakmile však roztočím rotor tak heli začne silně klonit doprava - ať mám malý plyn nebo plný velice silně táhne doprava.Na ocase vibrace v nižších otáčkách,ale to snad vyřeší povysunutí trubky.Snad jsem někde ba foru něco nepřehlídl...poradí někdo případně jak vyřešit? Snad nebudu rovnou po rozbalení krabice řešit reklamaci ....Dík za tip jak na to

Z tvé otázky není zřejmé, jestli jsi s vrtulníkem vzlétl.
Pokud ano , je něco špatně. Pokud ne, a držíš ho v ruce nebo to dělá při startu než se odlepí tak to je normální (alespoň u mého).
ve visu se vše urovná a jak píše Seltino vše v nule včetně subtrimů.
Jo a vibrace ocasu neřeší vysunutí trubky , ale vyvážení ocasního rotoru.
emf

#622 Příspěvek od emf »

seltino píše:jde to klonění vpravo v letu přetlačit pákou na druhou stranu? Nemáš někde na vysílačce dán nějaký trim?

trim nemám - ještě jsem ani nevzlétl nejde to ani ukočírovat -takže jen v ruce.Nastavím malej plyn a cyklika začne klopit doprava,dám plnej cyklika vyjede nahoru v pořádku (všechny 3 serva zaráz) a hned začne táhnout doprava.Při nízkých otáčkách vibruje dost ve vysokých neznatelně tak nevím jestli toto může dělat krz vibrace tak jako to dělá beastX....
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
seltino

#623 Příspěvek od seltino »

odstartuj a pak uvidíš, dokud to neletělo, nemá smysl to řešit. Hoď to do vzduchu nad nějakou trávou,helině se při pádu nic nestane a ty pak aspoň budeš vědět na čem jsi.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
emf

#624 Příspěvek od emf »

seltino píše:odstartuj a pak uvidíš, dokud to neletělo, nemá smysl to řešit. Hoď to do vzduchu nad nějakou trávou,helině se při pádu nic nestane a ty pak aspoň budeš vědět na čem jsi.

o start jsem se už pokusil parkrát a skončí vždycky na pravým boku - táhne tak silně že ho ani nedostanu do vzduchu.Tak v tom případě začínám tušit že budu reklamovat :o(
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
RadekCe

#625 Příspěvek od RadekCe »

Já zas budu nucen koupit všechno na vrtulku, protože mi zase, vibruje jak prase ... jsem složil básničku :-D. Ono se lehce řekne vyvážit, ale když se zdá všechno rovné, tak se blbě hledá, čím to je? To je tak, když něco funguje, člověk chce, aby to bylo ještě lepší a zničí, co může ... v mém případě táhla smykátka, když jsem je teplem doloval z mou chybou špatně zalepeného smykátka RKH (nic se němělo lepit, čep měl držet jen v tom plastu táhla), nových ložisek v gripech, které jsem vytahoval tak, až jsem to celé vyvyklal (a teď to tlačí na list vrtulky, že nechodí volně) ... tak se pak nemůžu divit, že tam ta symetrie chybí, ale bohužel nejsem schopen přijít na to, co přesně to způsobuje?
Ale jinak ho mám úplně v pohodě a to lítání s ním je teda nářez :mrgreen:.
Naposledy upravil(a) RadekCe dne sob 22.09.2012 9:01, celkem upraveno 2 x.
DX7s, Phoenix
dudaj

#626 Příspěvek od dudaj »

Tak jsem koupil novou elektroniku (jak jsem ji posledně vyzkratoval servem).
Vše chodí jak má včetně zlobivého serva, ale co jsem chtěl sdělit je, že tahle elektronika mi nepřetáčí vrtulníček v ruce, z čehož vyplývá, že nejsou totožné s původní.
:) . jdu lítat :D
michalll
Kontaktovat uživatele:

#627 Příspěvek od michalll »

a že prý "počkám rok..." :D
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
dudaj

#628 Příspěvek od dudaj »

Mně to jako rok přišlo... bez tý 130 :D
RadekCe

#629 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Já zas budu nucen koupit všechno na vrtulku, protože mi zase, vibruje jak prase ... jsem složil básničku :-D. Ono se lehce řekne vyvážit, ale když se zdá všechno rovné, tak se blbě hledá, čím to je? To je tak, když něco funguje, člověk chce, aby to bylo ještě lepší a zničí, co může ... v mém případě táhla smykátka, když jsem je teplem doloval z mou chybou špatně zalepeného smykátka RKH (nic se němělo lepit, čep měl držet jen v tom plastu táhla), nových ložisek v gripech, které jsem vytahoval tak, až jsem to celé vyvyklal (a teď to tlačí na list vrtulky, že nechodí volně) ... tak se pak nemůžu divit, že tam ta symetrie chybí, ale bohužel nejsem schopen přijít na to, co přesně to způsobuje?
Ale jinak ho mám úplně v pohodě a to lítání s ním je teda nářez :mrgreen:.
Tak jsem včera sehnal jenom gripy na vrtulku, ale ještě jsem je ani nepoužil a zjistil jsem, že opravdu není nic křivé ani nevyvážené. Stačilo sundat táhlo od serva a ocasní část absolutně bez vibrace, úplně plynulý chod, tak mě nenapadá nic jiného než servo??? Ale to se zdá v pohodě, samo od sebe nevibruje, chodí plynule, tak se v tom pak vyznejte???
Mám náhradní, tak ho asi zkusím vyměnit. Nic jiného mě nenapadá 8O.
DX7s, Phoenix
RadekCe

#630 Příspěvek od RadekCe »

Tak jsem tam zpátky postupně naskládal ložiska RKH, pak smykátko RKH, nakonec nacvakl táhlo k servu a světe div se, žádná vibrace !!! :D
Nechápu, snad to servo zrovna neblblo ... jdu lítat 8).
EDIT: I když jedno vysvětlení mě napadlo - RKH smykátko není úplně stejné jako plastové a změní se úhel náběhu listů vrtulky ... to znamená, že na servu se změní poloha středu v HL módu a v té to není tak "vychozené", což může být důvod, proč to teď nevibruje. Každopádně bych problém viděl v servu, protože když tam není táhlo, tak se žádná vibrace nekoná ;-).
DX7s, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“