Spravne funkcni Zenmuse H3-2D by mel mit krasne plynuly a pomaly tilt s mekkymi rozjezdy a dojezdy, jeden z posledních FW pro GCU se u nejakych instalaci projevoval prave tak, ze pohyb se stal rychlym, ale s krecovitymi dorazy, vseobecne se doporučovalo upgrade nedělat. Ja to myslim zminoval ve vlakne o Phantomech, jinak samozrejme na RCgroup to zije timto problémem docela dost. Zkousel jsi, jestli Ti Assistant nenabizi další upgrade FW pro GCU ?Dejfak píše:gardenroute - Díky za objasnění, SW jsem nenahrával. Takhle to přišlo. A je to hodně citlivé na ovládání, takže je tam tedy nový SW od výrobce.Jsem teda lojza, protože tuto informaci jsem nikde nenašel. A to jsem googlil fakt dlouho.
Brushless gimbal pre letecké záběry
- gardenroute
Re: Brushless gimbal pre letecké záběry
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
takze postupoval som takto kedze ndmam zatial fotak do gimbalu tak som tam dal baterku ta vazo 800g cize ako fotakgimbal som vivazil tak ze je v naprostej rovine aj ked donho stuchnem tak sa vrati do rovini.potom zapol som program dal som auto a gimbal trosku sem tam ponaklanalo. tie ukazovatele v programe mi pekne ukazuju ako je gimbal nakloneni. spravil som aj kalibraciu. acc. potom odpojim pc baterku ties. (vsetko to robim pri zapnutej baterke) a opet ju pripojim. gimbal je mierne nakloneni a pocujem motorui ako nieco robia ale staci spierkom buchnut do kamena a gimbal sa rozhupe. cize ziadna opora. aj ked zvisim power tak nemam pocit ze bi motori drzali ramena silno.
Aký to je gimbal? ake motory?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
To je další věc. Nepochopil jsem jak s aktualizovat Zemuse.
Stáhl jsem si SW pro Zemuse ale s tím se přes Phantoma nepřipojím.
A v asistentovi v Phantomu v aktualizacích je vše aktuální.
Když dám páčku z plna do plna tak ji gimbal přejede do 1.5sec
Kdyby byl gimbal o kousek níž, tak by se s tím dalo ve svižném tempu odstrkovat
na nějaké záběry je to nepoužitelné. 
Stáhl jsem si SW pro Zemuse ale s tím se přes Phantoma nepřipojím.
A v asistentovi v Phantomu v aktualizacích je vše aktuální.
Když dám páčku z plna do plna tak ji gimbal přejede do 1.5sec
Kdyby byl gimbal o kousek níž, tak by se s tím dalo ve svižném tempu odstrkovat
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- gardenroute
Aktualizace Zenmuse se provádí přes DJI Assistenta (Download the Firmware via Assistant software), který když zjisti nejakou aktualnejsi verzi fw pro IMU, GCU ci CMU, tak Ti nabidne, myslim, ze to je nekde na posledni zalozce Assistenta (uz jsem to dlouho nedelal). Kdyby se to stalo me, sel bych s tim na reklamaci. Nicmene nekde na RCgroups byl popsan postup, jak to downgradovat zpet na tu dobrou verzi, mrknu se, jestli jsem si to nekde nedal do zalozek.Dejfak píše:To je další věc. Nepochopil jsem jak s aktualizovat Zemuse. Stáhl jsem si SW pro Zemuse ale s tím se přes Phantoma nepřipojím. A v asistentovi v Phantomu v aktualizacích je vše aktuální. Když dám páčku z plna do plna tak ji gimbal přejede do 1.5sec. Kdyby byl gimbal o kousek níž, tak by se s tím dalo ve svižném tempu odstrkovatna nějaké záběry je to nepoužitelné.
Takze nasel jsem toto :
"...After I upgraded to the latest H3-2D firmware on my Zenmuse GoPro Gimbal I have found the tilt control very poor. The latest firmware makes the tilt movement very quick, jerky and limits the travel of the gimbal.
To fix this you need to downgrade the software to a previous version, doing this worked for me... I have tried it on the Naza V2 - Go to the release history here: http://wiki.dji.com/en/index.php/H3-2D-Release_Histroy- Get the Zenmuse assistant version 1.0- Run it.,,, It will want to "downgrade" all the firrmware to 1.0. DO NOT DO THAT.- NOTE: ONLY DOWNGRADE THE IMU, not the GCU.Apparently, the GCU upgrade fixes previous issues with poor motor power and hold... (and is fine at 1.6) but the IMU handles how the tilt channel works.... (and this was much better at 1.0)..."
Díky za odkaz, to jsou velice zajímavé stránky DJI.
Když stáhnu tu verzi 1.0
Tak jak jí tam dostanu? To bych musel zemuse vyndat z Phantoma a nahrát to mimo? Nedaří se mi přes ten SW ke gimbalu spojit s gimbalem přes USB v Phantomu.
Když stáhnu tu verzi 1.0
Tak jak jí tam dostanu? To bych musel zemuse vyndat z Phantoma a nahrát to mimo? Nedaří se mi přes ten SW ke gimbalu spojit s gimbalem přes USB v Phantomu.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
ma niekto Tarot T2D gimbal? ake su nan ohlasy?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
mýslíte že to má smysl? nebo to bude šméčko 
http://www.ebay.com/itm/3-axis-Aluminum ... 3a89919828
poradte nějaky gimbálek na gopro bez desky.. ja nic pořádného nemužu najit co by se popř dalo předělat na 3-axis..
http://www.ebay.com/itm/3-axis-Aluminum ... 3a89919828
poradte nějaky gimbálek na gopro bez desky.. ja nic pořádného nemužu najit co by se popř dalo předělat na 3-axis..
Zdraví, mám problém a nevím jak dál.
Mám desku z rctimeru, flashnul jsem do ní alexmos null 2.1, po připojení na gui hlásí firmware 2.1 a že není provedena kalibrace. Když jí odklepnu, hlásí start kalibrace, ale dál nic, akorát se na desce rozblikají rychle červená a zelená led a už nepřestanou. V live zobrazení ukazuje čistej displej. Kdyz odpojím kablík od senzoru, hlásí I2C erors. Napadá mě jestli není senzor v háji, nebo jsem někde udělal kopanec. Dík za případné rady.
Mám desku z rctimeru, flashnul jsem do ní alexmos null 2.1, po připojení na gui hlásí firmware 2.1 a že není provedena kalibrace. Když jí odklepnu, hlásí start kalibrace, ale dál nic, akorát se na desce rozblikají rychle červená a zelená led a už nepřestanou. V live zobrazení ukazuje čistej displej. Kdyz odpojím kablík od senzoru, hlásí I2C erors. Napadá mě jestli není senzor v háji, nebo jsem někde udělal kopanec. Dík za případné rady.
jen pro sichr , máš zapojený i napájení gimbalu? 12V?
Když tam zmáčkneš kalibraci , motory na chvíli ztratí sílu a ty máš pár vteřin vyrovnat kameru i se sensorem do polohy pro finální pózu. Hned na to se motory chytí a už to drží tak , jak jsi zkalibroval. S null mám vyzkoušenej ten z hobbykingu. z rctimeru nevím.
Když tam zmáčkneš kalibraci , motory na chvíli ztratí sílu a ty máš pár vteřin vyrovnat kameru i se sensorem do polohy pro finální pózu. Hned na to se motory chytí a už to drží tak , jak jsi zkalibroval. S null mám vyzkoušenej ten z hobbykingu. z rctimeru nevím.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Je to stejný s napájením i bez. Motory zatím připojený nemám, protože ležej na celnici, to by nemělo snad mít vliv. Senzor je položenej naplocho na stole. Zkoušel jsem jestli se to povedlo flashnout a myslím že kalibrace a realtime data by melo chodit i bez motorů.
Tak jsem nahrál zpátky brugi martineze v50 a chodí to, senzor snímá, live zobrazuje, zkalibruje se. Když nahraju znova alexmos 2.1. tak to nechodí. Tak až přijdou motory tak asi zkusím gimbal s brugi a uvidí se.
Nahravas nulled ?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Jo. Už několikrát a vždy se stejným výsledkem.
- gardenroute
NEW DJI H3-3D Gimbal (3.osý)

- jen o 10 g těžší než H3-2D, to je výborné