-A listy, povídám, listy jsi vyvážit skoušel? Stopu máš? Hřídel je rovná? Ložiska v gripech OK?mascom22 píše:no jo, jenže já mám opačný problém pořídil jsem si tarota 450 a když ho zapnu a chci do vzduchu začnu se třepat jak ratlík.
Heli a vaše nehody - pokračování
Re: Heli a vaše nehody :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ale On neřeší problém s vrrrrrtulníkem 
Vše je ok ale ty ruce a strach to je problém. 
Tak to jsem na tom stejně, už při myšlence, že jdu lítat se to ve mě sevře a když lítám, tak se trošku klepu, že s tím říznu. Celkem mě to štve a asi i omezuje, ale to je nejspíš psychika. Když jdu s EPP érem, tak to nic, pohoda.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Allesak píše:Tak to jsem na tom stejně, už při myšlence, že jdu lítat se to ve mě sevře a když lítám, tak se trošku klepu, že s tím říznu. Celkem mě to štve a asi i omezuje, ale to je nejspíš psychika. Když jdu s EPP érem, tak to nic, pohoda.
Jo to znam. Mel jsem to docela dlouho. Nekdy jsem se rozklepal jak ratlik. Jednou jsem mel kolegu na kabelu a on mi najednou rika "vem si to, ja nemuzu, neudrzim kniply jak se klepu".
Jediny lek na to jsou nalitane hodiny s heli o kterou se zase az tak nebojis. Chce to litat hodne a casto. Nic jineho to nevyleci.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Přesně tenhle ten problém jsem si sám pro sebe vyřešil, tak že jsem šel od menší heli do větší, mám na mysli 6CH. Začal jsem s mCP X, pak velikost 250 a teď poskakuju vzduchem se 450-tkou, možná zdlouhavá cesta, ale nelituju 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Letadla jsem měl a mám přes třicet let v pohodě, vrtrdelníky jsou jiná liga. Krásný, adrenalinovější, náročnější v mnoha směrech ale něco za něco. Je to tak jak píše pkotatko, čím častějš tím líp. A ještě bych řekl že čím větší heli, tím větší pohoda a klid. 450 je prostě strašně rychlá, hůř vidět, neposedná, náročnější na seřízení, ve výsledku možná nebezpečnější ........ kromě udržitelných nákladů na finance je těch neduhů víc. Jenomže na ní začne maprostá většina lidí a až když a pokud přejdou na větší stroj, zjistí že si lze zalítat taky úplně jinak.
Pro mě byl první start s 550 naprostej šok - tedy v pozitivním smyslu. Zhruba dva dny jsem byl přesvědčenej že 450 okamžitě prodám i když ztratím 30 tisíc. Vyprchalo to, nicméně na jakýkoliv start s tím komárem se netěším a úplně nejradši jdu na šest startů s 550. Jako perspektivní hypertronik si občas musím měřit tlak. Celkem spolehlivě tuším co bych naměřil když jdu lítat a zhruba tak prvních deset minut než zjistím že jsem v podstatě nic nezapomněl. Nicméně tohle hobby mi prý "tlakově" moc nesvědčí
Je mi 50 a jsem rád že jsem do toho šel. Nemám už šanci se to dokonale naučit což znamená, že mě to nemusí omrzet jako éra.
Pro mě byl první start s 550 naprostej šok - tedy v pozitivním smyslu. Zhruba dva dny jsem byl přesvědčenej že 450 okamžitě prodám i když ztratím 30 tisíc. Vyprchalo to, nicméně na jakýkoliv start s tím komárem se netěším a úplně nejradši jdu na šest startů s 550. Jako perspektivní hypertronik si občas musím měřit tlak. Celkem spolehlivě tuším co bych naměřil když jdu lítat a zhruba tak prvních deset minut než zjistím že jsem v podstatě nic nezapomněl. Nicméně tohle hobby mi prý "tlakově" moc nesvědčí
Je mi 50 a jsem rád že jsem do toho šel. Nemám už šanci se to dokonale naučit což znamená, že mě to nemusí omrzet jako éra.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
no mě zase 450ka nepřijde tak moc divoká mám ještě walkeru genius cp , a to je pořádnej divočák. Ale už je to lepší chce to opravdu co nejvíce létat , jenže zatím není moc počasí, mrznou mi prsty. 
Záleží na typu ( pádlo / bezpádlo ), gyru, nastavení. Já začal s Próčkem v bezpádle na 3G, Houška mi nastavil 3400 otáček. Jedovatý, nevyzpytatelný, každou chvíli delfin jako bič. Až díky pkotatkovi tam šel Microbeast a začal to být normální vrtulník. Na 300 startech jsem měl asi 7 pádů na blbost ale od chvíle co jsem začal lítat 550 tak už mi Próčko nikdy nesedlo. Mezi těmahle heli je letově obrovskej rozdíl. 550 nemá vůbec problém s výkonem, spíš naopak ale proti 450 je prostě pomalejší, luxusně čitelná. Od chvíle co jsem v 550 vyměnil 3G za Helicommand jsem věděl že s Próčkem s MB při chybě prostě spadnu a bylo po náladě. Próčko čeká na 4DStabi, mít jeden model se stabilizací a druhý bez něj - žádná výhra. S HC3SX jsem se odhodlal a pak rychle naučil prvky a kombinace do kterých bych buď určitě nešel nebo se je učil dva roky. Ušetřil jsem hodně financí za díly a lítám celkem v klidu.
Na první nácvik a základy byl suprový nekompromisní dril na simu. S vyjímkou reinkarnace zažitých reflexů po delší pauze už ho moc
nezapínám. Na rozdíl od visení blízko sebe mi heli při akru většinou odletí mnohem dál a honit na monitoru blechu co má chvílema pár pixelů je taková dřina na oči že to brzy vypnu
. Když to někdo umí výborně v reálu, potrénuje určitě i na simu což ale není zatím můj případ.....
Známý si bere na služebky noťas a rádio. Když je v zasedačce volno, lítá přes dataprojektor, je stejné jako na letišti
Na zmrzlé prsty raydiowarm apod ......
http://relax450.rajce.idnes.cz/TREX5503G/#IMG_2482.jpg
Když mrzne tak nechci heli trápit a riskovat technickou. Mám limit cca 5-8 stupňů bez silnějšího větru abych neriskoval krátkou radost a pak týden s čajem v posteli
Na první nácvik a základy byl suprový nekompromisní dril na simu. S vyjímkou reinkarnace zažitých reflexů po delší pauze už ho moc
nezapínám. Na rozdíl od visení blízko sebe mi heli při akru většinou odletí mnohem dál a honit na monitoru blechu co má chvílema pár pixelů je taková dřina na oči že to brzy vypnu
Známý si bere na služebky noťas a rádio. Když je v zasedačce volno, lítá přes dataprojektor, je stejné jako na letišti
Na zmrzlé prsty raydiowarm apod ......
http://relax450.rajce.idnes.cz/TREX5503G/#IMG_2482.jpg
Když mrzne tak nechci heli trápit a riskovat technickou. Mám limit cca 5-8 stupňů bez silnějšího větru abych neriskoval krátkou radost a pak týden s čajem v posteli
Já si v začátcích snižoval trému a stres z rozbití tak , že jsem si nakoupil díly do foroty.
Zkrátka jsem doma měl všechno , abych mohl jít druhý den zase do vzduchu. Taky si pamatuju , že jsem každou baterku roztáčel smířen s tím , že to roznesu. A ono to pak bylo veselejší.
Zkrátka jsem doma měl všechno , abych mohl jít druhý den zase do vzduchu. Taky si pamatuju , že jsem každou baterku roztáčel smířen s tím , že to roznesu. A ono to pak bylo veselejší.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Jo jo dílu mám, vše aspoň 3krát 
Chlapi to je ulava vedet ze to nerobim len ja.
Dielov mam tak minimalne na dalsie 2 az tri heli. 
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
krtek a kolko si sa posmeloval na sime? 
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Na heli je super že po opravě stylem kus za kus má člověk pohledově nový stroj a dokud není kabina šrám na šrám, nemá na očích svoje "úspěchy". Klíčové je lítat co nejvíc, delší období kdy to nevychází stojí za houby protože po něm se člověk místo relaxu a zábavy třepe jako ratlík co zase provede 
Na simu jsem v začátcích nalítal denně docela dost. Bohužel za poslední dva roky mi běžel sim tak maximálně dohromady 5hodin. Taky to tak vypadá , lítám si ty svoje houna pořád dokola , ale zase je to hodně na jistotu 
Frsky X10S Carbon