DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision

#616 Příspěvek od gardenroute »

Přesto některým stále není rady ani pomoci... :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#617 Příspěvek od IvanGS »

Tohle jsem řešil před několika týdny, naštěstí si předem vše podstatné zjišťuji a bylo jasné, že pozdější přestavba je téměř sebevražda. Řešením byl tedy F309 s držákem pro GoPro 4 (GP4 mám), ale tuning zajišťující stejné funkce jako Vision plus by výslednou cenu vyšrouboval nad cenu Visionu, byť některé parametry by byly lepší. Kromě toho jsem vyhodnotil, že budu často používat koptéru i GoPro současně a zvolil komplexně řešený Vision plus.
xvydra

#618 Příspěvek od xvydra »

Tak máš teraz f309 s Gopro ci vision plus?
Dag2B3

#619 Příspěvek od Dag2B3 »

To IvanGS
Natáčíš u GP4 v ProTune? Jak vychází kvalita videa u Visiona a GP? (dynamický rozsah) Není problém s nastřiháváním záběrů? (poznatelný rozdíl kamer) (já měl GP Hero, GP2 a radši jsem se jich zbavil)
IvanGS

#620 Příspěvek od IvanGS »

xvydra - mám Visiona plus, s GoPro chceme točit z ruky nebo držáku a současně z koptéry. A přestavba F309 na Gopro se všemi funkcemi jako má Vision by byla dražší než Vision.
Dag2B3 - Pro Tune zatím nepoužívám, točím 1080/60, kvalita videa je myslím velmi dobrá, o něco lepší než z Visionu. Ale máme GoPro od Vánoc, přítelkyně střihla jen lyžování ve Slovinsku a problém s tím nebyl. Ale jak jsem řekl, zatím hledáme optimální nastavení a možnosti, teď jsem např. koupil metrovou teleskopickou tyčku s dálkovým ovládáním.
gardenroute

Autopilot App for DJI Phantom 2 Vision+

#621 Příspěvek od gardenroute »

Pěkná aplikace pro Visiony - Autopilot App for DJI Phantom 2 Vision+
jeden z prvních výsledků uvolnění SDK pro Phantomy, umí to mj. FollowMe a Orbit, je to za USD 20, což není moc... (jen pro iOS).

Turn your Phantom into a Smart Drone by using your iPhone or iPad. Featuring Selectable Modes, including the highly anticipated follow me and orbit capabilities, and much more.

Testovali to také Jamie & Adam ("Bořiči mýtů"), s výsledkem "Funguje to, ale ne tak dobře, jak byste mohli doufat."

Edit (25.4.) - dle tweetu Autoflight Logic a info na jejich webu je aplikace v současnosti v beta verzi i pro Phantom 3, to je jistě dobrá zpráva

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YOA_PdQ50Ls[/youtube]
Naposledy upravil(a) gardenroute dne sob 25.04.2015 13:30, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#622 Příspěvek od IvanGS »

Škoda že není pro Android.
Dnes jsme strávili s Drákulou, naší borderkou a Phantomem pěkný den v Orlických horách. Foukalo, Phantom sebou trochu škubal, ale na záběrech to není (skoro) vidět, jak jsme létali v kopcích různými vzdušnými proudy, jednu chvíli se koptéře nechtělo moc klesat, až mi blesklo hlavou, jestli funguje vše jak má. Vylétal jsem 3 baterky, no vylétal, sedám tak na 3 minuty na telefonu, ještě v zeleném, asi zbytečně brzo...
Jinak zatím paráda, poprvé dobíjím Wi-Fi, vysílačka hlásí stále plno.
Dag2B3

#623 Příspěvek od Dag2B3 »

Dag2B3 - Pro Tune zatím nepoužívám, točím 1080/60, kvalita videa je myslím velmi dobrá, o něco lepší než z Visionu.

Záběry s ProTune musíš upravit a záleží na programu ve kterém střiháš. Tady jsem dával ukázky z jedné akce kde se natáčelo na dvě stejné kamery (GP3BE) ve stejném rozlišení a na jedné bylo zapnuto PT a na druhé ne. (na otiscích obrazovky je vidět jak bez PT to vůbec nedokázalo zachytit při západu mraky a obloha byla přepálená) Pak je problém ty záběry střihat na sebe. (jednou je to s mrakama a pak zas ne)
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=96&t=33306&start=30#p1178472
klobasa78

#624 Příspěvek od klobasa78 »

Zdravím, mám dotaz. Mám F310 a mám prolém s tím, že se mi v aplikaci DJi Vision přestali zobrazovat některé údaje. A tp udáje o počtu satelitů a stav baterie procenta i ta linka nahoře. Údaje o stavu wifi převaděče, sd kartě a wifi signálu fungují. Také při naklápení kamery je jezdec na posuvníku vpravo pořád nahoře, ale kameru naklápím. Prosímmporaďte co s tím. Díky moc.
IvanGS

#625 Příspěvek od IvanGS »

To se mi stalo taky, 3x za sebou, všechno jsem povypínal a pozapínal než to naskočilo. Stále nevím proč se to stalo a nechu, proč část informací přenášených Wi-Fi zobrazena byla a část ne. Uklidnil jsem se, večer si znovu přečetl postup podle návodu, obrnil se trpělivostí protože chvíli trvá, než se Phantom připojí k Wi-Fi a načte info z koptéry (cca minuta). Od té doby nemám problém. Nic jiného bohužel poradit nemohu, možná někdo jiný.
DJIvison

#626 Příspěvek od DJIvison »

klobasa78 píše:Zdravím, mám dotaz. Mám F310 a mám prolém s tím, že se mi v aplikaci DJi Vision přestali zobrazovat některé údaje. A tp udáje o počtu satelitů a stav baterie procenta i ta linka nahoře. Údaje o stavu wifi převaděče, sd kartě a wifi signálu fungují. Také při naklápení kamery je jezdec na posuvníku vpravo pořád nahoře, ale kameru naklápím. Prosímmporaďte co s tím. Díky moc.

Neblbne kabel od kamery do Phantoma ? Údaje co chybí(počet satelitů, stav baterie, výška, rychlost, poloha) posílá řídící jednotka koptery do kamery, ostatní(SDkarta, ovládání kamery a pod) jsou z kamery.
Přerušený kabel, špatně zasunutý konektor ?

SAMOZŘEJMĚ, PLATÍ TO PŘI POUŽITÍ ORIGINÁL KAMERY U P2V !
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
IvanGS

#627 Příspěvek od IvanGS »

DJIvison píše:
Neblbne kabel od kamery do Phantoma ? Údaje co chybí(počet satelitů, stav baterie, výška, rychlost, poloha) posílá řídící jednotka koptery do kamery, ostatní(SDkarta, ovládání kamery a pod) jsou z kamery.
Přerušený kabel, špatně zasunutý konektor ?

SAMOZŘEJMĚ, PLATÍ TO PŘI POUŽITÍ ORIGINÁL KAMERY U P2V !

Zajímavé, myslel jsem, že to je obráceně - Wi-Fi má koptéra, kamera tam posílá obraz, přidají se k tomu další informace a frčí to do mobilu... Jsem chytřejší, díky!
DJIvison

#628 Příspěvek od DJIvison »

Nikoliv, WIFI 2.4GHz je na kameře a řídící jednotka posílá do ní telemetrii. Kamera P2V je složitá jako "mlátička", je to naprosto autonomní zařízení které dokáže zobrazit údaje z koptery. Dokonce dokáže posílat do řídící jednotky povely pro naklápění kamery, z mobilu či tabletu, pomocí serva nebo gimbalu.
Koptera pracuje na 5.8GHz.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
klobasa78

#629 Příspěvek od klobasa78 »

takže jsem si patrně oddělal kameru za 10 tis.? :-( Nebo je to opravitelné? Mě z toho fakt mrdne.
klobasa78

#630 Příspěvek od klobasa78 »

našel jsem specifikaci toho kábelu, co jsem tam vřadil a místo 4 pinu jsem tam dal 3 pin, existuje nějakej reset tý kamery, jestli by se to třeba nechytlo, fakt nevím co s tím. :-(
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“