Tohle bude asi poslední video ke kterému se tady vyjádřím. Nejsem v tomto oboru vystudovaný a tak těžko mohu být někomu mentorem.
Jen mám dojem, že autor neposlouchá (nebo necítí) hudbu , kterou použil v podkresu.
Neříkám, že by byla špatná (možná bych vzhledem k námětu, já osobně, vzhledem k záběrům přírody, historie a kamenných staveb volil asi jiný styl hudby), ale to nevidím jako tu největší chybu. Docela by to šlo i s použitým podkresem. Ale nějak se mi míjejí filmové střihy s taktem hudby.Začal jsem si to psát:
Když pominu zcela první záběr (kde se zřejmě chtěl autor zvěčnit, ale s dalším vyzněním snímku to nekoresponduje _ tedy pokud to není ukázka "tady jsme bydleli a tuhle jsme kolem viděli") ale i ten není"dotočený" a střih působí rušivě - pak ještě záběr 0:30-0:33 který mi tam vůbec nesedí. Proč tam je? (opět tady bydlíme, ev. jsme ubytováni a odtud točím?? a co to má s ostatními záběry společného? Mně tam prostě chybí smysl těch záběrů, ta spojitost
Časy, kde mi ne zcela, sedí takt a dynamika hudby s obrazovým střihem
O:24; 0:27; 0:40-0:43 tento záběr bych vynechal. Kompozičně není nijak zajímavý a naopak následný záběr (pokud by hned navazoval je dynamický a přitom by navázal lépe - ale je třeba to vyzkoušet); 0:46; 0:49-0:50 velmi krátký záběr ve kterém je hodně informací, ale než je divák stačí zaregistrovat - tím méně pochopit, záběr končí a navazuje opět záběr, který celkovému vyznění snímku zrovna nic extra nepřidá....
Dál to rozebírat nehodlám.
Určitě to v jádru není špatné a je tam spousta překrásných záběrů. Jen je škoda, že v takto zpracovaném snímku nedominují a nedaří se je "prodat" potencionálnímu divákovi. Mám za to, že by trochu více práce se střihem, v závislosti na hudbě, dokázalo podstatně zvednout výsledný dojem.
Poslední osobní postřeh všem, kteří jsem budou dávat svá "první, druhá, třetí atd. videa"
Věřte, prosím, tomu, že autocenzura funguje spolehlivě.
Tím chci říci, že každý kdo cokliv zrovna dokončí má pocit, že je to zrovna to nej nej...
Věřte, NENÍ TO PRAVDA . Dejte si oddech, odkoukejte to ješte 3x, 5x a teprve po tom, když už si budete jisti, že na výsledku není co měnit,
pak teprve prezentujte.
Přeji hodně krásných a poutavých snímků ...