Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

Re: Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

#631 Příspěvek od Stapaka »

Ano, záběry jsou hezké (Jello neřeším).
Tohle bude asi poslední video ke kterému se tady vyjádřím. Nejsem v tomto oboru vystudovaný a tak těžko mohu být někomu mentorem.
Jen mám dojem, že autor neposlouchá (nebo necítí) hudbu , kterou použil v podkresu.
Neříkám, že by byla špatná (možná bych vzhledem k námětu, já osobně, vzhledem k záběrům přírody, historie a kamenných staveb volil asi jiný styl hudby), ale to nevidím jako tu největší chybu. Docela by to šlo i s použitým podkresem. Ale nějak se mi míjejí filmové střihy s taktem hudby.Začal jsem si to psát:
Když pominu zcela první záběr (kde se zřejmě chtěl autor zvěčnit, ale s dalším vyzněním snímku to nekoresponduje _ tedy pokud to není ukázka "tady jsme bydleli a tuhle jsme kolem viděli") ale i ten není"dotočený" a střih působí rušivě - pak ještě záběr 0:30-0:33 který mi tam vůbec nesedí. Proč tam je? (opět tady bydlíme, ev. jsme ubytováni a odtud točím?? a co to má s ostatními záběry společného? Mně tam prostě chybí smysl těch záběrů, ta spojitost :-(

Časy, kde mi ne zcela, sedí takt a dynamika hudby s obrazovým střihem

O:24; 0:27; 0:40-0:43 tento záběr bych vynechal. Kompozičně není nijak zajímavý a naopak následný záběr (pokud by hned navazoval je dynamický a přitom by navázal lépe - ale je třeba to vyzkoušet); 0:46; 0:49-0:50 velmi krátký záběr ve kterém je hodně informací, ale než je divák stačí zaregistrovat - tím méně pochopit, záběr končí a navazuje opět záběr, který celkovému vyznění snímku zrovna nic extra nepřidá....

Dál to rozebírat nehodlám.
Určitě to v jádru není špatné a je tam spousta překrásných záběrů. Jen je škoda, že v takto zpracovaném snímku nedominují a nedaří se je "prodat" potencionálnímu divákovi. Mám za to, že by trochu více práce se střihem, v závislosti na hudbě, dokázalo podstatně zvednout výsledný dojem.

Poslední osobní postřeh všem, kteří jsem budou dávat svá "první, druhá, třetí atd. videa"
Věřte, prosím, tomu, že autocenzura funguje spolehlivě.
Tím chci říci, že každý kdo cokliv zrovna dokončí má pocit, že je to zrovna to nej nej...
Věřte, NENÍ TO PRAVDA . Dejte si oddech, odkoukejte to ješte 3x, 5x a teprve po tom, když už si budete jisti, že na výsledku není co měnit,
pak teprve prezentujte.

Přeji hodně krásných a poutavých snímků ... :D
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
IvanGS

#632 Příspěvek od IvanGS »

Stapaka - Tvé postřehy vítám, píšeš je slušně a se smyslem pro detail, který umíš vysvětlit. Jsou věci, které záleží na individuálním cítění a jsou věci, které jsou obecněji platné. Individuální je výběr hudby, proti té v posledním videu nic nemám i když je, jak říkám, bezpohlavní, nepotěší ani neurazí ale hlavně VE MNĚ nevyvolává emoce. Ale autor to může cítit jinak a je v pořádku, když volí hodbu, která se mu líbí. Za obecněji platný považuji zmíněný rytmus hudby a záběrů a přiznám, že tady mám také co zlepšovat, viz. mé poslední paraglidingové video. Piloti i další lidé jsou z něj nadšeni, ale já v několika záběrech chyby v rytmu cítím.
Zveřejňování - i na sobě vidím, jak se vyvíjím a u prvního videa jsem v okamžiku dokončení neviděl prostor ke zlepšení. A to ani po dalších 10 shlédnutích. Dnes vím, že má spoustu chyb a na to jsem přišel sám i na základě kritiky. Paragliding je moje 5.video, některé chybky jsem si uvědomil až po zveřejnění (a to jsem se s ním po dokončení zavřel do tiché, tmavé místnosti a 2x kontrolně shlédl), o dalších ZATÍM nevím, ale za pár týdnů či měsíců je objevím nebo mne na ně někdo upozorní a já budu za takovou kritiku vděčný. Takže souhlas, než zveřejnit, v klidu několikrát zkouknout a nechat si třeba i pár dnů čas, na druhou stranu i takové video budete za pár měsíců považovat za nedokonalé. Velké chyby jsou vidět hned, menší na druhý pohled a jemný finishing je o nepatrných rozdílech ve vnímání a cítění, spousta lidí si toho ani nevšimne, i autor třeba až časem a ve vhodném rozpoložení, do hlavy to praští jen profíka a sensibilního člověka-).
gardenroute

předmět a zadání vlákna

#633 Příspěvek od gardenroute »

Chlapi, jen drobnost, necháme toto vlákno pro videa čistě natáčená JEN z koptér (jak bylo původně deklarováno, když jsem to zakládal po dohodě s adminem/majitelem), byť s nějakými drobnými dotáčkami odjindu, a nebo se tu mají prezentovat i videa/filmy primárně natočené i jinými kamerami, byť s nějakými více či méně minoritními leteckými záběry z koptér ?
Aby nám do toho nesáhli moderátoři či admin, že se to odchyluje od zadání tématu vlákna...

Řada z Vás již tak činí, takže je to taková otázka do diskuze. Řada z nás ale má jistě spoustu takových videí, ale nedávala je sem, neboť zadání bylo dosud jiné. Pokud se na tom shodneme a zájem bude, můžeme předmět vlákna jistě změnit.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#634 Příspěvek od IvanGS »

To se týká mne a Petr se ptá oprávněně. Mám i ryze letecké (nebo převážně, např. u zámků)záměry, na ty se připravuji. Věci z akcí atd. budu ale točit více kamerami. Budu rád za jejich zhodnocení, ale samozřejmě budu respektovat rozhodnutí a dávat sem pouze letecké video.
gardenroute

#635 Příspěvek od gardenroute »

Možná špatně pochopené, já jsem dával ke zvážení otázku, zda-li to necháme tak zúžené, či záběr rozšíříme. Osobně s tím problém nemám, i já mám spoustu takových dokumentů s převahou záběrů i z jiných kamer, např. své některé osobní cestopisy. Jsem sem dosud ale dával pouze ryzí letecká videa s možná pár doplňujícími záběry i z jiných kamer..
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#636 Příspěvek od IvanGS »

Pochopil jsem správně Petře a je to myslím oprávněná připomínka, název vlákna tíhne spíš k ryze, popř. převážně leteckým snímkům.
DominikVF

#637 Příspěvek od DominikVF »

Tentoraz dedina "Žakarovce" (3 km od mojej) .. Nieje to tip top zostrihané, možno nie vhodná hudba (a aj dlhá), preto nejaké zábery hlavne ku koncu sa "opakujú" aj keď sa nejedná o "copy - paste" zábery .. Neidem už prerábať to video, lebo dosť dlho mi to trvalo spraviť, vyrenderovať (s mojím hendikepom "pc") a dnes je nový deň kde idem natáčať motokros. Keď bude nový pc, tak tam to budem opravovať a dopasovávať pokiaľ to nebude podľa mňa dobré. Zatiaľ aspoň také zábery kde pripomienky sa nájdu vždy.. Ale nejaké zábery sa mi páčia, len škoda, že to už bolo keď slnko zapadalo. Pôjdem tam okolitú prírodu ešte natáčať ale keď bude slnko vyššie alebo na druhej strane, čiže z rána. Z druhej strany kopca sa nachádza lyžiarske stredisko "Plejsy", ktoré nieje celkom dobre vidieť :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cyHzJdyfBZM[/youtube]
DominikVF

#638 Příspěvek od DominikVF »

Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky v Motocrosse.

Včera vydarená akcia! :) Takéto zábery by ma bavilo točiť ... Ináč včera som točil (oficiálne s povolením organizátora a komisárov preteku, ktorý ma pozval na to podujatie) pre Bang.sk a RTVS :) Záujem o to je veľký.. ale nič na tom nemení, že je to len moje hobby a robím to pre seba :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mjmOXlwxXOQ[/youtube]

Edit: Ináč materiálu mám veľa z tejto akcie ale to až potom zostrihám dlhšie video, keď mi príde nový pc.
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od Stapaka »

Dominiku, vidím že jsi na sobě hodně zapracoval ...
Gratuluju. Jen se neboj s těmi záběry trochu experimentovat /zrychlit, event. zpomalit aby Ti to vyšlo přesně do taktu. Nebo dlouhý záběr přeruš, a klidně tam vsuň jiný záběr z jiného pohledu, a pak pokračuj v tom původním zase dál. Hlavně drž rytmus. Vypadá to moc pěkně. Držím palce ... :D

EDIT: A pokud máš ještě druhou GoPro (mám takový dojem že máš), tak ji dej někde do zajímavého místa na stativ a těmi záběry to prolož.
Pak už to budeš "pecka". Měj se náramně a ať se Ti dobře tvoří ... :wink:
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
DominikVF

#640 Příspěvek od DominikVF »

Stapaka dik :) Presne to budem robiť keď mi to bude v novom pc šľapať v programe ako hodinky :) Ináč tie všetky prechody, zo záberu na iný záber, som vyrenderoval aby som videl ako to bude vo výslednom videu (kedže mi to ešte neumožňuje prehrať plynulo v náhľade). Verím, že to potom pôjde lepšie a bude aj čas na všelijaké experimentovanie :)

EDIT: Áno mám druhú GoPro aj som ju mal so sebou ale požičal som batériu z nej chlapcom z Bangu.. Viem, že je to lepšie a aj krajšie, keď sú rôzne zábery, nie len letecké .. nabudúce :)
JosefSvejk

#641 Příspěvek od JosefSvejk »

Ty záběry vypadají fakt dobře :wink: . Akorát nevím, proč se mi to z YT tak strašně špatně stahuje. Snad jen dočasná chyba někde po cestě :? .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
sapavlisna

#642 Příspěvek od sapavlisna »

Škoda, že nejsou i nějaký bližší záběry. Nemyslím jen z koptru, ale třeba u skoků i ze země a pak to všechno prostříhat :-) Jinak pěkná práce :-) Mě u tebe občas vadí dlouhé záběry. Třeba tady na začitku 0:25 https://www.youtube.com/watch?v=Gs56G8lNDAg mají pěknej průlet kolem kopců, zrychlenej :-) Něčem to proložit, jak bylo už zmíněno :-) Ale jinak fakt dobrý záběry :-)
DominikVF

#643 Příspěvek od DominikVF »

JosefSvejk píše:Ty záběry vypadají fakt dobře :wink: . Akorát nevím, proč se mi to z YT tak strašně špatně stahuje. Snad jen dočasná chyba někde po cestě :? .

Jozef, a ešte strašne veľa ich mám , tieto boli z jedného preteku.. kedy bolo akurát pod mrakom ale mám aj za slnečna, len som nechcel ich kombinovať medzi sebou. Posledný záber som dal akurát.. Potom spravím také dlhšie video s inými zábermi :)

A ešte sa pochválim :D Prišiel za mnou jeden pán, zrejme riaditeľ motokrosovej federácie na slovensku, ktorý chodí po svetových podujatiach a vravel, že jak mi to perfektne ide s tou koptérou. že bol niekde na svetovom pohári, kde točili tiež takou koptérou a že len vyletel hore a stal vo vzduchu a sa len otáčal ako na začiatku ja :D

Jeden tam vytiahol Phantom 3 Professional verziu, lietal len úplne pod lesom ďaleko odomňa a mu ten Phantom3 uletel a spadol na lúku.. Rozprával som s ním a nevedel prečo sa mu to stalo.. Ale ten tam lietal bez povolenia.

sapavlisna: nemám zo zeme zábery ale áno bolo by to lepšie ich skombinovať s inými.. kameru čo som mal naviac som chcel dať jednému na prilbu ale ako som písal, nepoužil som ju lebo batériu som z nej požičal .. s tými dlhými zábermi to áno, stále som sa snažil dať to s hudbou ale časom to bude lepšie :)
JosefSvejk

#644 Příspěvek od JosefSvejk »

Hodnotil jsem jen kvalitu surových záběrů, na postprocesu je ještě hodně co zlepšovat. Zásadní věc, která mi na videu vadí, že je to vlastně němý film s hudebním doprovodem. Nepoužít u motocyklových závodů zvuk motorek je, podle mě, velká chyba.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
DominikVF

#645 Příspěvek od DominikVF »

JosefSvejk píše:Hodnotil jsem jen kvalitu surových záběrů, na postprocesu je ještě hodně co zlepšovat. Zásadní věc, která mi na videu vadí, že je to vlastně němý film s hudebním doprovodem. Nepoužít u motocyklových závodů zvuk motorek je, podle mě, velká chyba.

Áno tak som to bral, že nie final video ale zábery.. Predtým som si pozrel na YT videá z motokrosu kde ako píšeš, zvuk motoriek bolo v každom ale to už sú aj na inej úrovni videá.. Keby som mal k dispozícií aj iné zábery z prilby jazdca, z inej kamery zo zeme.. tak by bolo čo vyberať, tak som strihal len všetko zo vzduchu..
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“