Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Zkontrolujte si jakou máte flash paměť v Pixhawku a napište.
http://diydrones.com/forum/topics/pixhawk-1mb-flash-limit
Já mám čínský a je tam bohužel jen 1 MB takže brzo tam nové fw nevejdou. Současný fw 3.3.2 zabírá 90% paměti.
http://diydrones.com/forum/topics/pixhawk-1mb-flash-limit
Já mám čínský a je tam bohužel jen 1 MB takže brzo tam nové fw nevejdou. Současný fw 3.3.2 zabírá 90% paměti.
OK2BUH píše:je tam bohužel jen 1 MB takže brzo tam nové fw nevejdou
Píše tam, že není třeba panikařit. Verze 3.4 tam určitě vejde a verze 3.5 nejspíš taky. Vzhledem k frekvenci vydávání nových verzí máme tedy ještě minimálně rok čas.
Já taky doufám, že to nějaký čas ještě vydrží. Zajímá mě jak jsou na tom ti co mají originál 3DR.
OK2BUH píše:Já taky doufám, že to nějaký čas ještě vydrží. Zajímá mě jak jsou na tom ti co mají originál 3DR.
Ten mám já, o víkendu na to můžu mrknout. Ale už je to starší kousek a oni to vážou na nějakou konkrétní revizi CPU. Pokud mám stejnou, mám stejný problém. To není problém nějakého ošizeného designu desky od číňana.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
Ja objednal tohle z HK a tam pisou 2MB flash jeste to nedorazilo tak uvidim.
Ja objednal tohle z HK a tam pisou 2MB flash jeste to nedorazilo tak uvidim.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
2MB to píšu na každom STM32F427, ale len na procesore tretej revízie to funguje správne.
napr. môj pixhawk lite z BG má ten procesor staršieho typu, čiže korektne sa bude správať len pre obsadenie flash do 1MB.
napr. môj pixhawk lite z BG má ten procesor staršieho typu, čiže korektne sa bude správať len pre obsadenie flash do 1MB.
Jaaaj do pi ....
co som sa nacital tych kecov ako je pixhawk uzasny aky je rychly aky ma rychly procesor ako je uzasne vybaveny do buducnosti 32-bit STM32F427 je buducnost a podobne keci a nakoniec si ho clovek za velke peniaze kupi a polroka nato vynde najavo ze za chvilu to bude stara sunka kde sa nebude dat nahrat novy FW....
Neviem ako vy ale ja som stoho dost nastvaty....
Neviem ako vy ale ja som stoho dost nastvaty....
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
sobi píše:2MB to píšu na každom STM32F427, ale len na procesore tretej revízie to funguje správne.
Mas k tomu nejaky blizsi informace v cem je ten problem s flash pameti?
To by me zajimalo jak se to muze stat?
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Je to chyba ST mikro primo v navrhu cipu.
Strucne řečeno - pokud se pracuje s PA12 (usb fs) tak muze dojit k poskozeni dat v druhé bance pameti.
http://www.st.com/web/en/resource/techn ... 068628.pdf
Je to popsane v tedle errate.
Reseni je nepoužívat PA12 a prejit na USB HS který je na jinem pinu.
Myslím ze za to tvurci PX nemůžou, evidentně se na to došlo dost pozdě. Můžeme diskutovat max o tom zda byla doba kdy se dali koupit oba procaky a někdo šetřil a koupil cilene horsi. Ale myslím ze to asi není zamer ale proste pech.
No, myslím taky ze máme tak 2-3 roky nez to bude problem a pak bude pix stejne použitelný s nějakou linux deskou jako doplňkem.
Strucne řečeno - pokud se pracuje s PA12 (usb fs) tak muze dojit k poskozeni dat v druhé bance pameti.
http://www.st.com/web/en/resource/techn ... 068628.pdf
Je to popsane v tedle errate.
Reseni je nepoužívat PA12 a prejit na USB HS který je na jinem pinu.
Myslím ze za to tvurci PX nemůžou, evidentně se na to došlo dost pozdě. Můžeme diskutovat max o tom zda byla doba kdy se dali koupit oba procaky a někdo šetřil a koupil cilene horsi. Ale myslím ze to asi není zamer ale proste pech.
No, myslím taky ze máme tak 2-3 roky nez to bude problem a pak bude pix stejne použitelný s nějakou linux deskou jako doplňkem.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
troiac píše:nakoniec si ho clovek za velke peniaze kupi a polroka nato vynde najavo ze za chvilu to bude stara sunka kde sa nebude dat nahrat novy FW
Vidíš to moc pesimisticky. Ta "chvíle" bude nejspíš tak dlouhá, že do té doby PX rozflákáš nebo bude morálně zastaralý, nehledě k tomu, že stále zůstane velmi dobře použitelný se starším FW. Takže skutečně není třeba ani panikařit, ani se naštvávat.
Navic je to problem jen pokud se pouzije USB port. Na 98% pujde problem vyresit tak ze se odpoji usb port, PA12 se nebude pouzivat a aktualizace softu se bude delat jinak.
Na desce pixhawku je dokonce vyvedena ploska BOOT0 pinu (a BOOT1 je pres odpor na zem takze v pohode). Ma oznaceni IO_BOOT a je na konektorove strane tistaku. Pekna, velka, dobre pajitelna.
Takze pokud bude potreba pouzit 2MB tak bude stacit :
- odletovat, urvat NUF2042XV6 coz je soucastka mezi procakem a USBckem
- PA12 uzemnit
- na BOOT0 dat jumper
- uploadovat firmware pres UART a prevodnik
Vysledek je trochu slozitejsi upload dat a ztrata jednoho UARTu pro nastavovani / uploady ale pokud bude clovek chtit tak moznost je.
ale jsem dost presvedceny ze za 2-3 roky to fakt nebude problem.
Na desce pixhawku je dokonce vyvedena ploska BOOT0 pinu (a BOOT1 je pres odpor na zem takze v pohode). Ma oznaceni IO_BOOT a je na konektorove strane tistaku. Pekna, velka, dobre pajitelna.
Takze pokud bude potreba pouzit 2MB tak bude stacit :
- odletovat, urvat NUF2042XV6 coz je soucastka mezi procakem a USBckem
- PA12 uzemnit
- na BOOT0 dat jumper
- uploadovat firmware pres UART a prevodnik
Vysledek je trochu slozitejsi upload dat a ztrata jednoho UARTu pro nastavovani / uploady ale pokud bude clovek chtit tak moznost je.
ale jsem dost presvedceny ze za 2-3 roky to fakt nebude problem.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Taky to nevidím jako problém. A kdyby došlo k nejhoršímu a nešlo to jinak tak ten procesor jde vyměnit, stojí 13 USD.
Uz jsi nekdy menil soucastku v tqfp100 pouzdre? To nevidim moc realne v domacich podminkach. To spis ten bootloader pres UART. Ono se neco vymysli ale to pajeni CPU bych videl jako posledni moznost.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Měnil a mnohokrát, já jsem se tím živil. Ale je pravda, že už na to moc nevidím, tak bych si to asi nechal vyměnit na specializovaném pracovišti. 
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
No on má údajně stejně vyjít v Q1 2016 Pixhawk 2. Takže myslím že to nemusíme řešit a stejně postupně všichni upgradujeme jako z APM 2.5 na Pixhawk