létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
CyCo
Kontaktovat uživatele:

pokles výkonu motoru

#631 Příspěvek od CyCo »

Zdravim, zaregistroval jsem zřetelný pokles výkonu motoru, chtěl bych to porovnat s někým kdo má stejně omotorovanýho svého Wild Hawka.
aku: orig.akupak 7xNiMH, motor: MIG 480 Race 7,2V, regulátor Jes 012+.
S plně nabitým aku mi to při plným plynu papá jen 6,2A při napětí měřeném na aku v plném plynu 7,6V.Naprázdno má aku po nabití 9,55V.Tuším, že to bude baterkou, ten pokles napětí je dost velký.Regl mi v modu brake off drží napětí aby nespadlo pod 4,5V což si myslim že pro 7-mičlánek je dost nízko (0,65V/článek) a aku má tak 70stupňů.
strigy

#632 Příspěvek od strigy »

je možný že ti ta baterka už odchází.ta moje mi už skoro ani nevzlítne. jak dlouho ji máš? kdyžtak doporučuju osmičlánek shark 1050mAh
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#633 Příspěvek od CyCo »

No dost dlouho 1 rok, střídám s ní Li-Pol 2S 1320mAh+100g olova.Jen jsem chtěl vědět, zda se někdo neozve a napadal by životnost motoru.
dantethegreat

cinsky serva

#634 Příspěvek od dantethegreat »

mel jsem mensi anabazi se servama tak se jdu podelit o zazitky. kdysi jsem si vsimnul ze paka na servu, ke ktery se pripojuje tahlo, neni uprostred ale je vychylena k jedny strane. poznal jsem to podle toho ze servo v jedny krajni poloze bzucelo, protoze to tahlo uz bylo namackly do trupu. tak jsem odsrouboval tu packu, dal ji spravne, este trosku probrousil drazku pro sichr a hotovo.
asi za dva tejdny koukam ze uz je to vychyleny zase, coz bylo dost divny. protoceni packy pres ozubeny kolecko, este pritazeny vrutem je blbost, tak jsem rozebral servo a zjistil nasledujici. posledni osicka v prevodu, na ktery uz je ta paka, je mechanicky propojena s potakem, kterej "detekuje" polohu paky elektronika (odcitacka) podle toho vyhodnoti jestli este otacet motorkem nebo ne. problem byl v tom ze to propojeni nebylo napevno, ale jenom na treni ("tlusta osa v maly dirce") a to treni bylo mensi nez potreba, osicka se tudiz protacela aniz by hla potakem a tak dochazelo k posouvani stredovy polohy.
vyresil jsem to nakonec vterinakem, dost sem se toho bal, protoze sance ze slepim pouze ty casti ktery chci byla dost mizerna, ale vyslo to. vrele doporucuju zkontrolovat, protoze pocase by to vedlo k odpaleni motorku v servu (v momente kdy by se krajni poloha dostala za rozsah vymezenej zarazkama v servu by se motor zacal protacet a moh by se odporoucet). pominu li ze jsem musel kazdou chvili dotrimovavat.

jinak jsem se taky pustil do presunu baterek kvuli tezisti a dost toho lituju, varianta s formelou mi prisla podstatne lepsi. takhle sem se s tim sral pul dne, vysledek je ze mam baterky narvany v cumaku a bojim se ze kdyz s tim trisknu do zeme tak mi ho rozpulej, protoze tam sou jak klin. do dalsiho vybrusovani sten uz se mi poustet nechtelo, uz takhle ta tloustka neni nic moc...
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od Mirek12 »

já nečetl vrchní vlákna,ale co to bylo za servo??? pro zajímavost
strigy

#636 Příspěvek od strigy »

nejspíš to origonální čínský ne?
dantethegreat

#637 Příspěvek od dantethegreat »

jj, puvodni co v tom bylo
strigy

#638 Příspěvek od strigy »

ty samí serva jsem dal z wh do easy glidera a jedno se muselo naklonit aby se dotočilo po celé dráze a když to bylo napevno tak to nejelo. vyřešil sjsem to tím že jsem táhlo posunul na páce serva a jedno blíž servu a v pohodě, ale doted nevím proč to tak bylo
otass

#639 Příspěvek od otass »

Tak mám první letovou hodinu s Wildou za sebou. První sobotní seznámení
proběhlo tak, že jsem si nezkontroloval zasunutí na konektorech baterie
a po cca 4 minutovém letu mi neovladatelný Wilda zmizel za lesem. Hledal sem ho asi hodinu a furt nic. Když sem se s ním již skoro rozloučil, přiběhl kámoš, že mam letadlo v úplně jiném lese na stromě. Srdce mi poskočilo a jal jsem se šplhati na břízu, do asi 30 ti metrové výše. Wilda byl lehce sklepán a jemně přistál pod stromem. Dalších několik desítek sobotních minut letu proběhlo již zcela v pořádku.
V neděli sme si s Wildou přivstali. V 8 hodin již motorek běžel naplno v asi 60 ti metrech. Foukal jemný nárazový vítr ( kolem 10 ti metrů) a letadýlko krásně "poštolkovalo"
Před 2 roky jsem pilotoval kolem 5 ti hodin Skylady I a od té doby nic. Nicméně jsem s Wildou neměl ani jednu krizovku (kromě toho lehkého neřiditelného letu na břízu), přistávám tak 5 metrů od nohy a naprosto jemně. V takovém větru, který byl v neděli jsem nikdy nelétal,ale s Wildou to šlo samo.
Tímto chci poděkovat J M za zaslání modelu a doporučit tento model všem začátečníkům. Skylada je proti WildHawkovi neovladatelná vydechlá zdechlina.
JM

#640 Příspěvek od JM »

otass píše:Tímto chci poděkovat J M za zaslání modelu a doporučit tento model všem začátečníkům. Skylada je proti WildHawkovi neovladatelná vydechlá zdechlina.

Jsem moc rád že dobře slouží a dělá Ti radost!!
Já se ho celkem nerad zbavoval, je to opravdu povedené letadlo, ale bohužel mám nedostatek času a než aby Wilda někde smutně stál, je lepší, když ho někdo prohání :wink:
otass

#641 Příspěvek od otass »

Slouží výborně. Je to opravdu bezvadný éro do začátku. Mám odlétáno cca 10 hodin a už pokukuju po něčem obratnějším. Wilda půjde asi ke kamarádovi, aby ho taky něco naučil a já budu někde shánět nejspíš Blizzarda od Multiplexu nebo arcuse od Robbeho.
otass

#642 Příspěvek od otass »

Tak sem mi dnes povedl letový čas 42 minut na jednu 1300mAh baterku. Nejdelší část letu bez motoru byla kolem 11 minut. Už přicházím na chuť vzdušným proudům :D
A konečně sem se odhodlal k přistávání do ruky. Dnes sem to 2 krát zkusil a 2 krát se povedlo.
Jo Wilda je prostě hodně létání za málo peněz.
JM

#643 Příspěvek od JM »

otass píše:Tak sem mi dnes povedl letový čas 42 minut na jednu 1300mAh baterku. Nejdelší část letu bez motoru byla kolem 11 minut. Už přicházím na chuť vzdušným proudům :D
A konečně sem se odhodlal k přistávání do ruky. Dnes sem to 2 krát zkusil a 2 krát se povedlo.
Jo Wilda je prostě hodně létání za málo peněz.

...sem ti říkal, že to bude v pohodě :wink:
Jojo, mě když prvně chytla termika, byl jsem z toho úplně vedle-jak když vletíš do nějakýho výtahu!! Místo abych se musel snažit držet letadlo co nejdýl ve vzduchu, musel jsem ho naopak nutit klesat-prostě parádní pocit.
Prostě když někdo váhá jaké letadlo do začátku, vždy vřele doporučuju Wildu. Za ty prachy to byl SUPER stroj :wink:
wonderka

#644 Příspěvek od wonderka »

zdarec chlapi, taky zvazuju nakup wild hawka, ale chtel bych jeste pockat. Cetl jsem tady neco o tom, ze uz se nebude dovazet, ale k sehnani jeste je (ze by kachna), myslite ze to nebude pozdeji problem? Nemate info? A pokud bych to nakonec poridil ted nekdy, da se s tym litat i v zime? Nebude treba akucko moc slaby vlivem zimy?
diky
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od Blurcak »

No ja wildu uz ted neletam a premyslam ze bych se ho asi zbavil i kdyz je to moje prvni ero (podle toho taky vypada ) :)

Edit
No pokud mas nekde pobliz rybnik a on zamrzne tak se s wildou da dost vyblbnout jako s letajicima sanema :) Jinak pokud bude motor v provozu tak baterky se zahreji samy a zima jim nebude. A prepravovat je staci pod tryckem.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“