Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
seltino

Re: Blade 130 X

#646 Příspěvek od seltino »

RadekCe píše:Ahoj, mě dnes za letu vypadl čep RKH smykátka z plastového táhla, takže stejný scénář, ale to co popisuješ ne. Maximálně se mi protočilo ozubené kolo kardanu, ale to nezpůsobí rotaci ... jen protočení ocasu. PS: Celkem 82 baterek.
EDIT: Asi moc chlastám ... 5 odpovědí před tou mou jsem ještě něměl :mrgreen:.

To víš, zub času je neúprosný, stárneš a reakce už nejsou jedny z nejrychlejších :mrgreen: :mrgreen:
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
RadekCe

#647 Příspěvek od RadekCe »

seltino píše:
RadekCe píše:Ahoj, mě dnes za letu vypadl čep RKH smykátka z plastového táhla, takže stejný scénář, ale to co popisuješ ne. Maximálně se mi protočilo ozubené kolo kardanu, ale to nezpůsobí rotaci ... jen protočení ocasu. PS: Celkem 82 baterek.
EDIT: Asi moc chlastám ... 5 odpovědí před tou mou jsem ještě něměl :mrgreen:.

To víš, zub času je neúprosný, stárneš a reakce už nejsou jedny z nejrychlejších :mrgreen: :mrgreen:

To je asi tím Tatranským čajem (62%) s Colou a bez Metylu po týdnu pohotovosti a abstinence :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... snad to nebyla reklama :wink:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
JiRas

#648 Příspěvek od JiRas »

petrct: přesně toto se mi stalo dnes také a dokonce mi u toho praskly sanky stejně tak jako tobě. Jako bych to přivolal. Jelikož se mi líbily bílé tak jsem si je v patek objednal a dnes jsem rozbil ty setové.
MSH PRÔTÔS EVO 380 + DX9
petrct
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od petrct »

bílé budou líp vidět. asi je také objednám a ještě nejaké dily do rezervy
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
RadekCe

#650 Příspěvek od RadekCe »

Tak tak ... plný uhlík na hřídel a dutý hranol na ocas :wink:.
DX7s, Phoenix
RadekCe

#651 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Ahoj, mě dnes za letu vypadl čep RKH smykátka z plastového táhla, takže stejný scénář, ale to co popisuješ ne. Maximálně se mi protočilo ozubené kolo kardanu, ale to nezpůsobí rotaci ... jen protočení ocasu.

Tady je foto toho RKH smykátka s vypadnutým a ztraceným čepem. Kdyby jste to taky někdo upgradovali, tak ten čep se nesmí nijak lepit ... má držet v tom plastovém táhle a na volno chodit v tom kovu. Já měl to plastové táhlo z předešlé špatné instalace zničené, tak mi to v tom nedrželo a za letu vypadlo. Takže mám zas původní plastové a nemá vůbec smysl to měnit.

Co mě ale vytáčí je to zadní servo. Mám ho úplně nové a už od prvních baterek zase vibruje. Takže silně uvažuju o tom, že tam dám to pákové.
Chodí vám to s ním dobře? dudaj: ... jak to chodí tobě? Vylizplech psal, ze mu taky vibrovalo ... tak nevím???
Přílohy
ztraceny_cep_RKH_smykatka.jpg
DX7s, Phoenix
seltino

#652 Příspěvek od seltino »

RadekCe píše:Tady je foto toho RKH smykátka s vypadnutým a ztraceným čepem. Kdyby jste to taky někdo upgradovali, tak ten čep se nesmí nijak lepit ... má držet v tom plastovém táhle a na volno chodit v tom kovu. Já měl to plastové táhlo z předešlé špatné instalace zničené, tak mi to v tom nedrželo a za letu vypadlo. Takže mám zas původní plastové a nemá vůbec smysl to měnit.

No vidíš a mi ten če krásně drží v kovovém smýkátku a klouže v plastovém táhlu aniž bych stím cokoliv dělal. Jen u u chycení smýkátka v kovovém domku, jen jsem musel zvětšit díru v uchycení plastového uchycení smýkátka k domku aby to chodilo
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
dudaj

#653 Příspěvek od dudaj »

RadekCe píše:co mě ale vytáčí je to zadní servo. Mám ho úplně nové a už od prvních baterek zase vibruje. Takže silně uvažuju o tom, že tam dám to pákové.
Chodí vám to s ním dobře? dudaj: ... jak to chodí tobě? Vylizplech psal, ze mu taky vibrovalo ... tak nevím???

No zrovna jsem si říkal, že zkusím dát zpět to lineární.
Ne že by to nějak výrazně cukalo, ale droboučké pozorovatelné nepravidelné záškuby tam jsou a říkal jsem si jestli lineár není rychlejší.
Mám nastavenou cykliku i ocas na nejmenší citlivost, a stejně mi přijde ještě dost vysoká.
taky to může být vůlí na servech.
Když na servo DS35 zatlačím silou, začne hledat polohu. Ty DS35 mají každé jinej vakl, a u jednoho jsem už vylámal kolečka (na cyklice).
Na ocas jsem dal to s nejmenší vůlí.
Ty lineáry se při zátěži takhle neprojevujou.
Pokud se ten lineár při zátěži nerozkmitá, tak bych chybu asi hledal jinde, protože ta vrtulka by měla v tahu všechny vůle vytěsnit.
vylizplech

#654 Příspěvek od vylizplech »

Tak já dnes opět pokoušel jiné pákové servo na ocas a to Blue Arrow DO5010MG s kovovými převody,váží sice 5,7 gramu,ale přilepil jsem ho na ten ocasní hranol zespoda,takže lineární s držákem váží 4,8g,tak veliký rozdíl tam není,bohužel aby mi ocas držel i při couvaných letech,tak mi ocas stále trochu pokmitává,dá se s tím lítat není to žádná hrůza,ale štve mě to,celou dobu co ho mám,tak jen řeším kmitání ocasu.
Přílohy
DSC00545.JPG
DSC00544.JPG
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
RadekCe

#655 Příspěvek od RadekCe »

dudaj píše:Pokud se ten lineár při zátěži nerozkmitá, tak bych chybu asi hledal jinde, protože ta vrtulka by měla v tahu všechny vůle vytěsnit.

Právě, že kmitá jen při zátěži. Ten ocas na 130X je prostě katastrofa.
DX7s, Phoenix
RadekCe

#656 Příspěvek od RadekCe »

Tak jsem si dneska asi po 20ti letech (rocích) zalozil po stromě :mrgreen:. Nakonec pomohl až provaz se závažím, vylézt co nejblíže k vrťasu a zlomit větev do které se zamotal.
A to jsem tu větvičku jen minul :lol:.
- vodící tyčinka na plastovém smykátku v háji
- jeden grip vrtulky v háji

PS: Škoda, že nemám fotku, jak jsem na tom stromě. :lol: :mrgreen: 8)
Přílohy
130X_na_strome.jpg
DX7s, Phoenix
dudaj

#657 Příspěvek od dudaj »

RadekCe píše:Právě, že kmitá jen při zátěži. Ten ocas na 130X je prostě katastrofa.

Měl jsem na mysli, že servo se začne přesouvat sem tam když na něj zatlačím prstem.
To ty lineáry nedělají, jenom se mírně posunou ke směru tlaku. DS35 se mi dvě serva začaly cukat semtam.
RadekCe

#658 Příspěvek od RadekCe »

seltino píše:
RadekCe píše:Tady je foto toho RKH smykátka s vypadnutým a ztraceným čepem. Kdyby jste to taky někdo upgradovali, tak ten čep se nesmí nijak lepit ... má držet v tom plastovém táhle a na volno chodit v tom kovu. Já měl to plastové táhlo z předešlé špatné instalace zničené, tak mi to v tom nedrželo a za letu vypadlo. Takže mám zas původní plastové a nemá vůbec smysl to měnit.

No vidíš a mi ten če krásně drží v kovovém smýkátku a klouže v plastovém táhlu aniž bych stím cokoliv dělal. Jen u u chycení smýkátka v kovovém domku, jen jsem musel zvětšit díru v uchycení plastového uchycení smýkátka k domku aby to chodilo

Zítra udělám totéž, když jsem si zdemoloval to plastové. Akorát z toho plastového smykátka jsou ty čepy trochu delší a o nějaký mikrometr větší průměr, tak snad je tam narvu, když jsem ten jeden origo RKH ztratil. ;-)
DX7s, Phoenix
RadekCe

#659 Příspěvek od RadekCe »

Tak mám opraveno! :D Nakonec byly v háji oba dva gripy na vrtulku (praskly ty kulové čepy) a ještě ohlá T-hřídel vrtulky.

Takže mám zase RKH smykátko (které jsem myslel, že už nepoužiju). Čepy jsem použil z plastového (nakonec tam šly hezky - mají jen o 0.01mm větší průměr), zalepil v dírkách smykátka, zvětšil dírku v plastovém táhlu a je to :wink:. A mám to jak Seltino a IvosGSM. PS: Akorát ocas pořád vibruje, ale to se tu řeší už na 44 stránkách :mrgreen:. Teď bude následovat výměna ocasního serva za pákové ... ale asi až to bude nezbytně nutné.
DX7s, Phoenix
vylizplech

#660 Příspěvek od vylizplech »

Pokud budeš dávat pákové servo Radku,tak za sebe ti nedoporučuju DS35,ze začátku se mi zdálo výborné,ale po čase se udělaly vůle v převodech a začalo kmitat a tím pádem i kmital celý ocas.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“