DJI - F300 Phantom 2 Vision
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
Takže nikdo, kdo by věděl co to znamená ?
Např. při zapnuté baterii pokud podržím tlačítko déle, se baterka rozbliká, 2xdlouze 1xkrátce . ?
Např. při zapnuté baterii pokud podržím tlačítko déle, se baterka rozbliká, 2xdlouze 1xkrátce . ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
-
Václav Procházka
DJIvison píše:Takže nikdo, kdo by věděl co to znamená ?
Napiš dotaz na zastoupení DJI. Většinou do 3 dnů odpoví.
http://forum.dji.com/forum.php?lang=en
Václav Procházka píše:
Napiš dotaz na zastoupení DJI. Většinou do 3 dnů odpoví.
http://forum.dji.com/forum.php?lang=en
Moje angličtina skončila u tohoto : angličan napíše "one" řekne "vuan" a znamená to "jedna" prostě nepochopitelné a fčíl si představte můj dotaz na DJI
-
Václav Procházka
Někde jsem ty hlášky blikání baterie viděl. Nejsou v návodu P2 od Pelikána ?
Koukni na Youtube, možno i tam něco najdeš.
-
Undertaker
Václav Procházka píše:Někde jsem ty hlášky blikání baterie viděl. Nejsou v návodu P2 od Pelikána ?
Tady to borec popisuje ... : https://www.youtube.com/watch?v=RKNT9hhgk84
DJIvison píše:Máte někdo znalost o chování těchto baterek(P2V 5200mAh) na různé stisky tlačítka ?
Po stisknutí tlačítka na cca 10 sekund se rozbliká červená a rozsvítí všechny segmenty.
Návod:
"Životnost akumulátoru: Akumulátor je vypnutý, stiskněte a držte startovací tlačítko p dobu 5 sekund pro kontrolu životnosti akumulátoru. Indikátor napětí ukáže životnost akumulátoru. Indikátor ve startovacím tlačítku bude blikat po dobu 10 sekund, poté všechny LED zhasnou a akumulátor se vypne."
Následuje tabulka, ve zkratce když svítí všechny 4 LED, životnost je 90-100%, když tři a čtvrtá bliká, tak je životnost 80-90%, svítí jen tři = 70-80% atd... Když nesvítí žádná zelená, je životnost menší než 20%.
Ještě ke zmíněným málo cyklům životnosti - jak se o baterky staráte? Li-Po baterky prý (četl jsem i nějakou vědeckou studii) nesnáší častější úplné, ani skoro úplné vybití, takže končím s létáním kolem 20-30%. Nabíjím doplna, od nabíječky odpojuji jakmile je nabito a v návodu se píše, že by se každých 20 cyklů měl úplně (méně než 8% nebo když už nejde zapnout) vybít a plně nabít. Jsou tam i další doporučení, ale ta se mne zatím netýkají. Nedodržuji jen jedno - akumulátor by se neměl nechávat v koptéře, když se nelétá? Proč? Když je vypnutý, je vypnutý, nebo ho i tak může něco vybíjet?
-
Undertaker
Tak "životnost" baterie je hodně informativní . Mám baterku, u které mi systém po vložení hlásí ,že má vadný článek Ale baterka hlásí všechny ledky ,a v programu má 93% 
Každopádně bych baterie vyndával z koptéry...i když by tyhle Smart baterie neměly bejt "aktivní" ,až pokud je nezapnu...
Ohledně starání o Lipolky , osobně přistávám kolem těch 20-30% ...ale z velkým odběrem koptéry toho moc neudělám , všimni si jak je baterka teplá při vyndávání s koptéry ...
Někde jsem četl ,že není dobré hned po letu dát baterie nabíjet , mají se nechat chvíli "uklidnit" až s chladnou a pak je dát až nabít
Každopádně bych baterie vyndával z koptéry...i když by tyhle Smart baterie neměly bejt "aktivní" ,až pokud je nezapnu...
Ohledně starání o Lipolky , osobně přistávám kolem těch 20-30% ...ale z velkým odběrem koptéry toho moc neudělám , všimni si jak je baterka teplá při vyndávání s koptéry ...
Někde jsem četl ,že není dobré hned po letu dát baterie nabíjet , mají se nechat chvíli "uklidnit" až s chladnou a pak je dát až nabít
A co zkusit reklamačku? DJI si na sebe ušil dle mě bič a jeho řeči o 300 cyklech atd. jsou i dle mé zkušenosti hodně mimo. Na druhou stranu dal spotřebitelům baterku, kterou nelze vinou obsluhy oddělat. Vše v obalu - zacvaknout, vylétat, nabít. Nic se nedá nastavovat atd. Tudíž je nesmyslný argument vy jste si ji zničil sám.....
Klobasa - nejsem takový optimista, reklamaci lze zamítnout z důvodu nesprávného používání. Jistě, taky mám pocit, že i při dodržování všech zásad správného používání může baterka "odejít" nečekaně brzo a v záruce, ale kdo se bude s prodejcem soudit? Já jsem dal málem k soudu e-shop kvůli blbosti za 300,-, ale to byl gauner, co byl přesvědčen že ho k soudu nikdo nedá, výsledek byl jasný a nakonec vyměknul. Ale s baterkou do Phantoma bych si jistý nebyl, chtělo by to právní rozbor a vhodný precedens. Je tu někdo, kdo už s reklamací uspěl?
IvanGS píše:Návod:
"Životnost akumulátoru: Akumulátor je vypnutý, stiskněte a držte startovací tlačítko p dobu 5 sekund pro kontrolu životnosti akumulátoru. Indikátor napětí ukáže životnost akumulátoru. Indikátor ve startovacím tlačítku bude blikat po dobu 10 sekund, poté všechny LED zhasnou a akumulátor se vypne."
Následuje tabulka, ve zkratce když svítí všechny 4 LED, životnost je 90-100%, když tři a čtvrtá bliká, tak je životnost 80-90%, svítí jen tři = 70-80% atd... Když nesvítí žádná zelená, je životnost menší než 20%.
Ještě ke zmíněným málo cyklům životnosti - jak se o baterky staráte? Li-Po baterky prý (četl jsem i nějakou vědeckou studii) nesnáší častější úplné, ani skoro úplné vybití, takže končím s létáním kolem 20-30%. Nabíjím doplna, od nabíječky odpojuji jakmile je nabito a v návodu se píše, že by se každých 20 cyklů měl úplně (méně než 8% nebo když už nejde zapnout) vybít a plně nabít. Jsou tam i další doporučení, ale ta se mne zatím netýkají. Nedodržuji jen jedno - akumulátor by se neměl nechávat v koptéře, když se nelétá? Proč? Když je vypnutý, je vypnutý, nebo ho i tak může něco vybíjet?
CHM, ale podle tohoto návodu mi nabitá baterka ukazuje plnou kapacitu, ale v programu je kapacita pouze 2011mAh a 99%
DJIvison - píšeš o KAPACITĚ nebo o ŽIVOTNOSTI? To jsou 2 různé věci. V návodu je popis, jak dlouhým stiskem zjistit ŽIVOTNOST, tedy jak je baterka již celkově unavená a kolik života má ještě před sebou. Aktuání kapacitu zjistíš krátkým stiskem. Píšeš, že PC Ti ukazuje aktuální kapacitu 2011 mAh, to je hned po jejím plném nabití, kdy postupně přibývají zelené LED až nakonec všechny zhasnou? Pokud ano, tak je 2011 mAh samozřejmě málo a pokud baterka zároveň ukazuje plnou životnost, asi bych ji zkusil reklamovat, jsou to dost protichůdné hodnoty, aspoň myslím. Zkusil jsi ji úplně vybít a znovu úplně nabít?
-
salamander
DJIvision a koľko vydrží lietať s touto baterkou ?
Kúpil som vrtule s uhlíkom – biele konce 9443 a lietal som 9 min. Biele 9450 lietali 11 min.
Dával som chybu novým vrtuliam pokiaľ som nedal P2 na počítač . Baterka čo lietala 9 min mala 3600 mAH , takže vrtule neboli príčinou kratšieho letu ale baterka .
Druhá baterka mala 4890 mAH , na P2 som ju vybil na 8% , nabyjem ju a dám na PC a ukazovala 3600mAH, skoro ma porazilo , to je blbosť takto hlboko vybíjať baterky.
Kúpil som vrtule s uhlíkom – biele konce 9443 a lietal som 9 min. Biele 9450 lietali 11 min.
Dával som chybu novým vrtuliam pokiaľ som nedal P2 na počítač . Baterka čo lietala 9 min mala 3600 mAH , takže vrtule neboli príčinou kratšieho letu ale baterka .
Druhá baterka mala 4890 mAH , na P2 som ju vybil na 8% , nabyjem ju a dám na PC a ukazovala 3600mAH, skoro ma porazilo , to je blbosť takto hlboko vybíjať baterky.
IvanGS píše:DJIvison - píšeš o KAPACITĚ nebo o ŽIVOTNOSTI? To jsou 2 různé věci. V návodu je popis, jak dlouhým stiskem zjistit ŽIVOTNOST, tedy jak je baterka již celkově unavená a kolik života má ještě před sebou. Aktuání kapacitu zjistíš krátkým stiskem. Píšeš, že PC Ti ukazuje aktuální kapacitu 2011 mAh, to je hned po jejím plném nabití, kdy postupně přibývají zelené LED až nakonec všechny zhasnou? Pokud ano, tak je 2011 mAh samozřejmě málo a pokud baterka zároveň ukazuje plnou životnost, asi bych ji zkusil reklamovat, jsou to dost protichůdné hodnoty, aspoň myslím. Zkusil jsi ji úplně vybít a znovu úplně nabít?
Samozřejmě, to už mám všechno za sebou, bohužel odešla asi do věčných lovišť. A navíc to jsou baterky získané s kopterou z druhé ruky.
Letět vydrží jen pár minut.
salamander píše:DJIvision a koľko vydrží lietať s touto baterkou ?
Lítávalo to tak cca 15-16 minut, nikdy jsem to přesně neměřil, lítalo to podle ukazatele na displeji tabletu, kolem 20% to šlo domů a dolů. To bylo do podzimu, v zimě jsem to párkrát zkusil nabít a na jaře šel ven a byl dost NEMILE překvapený.
Nezkoušel někdo baterku renovovat, tj. nechat vyměnit články? Má v sobě i elektroniku, ale články jsou snad relativně běžné, necháváme pro zákazníky renovovat akumulátory do šroubováků a jsou s tím prý dobré zkušenosti, po dohodě je prý možno instalovat i mnohem kvalitnější články než jaké jsou z prvovýroby. Než ji vyhodit, možná by bylo dobré se někde zeptat, u nás v HK to dělá třeba GES Electronics.
Ono je to s výdrží ošidné, o víkendu jsem pořádal v Orlických horách srazík Mazda MX-5, točili jsme ze dvou GoPro a taky jsem měl Phantoma. Trochu jsem se vylekal když jsem točil chalupu, GPS signálu bylo kupodivu dost (poměrně malý uzavřený mezi lesy s výhledem na jedinou stranu do nížiny), vítr se nejevil moc silný, ale nad úrovní stromů sebou Phantom dost škubal. Ale nakonec OK. Pak jsem točil v Polsku průjezd aut, kluci si jeli zadovádět na krásnou zakroucenou silnici a já, než se vraceli, jsem vybalil koptéru a zavěsil ji 5 metrů nad silnici. Jen jsem visel, po startu ukazoval tablet výdrž 20 minut ale klesalo to rychleji než ubíhal skutečný čas. Trochu foukalo, koptéra se rovnala, výchozí stav je prostě asi ideál dosažitelný jen málokdy. Ale zajímal by mne algoritmus výpočtu, protože jsem nedávno poletoval, čas klesal, pak jsem se uklidnil, jen visel a pomalu se přesouval a čas se opět prodloužil.
Ono je to s výdrží ošidné, o víkendu jsem pořádal v Orlických horách srazík Mazda MX-5, točili jsme ze dvou GoPro a taky jsem měl Phantoma. Trochu jsem se vylekal když jsem točil chalupu, GPS signálu bylo kupodivu dost (poměrně malý uzavřený mezi lesy s výhledem na jedinou stranu do nížiny), vítr se nejevil moc silný, ale nad úrovní stromů sebou Phantom dost škubal. Ale nakonec OK. Pak jsem točil v Polsku průjezd aut, kluci si jeli zadovádět na krásnou zakroucenou silnici a já, než se vraceli, jsem vybalil koptéru a zavěsil ji 5 metrů nad silnici. Jen jsem visel, po startu ukazoval tablet výdrž 20 minut ale klesalo to rychleji než ubíhal skutečný čas. Trochu foukalo, koptéra se rovnala, výchozí stav je prostě asi ideál dosažitelný jen málokdy. Ale zajímal by mne algoritmus výpočtu, protože jsem nedávno poletoval, čas klesal, pak jsem se uklidnil, jen visel a pomalu se přesouval a čas se opět prodloužil.