Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
kraro

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#646 Příspěvek od kraro »

Kolegové, myslíte, že takto umístěná GPS nebude nijak rušena? Kryt je z takového papírokarbonu, ten nejlevnější karbon co číňan dělá.
Nevím co na to samotná jednotka, když bude takto schovaná, ale tam by problém být neměl.
Přílohy
gps.jpg
Amper

#647 Příspěvek od Amper »

Nevidim problem. Co se tyka schovane jednotky tak akorat pozor na to ze nekdo mel pod krytem problem kvuli tomu ze tam nejak pumpoval vzduch

Ale ja mam jednotku uplne zakrytou (i gps je pod plastem) a je to v pohode
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kraro

#648 Příspěvek od kraro »

Tak jsem si nainstaloval nové firmware V3.3.2 abych zjistil kolik mám paměti. A mám také pouze 1 MB u orig. Pixhawk. Ale začalo se mi objevovat hláška "Error Compass Variation + Bad Gyro Health" a očividně podle diskuzí nejsem sám. Nevím kde je chyba, udělal jsem kalibraci kompasu i Accel Calibration a pořád to samé. ještě horizont v MP ukazuje obráceně ....... nakloním desku nalevo, horizont se nakloní na opačnou stranu. Předchozí verze byla bez problémů. Nechce se mi tu desku vyhazovat, už jí mám zabudovanou na horním platu.
Máte někdo podobné problémy?
Amper

#649 Příspěvek od Amper »

Nejsem si jisty zda Compass variation neni nejaka novinka ktera do ted nevadila a ted uz vadi
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kraro

#650 Příspěvek od kraro »

Amper píše:Nejsem si jisty zda Compass variation neni nejaka novinka ktera do ted nevadila a ted uz vadi

Tobě vše funguje po aktualizaci na novou verzi?
OK2BUH

#651 Příspěvek od OK2BUH »

Compass variation může dělat jakékoliv železo v místnosti, třeba ústřední topení. Venku to bude dobré. Horizont není opačně.
kraro

#652 Příspěvek od kraro »

OK2BUH píše:Compass variation může dělat jakékoliv železo v místnosti, třeba ústřední topení. Venku to bude dobré. Horizont není opačně.

Díky za info, mám to vždy položeno stabilně na jednom místě. V nižší verzi problém nebyl, začalo to dělat až přechodem na vyšší verzi. Natáhl jsem tam zase V3.3.1 a problém je pořád stejný. Zkusím ještě jiné místo a dám info.
Naposledy upravil(a) kraro dne úte 22.12.2015 17:45, celkem upraveno 2 x.
OK2BUH

#653 Příspěvek od OK2BUH »

Ono je to teď citlivější ale i stabilnější. Teď je proti tomu NAZA "padající list" jak tady napsal myslím dt. :) Pod horizontem je nápis EKF, když si na něj klikneš tak je tam pět "válečků", jeden z nich ukazuje compass variance. Na magnet to reaguje z pěkné dálky.
kraro

#654 Příspěvek od kraro »

Vybral jsem jiné místo kde není v blízkosti žádné železo a plech a zde je měření:

3DR Pixhawk č.1
V3.2.1 - žádná chyba - EKF - kompas = 0 - při připojení do USB to klasicky zahraje
3DR Pixhawk č.2
V3.3.1 - žádná chyba - EKF - kompas = cca 0,1 - při zapojení do USB to zahraje + "tu tu ta" když se připojí s MP
MP ukáže asi označení PX ......a hromada čísel
upgrade na
V3.3.2 - žádná chyba - EKF - kompas = cca 0,2 - při zapojení to zahraje + "tu tu ta" když se připojí s MP
MP ukáže asi označení PX ......a hromada čísel

Oba originály 3DR, Mission Planner 1.3.33 .
Nové firmware tedy bude podstatně citlivější a kovy a magnety. OK2BUH měl pravdu .... díky za radu.
A opravdu to je s tím horizontem dobře, když kloním doleva a horizont ukazuje doprava? Jinak nahoru a dolů to ukazuje dobře.
Naposledy upravil(a) kraro dne úte 22.12.2015 18:18, celkem upraveno 1 x.
DJIvison

#655 Příspěvek od DJIvison »

" Nejčastějším provedením přístroje je konstrukce, zobrazující v symbolické podobě linii horizontu ", tj když se nakloníte vlevo, rovina horizontu jde vpravo dolů.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
OK2BUH

#656 Příspěvek od OK2BUH »

Tomu horizontu se diví většina lidí ale je to tak správně. Když sedím v letadle a nakloním se doleva tak krajina v předním okně se nakloní doprava. Umělý horizont přesně sleduje skutečný horizont v tom okně. Totéž udělá i kamera, čára horizontu v OSD sleduje horizont na zemi, při levém náklonu se to kloní doprava.
Ing.Robinsson

#657 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Jak hodně vám drží alt hold ? Já když jsem dejme tomu ve 2 metrech rozletím se tak to jde celkem k zemi a je potřeba zasahovat. Pokud už jsem třeba výš a valím tak už nejak metr sem nebo tam nepoznám a celkem drží. Mám zkusit poladit tu Proporcionalitu u Althold nebo throttle control?
OK2BUH

#658 Příspěvek od OK2BUH »

Zkus poladit a dej vědět. Ale stejně tam bude rozdíl jestli letíš proti větru nebo po větru.
sobi

#659 Příspěvek od sobi »

kraro píše:Tak jsem si nainstaloval nové firmware V3.3.2 abych zjistil kolik mám paměti. A mám také pouze 1 MB u orig. Pixhawk. Ale začalo se mi objevovat hláška "Error Compass Variation + Bad Gyro Health" a očividně podle diskuzí nejsem sám. Nevím kde je chyba, udělal jsem kalibraci kompasu i Accel Calibration a pořád to samé. ještě horizont v MP ukazuje obráceně ....... nakloním desku nalevo, horizont se nakloní na opačnou stranu. Předchozí verze byla bez problémů. Nechce se mi tu desku vyhazovat, už jí mám zabudovanou na horním platu.
Máte někdo podobné problémy?

urobil si novú kalibráciu ACC a kompasu? Compass Variation znamená, že dáta z kompasu sa riadiacej jednotke nezdajú - napr. z akcelerometrov má iné, prípadne z druhého kompasu sa líšia.
kraro

#660 Příspěvek od kraro »

sobi píše:urobil si novú kalibráciu ACC a kompasu? Compass Variation znamená, že dáta z kompasu sa riadiacej jednotke nezdajú - napr. z akcelerometrov má iné, prípadne z druhého kompasu sa líšia.

Samozřejmě, kalibraci jsem dělal.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“