LamaCup Ostrava

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#661 Příspěvek od Nakadah »

Obavam se ze Lamacup je mrtev. Je to skoda, tohle setkani me vzdy velmi bavilo. Pro me nebyl problem jet 25km do Ostravy, bohuzel sem asi jediny komu delsi cesta nevadila. Velka skoda, Nak
tks
Kontaktovat uživatele:

#662 Příspěvek od tks »

Já budu bez problémů jezdit 50km z Frenštátu. Jen teď duben-květen je to poněkud složité z důvodu stěhování. A upozorňoval jsem na to, že bych byl moc rád, kdyby se organizace chopil někdo jiný.

Takže kluci, někdo se toho chopte a pár se nás sejde určitě. V druhé půlce května už klidně přijede, pokud se něco zásadního nestane.

Navrhuji termíny 16.5 nebo 23.5. nebo 30.5. Tak se případně vyjádřete kdo kdy nemůže.

Místo o které jsme naposledy mluvili ve Výškovicích je zhruba zde: Loc: 49°46'51.239"N, 18°12'24.74"E
Nicméně můžeme to podniknout i jinde, pokud bude jistota bezproblémového průběhu akce. Ale je potřeba dodat konstruktivní návrhy.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
petan64

#663 Příspěvek od petan64 »

V posledním RCR je informace o novém letišti v Havířově-Bludovicích. Zkusím zavolat J. Hermanovi jak je to s přístupem a jaké jsou podmínky využití letiště. Byl by zájem o lítání LamaCupu v Havířově?
tks
Kontaktovat uživatele:

#664 Příspěvek od tks »

petan64 píše:V posledním RCR je informace o novém letišti v Havířově-Bludovicích. Zkusím zavolat J. Hermanovi jak je to s přístupem a jaké jsou podmínky využití letiště. Byl by zájem o lítání LamaCupu v Havířově?

Já už jsem Frenštačan, takže klidně kdekoliv. :)
Ale toho 23.5.bych to viděl na naplánované Výškovice.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od Snek »

petan64 píše:V posledním RCR je informace o novém letišti v Havířově-Bludovicích. Zkusím zavolat J. Hermanovi jak je to s přístupem a jaké jsou podmínky využití letiště. Byl by zájem o lítání LamaCupu v Havířově?

Bombaaaa pokud bude majitel naklonen provozu vetronu i normalne. Urcite bych se tam rad koukl, dej mi pak vedet co jsi zjistil. Diky
sgames
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od sgames »

byl tam peta64 a je tam malo mista na parkovani :(
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
petan64

#667 Příspěvek od petan64 »

Jarda Herman je v Havířově známý modelář, nějakou dobu vedl kroužek v Domě dětí. Teď je v důchodu, ale na lítání nemá moc času - stará se ještě o matku... Ten pozemek je zapůjčený od města speciálně pro modely větroňů a elektry. Je to chráněné území, takže motorové modely nejsou povoleny!

Je to jen úzká cesta k zahrádkám, v létě tam asi bude trochu provoz. Auto zaparkované u plochy bude asi bránit ostatním v průjezdu, budeme to muset nějak vyřešit. Cesta je trochu vyvýšená nad terén, mimo ni to moc nepůjde, uvidíme až to vyschne...

GPS: 49°46'2.426"N, 18°25'51.327"E

V sobotu to kluci vysekali a teoreticky už se dá lítat. Není to moc veliké, budeme se muset dohodnout s ostatními uživateli jak zorganizovat provoz. Já tam byl kouknout v neděli a bylo to docela rozmoklé. Jak vidím předpověď, nějakou dobu se ješté lítat nebude... :(
Snek
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od Snek »

Znami tam maji zahradky, zaparkovat tam auto je utopie a pokud udelame plochu na parkovani, budou tam stat zahradkari. Kazdopadne drzim palce, plochu na vetrone kde by litalo vice lidi uvitam.
Dareba

#669 Příspěvek od Dareba »

jak tak koukám ven 23.5. asi polítání nebude .-(
tks
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od tks »

Dareba píše:jak tak koukám ven 23.5. asi polítání nebude .-(

Určitě ne - aktuální plán je 6.6.2010
Snek
Kontaktovat uživatele:

#671 Příspěvek od Snek »

Dotaz na používání letiště a parkování cituji:

"Vážený pane , tato plocha je určená k provozováni let. modelů poháněných el. motory .Zákaz provozu spal. motoru !! Plocha je volně přístupná všem modelářům ,od 8,00 do 20,00 hod. Zákaz vjezdu motorových vozidel na plochu ,táboření, rozdělávaní ohňů. Nejsou zatím stanoveny poplatky na údržbu této plochy, budou stanoveny až podle skutečných nákladů na provoz a údržbu. Letu zdar, Herman Jaromír Havířov.

Na váš dotaz ohledně možnosti parkováni. Je možno parkovat jen na příjezdové komunikaci,polní cesta, a to nejlépe v zatáčce pod zahrádkami . Dále kolem komunikace tak aby byla zachována průjezdnost pro další vozidla. Jar. Herman
"

Panoramatické foto letiště při nedělní vycházce po povodních.
Na začátku plochy stojí voda, ale v místě letiště je relativně sucho.
GPS Loc: 49°46'0.101"N, 18°25'52.188"E
http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@ax=142306080@ay=134986944@at=Letiste%20Lucina@ad=jen%20pro%20elektrolety%20a%20vetrone@sa=s@st=s@ssq=hav%C3%AD%C5%99ov@sss=1@ssp=113826924_121220812_156753004_156626636@x=142305504@y=134985248@z=15
Obrázek

Místo pro parkování defakto jedno auto, cesta úzká a vyýšená nad okolní terén.
Obrázek

Obrázek
petan64

#672 Příspěvek od petan64 »

Jojo, byl jsem se tam podívat minulou sobotu ještě než začaly povodně. U cesty se na louce držela voda, ale plocha byla skoro suchá. Zkusil jsem pár startů s el. větroněm pro RCEK (2m/680g). První poznatek: nad silnicí to docela spolehlivě nosilo :D Druhý postřeh - celá louka nemí moc veliká a okolo jsou stromy, zahrádky atd. Při slabém větru (asi 3m) bylo asi ve 20-ti metrech cítit turbulenci. Myslím, že za silnějšího větru bude přistávání docela adrenalin...
petan64

#673 Příspěvek od petan64 »

Tak včera odpoledne jsme s Aleškem (sgames) trénovali na tom novém plácku v Bludovicích. Alešovi se letiště líbí, je tam klid, kolem je členitý terén a nosí to tam opravdu zajímavě. Opět mně jako vždy přelítal, moje těžké éro bylo vždy asi 100m níže a obvykle jsem byl dole asi minutu před ním... Vyskytuje se tam hodně ptáků, kteří občas ukáží kam letět. Včera trochu i foukalo a je třeba počítat s turbulencí a střihem větru asi tak ve 20-30m. Oparvdu nepříjemné jsou jen stromky v blízkosti plochy, které trochu ztěžují přistání ze směru od zahrádek.

Jediný opravdový problém je parkování a velikost plochy. Pokud by se tady mělo něco pořádat, tak jen pro omezený počet lidí a maximálně asi 2 auta u plochy - ostatní možná u zahrádek, ale i to by mohl být problém, místa tam opravdu moc není.
sgames
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od sgames »

pravda jest :) ale klidek tam je fakt pekny...
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od Apocalypsus »

zákaz spalováků? hmm tak to pešek.. :'( nenávidím diskriminaci... :'(
Moje letectvo:
[url]https://www.rcalbum.cz/profil/Apocalypsus[/url]
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“