Bartn píše:Nestálo by za to než to slepíš uvažovat o nějaké dodatečné výztuze?
S tím vyztužováním toť otázka, čumák jsem vyztužil až po křídla několika uhlíkovými pásky a olaminoval, ale celé to vyztužit nemá smysl-byla by z toho "cihla" - beztak pří pádu se energie musí někde uvolnit a stejně by to v nejslabším článku povolilo. Po zkušenostech s bouráním a následným lepením bublinek nikdy materiál nepraskne v lepeném spoji ale vedle
jojo to by šlo- celý letadlo nakrájet na teňoučké plátky, slepit 2 kila lepidla a nakonec osadit motorem z vysače. Ale bude třeba sebou na louku nosit lano na spuštění se do kráteru po případné bouračce
midolek píše:jojo to by šlo- celý letadlo nakrájet na teňoučké plátky, slepit 2 kila lepidla a nakonec osadit motorem z vysače. Ale bude třeba sebou na louku nosit lano na spuštění se do kráteru po případné bouračce
no pokud by tam byl motor s vysavače tak nosit prodlužku, aby ji mohlo letadlo za sebou táhnout a napájet tak motor
Hitec Optic 6----------------Blade DancerEasy GliderCessna 480Beta 1400 , 6x4 APC , více lepidla než EPP :-D
olisoft píše:Kusky depronu nalep a prebrus. Najdes napriklad na tackach na ktorych predavaju v Bille krajany syr
díky za tip, je to levné a efeltivní řešení. Nicméně nevím nevím jestli se mi podaří v rámci nějaké přesnosti vyřezat z tácku složitý tvar vzniklý vytržením puvodních kuliček. Myslíte že tavný lepidlo by mezeru nevyplnilo a hlavně nezpevnilo ?
Díky za rady, vyzkouším nejdřív depron v kombinaci s UHU Porem + uhlíkovou trubičku jako bonusovou výztuž či bambusová párátka jak se již tady dříve radilo. Tmel jako druhou záložní variantu - vždyť o váhu jde až na prvním místě
Máte někdo zkušenost z diferenciací křidélek na Floaterovi? I když jsem s Floaterem lítal cca 8 hodin na Y kabelu, tak se mi jej podařilo po nastavené (nejspíš špatně) diferenciaci rozlámat. Poměr výchylek jsem nastavil 60:100, s tím, že křidélko co šlo dolů, mělo menší výchylku. Bohužel po startu jsem vystoupal (bohužel ne moc vysoko) a nedočkavý zkoušel samotnou změnu a Floateřík se mi odporoučel nejdřív pádem po křídle a následně už pod plynem v nevybrané smyčce k zemi. Pokud máte nějaké postřehy k diferenciaci – šum ses s něma.
Svatá pravda, byl jsem teď zkusit lítat zjistil jsem, že zbuřením flotříka není na vině diferenciace jak jsem si myslil,ale špatný signál. Po odhození zase ten samý scénář jako včera, po odhození kousek nastoupal (flotřík) a hned šel z ničeho nic po křídle dolů (dnes bez žádné újmy na "zdraví").
Všiml jsem si že vůbec nereaguje na povely pák, ale jak jsem přišel blíž k letadlu, zase všechno začalo fungovat, po vzdalení zase přestalo. Spadl jelikož po výpadku signálu, který nastal cca po 4metrech od rádia se výškovka automaticky stočí na stranu a výškovka se sama přitáhne (tudíž "F"nenabere rychlost a okamžitě se stočí). Na přijímači jsem si všiml že je drátek od antény v místě naletování na desku "vyžvýkaný" a pohledem vypadá jako koax (pokud je to koax tak je stínění přerušený - je to špatně ??).
Tudíž mě napadájí otázky:
- jak hledat chybu - rádio mám jen jedno (Turnigy 9x a jeden přijímač)
- je anténka propojena koaxem? ( řešit zkrácením a přepájením) ??
Přijímač ti můžu půjčit, než ti dojde nový nebo než si tento opravíš. Ale nesmíš mi na něm tahat za anténku, aneb samo se to asi "neožvýkalo" To byl ten samý se kterým jsem lítal? Bylo to bezproblémové...
A ještě jedna věc, píšeš žes nalítal hodiny na simu, máš tam ten odpor, nebo vytahuješ modul?