Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

#661 Příspěvek od graup15 »

To je TopSpeed...:-) Prostě v jednom místě klesání Viking tohle nabral...Ono udržet na oči kolmé klesání není zase tak jednoduché jak vypadá...většinou to má do kolmice hodně daleko :-)
Proč to píšu...dnes jsem to pustil z 830m výšky a včerejší rychlost nepřekonal...vyrovnal, ale nepřekonal. :-(
graup15

#662 Příspěvek od graup15 »

Jinak..dnes jsem poprvé přistál s mazlíkem do ruky :-) Bohužel video až někdy příště, zapoměl jsem si nabít kamerku...a chuděra zhebla po 30s letu :-(
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#663 Příspěvek od vitousek »

graup15 píše:To je TopSpeed...:-) Prostě v jednom místě klesání Viking tohle nabral...Ono udržet na oči kolmé klesání není zase tak jednoduché jak vypadá...většinou to má do kolmice hodně daleko :-)
Proč to píšu...dnes jsem to pustil z 830m výšky a včerejší rychlost nepřekonal...vyrovnal, ale nepřekonal. :-(

81*3,6= 291 :wink: :lol: :lol:

Obrázek
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
graup15

#664 Příspěvek od graup15 »

Copak je to za modýlek?
PS...to urychluješ raketou? :-)
Nabrat během 250m rozdílu výšky skoro 300km/h....no máš super raketu, já na to potřebuji púl kilometru. :-)
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od vitousek »

graup15 píše:Copak je to za modýlek?

IONa :oops: :lol:
Data Ti klidně pošlu, výškoměr jsi určitě poznal z obr. :wink:
graup15

#666 Příspěvek od graup15 »

Hihi...tak si to někdy dáme spolu, Iona a jeho rychlostní obálku velmi dobře znám....něco bude špatně (asi Altík nestíhá), neb v reálu Iona bezpečně předhoním ...:-)
PS...zkus to hodně nazoomovat, pak vypíchni měřený úsek...ten pak porovnej i s částmi křivky..pokud tam budeš mít skoky v rychlosti....něco bude špatně.
Ani Pepanův Carbon Ingot není schopen nabrat během 250m skoro 300km/h...a to ho má 2kg těžký.
Acid

#667 Příspěvek od Acid »

V tomhle zoomu z Alti moc presne hodnoty odecist nelze, chce to zoomnout jak pise Dalibor.

Dalibore, prosimte, jake pouzivas kovove vidlicky, nebo co pouzivas misto nich? Koupil jsem od Pelikana a je mi z nich na bliti...
graup15

#668 Příspěvek od graup15 »

Já to dělám tak, že nazoomuju záznam na max co jde...pak dělám vzorky křivky a rychlost musí postupně narůstat...nikdy se skokově měnit. Průměr z např 8 vzorků musí být poměrně blízko Top Speed kousíčku, kde zrovna došlo k maximu. To je celé. Jeden čas jsem porovnával SkyAssistanta a Altiho...vozil jsem oba. A oba měří v rámci své přesnosti stejně...resp rozdíly byli zanedbatelné.
Jo dost záleží jestli do trupu může dost vzduchu, či ne. Když zakreju všechny díry ve Vikingovi....rázem jsem o 5m/s rychlejší ...:-) Což je samozřejmně oblbování sama sebe.

Jo a jaké vydličky....Na Top mašinky jen a pouze Sulivan . Ty u nás ale nekoupíš, někdy je mají na HC.
Pelikán je hnus...ano, ale dá se někdy na méně náročné věci použít. Jo pánové..zlaté originály MPjet....bohužel už se nedělají :-( :-(
Acid

#669 Příspěvek od Acid »

Tam je nejaky palcovy zavit 2-56, to resis jak? Naperes do toho M2 zavit, nebo...?
graup15

#670 Příspěvek od graup15 »

:-) Nebo mám palcový závitník :-)
m2
Kontaktovat uživatele:

#671 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Na Top mašinky jen a pouze Sulivan . Ty u nás ale nekoupíš, někdy je mají na HC.

Davaj pozor. Mam par kusov Sulivan z HC ... asi osemdesiat percent je OK a zvysnych 20 percent je ako blato, roztiahnes a nevratia sa ani len do povodnej polohy...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od vitousek »

Acid píše:V tomhle zoomu z Alti moc presne hodnoty odecist nelze, chce to zoomnout jak pise Dalibor..

Někdy si zkus záznam "nazoomovat" ( možná bude stačit si ho i zvětšit ) :wink: a po "vypíchnutí" odečtu si ho opět vrať do původní velikosti. Dostaneš stejný obrázek, který jsem tady zveřejnil. :wink:

Přidám tedy ještě jeden:
Obrázek

Dalších několik "odečtů" je na http://www.mkchlumec.cz/ion.htm úplně dole. Samozřejmě jsem záznam poslal na "nezávislé" posouzení - výsledek dodám.
graup15

#673 Příspěvek od graup15 »

Rozhodně zajímavé...:-) Že by nakonec Ion létal rychleji než S16 :-) :-)
Stejně by mi zajímalo, jak tyto Alti loggery dokáží správně, či nesprávně zvládat velmi velké rychlosti....možná se tu prsíme výkony a nakonec to bude vše jinak. :-)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od lakotamm »

Ja tomu aj tak nepochopím. 8O 8O 8O 8O

OK, stúpanie 35m/s aj 50m/s je s výkonným motorom v termickom vetroni možné - mne Sky Lady išla 20m/s (!)

Ale klesanie 75 - 80m/s v rovnakej konfigurácii?! :lol: :lol:

Čumím a nechápem. :roll: :roll: :roll: :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
kovaco

viki

#675 Příspěvek od kovaco »

:lol: Ahoj kluci. Kdo nebyl s Daliborem u kolmého sestupu, neuvěří. Včera to bylo o život. Všichni jsme se klidili z plochy. Nekterým se klepali kolena ještě hodně dlouho. A přistání tohoto stroje do ruky udělal Dalibor jako prd. :lol:
OK53
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“