HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Určo dám vědět, i vrtulkový servo chodí tak trhavě, žádnej jemnej krok, spíš pokud dochází k přesunu tak skáče. Nějak se mi to nezdá, ale jak říkáte, třeba to bude ve vzduchu ok.
Když vrťas nechám jen tak stát se zapnutým bezpadlem, čas od času to samo od sebe značně kopne do cykliky, aniž bych něco dělal, ale to je asi to co řešíte při letu a vyřeší verze 115.
Když vrťas nechám jen tak stát se zapnutým bezpadlem, čas od času to samo od sebe značně kopne do cykliky, aniž bych něco dělal, ale to je asi to co řešíte při letu a vyřeší verze 115.
JR Graupner DSX9
Trex 500-hc3sx, Logo 600-hc3sx
(Trex 450, Minititan, T-rex 600N - prodáno)
Tohle co popisuješ s tím kopáním nemá nic společného. To je proto, že nedostává zpětnou odezvu, protože není ve vzduchu. Tohle je naprosto normální jev.
Kopání, které se tady řeší se objevuje jen vyjímečně a ne každé 4 sekundy! Není potřeba panikařit. No a podle toho co vím, tak zatím jsou z verze 115 velmi pozitivní reakce.
Kopání, které se tady řeší se objevuje jen vyjímečně a ne každé 4 sekundy! Není potřeba panikařit. No a podle toho co vím, tak zatím jsou z verze 115 velmi pozitivní reakce.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Z vlastní zkušenosti potvrdím že za letu se to chová naprosto korektně, ve visu se to ani nehne. BoZZda to popisuje přesně, taky mi to klepalo během nastavování na stole a psal jsem mu ale nemá smysl to řešit. Je to typ od typu, MB to nedělá, 3G taky ne. Hlavně že to letí jak má a to velmi dobře
Připomíná mi to focení ze stativu pokud se zapomene vypnout stabilizace na objektivu. Ta stabilizace IS se chová podobně jako gyro a jak "hledá chybu a pohyb" obraz se nahodile rozostřuje. Občas zapomenu u skla 15-85mm IS, protože má extrémně tichou stabilizaci. Ze 16 snímků na jedné pracovní akci byly ostré jenom tři a docela to naštvalo, některé věci se jaksi neopakují .......
Připomíná mi to focení ze stativu pokud se zapomene vypnout stabilizace na objektivu. Ta stabilizace IS se chová podobně jako gyro a jak "hledá chybu a pohyb" obraz se nahodile rozostřuje. Občas zapomenu u skla 15-85mm IS, protože má extrémně tichou stabilizaci. Ze 16 snímků na jedné pracovní akci byly ostré jenom tři a docela to naštvalo, některé věci se jaksi neopakují .......
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Helitom píše:Určo dám vědět, i vrtulkový servo chodí tak trhavě, žádnej jemnej krok, spíš pokud dochází k přesunu tak skáče. Nějak se mi to nezdá, ale jak říkáte, třeba to bude ve vzduchu ok.
Tak co? Zkusil jsi to už? Podle mě je to, co jsi natočil na video, naprosto v pořádku a ve vzduchu se to bude chovat naprosto normálně.
To, že na zemi kopne například do výškovky nebo vrtulky je naprosto normální jev a žádný firmware toto řešit nebude! To je jenom zmatený algoritmus, že je na zemi a nedostává žádnou zpětnou odezvu. Znovu opakuji, že na zemi je toto naprosto normální jev a s kopáním ve vzduchu nemá naprosto nic společného!
Jinak dobré zprávy. Kopance se zdají s touto beta verzí nového firmware 115 pryč. Navíc se zdá, že se ještě vylepšila cyklika, což může být ovšem subjektivní dojem
Jen malá informace na okraj. Víte vůbec kdo je výrobce HeliCommandu? Je to firma Captron, což rozhodně není malá bezvýznamná firmička! To jen abyste věděli, kdo za tímto bezádlem stojí.
http://www.captron.de/
bavarianDemon 3X a 3SX
V pohodě, to mě tolik znenepokuje, ale spíš se mi pořád nezdá ta reakce serv na páku na vysílači. Serva při pohybu chrčej, pohybujou se přískokem, fakt to nejde popsat, jediný co vím, že mi to u žádný asi z 8-10 helin nedělo (pravda, neměl jsem nikdy pezpadlo), ale i když vrtulník vezmu do ruky a trochu simuluju reakce vrtulníku, tak ty serva dle mého nechodí pěkně.
jinak SZ
jinak SZ
JR Graupner DSX9
Helitom: Bezpadlu nedavas packou informaci o tom, jak ma pohnout servem, ale o kolik a jakym smerem ma naklopit helinu. A kdyz helina stoji na stole, tak se bezpadlo snazi jak muze a helina se ani nehne. Takze v marne snaze naklonit helinu podle tvych pozadavku tlaci servem az na max. A ono nic...
Ve vzduchu se to bude chovat uuuuplne jinak. Tam uz bude mit bezpadlo okamzitou odezvu na pohyb servem a vse bude chodit jak ma.
Ve vzduchu se to bude chovat uuuuplne jinak. Tam uz bude mit bezpadlo okamzitou odezvu na pohyb servem a vse bude chodit jak ma.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Dobrá, dneska došly podložky od Pavla, nevím jak budu s časem do pátka, ale ve volný chvíli to zkusím
.
JR Graupner DSX9
Helitom píše:V pohodě, to mě tolik znenepokuje, ale spíš se mi pořád nezdá ta reakce serv na páku na vysílači. Serva při pohybu chrčej, pohybujou se přískokem, fakt to nejde popsat, jediný co vím, že mi to u žádný asi z 8-10 helin nedělo (pravda, neměl jsem nikdy pezpadlo), ale i když vrtulník vezmu do ruky a trochu simuluju reakce vrtulníku, tak ty serva dle mého nechodí pěkně.
jinak SZ
HC3 s ktorym som mal cest cez vikend sa spravalo uplne rovnako. Majitel bol z toho tiez znepokojeny. Ak to je na cyklike a vrtulke, tak som ochotny uverit tomu ze za to moze riadiaci algoritmus, lenze hruby krok bol aj na kolektive a toto som na ziadnom inom bezpadle nevidel ... ide ti kolektiv plynule? Na akej heli to mas? Cim dlhsia paka je na serve, tym viac je vidno aky hruby krok HC3 ma.
Aby som predisiel hadkam, HC3 ktore som mal je mozno vadne aj ked podla toho co tu citam po aktualizacii na testovaci firmware sa uz spravalo korektne (na zemi sem tam kopalo), viacej by som mal vediet vo stvrtok.
rcblog.houseofcode.eu
Už to tu psal Pavel. Prostě na zemi se to chová jinak než ve vzduchu. Kopání je opravdu něco úplně jiného. To se stává jen málo kdy (já používám 4 baterky a někdy do nekoplo vůbec a někdy 1 za ty 4 baterky - nicméně firmware 115 bude i tento drobný neduh HC3 řešit). Samozdřejmě nevím zda máš či nemáš vadný HC3, ale z chování na zemi to myslím nelze posoudit. Zkontroluj diagnostiku a zda v ruce HC3 správně pohybuje cyklikou - myslím tím, zda vždy dává kontry proti pohybu heliny a jdi s tím opatrně do vzduchu. Já dneska dopoledne odlítal 4 baterky. Bylo krásné bezvětří a letový projev HC3 naprosto úžasný. Obzvláště cyklika je opravdu precizní. U ocasu mám stále droboulinké mušky, ale to jsem spíše zmlsaný z Loga 600, které jsem dříve měl a TRex450 asi nikdy nebude mít tak dokonalý ocas jako velké Logo a nic na tom nezmění ani HC3.
HC nie je moje a uz islo do prec. Na 450 mi vrtulka chodi genialne, ale to uz je mimo tuto temu, lebo tam mam ine bezpadlo. Skus sa s tym este pohrat.
rcblog.houseofcode.eu
Možná se to bude ve vzduchu chovat jinak (věřím v to), ale myslel jsem, že tohle bezpadlo už má spousta lidí, tak mě zajímal názor, jestli nezaznamenali změnu chodu serv na zemi při přechodu na tohle bezpadlo. Pořád si tu píši se třemi lidmi, kteří tvrdí ať to neřeším, ale nikdo ještě nenapsal, že mu to na zemi taky dělá nebo tak.
JR Graupner DSX9
Ale já jsem psal, že mi na zemi taky serva nechodí plynule a jakoby se pozasekávají, prostě nejdou plynule a spíše poposkakují a ve vzduchu se chovají úžasně. Podobně jako gyrobot kde zase serva na zemi byla ukrutně pomalá. A někdo už v diskuzi vysvětloval, že bezpádlo se snaží reagovat na polohu vrtulníku, ale ta je na stole neměnitelná, proto se zdánlivě chovají divně.
Rici děkuji, já napsal nikdo, ale swalko a ty mi potvrdili, že jim to chodí podobně, proto jsem klidnější.
JR Graupner DSX9
Tak podle http://www.helicommand.com/ je finální verze FW115 hotová...
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
Helitom : tady je video jak se to chová u mě :
http://www.youtube.com/watch?v=zGjHS3qhuqI&hd=1
Vrtulka, kolektiv a pohyb přes křidýlka mi přijde OK, zato přes výškovku to dělá celekm rotyku - na videu čas 0:17 až 0:23 je to při zobrazení na full screen vidět nejlíp. Ve vzduchu ale všechno vynikající, nemám co bych tomu vytknul, abych taky měl když to nastavil BoZZda
:-)
Jak čtu o verzi 115 tak vznáším dotaz jak moc je aktuální dávat upgrade ze 114, co všechno a zda vůbec je tam lepší ( kromě řešení pro ty satelity )............... díky za odpověď
http://www.youtube.com/watch?v=zGjHS3qhuqI&hd=1
Vrtulka, kolektiv a pohyb přes křidýlka mi přijde OK, zato přes výškovku to dělá celekm rotyku - na videu čas 0:17 až 0:23 je to při zobrazení na full screen vidět nejlíp. Ve vzduchu ale všechno vynikající, nemám co bych tomu vytknul, abych taky měl když to nastavil BoZZda
Jak čtu o verzi 115 tak vznáším dotaz jak moc je aktuální dávat upgrade ze 114, co všechno a zda vůbec je tam lepší ( kromě řešení pro ty satelity )............... díky za odpověď
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G