Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
xpertvis

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#661 Příspěvek od xpertvis »

prudiaci vzduch okolo chladica ma velku ucinnost. No pokial su tvoje vypocty spravne, tak je riziko privelke. radsej teda pockam na novy regl. dik.
Crashpc

#662 Příspěvek od Crashpc »

Tak, přišla výplata, a hrr objednat. V mezičase mi prozměnu vykoupili rozumný régl, tak jsem musel vzít dražší. Celé to martirium si vzalo tři neúspěšné objednávky, než jsem se dohodl na podmínkách, než jsem všechno pochopil. Teprve čtvrtá šla uskutečnit (cena, pošta, průchodnost-bezpečnost, měna) aby šlo nějak lidsky zaplatit. Pro méně zběhlé lidi kteří nejsou živi online to musí být doslova nepřekonatelný problém. Čekal bych ve třetím tisíciletí trošku jiný přístup od takové "mezinárodní společnosti".

Co se sleviček týká, jsou tři možnosti:
1) počkat na otevřeném produktu dost dlouho. U některých vpravo dole vyskočí tabulka s "jednorázovou unikátní nabídkou" za nižší cenu. Když přes tuto tabulku vložíte zboží do košíku, máte ho levněji. U Bixlera jsem otebřel asi pět oken a nechal to celý den, a nenaskočilo nic. Asi se to nevztahuje na tenhle nový produkt.
2)Kombo nákup - pokud otevřete produkt, a obchod má nějak zadáno, že s daný produktem souvisí jiné zboží, pod produktem se objeví souvísející zboží (třeba u letadla to jsou vysílačky, baterky, regulátory), které při nákupu onoho produktu nakoupíte levněji než přímým přístupem na onen produkt
3) Buddy code. Je to odkaz, který je vygenerován po nákupu určitého zboží. Ten kdo zboží nakoupil pak tento "buddy code" umístí někam na svůj web nebo na forum - jiste i zde bude téma o buddy kódech. Pokud jste přihlášení na HK a kliknete na tento odkaz, zboží bude načteno s nižší cenou. Myslím že se cena neodečítá v tomto případě hned, ale jen jako poukázka na další nákup. I tak dobré. Právě jsem nakoupil Bixler 2 (beta na steroidech), Accucel nabíječku, Lipa, tak to jdu nasázet na forum.

Vím že je to trošku OT, ale když se sem slézají začátečníci co mají trošku kuráž vyrazit do světa, určitě jim to pomůže třeba právě při nákupu Bety/Bixlera a jeho příslušenství.
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#663 Příspěvek od mkyral »

@Crashpc
Díky za souhrn. Tu slevu jsem taky zkoušel, ale objevila se mi jen nějaká anketa. Tu jsem sice zodpověděl, ale dostal jsem za to prd :-D

Už se těším na fotky a zkušenosti s Bixlerem 2.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
mab
Kontaktovat uživatele:

#664 Příspěvek od mab »

jednodušší mi přijde http://rcsearch.info/hobbyking/buddy/
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Crashpc

#665 Příspěvek od Crashpc »

Ano, ta anketa tam skáče také. Musíš být trpělivý a vydržet ještě déle, nebo okno s tím samým produktem otevřít vícekrát najednou. Tím zvýšíš šanci – u jednoho z nich se ta nabídka objeví. Samozřejmě jsou produkty, u kterých to nefunguje. Třeba jako ten Bixler 2.

Mab: ano, ale není tam úplně všechno, a je to právě jen jeden z několika benefitů, proto je lepší při nákupu na HK prolézt i fora, včetně zahraničních. Každopádně to tam je super po kupě, a zrovna toho bixlera jsem „bral“ odtamtud.
Záměrně jsem vynechal kúpónové kódy. Zdá se, že při těch cenách a slevách už na HK nemají důvod podsouvat více výhod.
Mimojiné jsem počítal a koukal i na jiné produkty, a zjistil jsem, že jakmile tam člověk nenakoupí víc věcí (letadlo, dvě baterky, TX, nabíječku, příslušenství, náhradní díly), tak se to zas tak moc oproti nákupu v Čechách nevyplatí. Pošta, případně clo+DPH to prodraží na zdejší ceny.

Až to dorazí, určitě dám vědět.
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
czpredseda

#666 Příspěvek od czpredseda »

Crashpc píše:Mimojiné jsem počítal a koukal i na jiné produkty, a zjistil jsem, že jakmile tam člověk nenakoupí víc věcí (letadlo, dvě baterky, TX, nabíječku, příslušenství, náhradní díly), tak se to zas tak moc oproti nákupu v Čechách nevyplatí. Pošta, případně clo+DPH to prodraží na zdejší ceny.

Koupil jsem tam v pondělí fusekli na rádio na zimu, nějaký baterky, přijímače, podsvícení k Tx9 a hromadu bižuterie - kabely, konektory, serva, vidličky atd. Nákup přes 70 dolarů s poštovným 90, tady bych za to samý dal tak 5000. Dneska psali mail, že to odešlo, tak jsem zvědav, kdy to bude tady. Počítal jsem si kolik by stála doprava Phoenixe 2000 a spíš si myslim, že se vyplatí koupit tady holej kit a všechnu výbavu vzít z HK, počítali tam nějaký příplatky za velkou krabici a moc velká úspora to fakt nebyla, takže velký a těžký koupit tady a drobnosti tam.
Crashpc

#667 Příspěvek od Crashpc »

Tak s tímhle souhlasím. S těmi velkými těžkými letadly to tolik výhodné není, zato baterky, TX, ECU, díly a příslušenství, to je za hubičku.
Kdybych kupoval starou betu jistě bych jí bral tady. Nový bixler jsem tu v našich krajích ještě neviděl.
czpredseda

#668 Příspěvek od czpredseda »

Ač jsem si myslel, že to už nedám dokupy, povedlo se a zejtra jdu na novej zálet. Největší radost mám z opravy předku trupu a kabinky, obojí bylo asi o třetinu kratší a na 10 kusů. Díky jag42 za tip s párátkama - fakt super. Všechny problémy co jsem psal výše se mi podařilo vyřešit až na jeden a to je ohnutá hřídel - to nejhorší jsem srovnal, ale trochu to vibruje pořád - víte o nějakým motoru z HK, co tam jde dát? psalo se tu o 2200 ot. / volt, ale všechny co jsem našel a maj ty otáčky mi přijdou dost malý a maj malej výkon. Víte někdo, kolik by ten motor měl mít W a jaký jsou parametry origo motoru? - resp. má tam někdo nějakej jinej motor a jakej? Případně i foxy nebo ray. Za náhradní se mi fakt přes 500 dávat nechce, aby se mi třeba ta hřídel ohnula znova, když náhradní nejde sehnat. Díky.
Přílohy
_MG_9217.JPG
jag42

#669 Příspěvek od jag42 »

Hřídel zahoď hned a dej novou - ohnutá zničí ložiska velmi brzy! :twisted: Vyrovnat se ji rozumně nepodaří. Jaký má průměr?
Vetšinou bývá 3mm - ta se nahradí vodítkem z CD mechaniky, nebo kouskem šroubováku (třeba z OBI). Když trochu prohledáš tady ve fóru, řešilo se to tu několikrát. Dá se i koupit jako náhradní díl.
Před tím ještě zkontroluj ložiska. Jestli dostaly ránu a mají vůli, nebo chrastí, pak nemá smysl řešit hřídel a motor opravovat -musíš koupit nový. Náhradní motor k tomuto éru neznám, ale určitě se dá v pohodě sehnat.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od mkyral »

Hřídel má 2,3 mm. Teď jsem sháněl nový unašeč, tak jsem to měřil.

@czpredseda: Ten karbon, to je nějaká páska?
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
czpredseda

#671 Příspěvek od czpredseda »

Jo má to 2,3 mm, stejně mi to nešlo sundat, na to je asi nějakej stahovák? samo, že jsem vyšrouboval červík a sundal závlačku :-) Tenhle motor nechci, protože na něj nejsou díly, proto bych rád nějakej jinej.

Fólie je imitace karbonu, má to povrchovou strukturu, je super tvárná a hodně lepivá. http://www.hsw.cz/zbozi/mactac-tuning-f ... bon_20919/
Kdyby někdo chtěl, můžu poslat i malé formáty, pište SZ.
jag42

#672 Příspěvek od jag42 »

Mám dojem, že by šel použít tenhle motor:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18198
Parametry jsou téměř totožné a letadla to jsou skoro stejná. Floater má unašeč na gumičku - výhoda při havárii.
Nevím jestli je rozteč děr pro uchycení stejná, ale nebyl by problém je převrtat.
Floatera mám, mohu rozteč změřit.
jag42

#673 Příspěvek od jag42 »

Ještě drobnost - ČS znaky mají mít bílou vždy ven - levá a pravá jsou zrcadlově. :wink:
czpredseda

#674 Příspěvek od czpredseda »

No vidíš to jsem si nevšiml, dík za info, vytisk jsem si narychlo 6 stejných, dělám totiž v kitech jen rusy a amíky :-)
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od jamesgsf »

Nahozena nová vrtule 6x4E. Musím říct, že letadlo se chová o dost lépe a je i rezerva se vytáhnout z průseru. Trup zabroušen dremlem. Dneska docela dobrý polítání za silnějšího větru, kdyby mne nevyhnal déšť tak asi létám do věčera, na minutu a půl motorového času jsem byl 18 min ve vzduchu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“