Domácí CNC

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí CNC

#661 Příspěvek od Celeron »

jova píše:Mě se osvědčilo ty benzinové trubičky prostrčit do Al prstýnku a pak teprve natlačit na trubičku. Drží to mnohem lépe a neuvolňuje se to.

A ještě pokud ten prstýnek jde zamáčknout v šesti nebo osmipaknovce, to pak drží. :wink:
Jirka
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#662 Příspěvek od jozefbb »

Skusil som s tou mojou aj dural. Pri troche trpezlivosti to ide. Toto trvalo 10 minut.
Přílohy
uploadfromtaptalk1454757418029.jpg
uploadfromtaptalk1454757401534.jpg
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#663 Příspěvek od jyrry »

Hmmm... pěkné... že bych to taky zkusil... ?
jyrry.webnode.cz
speedved

#664 Příspěvek od speedved »

Chtěl bych se zeptat na pár otázek.
- jaká byla použita fréza
- jaké otáčky
- jaká rychlost posuvu
- kolik se ubývalo na jeden zatach
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od jozefbb »

Ako prva skuska material hrubky 2mm
Freza 3mm na kov so stopkou 4mm, otacky 12ooo, posuv 200mm/min, uber po 0,1mm
Toto by mala zvladnut akakolvek freza
Pri ukazkovom videu na gocnc isiel do duralu 600 mm/min pri ubere 1mm alebo 300mm/min a uber 2mm otacky nepisal , podla mna 25ooo
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od Celeron »

Chlapi, poraďte prosím, potřeboval bych spáchat z fasádního plast kýblu nebo vysokýho plecháče s víkem cyklónovej odlučovač hrubých dřevěných "špón" aby to hned neucpalo průmyslovej vysavač 2 KW Karcher. Tuším, že vstupní trubka musí jít jako sečna do boční stěny kýblu aby se bordel točil kolem stěn kýble a tím zbrzdil a spadnul na dno. A odsávání kam? Jen krátký do středu víka? Nějakej filtr na vstup do odsávání?
Díky
Jirka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#667 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:... spáchat z fasádního plast kýblu ...

Mám vstup zavedený víkem (fotky jsem tu dával už několikrát) u okraje, pod co nejostřejším úhlem (zalepil jsem tam táhlé koleno), optimálně po tangentě; odsávání pak krátkou trubkou středem, filtraci jemného prachu zajišťuje vysavač který z toho saje.
Důležité - ten "fasádní" kýbl se už mírným podtlakem bortí = mám tam vložené 2 kroužky 3mm plechu, šířka mezikruží 8mm.
jyrry.webnode.cz
Amper

#668 Příspěvek od Amper »

http://www.thingiverse.com/search?q=dust+separator&sa=

Tady je par navodu, ruzne verze - bud pouzit kybl (osobne bych doporucil vetsi plechovej kybl od barev) nebo i takove ze z toho pada bordel do libovolne nadoby ale ta uz neni pod tlakem
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
igorb

#669 Příspěvek od igorb »

na cyklony zabudni, ten prach je prilis lahky na akekolvek odstredovanie, hlavne ked robis balzu, podstata je, aby ten kybel bol velky a aby prichadzajuci vzduch nesmeroval do bordelu na dne. Ta velkost je dolezita na to aby prud v priereze kybla spomalil natolko aby bordel mohol padnut na dno uz sa nezdvihnut, pouzivam origos kybel od kercher vysavaca na odlucovanie popola, len mu treba urobit deflektor lebo od novoty je nasmerovany idiotsky nadol, takze to nefungovalo. Nalepil som zvnutra papierovy deflektor a problem vyrieseny. Vo vysavaci mam uz 2 roky ten samy saklicek a je stale prazdny, takze prejde fakt len najjemnejsi bordel :- ))

to sitko tam tiez nie je blba vec, zachyti drobne veci a potom je to dodatocny filter na jemny prach, ked to vypnes spadne to na dno a je to ciste :- ))
Přílohy
DSC09594.JPG
DSC09592.JPG
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od Celeron »

Amper píše:http://www.thingiverse.com/search?q=dust+separator&sa=

Tady je par navodu, ruzne verze - bud pouzit kybl (osobne bych doporucil vetsi plechovej kybl od barev) nebo i takove ze z toho pada bordel do libovolne nadoby ale ta uz neni pod tlakem

Otázka je, zda věřit funkčnosti takovýho separátoru při velikosti tiskový kubatůry 3D tiskárny. (200x200x180). Nějak mě pocitově nesedí ten malej průměr kontra lehoučký piliny balzy. Kámoš má truhlářskej dvoupytel (igelit dole, hadrák nahoře) na 100 mm hadice a ten cyklón má minimálně 30 cm. Ale zase motor má jen kolem 500W a bere to dobře. Já mám vnitřní hadici 38 mm a vysavač moc silnej, tak mám obavu, že to bude středovej odtah strhávat. A vyplácat třetinu cívky na pokus se mi moc nechce asi skončím u kýble, je to s kolenem za pár kaček.

To jyrry: Já mám 30l celkem tvrdý německý fasádní kýble, co mají silně zdvojený lem u víka a v tom lemu stojky a dno má zvenčí límec a šikmý stojky proti zborcení. Když zatlačím z boku, tak se promáčkne tak 2 cm. Myslíš, že se bude taky bortit? Horší je, že nemůžu nalézt jedinný víko. :cry:

Jirka

Edit
to igorb: byls rychlejší a potvrdil moje podezření s těma maloprůměrovejma cyklónama. Díky za přesměrování z nikam nevedoucí pěšinky. :) Už jsem jich za život pár prošlapával. :oops:
Amper

#671 Příspěvek od Amper »

http://www.thingiverse.com/thing:194588

toto je presne to same co pouziva Igor :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
veka1
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od veka1 »

Celeron píše:Chlapi, poraďte prosím, potřeboval bych spáchat z fasádního plast kýblu ......
Jirka

....aj jaj , to je v cudu. Cca pred 14dny jsem ti do telefonu detailne popsal a vysvetlil ( vcetne toho deflektoru a uhlu) ten verkl fotkach.

odsavani _kybl_001.JPG

odsavani _kybl_002.JPG

odsavani_kybl_003.JPG

odsavani_kybl_004.JPG

Koukam, ze ten nemec te totalne zmohl :( .... a jmena si jeste pamatujes? Ja,mam jiz problem i se jmeny. 8)

veka1
old_Mr_Grim

#673 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Koukám že tu řešíte i separátory prachu tak vám tu do toho vlezu :)
Nevím jestli někdo na YT sledujete kanál Matthiase Wandela (Woodgears). Je to hlava otevřená a má celkem neotřelý nápady :)
Je to pár let nazpět, co se tomuto věnoval a na pár videích i testoval účinnost. Třeba to někomu pomůže.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7zjkz4cNQak[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LBxFNUWD2GQ[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=z-xhYnWDCd0[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9rqb64ryRNY[/youtube]
veka1
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od veka1 »

njn, Matthias je sikovny kluk. My skromnejsi a linejsi, casto resime odsavani + upinani obrobku napr. takhle:

freza_odsavani_001.JPG

veka1
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od Celeron »

veka1 píše:....aj jaj , to je v cudu. Cca pred 14dny jsem ti do telefonu detailne popsal a vysvetlil ( vcetne toho deflektoru a uhlu) ten verkl fotkach.

Koukam, ze ten nemec te totalne zmohl :( .... a jmena si jeste pamatujes? Ja,mam jiz problem i se jmeny. 8)

veka1

Ale houby, to byla taktika jak tě donutit sem dát fotky. :mrgreen:
Jirka
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“