Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
j.s

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#661 Příspěvek od j.s »

Ja jsem se s tim ted dobre natrapil a odlozil, ze az vychladnu, tak to pogooglim... takze snad vyreseno, mrknu na to snad jeste dneska a zkusim to venku..
Ale mam jeste jeden dotaz.. nedokazu dostat zelene blikani pri gps modech... ve stab mi zelene blika, ale ackoli jsem na poli, krasnej vyhled na nebe, tak prepnu mod a je tam zas modra...
Bud je to teda gpskou jako takovou, nebo muzu mit neco spatne (moc citlive, presne) nastavene.. kontroloval jsem akoraz hdop good.. ten byl na 140, tak jsem dal 250, ale beze zmeny.
Diky.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
OK2BUH

#662 Příspěvek od OK2BUH »

GPS nesmí před startem vykazovat žádný pohyb (rychlost max. řádově cm/sec) jinak se EKF nezinicializuje. Většinou stačí počkat až se GPS uklidní. Když se nechce uklidnit tak může být příčina rušení z koptéry nebo odrazy.
j.s

#663 Příspěvek od j.s »

Odrazy nehrozi, ale zkusim tu gps dat jeste na tycku.. snad nerusi sama sebe, jak jsi uvadel jinde...:-(
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Wormsnake

#664 Příspěvek od Wormsnake »

Ahoj kolegove,

dnes me prisel HKPilot32 a k nemu jsem v tom samem baliku koupil jeste tuhle GPSku http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Search=m8n ale ona je potvora vybavena jinym konektorem nez se hodi k HKPilot32 ale ma konektor k PixFalcon http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... pilot.html bohuzel se me nepovedlo vygooglit zapojeni pinu tehle GPS a ani se me nepodarilo sehnat zapojeni pinu konektoru pro GPS/kompas na jednotce PixFalcon. Zna nekdo poradi pinu kunektoru PixFalcon pro pripojeni GPS/kompasu abych si mohl udelat kabelovou redukci tehle GPS k HKPilot32?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
OK2BUH

#665 Příspěvek od OK2BUH »

Tak ji rozeber a na plošňáku to bude napsané nebo aspoň vysledovatelné.
Wormsnake

#666 Příspěvek od Wormsnake »

OK2BUH píše:Tak ji rozeber a na plošňáku to bude napsané nebo aspoň vysledovatelné.

Zkusil sem to jeste pred tvym navrhem piny oznacene nejsou a pcb je v tohle ohledu spatne sledovatelnene je snad 4 vrstve jesli to nenajdu na webu tak se tehle metode jeste vratim. Ale dik za typ. PCB je na prvni pohled dobre zpracovane s cernou pajeci maskou. Dem sem fotky...
HB-D8T Brushless
Wormsnake

#667 Příspěvek od Wormsnake »

http://wormsnake.rajce.net/GPS_HK_k_HK_Pixfalcon

Fotky PCB GPS.

Na tech fotkach je to PCB citelnejsi :D

Zatin to vypada zlena do prava

Cervenej - Napanejni
cernej - kompas SDA nebo CLK
cernej - kompas SDA nebo CLK
cernej - M8N TX nebo RX zistim pozdeji podle datasheetu M8N
cernej - M8N TX nebo RX zistim pozdeji podle datasheetu M8N
cernej - zem

Jestli kecam opravte me!!!
HB-D8T Brushless
janko.hrasko

#668 Příspěvek od janko.hrasko »

Wormsnake

#669 Příspěvek od Wormsnake »

OK2BUH píše:Zkontrolujte si jakou máte flash paměť v Pixhawku a napište.
http://diydrones.com/forum/topics/pixhawk-1mb-flash-limit
Já mám čínský a je tam bohužel jen 1 MB takže brzo tam nové fw nevejdou. Současný fw 3.3.2 zabírá 90% paměti.

Tak jsem to taky zkusil na svem HKPilot32 a taky tam mam bohuzel jen 1MB, myslel jsem (doufal) ze kdyz mam ted novy kus ze to bude v klidu.
HB-D8T Brushless
Wormsnake

#670 Příspěvek od Wormsnake »

Ahoj jak projit prijimac FrSky X8R s Pixhawkem. Ja to bral jako ten nejjednodussi ukol ale ted sem se na tom zasekl. Propojil SBUS prijimace s SBUS Pixhawku servokabelem a vypada jako by neslo do prijimace napajeni je to mozne? Musi se vest napajeni zvlast nebo delam neco blbe?

Edit:
Sem vul mel bych lepe cist navod SBUS prijimace prijde na RC Pixhawku uz me to chodi...

Edit2:
Jak dlouho vam trva "Getting params" po navazani spojeni pres telemerii?
viewtopic.php?f=132&t=75426&start=15 tady se kolega taky pta, sem s Pixhawkem uplnej novacek. Kdyz sem pripojil jednotku poprve trvalo stazeni paramertu par vterin tak kolem 10s, ale ted nevim co se zmenilo to trva snad 10minut a to je otrava.

Edit3:
Problem byl s nejvetsi pravdepobnosti v 886Mhz modulech mel sem nastaveny velke vykony a asi se zahlcovali stahl sem vykon na 11db a jede to fajn a nacita zas rychle.
HB-D8T Brushless
OK2BUH

#671 Příspěvek od OK2BUH »

Výkonem to určitě není. Já mám plnej, anténama se mohu dotýkat a parametry načte za 12 sekund.
Wormsnake

#672 Příspěvek od Wormsnake »

Mas pravdu zase me to blbne. Zlata Naza jednotka stroj pro blby zapojis podle obrazku a jede to. Trosku sem toho Pixhawka podcenil jeste sem nedosel k tomu abych roztocil motory budu muset jeste postudovat...

Edit

Porad me to s vykonem na max blbne, nebo to s tim primo nesouvisi ale kdyz nastavim nizsi vykony tak to zrovna de dobre. Stava se ze z niceho nic mam velke straty packetu a kvalitu spojeni mensi nez 30%. A to zatim zkousim jen doma v teple.
Naposledy upravil(a) Wormsnake dne čtv 31.12.2015 8:13, celkem upraveno 1 x.
HB-D8T Brushless
Wormsnake

#673 Příspěvek od Wormsnake »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ctors.html

Jak spravne nastvit tento Battery Monitor v MP aby to fungovalo, moc se v tom nevyznam.

Nastavuji se tam 3 nastavovaci polozky ve kterejch se neorientuju.

Monitor - volby mereni U nebo U a I a nebo deaktivavat - to bych jeste pochopil chci merit napeni i proud.

Senzor - nevim jaky vybrat - asi je to klon ale nevim presne ceho

AMP Ver - tady vubec nevim co po me chcou

Pak je tam jeste tabulka Calibration tam predpokladam nastavim hodnoty predradniku a bocniku ty zistim merenin nebo jestli je nekdo zna tak je nastavim na pevno a merenim jen overim.
HB-D8T Brushless
OK2BUH

#674 Příspěvek od OK2BUH »

Já dávám senzor "other". Změřím napětí baterky a zapíšu do okénka "measured battery voltage", potom změřím proud a zapíšu do "measured current". Vlastnost bočníku Amper na Volt si to už vypočítá samo. Je potřeba to dělat při proudu kolem 20 A protože to není zrovna moc lineární. Ideální je použít velký reostat 1 Ohm a měřit rychle než se rozžhaví. Měřit to na přivázané koptéře s vrtulemi není moc radostné ale v nouzi by to šlo taky.
kraro

#675 Příspěvek od kraro »

Ahoj, nepřemýšlel jste někdo nad záložním napájení pro Pixhawk? Primárně ho budu napájet z hlavní pohonné baterie, ale uvažuji, že bych ještě nějakou zálohu napájení přidal. Na netu jsem nic nenašel, jakou se dát cestou. Za případný názor děkuji ....
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“