létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MichalF

#661 Příspěvek od MichalF »

Tak mam dnes zasebou prvni let, da-li se to tak nazvat :) ... No dopadlo to jak sem predpokladal :cry:
otass

#662 Příspěvek od otass »

Slepit, zkontrolovat těžiště a geometrii, dobít baterky a znova do vzduchu. Wilda je nerozbitnej. Mě dneska v -5 stupních odpadl za letu ocas (VOP a SOP). Bylo to přilepeno pouze obostrannou páskou. Naštěstí to z těch 10ti metrů nebyla taková rána. Přilepil sem to provizorně izolačkou a hurá do vzduchu.
Hlavně neklesat na mysli a nenechat se odradit první ránou. Když začátky překonáš tak to stojí opravdu za to.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
MichalF

#663 Příspěvek od MichalF »

Tak to se neboj, zitra jdu na druhe kolo ;) ALe asi to jednou do vytrynky letadlo nebude, bude pekne polepene pomlacene ;) Ale uz se tesim.
MichalF

#664 Příspěvek od MichalF »

Otasss : Heleee az ted sem si vsiml, ze Ty si ten Otass z Drzkova o kterem mi rikal Tomas. Koukam, ze to mas pod avatarem ;) Kam chodis litat ? Klidne bych si pripojil a sel se podivat jak to prohanis, dneska sem byl v Kokonine za Tomasem a zkouseli sme to poladit ;) , bylo to podstatne lepsi nez vcera, ale nejak to neni ono a nechce se tomu ;)
murphytravex
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od murphytravex »

Nenech se odradit, já s tím ze začátku taky párkrát sekl. Ale pak se to zlomí a je to pohodové lítání. Pořádně ho polep páskou (hlavně čumák) a pak to přežije hodně.
Teď jsem na něm dodělal generálku, 480 motor, 8-článek, čumák vykuchat, baterku úplně dopředu + asi 16g olova na čumák (přece jen ta 480tka váží dost víc než 400vka, přebarvení a je zase jako nový.
:lol: Ať žije věčný WH.
Jdi do toho s vervou!
"1.stíhací peruť Ing.Jana Kašpara"
MichalF

#666 Příspěvek od MichalF »

Nejake foto po "generalce" nemas ? Pripadne i jak si to delal apod ;) ?
MichalF

#667 Příspěvek od MichalF »

Tak dneska sme si udelali peknou seslost tady v Kokonine u Jablonce n.N. ... sesli jsme se 3 ... ja, Otass a Powder ... tak me kluci instruovali a radili az sem si i zalital ;) Dokonce na prvni baterku, takze obema dekuju a pridavam par fotos pro ostatni. Chystame se zas jit litat, takze kdyby se chtel nekdo pridat ;) nebyl by problem.
Jinak dnes 1x EasyGlides a 2x WildHawk ;)
Tak deme na to ;)
Obrázek

S vetsim kolegou ;)
Obrázek

Nebyli jsme sami ;)
Obrázek

Posledni pristani ;)
Obrázek

Letadel i ve vyssich vyskach dostatek ;)
Obrázek

Dominanta ;)
Obrázek

A jeste jedna :)
Obrázek
Albeda

#668 Příspěvek od Albeda »

Cus lidi, tak si dneska nebo spis zitra Wildu taky objednam ... Jen jsem se chtel zeptat (mozna se budu opakovat) zkousel nekdo letat s vrtuli 6x4 a se vsim orig.? Psali jste tu jenom kombinaci 480-ka + 6x4, tak by me zajimalo jestli to jde i s orig. motorem. Dale premejslim co si k tomu koupim ... zrejme jeste skelnou pasku, purex (to ste tu psali hodne, ze ho pouzivate), unasec na vrtuly, vrtuly 6x4, a mozna i motor 480-ka ... kdyby mel jeste nekdo nejakej typ co si mam jeste koupit sem s nim :wink:
PS: na kridelka budu mit dost casu :)
EDIT: Myslite, ze bych to mel koupit tady? http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=61503, ale zas ta reklamace :roll:
otass

#669 Příspěvek od otass »

Lítám se 6x4 a s origo motorem. Motor nejde tak do otáček, ale letadlo stoupá o 50 procent rychleji. Já sem s touto kombinací spokojen. Motor krmím orig. packem 7 článků NiMh a LiPo 7,4V/2200 mAh. S Lipolkou létám na motor cca 25 minut (v zimě neplachtím)
Na vrtulku 6x4 nepotřebuješ jiný unešeč.
Místo Purexu bych koupil vteřinový lepidlo střední a aktivátor.
Skelnou páskou polep spodek a celý čumák. Po nedávných zkušenostech doporučuji seřídit těžište přesně na místo, kde je spojovací trubka křídel.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
strigy

#670 Příspěvek od strigy »

Albeda píše:Cus lidi, tak si dneska nebo spis zitra Wildu taky objednam ... Jen jsem se chtel zeptat (mozna se budu opakovat) zkousel nekdo letat s vrtuli 6x4 a se vsim orig.? Psali jste tu jenom kombinaci 480-ka + 6x4, tak by me zajimalo jestli to jde i s orig. motorem. Dale premejslim co si k tomu koupim ... zrejme jeste skelnou pasku, purex (to ste tu psali hodne, ze ho pouzivate), unasec na vrtuly, vrtuly 6x4, a mozna i motor 480-ka ... kdyby mel jeste nekdo nejakej typ co si mam jeste koupit sem s nim :wink:
PS: na kridelka budu mit dost casu :)
EDIT: Myslite, ze bych to mel koupit tady? http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=61503, ale zas ta reklamace :roll:

ta 480ka a 6x4 vrtule je zatím zbitečná, budeš mít lepší když to nebude tak výkoný ale zase to bude lehčí a min. rychlost bude nízká, a do určité doby to bohatě stačí. Vteřinák mám a ješte jsem ho nepoužil, zato purex párkrát jo. nejlíp te to vyjde u kostky(nevim proč te napadl zrovna lindinger?)
Albeda

#671 Příspěvek od Albeda »

Hm, tak to vidim, ze u toho purexu (co jsem tu cetl, tak prej dost peni a neni hezky :P ) zatim zustanu (kdyztak koupim sekundak u ťangů). Samozřejmě ... ten motor bych si koupil, jen proto abych ušetřil na poštovném, určitě bych ten motor nemontoval hned :). Jinak muzete prosim poslat odkaz na spravnej unasec? Jo a Lindinger nenapadl me, ale kdosi to tu psal, ze tam je to nejlevnejsi koupit :)
strigy

#672 Příspěvek od strigy »

unašeč a takový podobný věci bych kupoval v kamenym obchodě
Albeda

#673 Příspěvek od Albeda »

strigy píše:unašeč a takový podobný věci bych kupoval v kamenym obchodě

Proc? Je s nima nejaky problem s odhadem velikosti nebo tak? Spise bych to opravdu potreboval koupit po netu, protoze do kamenyho se dostanu buh vi kdy :roll:
strigy

#674 Příspěvek od strigy »

já si to rači všechno vyzkouším jestli pasuje atd. v obchodě
MichalF

#675 Příspěvek od MichalF »

Vcerejsi letani na vlne ;)

Obrázek
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“