SIG Smith Miniplane - stavba

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#676 Příspěvek od CharlitoCZ »

Tak dneska jsem si polítal, na asfalt je podvozek naprosto dostačující, sice při druhym přistání byla menší nehoda (motorové lože ruplo, vrtule a nějaká kosmetika) + málem jsem sundal sebe :D

ale to se opraví a bude to zas jak nové :)
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
AR1
Kontaktovat uživatele:

#677 Příspěvek od AR1 »

malvin píše:
Poprvé jsem trénoval přistání na trávu a už chápu vaše problémy s tuhostí podvozku. Při trošku tvrším dosednutí se mi obě nohy hezky ohnou dozadu. Asi ten podvozek vyměním. Máte nějaké tip, jak na to? Zatím mě nic kloudného nenapadlo. Chtěl bych to uchytit tak, aby se síla pokud možno rozložila na ty dva překližkové špalíky s drážkou, jako je tomu nyní.

Dneska jsem nad tím malinko bloumal a napadla mě jedna věc - ono je to z drátu 3mm. Takže udělat stejnej ale ze 4mm nebo 5mm kulatiny a máš ho chycenej v těch původních špalkách. Jen protáhnout ty spáry, aby se tam větší dráty vešly.
malvin

#678 Příspěvek od malvin »

To Kerberso: pijímač jsem dal druhý, už osvědčený a není z druhé ruky.

AR1: To je dobrý nápad. Já si ještě říkal, že by to mohl být i stejný průměr, ale průžnější materiál. Nějaká průžinová ocel, atp. Nevíte, kde se to prodává? Ohýbal bych to asi za tepla. V modeláři mají podle mě jen klasické kulatiny z obyč. oceli.
Jinak stávající podvozek jsem srovnal a tím lankem mezi podvozkovými nohami pořádně předepnul. Až jsem měl strach, ale udělal jsem si lanko krátké, tak to povolit nemůžu :). Včera jsem dal dva lety a podvozek se ani nehnul. Bylo vidět, že je tím předepnutím takový pružný a při přistání letun jakoby "poskakoval". Nemusel jsem ale nic rovnat
DX6i, AXN FloaterJet, SIG Smith MiniPlane
AR1
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od AR1 »

Pružinovou ocel jsem koupil myslím u Houšky. Že si stočím příďovou nohu z 5mm. Tak jsem to upnul do svěráku s kulatinou (že to přes ní natočím), zapružil jsem, zase jsem to z toho svěráku vyndal a uklidil do kouta. :D

Nakonec jsem si podvozek nechal na míru ohnout tady: http://www.perovna.com/index.html a asi to na Miniplane rovnou udělám. Pružinovku doma nenaohýbám.
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#680 Příspěvek od CharlitoCZ »

AR1 píše:Nakonec jsem si podvozek nechal na míru ohnout tady: http://www.perovna.com/index.html a asi to na Miniplane rovnou udělám. Pružinovku doma nenaohýbám.

hezky pěkně, do toho bych šel taky :)

edit:

jo a dotaz, nevíte kde sehnat stejný motorový lože jak je v éru? Včera jsem ho "trošku" rupnul, tak bych chtěl stejný, abych nemusel převrtávat dirky :roll:
javabuh
Kontaktovat uživatele:

#681 Příspěvek od javabuh »

CharlitoCZ píše:
AR1 píše:jo a dotaz, nevíte kde sehnat stejný motorový lože jak je v éru? Včera jsem ho "trošku" rupnul, tak bych chtěl stejný, abych nemusel převrtávat dirky :roll:

Tady: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=4246
takže stačí zavolat do pecky a nadiktovat jim číslo a je objednáno.
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#682 Příspěvek od CharlitoCZ »

áááha, super :)

dík

e:

aha, tak ho nemají ani skladem u pelikána, tak spíš vemu jiný, než čekat měsíc než to někde seženou a dodaj k peckovi..
AR1
Kontaktovat uživatele:

#683 Příspěvek od AR1 »

Já ti ho věnuju, můj Smith bude elektrickej. Ale musíš si dojet buď na Chodov přes den nebo odpoledne do Letňan.
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#684 Příspěvek od CharlitoCZ »

AR1 píše:Já ti ho věnuju, můj Smith bude elektrickej. Ale musíš si dojet buď na Chodov přes den nebo odpoledne do Letňan.

PM :)
malvin

#685 Příspěvek od malvin »

Obrázek
DX6i, AXN FloaterJet, SIG Smith MiniPlane
AR1
Kontaktovat uživatele:

#686 Příspěvek od AR1 »

Pěknej a i pěkná fotka. Obrázek
javabuh
Kontaktovat uživatele:

#687 Příspěvek od javabuh »

Nádhejnej aeroplán, už se těším, na ten svůj.
Mám dotaz ohledně směrovky a jejího balzového přechodu R5 k trupu. Dělaly ste to stejně, jako v návodu? Přijde mi docela "ujetý" udělat směrovku, vybrousit nabeznou hranu (bez R5), nakonec to potáhnout a pak někdy na konci až to budu přidělávat k trubu tak tam dát i ten R5. Nezkoušel to někdo udělat najednou i s tím R5 a potom to jako jeden velkej celek potáhnout?
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#688 Příspěvek od CharlitoCZ »

javabuh píše:Nádhejnej aeroplán, už se těším, na ten svůj.
Mám dotaz ohledně směrovky a jejího balzového přechodu R5 k trupu. Dělaly ste to stejně, jako v návodu? Přijde mi docela "ujetý" udělat směrovku, vybrousit nabeznou hranu (bez R5), nakonec to potáhnout a pak někdy na konci až to budu přidělávat k trubu tak tam dát i ten R5. Nezkoušel to někdo udělat najednou i s tím R5 a potom to jako jeden velkej celek potáhnout?

já to dělal najednou a dobrý, přišlo mi divný to dělat zvlášť :D
javabuh
Kontaktovat uživatele:

#689 Příspěvek od javabuh »

já to dělal najednou a dobrý, přišlo mi divný to dělat zvlášť :D

To sem přesně potřeboval slyšet. Díky
javabuh
Kontaktovat uživatele:

#690 Příspěvek od javabuh »

Tak už dělám trup a chystám se usazovat motor. Nechal sem se nějak unést a koupil sem ASP FS70AR 11,5ccm a 610g. Pročítal sem vlákno malvin ma 10 ktera je o 155g lehci, nekdo jinej to ma zase na 2takt 7,5ccm, ten je taky mnohem lehčí. Co myslíte, je to vhodnej motor, nebo z toho udělám letící cihlu? Co v tom máte vy? Nejvíc mě trápí jeho hmotnost. Všude píšou že max je čtyřtakt 12ccm ale nenašel sem nikoho, kdo to tam opravdu má.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“