Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#676 Příspěvek od Milan Nes »

nepřehřál si ten motor ? tohle se může stát když to "odmagnetuješ" ale je to divný, díval ses do reglu, jestli náhodou se neresetlo nastavení ?

75 ka ... co to je prosimtě za pohon :)

jinak já taky oproti nastavení Michala lehce zvětšoval ale jen malinko
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
semi
Kontaktovat uživatele:

#677 Příspěvek od semi »

Milan Nes píše:nepřehřál si ten motor ? tohle se může stát když to "odmagnetuješ" ale je to divný, díval ses do reglu, jestli náhodou se neresetlo nastavení ?

75 ka ... co to je prosimtě za pohon :)

jinak já taky oproti nastavení Michala lehce zvětšoval ale jen malinko

Dával jsem jen tak něco málo přes půl plynu. Je to sNeu 1107/2Y s KPG25 na 4s.
Chtěl jsem tam dát YEP 45, ale mám i CC75 a ten YEP je stejně těžký a dokonce o trochu větší,
tak jsem tam dal CC. Na to nastavení reglu se ještě podívám, možná ta brzda nebude úplně dobře nastavená.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#678 Příspěvek od Milan Nes »

tak nepocitam ze by to bylo v Neuce ... to by bylo jo divne, podle mne tam mas neco spatne v reglu nastaveno ... ja taky chvili s castlem bojoval zrovna v coradu, ale pak to jelo dobre
SOVA is YouR CO-pilot

mab
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od mab »

semi píše:
První 2-3 klesání se sklápěla, potom už ne. Regl mám CC 75 lite. Dám tam tu gumičku a uvidím

Režim Landing mám nastavený podle návodu. tk klapky 80st., kř. 7mm nahoru, výškovka 5,5 mm dolů. Zkusím víc potlačit.

Gumička pomáhá jen v případě, že se ploužíš vzduchem a rychlost modelu nedokáže listy připlácnout, hlavně ten co visí dolů. Při vyšších rychlostech záleží na tom aby zabržděný motor udržel kužel s listy zastavený, nebo jen v mírném prokluzu.

Pokud máš landing na vypínač, pak zkusit zpomalený náběh, nejvíc je staví na zadní v první fázi vysunutí klapek (je třeba nejvíc potlačit výškovu), nebo to zkus bez zpomalení "přeprat" výškovkou, ale hlavně vše zkoušej dostatečně vysoko.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
pepin

#680 Příspěvek od pepin »

mab píše:Gumička pomáhá jen v případě, že se ploužíš vzduchem a rychlost modelu nedokáže listy připlácnout, hlavně ten co visí dolů..

muj osobní názor, jako používače gumiček na sklopkách je tento--jediný přínos gumičky je ten, že s tou vrtulí při nějakém přenášení nikde neštrejcháš, páč pokud se nesklopí díky malé rychlosti--jeden list visí dolu, tak jen z toho duvodu, že nevytváří odpor vzduchu, páč jinak by se sklopila--jako zásadní problém ale vidím vrtuli připláclou gumičkouk trupu, kdy pokud by byla volně, vrtule by se při obtékání vzduchu vyrovnala pro nejmenší odpor--přiklopená k trupu gumičkou muže fungovat jako brzda.

řešil jsem nějaké problémy s vybočováním halového modelu--na jednu polovinu křídla jsem lepil brzdy, teprve od určité rychlosti se projevil jejich vliv a model byl tou stranou brzd přibrždován, při malé rychlosti neměli na vybočování-brždění vubec žádný vliv.
tpk

#681 Příspěvek od tpk »

Ahoj, po tom co jsem ho dokončil se stalo MC mým nejlétanějším érem. Perfektní letové vlastnosti, ideální velikost pro převoz a možnost zalétat si, ale hlavně přistát prakticky kdekoli je prostě super.
Letovka mě nakonec vyšla na 860g což je hmotnost která podle mě MC vyloženě sluší. Výborně se lítá termika a letadlo má pořád docela slušnou dynamiku. Jediné co jsem řešil je létání na svahu při silnějším větru, kde by se hodil nějaký gram navíc. Michal Vágner mě potvrdil, že MC v pohodě uveze 1000 - 1100g a proto jsem si o víkendu vyrobil balast na dovážení. Zatím jsem si udělal jedno závaží, kterým zvedám letovku na 1000g. Pokud bude potřeba tak dodělám ještě další.

Límcová matka je z duralu a po jejím vlaminování přesně do těžiště se zvedla hmotnost trupu o 5g. Balast je Pb nalité do Cu trubky ve které je vsazené futro, které sedí na matce v trupu. Balast je obalený v miralonovém návleku aby ležel po přitažení celou plochou na dně trupu.

Pár fotek jsem dal do galerie
Přílohy
DSCN5194.JPG
DSCN5188.JPG
DSCN5193.JPG
DSCN5168.JPG
cmelo

#682 Příspěvek od cmelo »

Ahoj, lietam s lietadlom Dynamic-S (Pulse 1600). Motor je povodny, vrtula Aeronaut 12,5x6,5, reg. mystery 40A, konce kridelok vystuzene uhlik. pasovinou. Pristavam na zatravnenej polnej ceste uprostred pola. Kridelka su nastavene ako brzdy, ale aj tak je pristatie niekedy dlhe, hlavne za bezvetria a obcas vbehnem do repky alebo obilia. :evil: Lietam s nim "pre blbnutie" po praci.Chem sa posunut trochu dalej. Mam aj Mefista ale to nie je na odreagovanie... Poskulujem po minicoradovi s klapkami. Investicia je ale znacna.
Moja otazka je adresovana modelarovi ktory lietal s oboma modelmi a to, ci lietanie s MC je o level vyssie ako s Dynamicom.

Dakujem.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#683 Příspěvek od Milan Nes »

stavěl jsem člověku co měl Dynamica obdobné letadlo coradu (letově srovnatelné - obojí jsem měl a zalétával - lítal - mohu srovnat) a posunulo ho to dál, byl velmi spokojen ... a prý nikdy od chvíle co to hodil do vzduchu nelitoval

takže určitě ... neuděláš chybu ... genialita corada je poměr cena / kvalita / užitná hodnota - Michal to obojí zvládá výborně ...
SOVA is YouR CO-pilot

Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#684 Příspěvek od Milan Nes »

sice mám modelářskou pauzu, ale dobrej kamarád boural ... tak sem mu nemohl říci ne ...
z fota ani není vidět jak moc to bylo nahadr :) ale při troše štěstí to bude o víkendu hotovo ...
taková rychlo oprava jako relax při práci

Corado_oprava_vinglet total 001.jpg
Corado_oprava_vinglet total 004.jpg
Corado_oprava_vinglet total 005.jpg
Corado_oprava_vinglet total 007.jpg
SOVA is YouR CO-pilot

Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#685 Příspěvek od Milan Nes »

ten vinglet byl hodně zkroucenej, prakticky původní tvar měla jen horní část, spodek byl jak harmonika, ale i tak to de ...
SOVA is YouR CO-pilot

BKSL

#686 Příspěvek od BKSL »

Do coho z tohoto sa oplati zainvestovat ak by som kupil elektro verziu minicorada ?

Extra.jpg
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
RedAce

#687 Příspěvek od RedAce »

Klapky bych dal určitě a uhlík podle toho, jak chceš létat. Na svah a razantnější létání určitě ano, pokud chceš lehouše do termiky, tak spíš ne. Pruhy neber tak paušálně - pošli Michalovi návrh designu a on ti řekne cenu.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#688 Příspěvek od Milan Nes »

celouhlík se vyplatí i když přistáváš do posekané louky :)
a určitě plná mechanizace - pak přistaneš s coradem do ruky

nebo kombinace celouhlík křídlo a zbytek sklo ... určitě si od Michala nech poradit,
má desítky různých setupů a sním to nejlíp zoptimalizuješ
SOVA is YouR CO-pilot

kratas
Kontaktovat uživatele:

#689 Příspěvek od kratas »

Bacha to celouhlíkové křídlo v základní verzi má hodně tenkou skořepinu. Ve vzduchu to křídlo vydrží cokoliv, ale jinak bude právě při přistáních křehké. Třebas náběžka se při ráně dost rozláme. Nepřeceňovat ten uhlík. Dokonce jsem přesvědčen, že v horších podmínkách bude ten uhlík křehčí. Na svahu člověk brnkne při přistání o zdřevnatělý stonek a křídlo se načne.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#690 Příspěvek od Milan Nes »

s celouhlíkovým křídlem sem na svahu dal hvězdu a ani škrábnutí ... asi sem měl štěstí ale u
skla to bylo i dosti citlivé na otlaky (verze ultra light rcek) a u běžného skla stačila ostrá stébla trávy, ale to má stejně i ocelot a všechny tyhle skla pokud nejsou ingoty

otázka jak píše kratas .. jsou limity kdy sklo vse odpruzi a treba uhlik praskne, ale zase u uhliku se ti při ráně nesroluje sendvič ale jenom praskne / podrtí se menší kus
(lépe se opravuje)

jinak jestli si teď matně pamatuju tak motýl uhlík váží stejně jako sklo, vím že mne to překvapilo, ale víc řekne Michal
SOVA is YouR CO-pilot

Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“