Blade Nano CP X
Re: Blade Nano CP X
Netopyr: ty O-kroužky tam samozřejmě z výroby mám, ale v předchozím příspěvku mi bylo doporučeno je vyměnit za jiné.
Kary: hřídelky jsem měnil obě, ozubené kolo mám koupené nové, ale neměnil jsem. Stopa listů je teď OK, ale vibrace tam pořád jsou, mám rozklepanou zadní ploutev. Tak nevím, jestli budou na vině gripy, deska cykliky, listy, nevím. Nebo jestli mám opravdu koupit tu sadu kroužků a všude je dát. To je jediné, co mě teď trochu trápí.
Jinak na začátku týdne mi od Prochyho přišel ten tovární střídavý set. NESKUTEČNÝ rozdíl. Nechápu, jak můžou prodávat vrtulníčky s tím původním stejnosměrným motorem, který skoro nic nevydrží. Musel jsem hodně upravit křivky. Předtím (kdy ten stejnosměr už byl v háji) jsem musel hned po startu přepnout na druhou křivku plynu, kde jsem měl rovnou 100%, a to vydrželo sotva chvilku letět a pak motor úplně odpadával. Teď mám křivku tu první od 0% a ta mi končí na 60% a dá se s tím krásně lítat. To samé aku. Nebyl jsem si jistý, jestli to nebylo těmi aku, ale ty jsou OK a teď poletuju k 5,5 minutám (160 mAh z HK za pár korun). Opravdu propastný rozdíl ve výkonu. Ubylo bouraček (prakticky zmizely), protože motor dělá to co má a nezdechne, když má zabrat. Maximální spokojenost. Jen odstranit ty vibrace.
Kary: hřídelky jsem měnil obě, ozubené kolo mám koupené nové, ale neměnil jsem. Stopa listů je teď OK, ale vibrace tam pořád jsou, mám rozklepanou zadní ploutev. Tak nevím, jestli budou na vině gripy, deska cykliky, listy, nevím. Nebo jestli mám opravdu koupit tu sadu kroužků a všude je dát. To je jediné, co mě teď trochu trápí.
Jinak na začátku týdne mi od Prochyho přišel ten tovární střídavý set. NESKUTEČNÝ rozdíl. Nechápu, jak můžou prodávat vrtulníčky s tím původním stejnosměrným motorem, který skoro nic nevydrží. Musel jsem hodně upravit křivky. Předtím (kdy ten stejnosměr už byl v háji) jsem musel hned po startu přepnout na druhou křivku plynu, kde jsem měl rovnou 100%, a to vydrželo sotva chvilku letět a pak motor úplně odpadával. Teď mám křivku tu první od 0% a ta mi končí na 60% a dá se s tím krásně lítat. To samé aku. Nebyl jsem si jistý, jestli to nebylo těmi aku, ale ty jsou OK a teď poletuju k 5,5 minutám (160 mAh z HK za pár korun). Opravdu propastný rozdíl ve výkonu. Ubylo bouraček (prakticky zmizely), protože motor dělá to co má a nezdechne, když má zabrat. Maximální spokojenost. Jen odstranit ty vibrace.
To Marek_KM: ako funguje ten original Blade tuning set. Boli take informacie, ze ten ich regulator ma prilis prudky rozbeh. Je to pravda?
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Nestartuju přes HOLD, ale normálně roztáčím kniplem, takže je to plynulé, ale co mě překvapilo, tak to, že je tam brzda, tzn že když rychle stáhnu plyn, tak v momentě rotor stojí. Nevím, jestli se dá něco napípat, nebo ne.
Edit: přepsal jsem se s tím letovým časem - je to k 4,5 minutám, sorry.
Edit: přepsal jsem se s tím letovým časem - je to k 4,5 minutám, sorry.
Dik za info. Na tu brzdu som pozabudol, aj to je tiez nedomyslena zalezitost. Zda sa ze by to chcelo skombinovat Blade striedavy motor s nejakym inym regulatorom. No porozmyslam este, ci do toho investujem.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
To Marek_KM
kroužky určitě vyměň, je dobrý tam dát ty gumičky co jsou na kabince. Vibrace na ploutvi mám taky a ani je neřeším. Pomůžou vzpěry na ocas, já je tam mám, ale stejně se to klepe.
Co se týká stříďáku od HH ta brzda může být i dobrá, pokud vypínáš v krizi, tak čím dřív se to zastaví tím líp. Já to tam nemám, nemám HH.
Kolega z haly tam má HH stříďák, brzda mu brzdí a nijak si nestěžuje a pokud vím, tak to vypnout nejde.
Ten čas na 160 baterku mi příjde hodně dobrej, já jsem používal 200 a lítal 3,5 a poslední minutu už se mu moc nechtělo. Pak jsem předělal konektor, což doporučuju a mám tam 300, je teda těžší a o dost, vydrží letět 8min, ale lítám 5min a s toho poslední minutu už nejdu do 3D. Ale točí dost mám křivku kolem 90%. Budu mu muset změřit otáčky
kroužky určitě vyměň, je dobrý tam dát ty gumičky co jsou na kabince. Vibrace na ploutvi mám taky a ani je neřeším. Pomůžou vzpěry na ocas, já je tam mám, ale stejně se to klepe.
Co se týká stříďáku od HH ta brzda může být i dobrá, pokud vypínáš v krizi, tak čím dřív se to zastaví tím líp. Já to tam nemám, nemám HH.
Kolega z haly tam má HH stříďák, brzda mu brzdí a nijak si nestěžuje a pokud vím, tak to vypnout nejde.
Ten čas na 160 baterku mi příjde hodně dobrej, já jsem používal 200 a lítal 3,5 a poslední minutu už se mu moc nechtělo. Pak jsem předělal konektor, což doporučuju a mám tam 300, je teda těžší a o dost, vydrží letět 8min, ale lítám 5min a s toho poslední minutu už nejdu do 3D. Ale točí dost mám křivku kolem 90%. Budu mu muset změřit otáčky
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Kroužky jsou určitě dobrý - vymezí vůle. Taky může být příliš utažená příčná hřídel a tím pádem příliš tuhá hlava... Jednou jsem měl taky naprasklý hl. oz. kolo - ani to nebylo vidět..
Trex 500FB, MaxiRicco DFC, Blade 180CFX, Blade mCPX BL, Blade CPX
Také se podělím o zkušenosti.
Vrtulník se choval nepředvídatelně a nechtěl v klidu viset, při pohybu kniplem dělal velké propady.
Začal jsem pátrat v čem by to mohlo být, první na co jsem přišel bylo že mám hodně povolené šroubky co drží listy.Po utažení se situace zlepšila ale pořád to nebylo ono. Později jsem si všiml, že hlavní hřídel je hodně volná a že velké ozubené kolo běhá na hraně pastorku na motoru. Příčinou bylo, že se mi nadzvedla zarážka co je nad horním ložiskem. Takže jsem zarážku srazil dolů, zakápl lepidlem, a najednou vrtulník lítá o dost klidněji.
Lítání zdar.
Vrtulník se choval nepředvídatelně a nechtěl v klidu viset, při pohybu kniplem dělal velké propady.
Začal jsem pátrat v čem by to mohlo být, první na co jsem přišel bylo že mám hodně povolené šroubky co drží listy.Po utažení se situace zlepšila ale pořád to nebylo ono. Později jsem si všiml, že hlavní hřídel je hodně volná a že velké ozubené kolo běhá na hraně pastorku na motoru. Příčinou bylo, že se mi nadzvedla zarážka co je nad horním ložiskem. Takže jsem zarážku srazil dolů, zakápl lepidlem, a najednou vrtulník lítá o dost klidněji.
Lítání zdar.
Heli: Blade 450X, 230S night, nano CPS, CPX, Lama V3
Vysílačky: DX6, MLP6DSM
Nabíječ: ImaxRC X200
Vysílačky: DX6, MLP6DSM
Nabíječ: ImaxRC X200
Zdravím, nevíte náhodou někdo čím muže být to že při přidání plynu ve visu nestíhá jakoby vyrovnávat vrtulka? A to nemám na mysli nijak zvlášť prudké páčkování. Už fakt nevím, hl.motor jsem překopal HH stříďák a zadní motorek jsem dal od extreme 7mm a dělá to pořád. Nestíhá to prostě vyrovnávat, nekdy se pootoči až o 90 stupňů v pravo při visu ocasem k sobě, pak se hned zas srovná když uberu plyn, ale né úplně.
Tohle mi dělalo, když jsem měnil ocasní trubku (tyčku) a musel jsem spájet rozpojené konce káblíků od napájení zadního motorku. Po pár pádech mi to kvůli nedokonalému spájení jednoho káblíku takhle blblo. Pak už ne. Zkontroluj teda napájení zadního motorku, případně spojení konektorů do desky. Pak už snad jedině chyba na desce. Nebo velké vibrace?
Jinak s tím HH stříďákem pořád maximální spokojenost. Je ale potřeba lítat na čas. S tím stejnosměrným motorem kvůli vybité baterce se dal velmi dobře pozorovat klesající výkon, kdežto u stříďáku to vypne regl a vrtulníček spadne.
Jinak s tím HH stříďákem pořád maximální spokojenost. Je ale potřeba lítat na čas. S tím stejnosměrným motorem kvůli vybité baterce se dal velmi dobře pozorovat klesající výkon, kdežto u stříďáku to vypne regl a vrtulníček spadne.
To jsem už taky kontroloval vše pájení ok. No jesi to je deskou tak teda potěš pr...
Vibrace tam nejaky jsou a vychazejí od ocasu to jsem zjistil když sundám vrtulku tak zmizí. Nevím asi to dělá ta vrtulka. Stačí do ní fouknout a je cítit při držení vrťásku jen za kabinku jak se rozdrnčí celá kostra. Ještě mě napadlo jesi nebude ohnutá hřídelka na motorku možná už z obchodu, ale okem nic při točení vidět není. No uvidíme vyměním motorek.
Ps: Nj bylo to motorkem
Ps: Nj bylo to motorkem
Naposledy upravil(a) Timsound dne sob 03.12.2016 9:57, celkem upraveno 1 x.
Já tuhle malou mršku zas tak dlouho nemám, ale na problémy jsem občas narazil. Třeba to, že mi dost vibrací způsoboval třeba regl, který se na oboustrance odlepoval od desky. Dal jsem lepší a pomohlo. Zatím čekám na dodání těch silikonových o-kroužků, které nacpu všude na cyklice a uvidím, jestli to pomůže. Všeobecně vibrace dost vadí elektronice, a pokud ovlivňují gyro, tak by to mohlo mít na chování ocasu vliv. Snad Ti tu někdo poradí víc.
Jinak mně zas cuká vrtulka, když letím levou zatáčku (vrtulka míň vyrovnává) a na druhou stranu, kde točí víc, je to úplně OK.
Jinak mně zas cuká vrtulka, když letím levou zatáčku (vrtulka míň vyrovnává) a na druhou stranu, kde točí víc, je to úplně OK.
Potřebuju poradit. Sháním podvozek. Pochopitelně ne ten setový, který za moc nestojí. Nejvíc se mi zamlouvá ten z Extreme - NACPX05. Ta cena nikde menší, než kolem 10$ nebude, spíš jde o poštovné. Bude to nejlevnější vzít z Německa, třeba tady -> http://www.ebay.com/itm/221572495146?_t ... EBIDX%3AIT ?
Díky Singerovu kurzu to vyjde s poštovným skoro na 4 kila. Nebo má někdo zkušenost s něčím lepším a levnějším?
Díky Singerovu kurzu to vyjde s poštovným skoro na 4 kila. Nebo má někdo zkušenost s něčím lepším a levnějším?
Ten vypadá, že by mohl něco vydržet
akorát nevím co váha - Prcek pozná každý gram...
Jinak nám s kamarádem při rozumném páčkování (tic toc) udrží ocas i základní motor a to tam máme oběžku 1600kv s 200mAh aku. Ale zásadně tuhle vrtulku http://www.microheli.com/heli-upgrades/ ... o-cpx.html Myslím, že 7motor je zbytečná váha. Vibracema gyra automaticky sníží citlivost a je problém ve všech osách. Ohnutá hřídelka je nejpravděpodobnější a občas se to stává... Když se na ní sáhne bez vrtulky, je cítit jak vibruje. Dá se to kleštičkama vyladit, ale je to spíš pokus - omyl
Taky se musí otáčet úplně lehounko, tj. když se do ní cvrnkne - musí se ještě chvíli točit sama. Stává se, že po nějaké ráně se hne středový magnet včetně pouzdra motoru a už to lehce drhne a je zle. Po čase také odcházejí kartáčky. Pokud jde o tuningovou hlavní hřídel, tak ta CNC je super, ale Titanová je měká - ohybá se
Ani tuningové hlavní kolo se mi moc neosvědčilo...
Ahoj!
Jinak nám s kamarádem při rozumném páčkování (tic toc) udrží ocas i základní motor a to tam máme oběžku 1600kv s 200mAh aku. Ale zásadně tuhle vrtulku http://www.microheli.com/heli-upgrades/ ... o-cpx.html Myslím, že 7motor je zbytečná váha. Vibracema gyra automaticky sníží citlivost a je problém ve všech osách. Ohnutá hřídelka je nejpravděpodobnější a občas se to stává... Když se na ní sáhne bez vrtulky, je cítit jak vibruje. Dá se to kleštičkama vyladit, ale je to spíš pokus - omyl
Ahoj!
Trex 500FB, MaxiRicco DFC, Blade 180CFX, Blade mCPX BL, Blade CPX
Marek_Km píše:Potřebuju poradit. Sháním podvozek. Pochopitelně ne ten setový, který za moc nestojí. Nejvíc se mi zamlouvá ten z Extreme - NACPX05. Ta cena nikde menší, než kolem 10$ nebude, spíš jde o poštovné. Bude to nejlevnější vzít z Německa, třeba tady -> http://www.ebay.com/itm/221572495146?_t ... EBIDX%3AIT ?
Ahoj,
tenhle podvozek používám a jiný nechci. Kolega ho má i na MCPX. Nevypadá sice nic moc, ale opravdu hodně vydrží. Myslel jsem, že nejde zničit, ale už se mi to povedlo
7mm motůrek nemá cenu, je velký a těžký, já osobně jsem ho nelítal, protože ho zkoušel kolega, od kterého jsem drobka koupil a dle je zkušeností to nebylo dobré. Nejaké zkušenosti má, tak není důvod to zkoušet.
Taky přemýšlím o kovové hřídeli, asi zkusím tuhle:
http://www.hawk-rc.com/index.php?route= ... ct_id=4308
od Lynx používám uhlíkovou a je dostačující, ale tahle je malinko dražší, tak uvidíme jaký bude rozdíl.
Netopyr
Předevčírem mi přišly ty silikonové o-kroužky z KZ Alaska. Mám pocit, že dost vibrací zmizelo. Teď jsem objednal z Microheli 2 kusy těch zadních 42 mm vrtulek a dvě sady gumiček na kabinku, které bych když tak zkusil někdy vyměnit za ty silikonové kroužky na cykliku, až doslouží. Pak bych vzal nějaký zadní motorek do rezervy. Myslím, že tu byl tip na Hobbyking, jestli se nepletu. No a hlavně ten podvozek. Rozhodnul jsem se zkusit, jestli by mi někdo na zkoušku nevytisknul a co by to stálo. Pokud moc, tak bych vzal ten odolný z Extreme. Nejspíš tu asi nikdo tiskárnu mít nebude, tak to zkusím přímo tady viewtopic.php?f=18&t=68036&start=525