Zdravím,
Řeším podobnou otázku jako "Kardam". A to jiný regl, nežli setový. Nevím, jestli je to rukama nebo technikou, ale chtěl bych trochu více výkonu na Rexovi.
Ale otázka je, jaký regl:
1) chtěl bych zkusit létat s governorem.
2) chtěl bych regl, který bych časem využil do Snipera (snad během léta) a tak mi přijde zbytečné kupovat nějaký regl, pak ho zase prodávat a kupovat regl do Snipera. A setový regl se neprodá a bude strašit doma.
- Podezření padlo na Kontronik JIVE 80+ LV (JIVE 60+ LV se už přestal dělat), ale
1) Setový motor zvládne kontinuálně nějakých 46A a špičkově nějakých 68A (5sec), tak bych ho nerad utavil.
2) Baterky mám 2200mAh a 40C a 45C (teoreticky 88A a 99A), takže ty by asi 70 až 80A pustily.
Možnosti by možná byly:
1) Neotevírat regulátor tolik a jet třeba na 60% (když by klesaly otáčky = byl by potřeba výkon, tak by regl pustil proud)
2) Kontronik by to měl zvládnout
Ale další otázka je, že bych přišel o otáčky (mám pastorek 14z). Bylo by řešení koupit 15z pastorek?
Doufám, že regl do motoru 80A neprotlačí (aby ho spálil), protože motor má nějaký vnitřní odpor a při určitém napětí více proudu nepolkne.
Ještě otázka, co možná měla padnout na začátku. Zvýším tím reglem opravdu výkon a nebo je to limit motoru? Podle tabulkových informací setový motor (Align RCM-BL450MX) zvládne o hodně více nežli setový regl (Align RCE-BL35P)
PS: Align governor opravdu nefunguje!!! Sám jsem se o tom přesvědčil, jak jsem se po tom ptal dříve. Chvíli to létalo v pohodě, pak bylo slyšet kolísající otáčky a někdy spadly otáčky na polovinu (nebo mi to alespoň tak přišlo) a jednou (skoro hned po startu, naštěstí) spadly na polovinu, pak asi na třetinu (to už jsem vrtulník rovnal na přistání) pak tak na čtvrtinu a to už jsem prakticky seděl na zemi a pak se motor prakticky skoro vypnul. Takže asi tak. Ale co si člověk nezkusí, tomu neuvěří

. Takže NEPPOUŽÍVEJTE ALIGN REGULÁTOR S GOVERNOREM