Ano, to bývá hlavně akce "phantomistůl", ale obvykle přijdou i jiní piloti a příznivci leteckého videa... Tentokráte s poslední bezletovou vánoční projekcí již po 4té...mclei píše:To je ta akce Phantomistů?
Video brýle na FPV
- gardenroute
Re: Video brýle na FPV
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Petře nějak mi uniklo..kde,že se to koná?
Nějak jsem na videu z minule viděl,že je to v Praglu. Nebylo by lepší někde mimo Prahy, aby tak šlo trošku lítat??
Nějak jsem na videu z minule viděl,že je to v Praglu. Nebylo by lepší někde mimo Prahy, aby tak šlo trošku lítat??
- gardenroute
Dalibore, raději na SZ.graup15 píše:Petře nějak mi uniklo..kde,že se to koná?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ST píše:...Obecně mám vyzkoušeno , že i pro dobrý zrak je potřeba ty -2D vložit.
Dag2B3 píše:Jj takhle jsem to měl i na Dominátorech
To myslíte fakt vážně? Já teda nemám možnost to vyzkoušet na verzi HD, protože mám jen klasické Dominátory první verze, ale když tam dám vložku -2D tak nevidím skoro nic...Že by v té optice byl až tak velký rozdíl? Vložky jsem si objednal tehdy s brýlemi protože jsem měl obavu že v nich budu špatně vidět když používám brýle na čtení i do auta, ale nakonec nebyly vůbec potřeba a všechno v nich vidím v pohodě. Proto mě tohle dost udivilo...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Není se co divit, prostě to tak je. A puntík. Bohu žoužel. Ale jinak co by jsi chtěl za ten mrzský peníz. Hlavně u nás.
Já to bral ve Španělsku.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Stando máš vyzkoušeno, kolik ti vydrží origo fatshark 1000mAh baterka v DOMs HD? mě strašně krátce ... cca 4 pohonné baterky, takže řekněme nějakých 25-30 minut z plné do vypnutí brýlí ... navíc od chvíle kdy začne pípat se tak do 3 min vypnou brýle bez rozloučení - ale pak do ní dobiju jen tak 300 mAh a dost :/.
Původně jsem myslel, že prostě hodně baští a potřebují vyšší napětí (někde jsem to četl na diskusích) ale vypadá to, že takhle extrémní je to nejspíš z velké části je problém té mé jedné origo baterky. Včera jsem jí věnoval trochu pozornosti a osobně jí uděluji titul nejhoší LiPol, jakou jsem kdy měl ... má sice hezký kastlík, ale jeden článek má iR asi 150, druhý 245!. Vybalancovat ji znamená nechat jí na nabíječce hodinu i když v ní chybí jen 100 mAh. Na storage nejde vybalancovat vůbec .... kolem těch 3,8V mi ten slabý článek padá skokově bez varování na 3,2 a při pokusu nějak je srovnat jsem zkusil vybíjet oba články na 3,1, že se to nějak srovná, ale jakmile jsou na storage a dám vybíjení byť jen 0,4A, tak spadne napětí jednoho článku během 5s kamsi do háje a nabíječka hodí chybu balančního portu. Takže je to IMHO aušus baterka.
Ale na tu spotřebu se ptám, protože uvažuji čím nahradit. Mám sice kablík na připojení normální pohonné 3s, kterou lítám, ale někdy se ta varianta "vše na hlavě" hodí, tak uvažuji, zda koupit nějakou malou stejnou 2s 1000mAh, nebo přitlačit a vzít nějakou 2s 1300 nebo 1500 do rezervy. Jakou máš prosím zkušenost?
Původně jsem myslel, že prostě hodně baští a potřebují vyšší napětí (někde jsem to četl na diskusích) ale vypadá to, že takhle extrémní je to nejspíš z velké části je problém té mé jedné origo baterky. Včera jsem jí věnoval trochu pozornosti a osobně jí uděluji titul nejhoší LiPol, jakou jsem kdy měl ... má sice hezký kastlík, ale jeden článek má iR asi 150, druhý 245!. Vybalancovat ji znamená nechat jí na nabíječce hodinu i když v ní chybí jen 100 mAh. Na storage nejde vybalancovat vůbec .... kolem těch 3,8V mi ten slabý článek padá skokově bez varování na 3,2 a při pokusu nějak je srovnat jsem zkusil vybíjet oba články na 3,1, že se to nějak srovná, ale jakmile jsou na storage a dám vybíjení byť jen 0,4A, tak spadne napětí jednoho článku během 5s kamsi do háje a nabíječka hodí chybu balančního portu. Takže je to IMHO aušus baterka.
Ale na tu spotřebu se ptám, protože uvažuji čím nahradit. Mám sice kablík na připojení normální pohonné 3s, kterou lítám, ale někdy se ta varianta "vše na hlavě" hodí, tak uvažuji, zda koupit nějakou malou stejnou 2s 1000mAh, nebo přitlačit a vzít nějakou 2s 1300 nebo 1500 do rezervy. Jakou máš prosím zkušenost?
Ahoj Jindro, zkušenost mám. Ze začátku jsem byl docela nemile překvapen malou výdrží baterky. Ale jak jsem ji potom dobíjel, tak se spravila a nyní je naprosto v pohodě a drží fest. Zkus ji dát třeba jeden dva vybíjecí a nabíjecí cykly na nabíječce a uvidíš.
Tak jsem to přechválil, dneska mi to začalo řvát po 4 baterkách, tj 4x 7min.30s letovky a to bylo bez zapnutého recordéru.
PS tak zpět, já na ně lítal v pátek a sobotu bez nabíjení. Takže cca 12 x baterka. Dneska jsem dobíjel cca 700mA. Ale i tak by to mohlo dát víc. Zdá se mi jeden článek slabší. Asi si pořídím ještě jednu baterku do zálohy.
PS tak zpět, já na ně lítal v pátek a sobotu bez nabíjení. Takže cca 12 x baterka. Dneska jsem dobíjel cca 700mA. Ale i tak by to mohlo dát víc. Zdá se mi jeden článek slabší. Asi si pořídím ještě jednu baterku do zálohy.
Já ji zkouším nějak srovnat na nabíječce ale podle mě je dead. Při vybíjení proudem 0,2A tedy 0,2c jsem skončil ve stavu že jeden článek najednou dokázal spadnout během 10s z 3,2V na hodnotu kdy nabíječka ten článek vůbec nedokázala najít. IR je nesmysl vysoké ... Tohle asi nerozchodí. Dám jí ještě 2 cykly na grafu abych viděl jak to probíhá a pak ji nejspíš vyhodím
protože s tímhle lítat je o strach. Dnes pípala po jedné vylétané baterce (asi 5 minut) a i když nebyla nadoraz, tak jsem pak nervózní kdy zůstanu bez obrazu.
tak jen malý update ... ta Fatshark baterka je fakt nanic ... ani na nabíječce z 1000mAh baterky nevydojím víc než nějakých 250-280 mAh, a i tak zkolabuje do stavu, že ji musím oživovat na NiMh režim, protože pro LiPol režim už je mrtvá. ten iR je horší než jsem myslel - nejen že je gigantický, ale hlavně je tam tak velký rozdíl, že se vybíjí pakticky jen jeden článek. S tímhle se bezpečně lítat nedá.
No nic ... tak došlo na plán B ... normální slušné lipolky a bude vymalováno
... jen bohužel měly z mě neznámého důvodu kabely, že by přes to proteklo 150A ... tak jsem rovnou prubnul to přeletování kabelů ... a celkem to ujde ... dá se ... tohle bude mnohem lepší. I jejich vybíjení vypadá na grafu mnohem civilizovaněji, dají 1020mAh do koncového napětí 3,6V na článek a iR je vzorně vyrovnané a asi tak konkrétně 50x menší než u té zdechlé. Tož tak.
No nic ... tak došlo na plán B ... normální slušné lipolky a bude vymalováno
Je smutný, že u brýlí za takovou raketu jsou schopni dodat baterku takove kvality. Jestli mi to bude taky takhle haprovat, tak pišu Španělakovi , že co s tim a jak se k tomu postavi. 
ST píše:Je smutný, že u brýlí za takovou raketu jsou schopni dodat baterku takove kvality. Jestli mi to bude taky takhle haprovat, tak pišu Španělakovi , že co s tim a jak se k tomu postavi.
je pravda, že bych tam chtěl něco, na čem se méně šetřilo, ale dopisovat si kvůli 250 Kč co mě stála náprava s kýmkoliv z ciziny mě za to nestojí a nemám na to kdy ... ona ta původní baterka měla ještě jedno omezení ... dost zásadní ... dobíjení max 1c je opravdu jen pro otrlé a zcela na palici, když si člověk řekne, že je hezky, šel by si teď hned zalítat. I proto jsem raději vzal 2x původní (menší) kapacitu, kterou ale mohu dobít až 5c a eventuálně jednu dobíjet i když s druhou lítám, než vymýšlet nějakou jednu větší ... ostatně vozím s sebou i záložní kablík kdy z již vylítané pohonné 3s1300 dokážu živit ty brýle po celý zbytek lítání ... tak snad už na suchu nezůstanu.
Jedna novinka.
24.2.2015 jsem se zde zmiňoval o novém FW k brýlím Dominátor 2 a HD.
Tak už vím, co ten FW mimo zkvalitnění nahrávaného videa řeší.
Vypadá to, že řeší problém s RX modulem TBS, u kterého se při přehrávání videa v brýlích, objevuje silné zarušení obrazu.
FW jsem do brýlí dal už před měsícem, ale včera jsem se jen tak náhodou přepnul do přehravání a nestačil se divit.
Přehrávání obrazu je naprosto čisté, vše funguje jak má a mimo údajů o čase, je vlevo v obraze vypsána verze FW.
Chtělo by to ještě ověření od jiných majitelů s RX modulem TBS.
Původně FS psali, že ruchy v obraze způsobuje špatně odpojené napájení RX, možná to v tom FW softwarově obešli.
Hlavní je, že to funguje..
Vypadá to, že řeší problém s RX modulem TBS, u kterého se při přehrávání videa v brýlích, objevuje silné zarušení obrazu.
FW jsem do brýlí dal už před měsícem, ale včera jsem se jen tak náhodou přepnul do přehravání a nestačil se divit.
Přehrávání obrazu je naprosto čisté, vše funguje jak má a mimo údajů o čase, je vlevo v obraze vypsána verze FW.
Původně FS psali, že ruchy v obraze způsobuje špatně odpojené napájení RX, možná to v tom FW softwarově obešli.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Nebyl by tu někdo z Prahy s Dominator V2 nebo Dominator HD kdo by mě do nich nechal nahlídnout?
VSCharlie píše:Jedna novinka.![]()
jak moc je složité FW updatovat? nehodil bys link na postup nebo nenavedl sám? dík J.