Minicorado
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Minicorado
Milane, nedam za to ruku do ohne, ale myslim, ze to Michalovo minicorado cos mel ty nebylo standardni uhlikova verze, stejne jako uhlikova verze f3f modelu je neco jineho nez uhlikova verze u f3j modelu. Videl jsem to kridlo zevnitr u Michala od nas od sov. Vsak se ho zeptej, co udele dlubanec od samokridla, ktere odpadlo na lezici minicorado. Cekal jsem ze pri takovem pidituku nebude na kridle nic a ono bylo zborcene az po nosnik. Proto rikam, ze bych z toho uhliku zas nedelal modlu a to kridlo je opravdu krehke. Je to dan za hmotnost.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
A na pady v style "na ruky" je ktora verzia kridla teda lepsia ?
A nie je lepsie dat kridlo na gumicky aby sa pri naraze nepreniesla cela hmotnost modelu na miesto narazu na kridle ale radsej sa kridlo pokrutilo vo svojom osadeni ?
Mne to na RC Flingu vela krat usetrilo dost oprav
Ozaj a oplati sa do tohoto modelu dat "Made in China" ? Usetri mi to dost penazi ?
A nie je lepsie dat kridlo na gumicky aby sa pri naraze nepreniesla cela hmotnost modelu na miesto narazu na kridle ale radsej sa kridlo pokrutilo vo svojom osadeni ?
Mne to na RC Flingu vela krat usetrilo dost oprav
Ozaj a oplati sa do tohoto modelu dat "Made in China" ? Usetri mi to dost penazi ?
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
MiniCorado
Daidalos 230
S Coradem "na ruky" už radši opravdu nepadat - s jakýmkoliv.
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Ak padáš na ruky (to robíme všetci, ale v iných intervaloch) tak si kúp niečo gumové. Corada je škoda.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
to je kravina .... zapomeň na gumáky, ty tě akorát budou zdržovat a zhoršovat pilotní návyky
(sám to vím, v postupu mne zdržely o víc jak rok)
já bych se toho nebál a klidně i full china osazení, jedině kde bych nešetřil jsou dymondy do ocasu,
ale klidně HD serva do křídla a pokud budeš chtít agility tak 2836-1000 + 40A YEP + 3s 1800
a pokud pohodu tak nějakou 2830
s tím uhlíkem myslím si že jsem neměl nějaký double carbon, ale to bude vědět Michal, ve vzduchu to bylo zcela betonové
na normální lítání bych šel buďto do uhlíku nebo do normal skla (hlavně ne toho lehčeného rcek)
(sám to vím, v postupu mne zdržely o víc jak rok)
já bych se toho nebál a klidně i full china osazení, jedině kde bych nešetřil jsou dymondy do ocasu,
ale klidně HD serva do křídla a pokud budeš chtít agility tak 2836-1000 + 40A YEP + 3s 1800
a pokud pohodu tak nějakou 2830
s tím uhlíkem myslím si že jsem neměl nějaký double carbon, ale to bude vědět Michal, ve vzduchu to bylo zcela betonové
na normální lítání bych šel buďto do uhlíku nebo do normal skla (hlavně ne toho lehčeného rcek)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
semi píše:Tak, už jsem ho dal taky dohromady a včera jsem se ho snažil zalétat. Při zapnutí Landing fáze se strašně vzepne, že jsem radši přistál normálně (normal fáze). Vrtule se nesklopí a pořád se točí ....
Tak dnes jsem byl létat. Brzda funguje (neměl jsem ji nastavenou, nyní na 50%). Fáze Landing už je taky lepší. ALE poslední zatáčku jsem chtěl ještě zatočit a to jsem neměl dělat, následoval pád skoro kolmo na čumák, výsledek jen zlomený trup. Poradili byste jak to spravit ?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
nejrychlejsi srovnat, prokapat ultra ridkym KVALITNIM vterinakem, obrousit na sklo - uhlik a zvenku prelaminovat sklo - rovingy - uzaviraci sklo
to cele stahnout kvalitni lepici paskou a jeste lip predtim jemne odsat uterkama papirovejma
(to aby tam bylo minimum epoxi) pak jen pretmelit a striknout,
pak je verze jit na to zevnitr ale to je narocnejsi a chce to mit zkusenosti, pak se to
musi po osazeni skla roztahnout (ja pouzivam sprcku na brcku)
to cele stahnout kvalitni lepici paskou a jeste lip predtim jemne odsat uterkama papirovejma
(to aby tam bylo minimum epoxi) pak jen pretmelit a striknout,
pak je verze jit na to zevnitr ale to je narocnejsi a chce to mit zkusenosti, pak se to
musi po osazeni skla roztahnout (ja pouzivam sprcku na brcku)
SOVA is YouR CO-pilot
semi píše: Tak dnes jsem byl létat. Brzda funguje (neměl jsem ji nastavenou, nyní na 50%). Fáze Landing už je taky lepší. ALE poslední zatáčku jsem chtěl ještě zatočit a to jsem neměl dělat, následoval pád skoro kolmo na čumák, výsledek jen zlomený trup. Poradili byste jak to spravit ?
Tak tohle znám! Když jdu lítat po pomaloletech s Coradem, tak se musím hlídat, abych neletělel zatáčku moc pomalu.
Nejlepší spravovatel tady na rcmanii je pepin. Bezkonkurenčně. Opravil mi RAY X tak, že to ten, kdo neví, kde to bylo prdlý nenajde.

A dnes to lítá líp, nežli od Valenty z pece.
A dnes to lítá líp, nežli od Valenty z pece.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
J-F píše:Tak tohle znám! Když jdu lítat po pomaloletech s Coradem, tak se musím hlídat, abych neletělel zatáčku moc pomalu.Jinak já trup neopravoval. Koupil jsem nový. Mě by to prostě hrozně štvalo, mít záplatovaný takový éro.
To je otázka, jestli nový trup a co s motýlem jak ho odlepit.
Ad EPP) létal jsem dnes předtím s EPP
DS-14
DS-14
pokud budeš vyhazovat trup (podle mne fakt škoda) tak dremlem odriznout motyl s odstupem normalne kotoucem na zelezo a pak opatrne doodbrusovat a final prilepit si smirek na desku stolu a na tom to dobrousit ...
celkem drbacka, za tu dobu bys mel opravenej trup :-d ne delam si legraci, pujde to celkem rychle ...
celkem drbacka, za tu dobu bys mel opravenej trup :-d ne delam si legraci, pujde to celkem rychle ...
SOVA is YouR CO-pilot
Když už si tam ty deformační zóny děláte vrtáním sami, tak si je dejte do místa, kde se to bude dobře opravovat i zevnitř. 
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks píše:Když už si tam ty deformační zóny děláte vrtáním sami, tak si je dejte do místa, kde se to bude dobře opravovat i zevnitř.
Taky se mně do toho nechtělo (do toho místa to prostě vyšlo), trup je uhlíkový, takže antény musí ven. Zkusím sehnat kuž. lamin. trubku, tak aby dovnitř dobře zapadla, zalepím epoxidem a zvrchu dokituju a dobrousím.
DS-14
DS-14
to s tím kuželem je nejlepší cesta ale chce to dávku štěstí ... a sehnat ho, nebo si to nalaminovat na kopyto z polystyrenu podle pozadovanych prumeru
SOVA is YouR CO-pilot