Antenni system na FPV
Re: Antenni system na FPV
Tak jsem sehnal redukci a na vysílač dal čínskou Petals Clover Mushrooms Antenna a musím říct, že se příjem opravdu zlepšil. Nicméně výpadky jsou stále dost časté a letět pouze na brýle se prostě nedá. Bastlím LC filtr a i když to je spíš do jiného vlákna, už se zeptám. Napájení mám z pohonné aku. vTx bude přes LC fitr a OSD je napájeno z APM telemetr. portu. Je tam potřeba také LC filtr? Nebo mám odpojit + a napájet to OSD z již odfiltrovaného vTx? Díky za radu
Ta redukcia ti ale tiez znizuje vykon. Pre zaciatok ale prosim odladit TX LC filtrom, poriadne skontroluj kable. Na TX IDE trojlistok a na RX stvorlistok. Urcite ti niekto poradi ine anteny ako napr. pätlistok, sestlistok ci helix atd. Ale ja si myslim, ze experimentovat mozes neskorsie. Najprv treba mat jakz-takz lietatelnu konfiguraciu.
vatis píše:Tak jsem sehnal redukci a na vysílač dal čínskou Petals Clover Mushrooms Antenna a musím říct, že se příjem opravdu zlepšil. Nicméně výpadky jsou stále dost časté a letět pouze na brýle se prostě nedá. Bastlím LC filtr a i když to je spíš do jiného vlákna, už se zeptám. Napájení mám z pohonné aku. vTx bude přes LC fitr a OSD je napájeno z APM telemetr. portu. Je tam potřeba také LC filtr? Nebo mám odpojit + a napájet to OSD z již odfiltrovaného vTx? Díky za radu
Nechápu jak si na koptéru za několik tisíc můžeš pořídit anténu za 4 dolary. pokud nechceš strávit zbytek života běháním a zjišťováním nejlepšího kanálu pro tuto anténu,tak máš dvě možnosti,buď ukecáš někoho na zdejším fóru aby ti udělal dvě antény,které ladí ,nebo dát 1000Kč za hotové antény.Čína to je náhoda a za ty nervy to nestojí,neříkám ,že se na ně nedá příjmat 800-1000m, někdy i více,musíš mít ale štěstí a najít správný kanál,taky ho nemusiš najít,protože frekvence je někde jinde.
LC filter není vůbec potřeba, tohle není způsobeno interferencema, to by ti šly čáry do obrazu. Začal bych těma anténama, jestli jsou vůbec obě levo nebo pravotočivé už jsem to taky viděl, že obě byly každá jiná. Tohle vypadá na špatné vysílání nebo příjem. Je toho více, kabeláž. Propípnout konektory antény jak na vysílači tak na přijímači (studeňák- většinou je blbě připájená zem) a pak bych vyměnil antény. Spíš si myslím, že budou posuneté trochu kanály a tohle by dělalo když budeš mít špatně zvolený kanál, teď jsem hledal na 32ch vysílači kontra 8 kanál přijímač, dle popisu to moc nesedělo a byl jsem posunut o číslo výše než udávala dokumentace, jinak jsem se nedostal víc jak 200m. I s čínskýma anténama se dá zaleťět kilometr aspoň s těma nejlevnějšíma z HK. Jinak kvalitní antény ti dovolí většinou jednou takový dosah než tahle čína, ale něco to stojí.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf píše:LC filter není vůbec potřeba, tohle není způsobeno interferencema, to by ti šly čáry do obrazu. Začal bych těma anténama, jestli jsou vůbec obě levo nebo pravotočivé už jsem to taky viděl, že obě byly každá jiná. Tohle vypadá na špatné vysílání nebo příjem. Je toho více, kabeláž. Propípnout konektory antény jak na vysílači tak na přijímači (studeňák- většinou je blbě připájená zem) a pak bych vyměnil antény. Spíš si myslím, že budou posuneté trochu kanály a tohle by dělalo když budeš mít špatně zvolený kanál, teď jsem hledal na 32ch vysílači kontra 8 kanál přijímač, dle popisu to moc nesedělo a byl jsem posunut o číslo výše než udávala dokumentace, jinak jsem se nedostal víc jak 200m. I s čínskýma anténama se dá zaleťět kilometr aspoň s těma nejlevnějšíma z HK. Jinak kvalitní antény ti dovolí většinou jednou takový dosah než tahle čína, ale něco to stojí.
+1
to rušení by dělalo bordel pořád bez ohledu na vzdálenost Tx-Rx a bylo by závislé spíš na zátěži motorů než na natočení a poloze stroje. Tedy v pokusech s LC filtrem bych spásu nehledal.
Zkus jiný kabel, jak jsem psal o stránku na zpět.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Děkuju za rady! LC filtr mám hotový, nic mě to nestálo, tak ho tam dám a uvidim jestli se trochu obraz vyčistí. Používám ecogogles, tak obraz nebude asi nikdy super
Jinak k těm anténám, už jsem pročetl návody na výrobu, objednám si komponenty a pustím se do toho sám. Aspoň to zkusím a když se nezadaří, zainvestuju
zkusím vyrobit ty všešěrové na vtx a vrx a protože mám diverzitní příjmač, pokusím se vyrobit i helical... je mi jasné, že to je tak 50/50 že se mi to povede rozumně sbastlit a funkčnost je ve hvězdách
ale pro dobrý pocit to aspoň zkusím.
Pro Dejfak: Díky, kabely mám dva a oba jsem jak proměřil, tak vyzkoušel. Tak tam by snad chyba být neměla
Pro Dejfak: Díky, kabely mám dva a oba jsem jak proměřil, tak vyzkoušel. Tak tam by snad chyba být neměla
A nemáš někoho kolem sebe, že by jste zkusili jestli je chyba na vysílači nebo přijímači?
Abys něco vyloučil.
Abys něco vyloučil.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Nevím, zatím jsem lítal vždycky sám. Poptám se ve vláknech tomu určených.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Už delší dobu mě znepokojuje kvalita prodávaných antének pro 5.8Ghz. Co anténka to originál a když člověk rozdělá klobouček tak se nestačí divit a z toho co je většinou vidět by se chtělo jednomu ble..
a cena je nechutná.. Takže jsem nelenil, oprášil znalosti výroby antén z mládí, vyrobil přípravky, objednal kvalitní komponenty a dal se do sériové výroby antének
. Vyrobil jsem první várku a byl jsem příjemně překvapen když jsem zjistil že anténky fungují naprosto dokonale, s kupovanými se to vůbec nedá srovnávat, kde jsem měl výpadky tam náhle nebyly a kde jsem už obraz neměl tam najednou byl
.. Byl jsem až tak potěšen že jsem vybavil anténkami celý náš Pardubický FPV "klan" a všichni jsou nadmíru spokojeni a nic jiného už nechtějí.. Díky přípravkům jsou všechny anténky naprosto totožné a nejsou mezi nimi žádné rozdíly, zatím jsem zhotovil sedm párů a všechny jsou dokonalé. Přidávám foto hotových antének a zde http://arcicorsa.rajce.idnes.cz/5.8Ghz_antenky_s_kruhovou_polarizaci je vidět co se skrývá pod kloboučkem
.. Pokud by je někdo chtěl také vyzkoušet pište SZ, koektory mám SMA a RP-SMA male.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Hoodně dobrý!
Mohu se zeptat co za přípravek používáš?
Mohu se zeptat co za přípravek používáš?
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji!! No těch přípravků je víc, jeden podle kterého se ustřihne potřebná délka drátu na jeden lístek, tím samým přípravkem se zároveň drátek naohýbá a vytvaruje lístek, další přípravek je dvoudílný "držák" lístků do kterého se vloží naohýbané lístky, zafixují se, připájí se na koax a zároveň to hlídá přesný tvar, no a poslední přípravek je na půlení pingpongových míčků
.. Pak ještě základna do které se vlastní anténka umístí a ta už zůstane součástí anténky. Vše je vytištěné na 3D tiskárně, ručně by to asi udělat nešlo.. Když se budu časem nudit tak to třeba nafotím a vložím.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Musím potvrdit Arturova slova,anténky super,i odolnost vynikající,fakt paráda 
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Arci takže jste přešli na dvě pentalobe proti sobě?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
To James:
To nejsou pentalobe ale hexalobe? - no prostě 6 ti lístky
To nejsou pentalobe ale hexalobe? - no prostě 6 ti lístky