Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: Quadcopter - zaciatocník

#691 Příspěvek od Troll »

Gps je to fuk. Satelity jsou ve výšce cca 20 000 Km. Jestli je k nim copter o kilometr blíž , nemá žádný praktický vliv na signál. Jak je to s větrem se můžeš podívat například zde: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs ... d_wind.gif . Dnes fouká jenom málo, bývá to mnohem horší. Běžné coptery mají maximálku někde kolem 20m/sec, takový vítr ve výšce není nic zvláštního. No a protože se dost často pohybuji i na druhé straně barikády, tak bych Ti vůbec nedoporučoval létat s copterem ve výškách nad 150m. Jinak z toho může vzniknout dost velký průšvih. :!: To, že porušíš nějaký předpis, za průšvih nepovažuji, to je jenom malá nepříjemnost.
Vlasta2

#692 Příspěvek od Vlasta2 »

to Troll :
s tím větrem si to umím představit, proto jsem to i psal. Nemám v plánu létat v závratných výškách, dokonce jsem ještě ani koptéru nepostavil (příprava na stavbu), takže mohu létat pouze v představách, ale můžeš napsat konkrétně, co myslíš tím "může vzniknout dost velký průšvih" . To je tak obecné, že si pod tím mohu představit cokoliv, včetně srážky s Gripenem .....

Vlasta
p.s. nevím, co je druhá strana barikády při létání s kopterem .......
Troll

#693 Příspěvek od Troll »

Srážka s čímkoli co se pohybuje ve vzduchu a někdo v tom sedí.To bych řekl, že je dost velký průšvih. Gripeny se taky dají potkat ve 150 m a to velice snadno. Uletí za sekundu asi tak 200m. To je víc, než na jakou dálku je copter vidět. Copter je malý, má malou plochu a není dobře vidět. Letadla létají rychle a piloti koukají nejenom ven ale i do kabiny. Párkrát jsem viděl co dokáže 50 g pták když narazí na sklo kabiny. A nechtěl bych vidět,( stačí, že si to umím docela dobře představit) co dokáže kilový copter. Taky bych o tom velice nerad četl někde ve zprávách UZPLN. Už tak je tam bezmozků více než dost. To by jsme pak měli rychle všichni po ptákách. :( . Takže pokud ještě nic létacího nemáš, tak až to budeš mít, pomysli na to, že nejsi králem vzduchu ( to není nikdo) a že je třeba napřed myslet a pak konat . :!:
krtek2k

#694 Příspěvek od krtek2k »

Ježiš Vlasto a ostatní. Uvědom si , že ve vzduchu lítaj stroje , v kterých sedí živý člověk. Ty při srážce riskuješ model , ale on život.
U mě je každej, kdo lítá s modelem ve větší výšce jak 100m, úplnej idiot.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Yety
Kontaktovat uživatele:

#695 Příspěvek od Yety »

Dotaz, mam multiwii , armovani nastaveno na knofliku.
Problém je že když odarmuju musím dat 1/2 plynu aby vzletěl a ovládání coptery je pak strašně ostre (plynova paka) blbě se drží ve visu.
Co mám nastavit aby při odarmovani se motory roztočily na určity počet otáček a tim by bylo ovladání plynové páky měkčí ?

S křivkama sem se trapil ,ale pořad to nejde tak jak potřebuju.
krtek2k

#696 Příspěvek od krtek2k »

To že vzletí na půl plynu je správně , viset to má zhruba něco málo za půlkou , na procenta zhruba v 55-60% plynu. Zkusil jsi parametr THR EXPO ?
Frsky X10S Carbon
Yety
Kontaktovat uživatele:

#697 Příspěvek od Yety »

krtek2k píše:To že vzletí na půl plynu je správně , viset to má zhruba něco málo za půlkou , na procenta zhruba v 55-60% plynu. Zkusil jsi parametr THR EXPO ?

Jenže ono je to šileně agresivni , neda se s tím přistát nedá se to udržet ani ve visu...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#698 Příspěvek od Ancistrus01 »

krtek2k píše:Ježiš Vlasto a ostatní. Uvědom si , že ve vzduchu lítaj stroje , v kterých sedí živý člověk. Ty při srážce riskuješ model , ale on život.
U mě je každej, kdo lítá s modelem ve větší výšce jak 100m, úplnej idiot.

No, jednou jsem dal vario do 2.5m větroně a 100m je jako nic...
Vlasta2

#699 Příspěvek od Vlasta2 »

to krtek2k + Troll:

myslím, že nejsem magor a nechystám se dělat výškové lety. Jen jsem se ptal, jak se ta potvora může dostat vysoko a taky jsem konstatoval, že z tý max. výšky by musely být nádherný fotky. Tam kde se často vyskytuji lítají běžně civilní letadla, ale vzhledem k jejich výšce nic nehrozí. Horší je to se stihačkama, viděl jsem tam už několik přeletů v průběhu několika let, ale jejich výška byla hodně málo - neumím odhadnou. Nejhorší to je s malým civilem, tam i těch 100 metrů je moc. Naštěstí tyhle stroje jsou slyšet a čistě teoreticky je tam 1 minuta času, ale ani to nehodlám pochopitelně riskovat. To nejhorší jsou mot.rogala, ty se v kopcích plazí pár metrů nad stromy :) . Naštěstí jsou zoufale pomalý a zvukové varování je skoro 5 minut (proti větru).
Takže žádný strach, že by se objevil koptérový šílenec, který neví kolik je jedna a jedna.

Vlasta

p.s. ale ta představa je krásná........(nic jiného než představy už nemám :D )
Troll

#700 Příspěvek od Troll »

To je dobře že Ty nejsi magor. Takových magorů je totiž jako máku. :roll: A ty fotky z velkých výšek si taky moc nemaluj. Opravdu hezké fotky z výšky 1000 m jsou skutečně málokdy, obvykle pouze po přechodu studené fronty, Jinak je to nanic. :( Zvláště s objektivy jaké se používají pro FPV. Je to zakouřené, mlhavé a celkově škaredé. Hezčí fotky jsou z menších výšek ( na krátké vzdálenosti) kdy se neprojevuje vliv vodní páry ve vzduchu.
Vlasta2

#701 Příspěvek od Vlasta2 »

Prosím o radu - objednal jsem si motory ( 6ks ). Před zaplacením se u objednávky objevila hláška, že nemají dostatečný počet na skladě. Budou prý doplňovat. Netuší někdo jak obvykle takové doplňování dlouho trvá. Nerad bych čekal měsíc........
(jedná se Himodel shop)

Díky za info, Vlasta
krtek2k

#702 Příspěvek od krtek2k »

A proč se na tohle ptáš tady? Se zeptej jich , ne? jáááááááááájj
Frsky X10S Carbon
Vlasta2

#703 Příspěvek od Vlasta2 »

ptám se tady proto, že mě zajímá event. zkušenost lidí tady - tedy jak to obvykle skutečně bývá. Já se jich pochopitelně zeptám. ale nejsem si zcela jistý jestli nebudou přehánět. Když se jich zeptáš, jestli motor XY je blbej, taky ti asi nenápíšou, ano je blbej, nekupujte to. .... :D

Vlasta
krtek2k

#704 Příspěvek od krtek2k »

Ani jsi nenapsal kterej shop , a zkušenosti jsou takový , že někdy se na donaskladnění u hobbykingu čeká 3dny a někdy 2měsíce. Stačí takový zkušenosti?
Frsky X10S Carbon
Vlasta2

#705 Příspěvek od Vlasta2 »

já to tam napsal - Himodel

Vlasta

p.s. to je slušný rozsah ..... :(
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“