S MP jsem dal zatím nejvíce z den 20 baterek, a je to přesně jak píšeš... Na druhou stranu na to moje plácání ve vzduchu..
Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Jasně, však o MCPX jsem se bavil 
S MP jsem dal zatím nejvíce z den 20 baterek, a je to přesně jak píšeš... Na druhou stranu na to moje plácání ve vzduchu..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Jiřík píše:Jiřík píše:Prosba o radu,
s 130X pád do vysoké trávy bokem, kterých jsem s ním absolvoval bezpočet bez poškození. Po nálezu už bylo zajímavé, že nešla serva.(podle zvuku serv někdy model v trávě hledám) TH byl vypnutý ihned při pádu. Stav vrtulníku je nyní takový, že po připojení baterie proběhne inicializace včetně zvukových signálů jako v normálním stavu, ale serva ani nepípnou. Motor jede. Přední servo cykliky bylo po pádu v maximální horní poloze. Deska pípá O.K. i při vypojených servech. Zkusil jsem vlézt i do programovacího režimu, nastavovat hodnoty, případně všechny vynulovat. Má deska nějakou pojistku např proti zkratu nebo nějaký reset? Desku jsem dal mimo vrtulník, na můj vkus je dost teplá. Vizuálně není nijak poškozená. Díky za případnou radu.
Na netu jsem k tomuto problému našel toto : http://www.helifreak.com/showthread.php?t=442732
Úspěch s reklamací je u HHobby 50/50. Jsou si vědomi dětských nemocí tohoto skvělého vrtulníčku. Zkusím to reklamovat u našeho prodejce.
Tak po 14 dnech mi prodejce oznámil, že mi posílají novou vyreklamovanou desku. Super. Bude alespoň do zálohy. Jinak na Helifreak uživatelé popisují podobné stavy kdy díky problému se servem dojde nejspíše k vyzkratováni obvodu napájení serv. Deska asi na tento stav nemá ochranu a vypnutím TH dojde pouze k vypnutí napájení motoru. Nicméně taky popisují, že HKing v USA tyto reklamace uznává, jinde je to 50/50. J.
Jirka
- aldacvalda
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se stal také majitelem 130x a jsem velice zpokojený, vibrace skoro žádné a létá parádně. Jediné co se občas oběví při přechodu na vis je příčné zatřepání ale to mi zas tak moc nevadí. jediné co se chci zeptat tak je na motor, máte jej také po letu tak rozpalený že jsem si skoro spálil prst... a výkonu také nemá moc na rozdávání když chci nějakou větší akrobacii...
Ahoj, setový motor opravdu pěkně topí, dá se to řešit přídavným chladičem, nebo výměnou za jiný motor (třeba SPIN 8800KV, nebo HP08S 8000KV atd..) tyhle motory topí o dost méně a výkonu mají až na půdu. Předělání je snadné, koukni na můj blog...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
- aldacvalda
- Kontaktovat uživatele:
seltino píše:Ahoj, setový motor opravdu pěkně topí, dá se to řešit přídavným chladičem, nebo výměnou za jiný motor (třeba SPIN 8800KV, nebo HP08S 8000KV atd..) tyhle motory topí o dost méně a výkonu mají až na půdu. Předělání je snadné, koukni na můj blog...
Už jsem se na to díval a co nevidět jej obědnám...
Já jsem kupoval tady: http://www.rcking.eu/cs/search?orderby= ... rch=Hledat
byla to ta nejlepší cenak, kterou jsem našel v ČR i zahraničí.
Motor je parádní, je radost stím lítat. Nicméně teď se mi honí hlavou že bych dal 130x do prodeje, jelikož bych rád dostavěl P500 u kterého mi ovšem chybí financ na serva a bezpádlo..
Motor je parádní, je radost stím lítat. Nicméně teď se mi honí hlavou že bych dal 130x do prodeje, jelikož bych rád dostavěl P500 u kterého mi ovšem chybí financ na serva a bezpádlo..
- aldacvalda
- Kontaktovat uživatele:
seltino píše:Já jsem kupoval tady: http://www.rcking.eu/cs/search?orderby= ... rch=Hledat
Tak Spin 8800 je obědnán a už se na něj těším.Jinak dnes jsem byl lítat a stal se mi takový problémek se servem na ocasu, když jsem delal piruletu tak po zastavení chvilku nereagoval ocas cca 4 vteřiny a to se mi stalo dvakrát.pak jsem to zkoušel v ruce a když zajedu se servem do krajní polohy tak tam chvilku vysí a nereaguje a nereaguje cca stejně dlouho co jsem před tim držel pačku směrovky, jinak řečeno když je paka směrovky 2 vteřiny vlevo a pak paku vratim tak servo 2 vteřiny nereaguje.....
Zkoušeno v ruce s roztočenym motorem. servo jsem vyčistil ale tim to asi není, bylo sice špinavé ale po vyčištění žadná změna...jinak leta pěkne a ocas se vubec neklepe....
Tak si pomalu zvykej ... mě spadl 9x z 10ti né na ruce, ale nějakým problémem na vrťasu viz. 47 stranaldacvalda píše:stal se mi takový problémek se servem na ocasu, když jsem delal piruletu tak po zastavení chvilku nereagoval ocas cca 4 vteřiny a to se mi stalo dvakrát
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- aldacvalda
- Kontaktovat uživatele:
RadekCe píše:Tak si pomalu zvykej ... mě spadl 9x z 10ti né na ruce, ale nějakým problémem na vrťasu viz. 47 stranaldacvalda píše:stal se mi takový problémek se servem na ocasu, když jsem delal piruletu tak po zastavení chvilku nereagoval ocas cca 4 vteřiny a to se mi stalo dvakrát. Už ho mám týden ve skříni a ani nemám náladu ho už po sté opravovat. Raději lítám se 450kou
.
no ja ještě nespadnul ale jem mě to dost překvapilo, když se to stalo tak jsem jej jenom srovnal a za chvilku už to zase šlo
zhoď táhlo serva a vyzkoušej jestli ti chodí páka smýkátka zadní vrtulky volně a jestli někde nedrhne, mohlo by to být tím
- aldacvalda
- Kontaktovat uživatele:
seltino píše:zhoď táhlo serva a vyzkoušej jestli ti chodí páka smýkátka zadní vrtulky volně a jestli někde nedrhne, mohlo by to být tím
To jsem zkoušel a chodí krásně hladce.No udělal jsem ještě drobné upravy a uvidím zitra jestli nebude foukat jak dnes...
jinak to zasekávání serva v ruce je normální, to mi dělá taky a za letu to lítá luxusně bez problémů. Když držíš helinu v ruce, tak gyro není schopno správně fungovat, proto se ocas v krajní poloze zasekává
- aldacvalda
- Kontaktovat uživatele:
seltino píše:jinak to zasekávání serva v ruce je normální, to mi dělá taky a za letu to lítá luxusně bez problémů. Když držíš helinu v ruce, tak gyro není schopno správně fungovat, proto se ocas v krajní poloze zasekává
Tak jsem byl dnes létat a naprosto parada, dal jsem listy bez vystupku a stal se z něj docela ďábel, akorat se začal chvět při přechodech ale to jsem odstranil snížením zisku cykliky. No jsem zvědavý na spin 8800kv ale dnes měl výkonu dost
seltino píše:To servo na cyklice začlo blbnout po posledním pádu na HB i mě. Servo jsem rozebral, zjistil jsem že motorek je funkční ikdyž jako složené servo se nehýbal, takže problém je někde jinde, vyčistil jsem od bordelu tišťák serva z obou stran a servo se rozjelo. Problém může být i v přívodním drátku serva, při těch pádech co ten prcek má za sebou se mohlo něco poškodit....
Tak problém levého serva cykliky byl stejný jako u dudaje a michallla. Upálené horní kartáčky, o které to navíc zadrhávalo a dělalo cinkavý zvuk.
Shit, shit a shit!. Tvrdím to pořád. U 130X nedělám nic jiného, než ho opravuju po nějaké závadě, která nemá s pádem nic společného a pády (a tím i další škody) vytváří
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:seltino píše:To servo na cyklice začlo blbnout po posledním pádu na HB i mě. Servo jsem rozebral, zjistil jsem že motorek je funkční ikdyž jako složené servo se nehýbal, takže problém je někde jinde, vyčistil jsem od bordelu tišťák serva z obou stran a servo se rozjelo. Problém může být i v přívodním drátku serva, při těch pádech co ten prcek má za sebou se mohlo něco poškodit....
Tak problém levého serva cykliky byl stejný jako u dudaje a michallla. Upálené horní kartáčky, o které to navíc zadrhávalo a dělalo cinkavý zvuk.
Shit, shit a shit!. Tvrdím to pořád. U 130X nedělám nic jiného, než ho opravuju po nějaké závadě, která nemá s pádem nic společného a pády (a tím i další škody) vytváří.
Ty serva, to je horší než pračky na peníze