Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
Mám připojený modul měření napětí a VARIO. Rád bych odstranil hlášky: výška 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m.
Děkuji.
Děkuji.
Aha, tak to jsem nikd neřešil.
Jo sensitivity off, ale ještě uložit. Vario pak normálně pípá, ale nemele to 20,40,60....
Takových zhovadilostí je tam víc, přešel jsem na Jetiho a hodně se mi ulevilo....
Takových zhovadilostí je tam víc, přešel jsem na Jetiho a hodně se mi ulevilo....
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
Jestli jsem to dobře pochopil, tak máš v éru Voltage Modul 2-4S(33631) a Vario(33601). Se Sensitivity to nemá nic společného. Je potřeba v Set Warning nastavit Warning Time na OFF. Bohužel jsem se ale do nastavení Varia dostal pouze pomocí Smart-Boxu. Z menu Telemetri ve vysílači jsem se tam nedostal. Nenabízí ho MX-20 ani MZ-24. Nejde nastavovat ani staré GPS/Vario 33600.Vacch píše:Mám připojený modul měření napětí a VARIO. Rád bych odstranil hlášky: výška 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m.
Děkuji.
Ground Penetration Tester
To je divný proč ti to jde pes Smart-Box a z Tx né. Mám GPS/Vario 33600 a na MC-20 mi nastavení funguje. Mám ale mrtvou GPS. Zkoušel jsem měnit akumulátorek, ale nepomohlo to, tak využívám jen Vario a výškoměr.
Taky mne to překvapilo. Myslim, že ta nabídka zmizela po posledním updatu vysílačů.
Ta GPS mi zatím funguje. Tak za tři, čtyři měsíce ji připojím k 4S NiMh a nechám dobít. Na ten akumulátorek jsem už taky koukal. Je to nějaký pidi s nožičkami. To bych sám asi nevyměnil.
Ani jsem ho nenašel ke koupení. 
Ta GPS mi zatím funguje. Tak za tři, čtyři měsíce ji připojím k 4S NiMh a nechám dobít. Na ten akumulátorek jsem už taky koukal. Je to nějaký pidi s nožičkami. To bych sám asi nevyměnil.
Já mám v MC-20 verzi FW 1.107, což je pokud vím poslední verze.
Ta GPS mi dřív fungovala, jenže pak ležela asi rok bez použití a po zapnutí byla GPS mrtvá, tak jsem začal pátrat a zjistil, že je tam ten pidi akumulátor. Tak jsem ho objednal a stejně to nepomohlo. V GPS je použitý záložní akumulátor MS621 (MS Lithium-Ion Rechargeable Battery <3V Type>) který se při dlouhodobém vysazení z provozu vybije. Dodavatel v ČR: http://shop.battex.cz/vyrobky/MS621FE-FL11E.php
Ta GPS mi dřív fungovala, jenže pak ležela asi rok bez použití a po zapnutí byla GPS mrtvá, tak jsem začal pátrat a zjistil, že je tam ten pidi akumulátor. Tak jsem ho objednal a stejně to nepomohlo. V GPS je použitý záložní akumulátor MS621 (MS Lithium-Ion Rechargeable Battery <3V Type>) který se při dlouhodobém vysazení z provozu vybije. Dodavatel v ČR: http://shop.battex.cz/vyrobky/MS621FE-FL11E.php
xpetr píše:Jo sensitivity off, ale ještě uložit. Vario pak normálně pípá, ale nemele to 20,40,60....
Ulev si jeste vic a popis pls jake dalsi zhovadilosti.
Odesláno z mého SM-P605 a podpis odstraním
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E
Hele, kapitola HOTT je za mnou, jako zarytý Graupnerista FM314,4014,16/20,MC12,MC22 jsem šel do Hotta protože to pěkně mluvilo CZ..... Po čtyřech letech překonávání debilit (prakticky vše v oblasti telemetrie) jsem přeskočil na výrobce, který tu práci miluje a dělá srdcem..... a je mi mnohem lépe.
Tak např.:
Placatá anténa s nejmenším dosahem na letišti, sluchátko s konektorem, který za letu nezasuneš (teda když zasouváš, tak pak hledáš éro po obloze), obrazovky telemetrie který nezměníš, telehlas 20,40,60,80m https://www.youtube.com/watch?v=n3dXWFyGVZg (a vypneš to Vario sensitivity OFF
),
failsave, který jsem u jednoho modelu nastavoval 10x, menu nastavování čidel a RX z vysílače -nazabití, zamrzlej displej telemetrie, přestože paní to do ampliónu říkala správně, párování min. 2m od sebe, takže když si to dáš na stůl tak to nechodí 3 hodiny než na to přijdeš.... Tlačítko do kniplu za 2500Kč. Prostě ti němci jsou poslední dobou nějaký divní......a korejci jim sice pomohli ale tak nějak po korejsku....
Proto říkám zhovadilosti, protože to závady nejsou, (tedy v dnešním IT světě, kdy se resetuje 1x za 2-5 dní)
Faktem je že jsem řídil vždy, přenos řízení 100%. Ale to u v úvodu jmenovaných taky....
Tak např.:
Placatá anténa s nejmenším dosahem na letišti, sluchátko s konektorem, který za letu nezasuneš (teda když zasouváš, tak pak hledáš éro po obloze), obrazovky telemetrie který nezměníš, telehlas 20,40,60,80m https://www.youtube.com/watch?v=n3dXWFyGVZg (a vypneš to Vario sensitivity OFF
failsave, který jsem u jednoho modelu nastavoval 10x, menu nastavování čidel a RX z vysílače -nazabití, zamrzlej displej telemetrie, přestože paní to do ampliónu říkala správně, párování min. 2m od sebe, takže když si to dáš na stůl tak to nechodí 3 hodiny než na to přijdeš.... Tlačítko do kniplu za 2500Kč. Prostě ti němci jsou poslední dobou nějaký divní......a korejci jim sice pomohli ale tak nějak po korejsku....
Proto říkám zhovadilosti, protože to závady nejsou, (tedy v dnešním IT světě, kdy se resetuje 1x za 2-5 dní)
Faktem je že jsem řídil vždy, přenos řízení 100%. Ale to u v úvodu jmenovaných taky....
xpetr píše:... Po čtyřech letech překonávání debilit ...
Divný... já nic nepřekonávám, já s tím prostě lítám...
... a na stole mi zatím vždy stačilo půl metru...
Asi dělám něco blbě...
jyrry.webnode.cz
Tak lítej... já ti to nerozmlouvám, já jsem taky lítal, ale nyní se mi lítá tak nějak lépe....
Každé období začíná....... a končí...., to Graupnerovo u mne skončilo.
Každé období začíná....... a končí...., to Graupnerovo u mne skončilo.
Naposledy upravil(a) xpetr dne ned 05.02.2017 20:39, celkem upraveno 1 x.
Lark píše:To je divný proč ti to jde pes Smart-Box a z Tx né. Mám GPS/Vario 33600 a na MC-20 mi nastavení funguje. Mám ale mrtvou GPS. Zkoušel jsem měnit akumulátorek, ale nepomohlo to, tak využívám jen Vario a výškoměr.
Mám MX-20, 1,207. Kde najdu Set Warniig?
Menu>Telemetry>Setting and data view ....
Potom listovat pravou šipkou. Nejdříve je nastavení přijímače, potom čidel. Ale mě se tam vario nezobrazí. Mám taky 1.207. Ale určitě to zkus!!
Potom listovat pravou šipkou. Nejdříve je nastavení přijímače, potom čidel. Ale mě se tam vario nezobrazí. Mám taky 1.207. Ale určitě to zkus!!
Musíš mít zapnutý přijímač i s modulem, na vysílači vybereš menu TELELETRY/SETING AND DATA VIEW, potvrdíš SET. Potom šipkama nahoru/dolů na levém ovladači vybereš modul (GPS/GENERAL/...), a pak stranovejma šipkama na pravém ovladači vybereš předposlední obrazovku SET WARNING (poslední je USER SETUP) a potvrdíš SET pak už si šipkama nahoru/dolů vybíráš stránky různých parametrů. Když si všechno nastavíš, musíš se vrátit na první stránku kde je SET WARNING a skočit o řádek níž na SAVE SETING. Podobné je to u USER SETUP.
Janva9 byl rychlejší, ale mám to podrobnější. Když nevybereš správný modul, uvidíš jen obrazovky přijímače.
Janva9 byl rychlejší, ale mám to podrobnější. Když nevybereš správný modul, uvidíš jen obrazovky přijímače.